Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I ja postanowiłam dołączyć do Waszego grona, ja i mój Pit.

Witamy wszystkich i pozdrawiamy. :D

Mój Pit urodził się 8 marca 2004 a więc już lada dzień skończy 3 miesiące i już niedługo będziemy nareszcie wychodzić na spacerki !

_266617_n.jpg

Tu jeszcze z opadniętym uszkiem, ale już od wczoraj i drugie uszko stoi na baczność.

Ewa i Pit

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, witam! :D :D

Ale chłopak (Pit) ma szczęscie :D , urodził się w dzień kobiet! :wink:

Słodko wygląda z tym klapniętym uszkiem! :D

Posted

Dziękujemy za bardzo miłe powitanie.

Ja również na forum oglądałam Wasze psiaki i są śliczne - jak to nasze yorki :D

Oj, tak Pit urodził się w dzień kobiet i może będzie miał szczęście do kobiet :lol:

Pit jest u mnie od 3 tygodni i bardzo się u nas zadomowił. Szaleje z moją 4 letnią córką, no i oczywiście śpi w naszym łóżku.

Posted

Ewa,

widzę, że Pit się niesamowicie zmienił. Z tym drugim stojącym uszkiem to zupełnie "inny" piesek :wink: :lol:

Śliczniutki jest i już nie zadziorka (wg uszek) ale dalej ma chochlika w oczkach :P

Posted

Ja również serdecznie witam :) Pit jest słodki, ma śliczne uszy..jak to by powiedział weterynarz, który niegdyś szczepił Kikę- Gacek :lol: Te oczeta mnie oczarowały i nie mogę oderwac się od oglądania zdjęcia, na którym Pit jest z twoją córeczką (??) :)

Posted

Witaj Ewunia! :D :lol: :D

Ja też niedawno dołączyłam ale ciągle jeszcze czekam na mojego szczeniaczka!

Obawiam się, że Twój Pit złamie serce mojej suni (a może odwrotnie?)

:iloveyou:

Posted

Oj te nasze kochane psiaki ! :D

Dzisiaj idę z Pitem na szczepienie, mam nadzieję, że dzielnie to zniesie.

Zamieszczaicie i Wy kochani torkomaniacy jak najwięcej zdjęć swoich pupili :D

Drugie uszko Pita chyba juz stanęło "na zawsze". Wczoraj uszka stały jak druty i dziś też, amam nadzieję, że tak już będzie.

Pit nie ma rodowodu, ale widziałam jego rodziców i mam nadzieję, że będzie choć trochę do nich podobny :lol:

A co do zakochiwania, Isabelle - hm może i nasze psiaki złamią sobie serduszka wzajemnie :lol:

Kiedyś miałam boksera i był niesamowicie kochliwym psiakiem do późnej starości.

Życzę miłego dzionka bo jeszcze bardzo wcześnie.

Posted

Ewunia:

Ja ciebie również witam bardzo sredecznie! Twój Pit jest śliczniutki! a ciekawostką jest to że urodził sie o dzień później od mojego Lorda!!! :D :wink:

Posted

No, my jesteśmu już dziś po drugim i ostatnim szczepieniu. Pit był bardzo dzielny u pani doktor :D

Za 4-5 dni możemy wychodzić na spacerki - tak pwoedziała pani doktor.

Hm, nie mogę się już doczekać, Pit pewnie też :lol:

A kto z Was ma psiaki w wieku mojego , czyli 3 miesięczne ?

Posted

Śliczna

piesek śliczny, jaki słodki, a to spojrzenie ! :D

Też pewnie z niego niezły rozrabiaka :D

Mój Pit też rozrabia niesamowicie, potem chwilka na odpoczynek i znowu zabawa a raczej psocenie :D

A co Twój maluch najchętniej je? Pit nie zbyt lubi suchą karmę (próbowałam Eukanubę i Royala). Natomiast chętnie zjada "normalne-prawdziwe" jedzonko i dawałam mu rónież jedzonko z puszki firmy ANIMODA - też chętnie jadł (nie dziwię się mu bo zapach tego jedzonka był bardzo smakowity :lol: )

Posted

Ewunia masz racje jest niesamowitym rozrabiaką!!!

Jak wracam do domu to zastanawiam się co zmajstrował :)

Co do jedzenia je Eukanubę. Mojemu pierwszemu psu gotowałam, bo nie chwycił się suchej, chyba że w ramach małej przekąski.

Gotowałam podroby (serduszka, żąłądki i wątróbkę) ryz z marchewką gotowałam na wodzie z kurzymi łapkami i kościa cielecą.

Albo rotowałam ryż z startą marchewką (do tego seler marchewka por wsałości). Surową pierś mieliłam dodawałam ryż i żółtko i robiłam pulpeciki. Zamrażałam to, a potem wrzucałam na wrzątek na kilka minut (tak żeby się nie rozwaliło!)

Ale z gotowaniem jest dużo roboty :)

Pozdrawiam

Posted

No to wczoraj dołączyliśmy do grona spacerowiczów. Pit juz powszystkich szcepieniach i juz mogliśmy wczoraj wyjść na spacer, na normalny spacer. I spodobało mu się. Na pierwszym spacerze nawet kilka razy zrobił siuśku, ale na drugim tylko się rozglądał i rozglądał. Muszę go pochwalić, że całkiem nieźle idzie na smyczy - przynajmniej na razie :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Witam serdecznie wszystkich wlascicieli Yorkshire Terrierow! :

Jest mi bardzo milo do Was dolaczyc....jestem posiadaczka 3 pieskow tej cudownej rasy jaka jest Yorkshire. Pierwszym moim psem byl PEDRO (Tuptus-IZOFLEX - MIDI),imie ma zmienione,poniewaz to w papierkach niebardzo Nam sie podobalo....Pedro ma juz 2.5 roku i jest bardzo szczesliwy, poniewaz nie musi chodzic na wystawy...dlaczego??? Natura byla nie za bardzo wyrozumiala i "szczodra" i obdarowala go jednym "psim skarbem" - domyslcie sie sami.... wiec teraz ma Swiety spokoj i siedzi w domu, wyleguje sie na kanapie i czasami chodzi do fryzjera!

Drugim skarbem, ktorego powitalismy w domu byla Zoi (AMANDA Jasieńczyk), rowniez imie zostalo zmienione....Zoi ma prawie 2 lata i paraduje po ringach....wlasnie czekamy na wystawe w Warszawie....jest niesamowicie zywa i kochajaca zabawe, mloda panna...potrafi nie robic nic innego jak bawic sie przez cale dnie...nawet czasami zapomina o jedzeniu - i to jest Nasz najwiekszy problem - poprostu figura "modelki"...

Nastepnym objawieniem Naszej milosci do tych cudownych psiakow jest Pia (OLIMPIA of Padawi's) import z Niemiec, bardzo mloda dziewczynka 9 miesięcy...jest niesamowita, straszna łobuziara - wszyscy mówia,ze jest tak niegrzeczna jak piekna... :D ..i to prawda...kradnie wszystko co da unieść...i chowa w roznych, smiesznych miejscach...ale i tak jest przekochana....

Tyle o Naszych wspanialosciach....mam nadzieje,ze milo tu spedze czas,i bede mogla podzielic sie swoimi doswiadczeniami jak i rowniez, Wy wniesiecie w Nasze zycie wiele ciekawostek z zycia Yorkshire Terrierow!

P.S tak na marginesie....pozdrawiam wszystkich znajomych z forum (wszyscy,ktorych znam, wiedza z ktorego)!

Powrót do góry

Posted

P.S tak na marginesie....pozdrawiam wszystkich znajomych z forum (wszyscy,ktorych znam, wiedza z ktorego)!

Witaj, Gibasiu :lol:

A coz to za pospolite ruszenie nastapilo ze tak wszyscy do nas sie przenosza? :roll: