Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam chętną Panią z Warszawy na kosmatego psiaka, raczej niedużego. Przesłałam jej kostka, tymka, gwiazdkę (tę sunię łaciatą, a'la mini borderkę), terierka z kwarantanny, sunię beżową z dużymi uszami z kwarantanny, irysa, miodka, i wszystkie sznaucerkowato - terierkowe, jakie znalazłam na zdjęciach.
Domek bardzo obiecujący. Pani nie ma innych zwierząt i adoptując psa chce wziąć miesiąc wolnego, aby psa przyzwyczaić do siebie. Jest też zgoda na wizyty i kastrację w razie potrzeby.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia i Barni']BOKS 8

Labrador

i Aria ta czarna , czy nadal sa w schronisku , cos wiecej o nich , jakies info , zdjecia ?

Zdjęcia młodego, beżowego labka na stronie 146.

Posted

Dzieki Rybba :-D kiedy mozna go adoptowac ? Skonczyla mu sie kwarantanna ? A cos o jego charakterze wiadomo ? Mozna wejsc do schroniska jakby co go zobaczyc ?
Fajnyy chlopak jest :-)

Posted

[quote name='Basia i Barni']Dzieki Rybba :-D kiedy mozna go adoptowac ? Skonczyla mu sie kwarantanna ? A cos o jego charakterze wiadomo ? Mozna wejsc do schroniska jakby co go zobaczyc ?
Fajnyy chlopak jest :-)[/QUOTE]

Basiu, przyznam, że niewiele wiem o tym labku. Widziałam go tylko raz.
Pies jest narazie w boksie kwarantanny, więc jeszcze adoptować go nie można. W schronie jest krótko, może tydzień.
Aby go adoptować musi upłynąć 2 tyg kwarantanny, potem szczepienie, dwa tygodnie przerwy i kastracja. Wtedy można go zabrać, choćby ze szwami.
Oczywiście można wejść i go obejrzeć. Siedzi w boksie na przeciwko wejścia do schronu.
Jeśli chodzi o charakter to pies jest cudny. Jest wesoły, lgnie do ludzi, buziaki rozdaje. A jak się odchodzi od boksu i to szczeka i nawołuje, aby wrócić. Łagodny i kochany. Na moje, choć niewprawne, oko ma ok 1 - 1,5 roku. Zachowuje się jak szczeniak.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Mam chętną Panią z Warszawy na kosmatego psiaka, raczej niedużego. Przesłałam jej kostka, tymka, gwiazdkę (tę sunię łaciatą, a'la mini borderkę), terierka z kwarantanny, sunię beżową z dużymi uszami z kwarantanny, irysa, miodka, i wszystkie sznaucerkowato - terierkowe, jakie znalazłam na zdjęciach.
Domek bardzo obiecujący. Pani nie ma innych zwierząt i adoptując psa chce wziąć miesiąc wolnego, aby psa przyzwyczaić do siebie. Jest też zgoda na wizyty i kastrację w razie potrzeby.[/QUOTE]
Rybka Elma wyślij jeszcze:)

Posted

[quote name='Basia i Barni']BOKS 8

Labrador

i Aria ta czarna , czy nadal sa w schronisku , cos wiecej o nich , jakies info , zdjecia ?

Arii nie ma w schronisku.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Kostek

młodziutka sunia - w boksie ogólnym - jeszcze szczeniak, ma ok 7-8 m-cy

Znowu takie cudne i takie samotne...
A Kostuś miał być ogłaszany. Jest?

Posted

[SIZE="4"]hej, dziewczyny musimy się zastanowić czy jest sens aby w niedzielę iść z "naszymi" psam na spacer.
ma być ponad 30stopnii a 11sta na rozpoczęcie spaceru to trochę hardkorowa godzina!:crazyeye: samo południe - a wiecie, że nasze psióry więcej mają wody na siebie niż w miskach po tych spacach..........

Posted

ciotki, szukam takiego 0.5 rocznego psiaka, średniego, który nada się do domu z ogrodem, ale bedzie mieszkał w kojcu, nie w domu... oczywiście bedzie mógł swobodnie po ogrodzie biegać. musi też lubić dzieci.
zglosił się do mnie Pan, mieli ONka, który pilnował im domu, ale również bawił się z dziećmi. ONek odszedł (nowotwór) i teraz chcą kolejnego psiaka, ale już nie ONka, tylko kundelka jakiegoś :)
jeśli macie jakieś, to proszę o propozycje na pw (moga być same linki) bądź maila: [email protected]

Posted

Mam prawdopodobnie super domek dla suni a'la borderek - Gwiazdeczki vel Kropki. Domek u mojej dobrej znajomej, kochającej psy, posiadaczki jednego papierowego bordera i uprawiającej z nim psie sporty. Za domek ręczę głową. :)
Czy sunia nadal w schronie?
Dziewczyna chciałabym przyjechać po nią w weekend. Czy ktoś z wolontariuszy będzie wtedy w schronie? Chciałabym, aby ktoś jej pomógł i potowarzyszył przy adopcji, a sama niestety przyjechać nie mogę.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Raczej nie, bo nie ma kto porobić ogłoszeń.
Jak masz czas, zrób kilka, proszę. :)

Przyślijcie mi proszę na pw tekst, fotki i dane kontaktowe, porobię.

Posted

hebanowa napisał(a):
Borderka jest naprawdę cudna.
Dzisiaj też porozsyłam jest fotki ,bo warto ,żeby trafiła do fajnego domku.

Jutro o 11:00 nowa pani przyjeżdża po "borderkę". Wszystko ustalone.
Kierownik już wie, a sunia czeka.

Posted

kameralna napisał(a):
Przyślijcie mi proszę na pw tekst, fotki i dane kontaktowe, porobię.

Tekstu nie mam, a psa widziałam raz przez kraty boksu, ciężko mi coś wymyśleć.
Może ściągniesz coś stąd:

KOSTEK-imię adekwatne.... dobrze, że ma nieco więcej dłuższego futerka więc nie wygląda tak źle. Ale gdy się go dotyka to chce się płakać.
Bardzo wylękniony, kurczący się w krzakach przed całym światem.
Na cmoknięcie podbiega szybciutko do człowieka i wtula się z pytaniem w oczkach: "czy tak już zostanie, czy będziemy już razem??"....
Daje brać się na ręce, noszony liże bo całej buzi, szyji nie pomijając uszu..........
KOCHANY i bardzo delikatny.
DOMEK NA CITO!!!!!!!!!!!!!!

Od siebie mogę dodać, że jest dość szczekliwy. Cieszy się na widok człowieka.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Jutro o 11:00 nowa pani przyjeżdża po "borderkę". Wszystko ustalone.
Kierownik już wie, a sunia czeka.

Jutro?:):):)

Posted

ocelot napisał(a):
Jutro?:):):)

Tak, TO JUŻ JUTRO! :)
Aha, koleżanka powiedziała, że sobie poradzi i nie potrzebuje asysty wolontariuszy. Jedzie z siostrą i dwie dadzą sobie radę.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...