Tengusia Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 nie wiem dlaczego ale odnosze wrazenie ze ludzie chca pozbyc sie psa bo nie potrafi zostac sam a pani musi isc do pracy, przez 5 miesiecy nie robili nic z psem (wychowanie) to teraz precz ... 30kg - 7 m-cy ludzie moj Bolek wazy 30kg a ma owszem 7 ale lat a nie miesiecy :shake: chyba ze go tak spasli ze rzeczywiscie mu stawy siadly ... ech szkoda szkraba i tyle ... pomoc niestety nie moge ale mam nadzieje ze trafi do dobrych ludzi a nie pod igle do weta ;) Quote
Alicja Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [FONT=Arial]1. nr tattoo 2. jaka hodowla 3 . !!!!!!! kontakt z hodowcą ( dobry hodowca swojego ,,dziecka'' nie zostawi na lodzie ) pies wg mnie nie ma dysplazji a jest otyły i możliwe że nóżki i serducho i wszystko po kolei może wysiadać ...a 4 piętro znam ten ból [/FONT]:roll: Quote
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 sobie zaoffuję...ale te maluchy i matka astunia potrzebują dt:-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/9-szczeniakow-wywalonych-w-kartonie-suka-nedza-zostawione-na-smierc-172264/index18.html może komuś coś przyjdzie do głowy... Quote
Asior Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Tengusia napisał(a):nie wiem dlaczego ale odnosze wrazenie ze ludzie chca pozbyc sie psa bo nie potrafi zostac sam a pani musi isc do pracy, przez 5 miesiecy nie robili nic z psem (wychowanie) to teraz precz ... 30kg - 7 m-cy ludzie moj Bolek wazy 30kg a ma owszem 7 ale lat a nie miesiecy :shake: też mi się wydaje, ze to z tego powodu :roll: a te 30 kg to chyba przesada .... Quote
estote Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 już poprosiłam opiekunkę Fado o informacje, o które prosicie. ona mówi, że pies już powinien od niej odejść, bo ona nie ma za co żyć. zdaję sobie sprawę z tego, że jest bardzo nieodpowiedzialna itp. cieszę się, jednak, że zrozumiała, że można oddać go do adopcji a nie usypiać, jak chciała na początku. każdego dnia boję się, że go uśpi, choć mówi, że jeszcze przez kilka dni może u niej być. powiedziała, że da jedzenie, smakołyki, łóżko itp, by tylko ktoś go zabrał. chciałabym by było to jak najszybciej. pies jest czysty, ale gdy zostaje sam szaleje, tzn. gryzie rzeczy, buty itp. moim zdaniem ta historia trochę się nie klei, ale najważniejszy jest dla mnie los psa. kwestią kolejną jest to, że on wymaga ułożenia. więc im szybciej pójdzie do nowego domu, tym lepiej. pomocy!! potrzebujemy DT jak najszybciej. Quote
Agata69 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Nie mam niestety żadnego pomysłu. Pies musi iść do doświadczonej osoby, moze wyjściem byłby kojec na czas gdy nie ma nikogo w domu. Trzeba mu zrobić allegro... chociaz sama nie wiem czy to dobry pomysł. Pies moze trafić do pseudo albo do walk. Moze powinien wypowiedzieć się ktoś madrzejszy..... Quote
andzia69 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 na czas nieobecnosci można zostawiać małego w klatce - tylko, jeśli ona nie ma na jedzenie (?) to czy zainwestuje w klatkę:cool3: poza tym - zapytajcie jej na jakiej podstawie ma stwierdzoną dysplazję i którego stopnia:razz: jeśli ma rtg to powinien być do tego opis... Quote
estote Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Fado mieszka w toruniu, w 20-kilku metrowym mieszkaniu. o kojcu bez wątpienia nie ma mowy, bo mieszka w kawalerce i nie ma miejsca na kojec. poza tym kojec nie rozwiąże kwestii jego niewychowania. Fado urządza koncerty gdy zostaje sam - wyje, piszczy itp. potrzebuje więc solidnej szkoły życia u kogoś doświadczonego. boje się go ogłaszać na forach, czy prasie, że rzuci się na niego ktoś, kto go wykorzysta z tego względu że jest rasowy. Quote
Alicja Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [FONT=Arial]A co z Hodowcą ...kontaktowano się z nim ??[/FONT] Quote
estote Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 zadałam to samo pytanie opiekunce Fado. czekam na odpowiedź. Quote
mateusz111 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 witam!właśnie zarejestrowałem się na froum, głównie z powodu tego psa, więcej na ten temat napisałem w meilu , czekam na odpowiedź Quote
estote Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 jutro idziemy na wizytę przedadopcyjną. trzymajcie kciuki Quote
Alicja Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 estote napisał(a):jutro idziemy na wizytę przedadopcyjną. trzymajcie kciuki ..........:kciuki: Quote
estote Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 :angryy: :angryy: :angryy: !!!!!!! nie mogę skontaktować się od kilku godzin z opiekunką Fado. odrzuca telefony ode mnie, nie odpisuje na sms-y. obawiam się najgorszego. Quote
estote Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 tak, o tym rozmawiałyśmy od samego początku. mówiłam jej, że to potrwa kilka dni, ale że znajdzie się ktoś chętny wziąć go na DT lub DS. cały czas milczy ta baba... :angryy: Quote
andzia69 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 estote napisał(a)::angryy: :angryy: :angryy: !!!!!!! nie mogę skontaktować się od kilku godzin z opiekunką Fado. odrzuca telefony ode mnie, nie odpisuje na sms-y. obawiam się najgorszego. ech...do kitu:angryy: a może wydała w pierwsze lepsze ręce.... Quote
estote Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 obawiam się, że raczej go uśpiła :mad: Quote
estote Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 udało mi się skontaktować z opiekunką Fado - pies jest cały i zdrowy. :multi: już rozmawiam z Panem o wizycie przedadopcyjnej w najbliższym czasie. Quote
Alicja Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='estote']udało mi się skontaktować z opiekunką Fado - pies jest cały i zdrowy. :multi: już rozmawiam z Panem o wizycie przedadopcyjnej w najbliższym czasie. [FONT=Arial]ufffff...ulżyło [/FONT] Quote
estote Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 nawet bardzo :) w czwartek idziemy z Fado poznawać nowy dom i opiekunów. Quote
Alicja Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='estote']nawet bardzo :) w czwartek idziemy z Fado poznawać nowy dom i opiekunów. [FONT=Arial] powodzenia życzymy z całej siły :kciuki:[/FONT] Quote
Alicja Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [FONT=Arial]a wiesz juz jaki przydomek hodowlany ??[/FONT] Quote
Agata69 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Estote, napisz coś wiecej o potencjalnym domu. czy nie warto Fado wykastrować? Quote
Recommended Posts