Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas w Tomaszowie na terenie jednej z hurtowni jest taka sunia, potrzebny jest ds lub dt na cito, poniewaz nie moze dlugo byc tam gdzie sie znajduje. Nie ma sie kto nia opiekowac, odszedl portier, ktorego oszukali placac za 500h pracy 900zl. Chlopak przychodzi jednak do suni, karmi ja i daje pic, ale jesli nic jej nie znajdziemy to bedzie musial zaprowadzic ja do schroniska. Prosze nie pozwolmy na to, jest taka wdzieczna. Na szczescie boks z buda ma w cieniu (poprzedni portier zrobil jej daszek, niestety pan zmarl). Wczoraj bylam u niej z tata, miala dwie miski wody, kupilismy jej 2,5kg kielbasy, ktore zjadla w niecale 5 minut. Byla wzieta jako pies strozujacy, ale ona kocha wszystkich, jest bardzo wdzieczna.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczka_ napisał(a):
U nas w Tomaszowie na terenie jednej z hurtowni jest taka sunia, potrzebny jest ds lub dt na cito, poniewaz nie moze dlugo byc tam gdzie sie znajduje. Nie ma sie kto nia opiekowac, odszedl portier, ktorego oszukali placac za 500h pracy 900zl. Chlopak przychodzi jednak do suni, karmi ja i daje pic, ale jesli nic jej nie znajdziemy to bedzie musial zaprowadzic ja do schroniska. Prosze nie pozwolmy na to, jest taka wdzieczna. Na szczescie boks z buda ma w cieniu (poprzedni portier zrobil jej daszek, niestety pan zmarl). Wczoraj bylam u niej z tata, miala dwie miski wody, kupilismy jej 2,5kg kielbasy, ktore zjadla w niecale 5 minut. Byla wzieta jako pies strozujacy, ale ona kocha wszystkich, jest bardzo wdzieczna.

Oczka_ a poogłaszałaś ją?
Myślę, że serwisy internetowe (alegratka, gumtree, i inne), strona towarzystwa, ogłoszenia papierowe z sklepach zoo i lecznicach wet w TM oraz ogłoszenie w TIT powinny wystarczyć, aby sunia znalazła domek.
Powodzenia.

Posted

Porobiłam już troche ogloszen internetowych suni, jeszcze musze zrobic papierowe ogloszenia i porozwieszac, postaram sie wyslac zdjecie suni do titu :)

Posted

I tak... Ola zakładamy jej wątek? Nie masz ochoty sama założyć?:)

Rybba tak w ogóle to dzięki że jesteś:)Twoje ogłoszenia zawsze cuda działały. A ja mam jutro urlop to zaktualizuję nowe psiaki na pierwszych stronach wątku.... w końcu i nareszcie.

Posted

Oczka_ napisał(a):
No ja mysle, ze warto zalozyc watek, moge to zrobic Aniu tylko absolutnie nie wiem jak to sie robi :(

To ja Ci powiem:)

Posted

ocelot napisał(a):
I tak... Ola zakładamy jej wątek? Nie masz ochoty sama założyć?:)

Rybba tak w ogóle to dzięki że jesteś:)Twoje ogłoszenia zawsze cuda działały. A ja mam jutro urlop to zaktualizuję nowe psiaki na pierwszych stronach wątku.... w końcu i nareszcie.

Spox, ja mam ostatnio trochę luźniej w pracy, to porobię ogłoszenia. Postaram się allegro, bo pensja przyszła, więc mnie stać. ;)

Oczka_ napisał(a):
Porobiłam już troche ogloszen internetowych suni, jeszcze musze zrobic papierowe ogloszenia i porozwieszac, postaram sie wyslac zdjecie suni do titu :)

Oczka_ daj namiar na siebie. Zrobię ogłoszenia papierowe.

Posted

Dziewczyny bardzo Wam dziekuje, ze interesujecie sie sunia z hurtowni. Nazwalam ja Sisi (nie wiem czy Wam sie podoba?) chcialam, zeby miala imie do ogloszen jak robilam..

Posted

Oczka_ napisał(a):
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje, ze interesujecie sie sunia z hurtowni. Nazwalam ja Sisi (nie wiem czy Wam sie podoba?) chcialam, zeby miala imie do ogloszen jak robilam..

Ola wątek założymy wieczorem. Niech ja się tu z Figą ogarnę

Posted

Przymierzam się do robienia allegro tomaszowskim psiakom.
Na kogo podawać namiar? Czy na kogoś innego, niż ocelot?
Jeśli tak, dajcie znać.

Pierwsze ogłoszenia:
Tymek http://allegro.pl/show_item.php?item=1149493495
Mika http://allegro.pl/show_item.php?item=1149493562
Czaki http://allegro.pl/show_item.php?item=1149493601
Alf http://allegro.pl/item1149493785_alfi_w_typie_sznaucera_sredniego_do_adopcji.html
Kolin http://allegro.pl/item1149494004_kolin_w_typie_collie_do_adopcji.html
Elmo http://allegro.pl/item1149494060_elmo_w_typie_owczarka_pirenejskiego_do_adopcji.html
Wito (Wypłosz) http://allegro.pl/show_item.php?item=1149494111
Miodek http://allegro.pl/show_item.php?item=1149494163

Mogę zrobić sporo więcej ogłoszeń, ale nie mogę znaleźć ładnych zdjęć. Zdjęcia są rozrzucone po całym wątku i szuka się ich jak igły w stogu siana.
Czy moglibyście spróbować zebrać najładniejsze zdjęcia poszczególnych psów i wrzucić je w jedno miejsce, post, czy serwer? To znacznie ułatwi robotę.

Posted

jeśli chodzi o zdjęcia to ja mam z grubsza spisane wszystkie w zeszycie, który pies na której stronie. Postaram się to dziś przepisać na forum, i na bieząco aktualizować, bo mnie też szlak trafiał jak miałam szuka zdjęć;) i pewnej nocy siedziałam i przeglądałam stronę po stronie i prawie skończyłam, a że dziś z powodu upałów nie siedzę w pracy do wieczora to pewnie znajdę czas.

Posted

SPIS ZDJĘĆ Z WĄTKU : "TOMASZÓW MAZ...."

Strona 7 --> Fiodor, Mafia
Strona 10 --> Figo
Strona 12 --> Remik, Pluto, Bulinek, Dyzio, Bella, Kama (*), Timon, Ramzes, Bohater, Bucyfol(Faraon), Biały, Bolek
Strona 16 --> Wedel, Duli, Jagienka
Strona 19 --> Mamba, Łatek
Strona 20 --> Wedel, Roger, Śmieszek, Bella, Duli, Jagna, Bidulka, Wanilia, Jankes, Szila, Czili
Strona 26 --> Bajeczka, Śliniak, Stopka, Cywil, Bobby, Amor
Strona 27 --> Aria, Łapek(Cezar), Muszkieter, Fiodor
Strona 31 --> Buli, Pako, Chojrak, Przytul
Strona 32 --> Homer, Czipsi, Rysio, Kleks, Ares
Strona 33 --> Tarzan, Collin, Kiara, Bajka, Kajtusia
Strona 38 --> Fiodor
Strona 40 --> Kosmo, Kruczek, Czekoladka, Faraon, Max, Kajtusia
Strona 41 --> Migotka, Drops, Tico
Strona 45 --> Nelli
Strona 56 --> Borysek, Lopek, Budzik, Elwis, Kastor, Piksel, Wolontariusze, Sara, Mop
Strona 59 --> Lazur
Strona 60 --> Esek, Koleś, Lazur, Miodek, Tofik, Sznaucereczka(Milka) Mailo, Czarnulka, Lala
Strona 61 --> Luna, Wanilia, Migotka, Szila
Strona 63 --> Śliniak, Remik
Strona 64 --> Alaska, Duduś, Bojus, Goldi, Lisek(Arwin)
Strona 67 --> Tobi
Strona 68 --> Pręgacz, Dui, Rafi, Jagna, Mamba, Jagienka
Strona 69 --> Kokos, Majlo
Strona 71 --> Wedel, Figo, Wolontariusze
Strona 72 --> Mały, Roger
Strona 73 --> Śmieszek, Figo, Duduś, Goldi, Pluto, Lider
Strona 74 --> Leoś

Strona 75 --> Rudzik, Arkan, Jankes, Homer
Strona 76 --> Cekin, Jaskier
Strona 77 --> Mop(Bob), Bojusek II
Strona 78 --> Wiki, Czako
Strona 79 --> Migotka, Lena, Pixi, Sonia, Sisi, Oczka
Strona 80 --> Bibi, Biały, Faraon, Wolontariusze
Strona 81 --> Saba, Szanti
Strona 82 --> Wolontariusze, Śliniak
Strona 84 --> Tina, Kiara, Kajtusia, Bajka, Łatek, Szorstki, Tobiś
Strona 85 --> Rex, Benio, Lisek(Arwin)
Strona 88 --> Sara, Tico, Mika, Negra
Strona 90 --> Psotka, Figa, Albinos, Atos, Bury, Czarny, Aria, Stefan
Strona 91 --> Rudzielec, Smutek, Pikuś, Rudy,Szczeniaczki,Drops
Strona 95 --> Buli, Chojrak, Pako, Przytul,Berta, Balbinka
Strona 96 --> Pola, Czili
Strona 100 --> Komisarz Rex, Kudłacz, Piękny, Barbi
Strona 105 --> Rysio, Kruczek,Kiara,Kleks, Ares, Tarzan, Bambus, Masz, Kosmo
Strona 106 --> Kruczek, Kiara, Szelma, Saba, Gabryś
Strona 111 --> Collin, Fado, Alaska, Skoczek
Strona 112 --> Tico, Wypłosz
Strona 113 --> Barbie, Pers
Strona 117 --> Wolontariusze, Czipsi, Mika, Tina, Ramzes
Strona 118 --> Miodek, Tofik, Kudłacz, Timon, Smutek, Drops, Bulinek, Bolek
[COLOR=Black]Strona 120 --> [COLOR=DarkOrchid]Kiara, Barbie

Strona 124 --> Mop(Bob)
Strona 127 --> Rudzik, Wedel, Jankes
Strona 128 --> Homer, Muszkieter, Dyzio, Hienek, Duduś, Jaskier
Strona 130 -->K.Rex
Strona 131 --> Mikra, Gaja, Tajga, Oczka,...., Wolontariusze
Strona 132 --> Berta, Sara, szczeniak, collakowa suczka
Strona 133 --> Śliniak, Biały, Remik, Portos, Przytul
Strona 134 -->Buli, Pako,Balbinka, Pola, Sara, ....
Strona 135 --> Pako, Biały, terrierek, Alaska, Colin, Kajtusia, Kiara, Drops, Alf
Strona 136 --> Alf
Strona 139 -->Laki(pinczerek)
Strona 139 --> ..., Wolontariusze, Mamba, Ares , Wypłosz, Szczeniaki, Tico, Fado
Strona 140 --> Baxter, Kruczek, Fado, Skoczek, Kosmo, szczeniak kudłaty, Bambus, Masz
Strona 141 --> Dalmatynka, Starsza labradorka, Pixel, onek
Strona 142 --> Benio, rudawy husky, suczka husky
Strona 143 --> Kostek, Collin
Strona 144 --> Alaska, Collin, ...., Timon,...
Strona 145 --> ..., Tymek, Ramzes, Mika, Kropka
[COLOR=Black]Strona 146 --> [COLOR=RoyalBlue]Tofik
, Kiara, Bajeczka, Kajtusia,
[COLOR=Black][COLOR=DarkOrchid][COLOR=Black]kwarantana:[COLOR=Black][COLOR=DarkOrchid][COLOR=Black] terrierek, mix podhalan, mikrosunia, ala papilon, pinczerek, dalmatynczyk, onek, labrador, mix golden
Strona 147 --> mix nowofunland, mix rottek, onek, [COLOR=RoyalBlue]Kostek
, ...,...., Alf,...,Miodek, Kropka,młoda sunia,
Czaki, Tymek, K. Rex
Strona 150 --> Kropka
Strona 151 --> Sisi
[COLOR=Black]

Mogły się wkraść jakieś błędy i znając życie pewnie się gdzieś pomyliłam, ale ogólnie powinno być ok ;)

Posted

Na pierwszej stronie może wszystkiego nie, bo tam chyba za bardzo miejsca już nie ma, ale może jakiś odnośnik do tego postu.

A tak w ogóle, to czy u Was działa opcja : skocz do strony....
Bo u mnie nie działa :angryy:
Kiedyś na pewno działała, a teraz mi się tylko strona odświeża:shake:
Wieczorem dopiszę resztę fotek, bo na 118 stronie mi się w zeszycie lista urwała ;), pewnie poszłam spać ;)

Posted

Właśnie czytałam allegro Alfa, tak się składa, że ostatnio z nim spacerowałam i na sznaucera średniego to on jest chyba trochę za duży, na zdjęciach wygląda niepozornie, ale tak naprawdę wielkością wiele nie odbiega od naszego Śliniaka, a siłą na pewno nie (3 dni bark mnie bolał i prawa noga od wyhamowywania):cool1::lol:
Było by super, gdyby trafił mu się dom z ogrodem, bo jest bardzo nie wybiegany,.
I inteligentny, po kilku tłumaczeniach na słowo siad zaczął się kłaść :lol: ogólnie miał taką zasadę, jak stoimy to stoimy, a jak idziemy to pędzimy i jak pędziliśmy to nie umiałam nie biec. :cool3:
Alf jest też cierpliwy i mimo, że Budzik tylko kombinował jak go tu capnąć to Alfik tylko wesoło na niego spoglądał zdziwiony, co taki glut do niego startuje. Przyjacielsko nastawiony do innych psów.
Lubi pluskać się w wodzie, byle nie za długo:)
I głaskanko też lubi, aczkolwiek widać było, że wolałby pobiegać, a nie być miętoszonym.
Nusia też trochę z Alfem spacerowała, to może doda coś od siebie :)

[IMG=http://img709.imageshack.us/img709/9666/img1436yu.jpg]" class="ipsImage" alt="">%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us" class="ipsImage" alt="">

Posted

chyba nie Duli,masz jakieś ze zbliżenia?
Nowy pies to Stefan, podobny do Pręgacza, ale inny rozkład plam. Lopek jest do niego podobny bardzo ale niższy i drobniejszy

Posted

Czyli nie ma Lopka w ogóle, bo mi się wydawało, że to dwa różne psy, zresztą jeden jest na żółtej smyczy a drugi na czerwonej, już nie pamiętam jak to dokładnie było na spacerze .
Tego Niby Duliego nie mam więcej fotek od Rafała, ale Nusia też robiła zdjęcia, może jak znajdzie czas to wrzuci i wtedy się może wszystko wyjaśni :)
już zmieniam na Stefana

Posted

patija napisał(a):
Czyli nie ma Lopka w ogóle, bo mi się wydawało, że to dwa różne psy, zresztą jeden jest na żółtej smyczy a drugi na czerwonej, już nie pamiętam jak to dokładnie było na spacerze .
Tego Niby Duliego nie mam więcej fotek od Rafała, ale Nusia też robiła zdjęcia, może jak znajdzie czas to wrzuci i wtedy się może wszystko wyjaśni :)
już zmieniam na Stefana

Lopek siedzi w końcowych boksach.
Czy Alf był na spacerze? Bardzo mi na jego zdjęciach zależało.
Kurcze tyle razy proszę zdjęcia psów, które pierwszy raz na spacerze.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...