GrubbaRybba Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Mam chętną Panią z Warszawy na kosmatego psiaka, raczej niedużego. Przesłałam jej kostka, tymka, gwiazdkę (tę sunię łaciatą, a'la mini borderkę), terierka z kwarantanny, sunię beżową z dużymi uszami z kwarantanny, irysa, miodka, i wszystkie sznaucerkowato - terierkowe, jakie znalazłam na zdjęciach. Domek bardzo obiecujący. Pani nie ma innych zwierząt i adoptując psa chce wziąć miesiąc wolnego, aby psa przyzwyczaić do siebie. Jest też zgoda na wizyty i kastrację w razie potrzeby.
GrubbaRybba Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Basia i Barni']BOKS 8 Labrador i Aria ta czarna , czy nadal sa w schronisku , cos wiecej o nich , jakies info , zdjecia ? Zdjęcia młodego, beżowego labka na stronie 146.
Basia i Barni Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Dzieki Rybba :-D kiedy mozna go adoptowac ? Skonczyla mu sie kwarantanna ? A cos o jego charakterze wiadomo ? Mozna wejsc do schroniska jakby co go zobaczyc ? Fajnyy chlopak jest :-)
GrubbaRybba Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Basia i Barni']Dzieki Rybba :-D kiedy mozna go adoptowac ? Skonczyla mu sie kwarantanna ? A cos o jego charakterze wiadomo ? Mozna wejsc do schroniska jakby co go zobaczyc ? Fajnyy chlopak jest :-)[/QUOTE] Basiu, przyznam, że niewiele wiem o tym labku. Widziałam go tylko raz. Pies jest narazie w boksie kwarantanny, więc jeszcze adoptować go nie można. W schronie jest krótko, może tydzień. Aby go adoptować musi upłynąć 2 tyg kwarantanny, potem szczepienie, dwa tygodnie przerwy i kastracja. Wtedy można go zabrać, choćby ze szwami. Oczywiście można wejść i go obejrzeć. Siedzi w boksie na przeciwko wejścia do schronu. Jeśli chodzi o charakter to pies jest cudny. Jest wesoły, lgnie do ludzi, buziaki rozdaje. A jak się odchodzi od boksu i to szczeka i nawołuje, aby wrócić. Łagodny i kochany. Na moje, choć niewprawne, oko ma ok 1 - 1,5 roku. Zachowuje się jak szczeniak.
ocelot Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='GrubbaRybba']Mam chętną Panią z Warszawy na kosmatego psiaka, raczej niedużego. Przesłałam jej kostka, tymka, gwiazdkę (tę sunię łaciatą, a'la mini borderkę), terierka z kwarantanny, sunię beżową z dużymi uszami z kwarantanny, irysa, miodka, i wszystkie sznaucerkowato - terierkowe, jakie znalazłam na zdjęciach. Domek bardzo obiecujący. Pani nie ma innych zwierząt i adoptując psa chce wziąć miesiąc wolnego, aby psa przyzwyczaić do siebie. Jest też zgoda na wizyty i kastrację w razie potrzeby.[/QUOTE] Rybka Elma wyślij jeszcze:)
ocelot Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='Basia i Barni']BOKS 8 Labrador i Aria ta czarna , czy nadal sa w schronisku , cos wiecej o nich , jakies info , zdjecia ? Arii nie ma w schronisku.
GrubbaRybba Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='ocelot']Rybka Elma wyślij jeszcze:)[/QUOTE] wysłałam też.
GrubbaRybba Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 A co tu takie pustki???? Czyżby wszyscy zapomnieli o wełniakach z tomaszowskiego schronu????
kameralna Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Kostek młodziutka sunia - w boksie ogólnym - jeszcze szczeniak, ma ok 7-8 m-cy Znowu takie cudne i takie samotne... A Kostuś miał być ogłaszany. Jest?
GrubbaRybba Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 kameralna napisał(a): A Kostuś miał być ogłaszany. Jest? Raczej nie, bo nie ma kto porobić ogłoszeń. Jak masz czas, zrób kilka, proszę. :)
ocelot Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 U nas nikt ogłoszeń nie robi. trochę ja, trochę Ryba, Anja.
NusiaiJa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [SIZE="4"]hej, dziewczyny musimy się zastanowić czy jest sens aby w niedzielę iść z "naszymi" psam na spacer. ma być ponad 30stopnii a 11sta na rozpoczęcie spaceru to trochę hardkorowa godzina!:crazyeye: samo południe - a wiecie, że nasze psióry więcej mają wody na siebie niż w miskach po tych spacach..........
Akrum Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 ciotki, szukam takiego 0.5 rocznego psiaka, średniego, który nada się do domu z ogrodem, ale bedzie mieszkał w kojcu, nie w domu... oczywiście bedzie mógł swobodnie po ogrodzie biegać. musi też lubić dzieci. zglosił się do mnie Pan, mieli ONka, który pilnował im domu, ale również bawił się z dziećmi. ONek odszedł (nowotwór) i teraz chcą kolejnego psiaka, ale już nie ONka, tylko kundelka jakiegoś :) jeśli macie jakieś, to proszę o propozycje na pw (moga być same linki) bądź maila: [email protected]
GrubbaRybba Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Mam prawdopodobnie super domek dla suni a'la borderek - Gwiazdeczki vel Kropki. Domek u mojej dobrej znajomej, kochającej psy, posiadaczki jednego papierowego bordera i uprawiającej z nim psie sporty. Za domek ręczę głową. :) Czy sunia nadal w schronie? Dziewczyna chciałabym przyjechać po nią w weekend. Czy ktoś z wolontariuszy będzie wtedy w schronie? Chciałabym, aby ktoś jej pomógł i potowarzyszył przy adopcji, a sama niestety przyjechać nie mogę.
hebanowa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Borderka jest naprawdę cudna. Dzisiaj też porozsyłam jest fotki ,bo warto ,żeby trafiła do fajnego domku.
kameralna Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Raczej nie, bo nie ma kto porobić ogłoszeń. Jak masz czas, zrób kilka, proszę. :) Przyślijcie mi proszę na pw tekst, fotki i dane kontaktowe, porobię.
GrubbaRybba Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 hebanowa napisał(a):Borderka jest naprawdę cudna. Dzisiaj też porozsyłam jest fotki ,bo warto ,żeby trafiła do fajnego domku. Jutro o 11:00 nowa pani przyjeżdża po "borderkę". Wszystko ustalone. Kierownik już wie, a sunia czeka.
GrubbaRybba Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 kameralna napisał(a):Przyślijcie mi proszę na pw tekst, fotki i dane kontaktowe, porobię. Tekstu nie mam, a psa widziałam raz przez kraty boksu, ciężko mi coś wymyśleć. Może ściągniesz coś stąd: KOSTEK-imię adekwatne.... dobrze, że ma nieco więcej dłuższego futerka więc nie wygląda tak źle. Ale gdy się go dotyka to chce się płakać. Bardzo wylękniony, kurczący się w krzakach przed całym światem. Na cmoknięcie podbiega szybciutko do człowieka i wtula się z pytaniem w oczkach: "czy tak już zostanie, czy będziemy już razem??".... Daje brać się na ręce, noszony liże bo całej buzi, szyji nie pomijając uszu.......... KOCHANY i bardzo delikatny. DOMEK NA CITO!!!!!!!!!!!!!! Od siebie mogę dodać, że jest dość szczekliwy. Cieszy się na widok człowieka.
ocelot Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 GrubbaRybba napisał(a):Jutro o 11:00 nowa pani przyjeżdża po "borderkę". Wszystko ustalone. Kierownik już wie, a sunia czeka. Jutro?:):):)
GrubbaRybba Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 ocelot napisał(a):Jutro?:):):) Tak, TO JUŻ JUTRO! :) Aha, koleżanka powiedziała, że sobie poradzi i nie potrzebuje asysty wolontariuszy. Jedzie z siostrą i dwie dadzą sobie radę.
Tymonka Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 może ktoś zajrzy do pięknego szczeniaka : http://www.dogomania.pl/threads/188850-Klusek-szczeniak-w-typie-kaukaza-pilnie-szuka-DS-!!!!!?p=15009978#post15009978
GrubbaRybba Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 I nasza mała borderka już w domku. Wykąpana, wyczesana i wybiegana, a przede wszystkim szczęśliwa z nowym "braciszkiem".
Recommended Posts