Livka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Diunko kochana co robić ... ? :shake: Idę żebrać o grosiki :roll: Quote
ala123 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Boże jak mi jej żal. Musimy jej pomóc. Jeżeli trzeba przelać pieniądze to poproszę o przypomnienie na PW (gdyby mnie tutaj nie było) i nr konta oczywiście. Quote
idusiek Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 jednego nie rozumiem czemu ją uśpić zamiast np leczyć, kroplowy podawac itp?:shake: gdzie są jakies zdjecia? Quote
Basia1968 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 powtórzę pytanie za [B]matrioszka2[/B] - ma allegro cegielkowe? macie jakis kontakt z fundacją, która przejełaby wpłaty? Trzeba zrobić allegro cegielkowe w stylu tego jak ja zrobiłam wątek złotówkowy, bo wiecie kryzys, a jak sie pisze duże kwoty nawet 5 zł za cegiełkę to niekoniecznie to wypali. Lepiej mniejsze kwoty, a allegro wyróznione. Na allegro jeszcze nie było [B]450 ZŁOTÓWEK = SZANSA NA ŻYCIE!! [/B] Może wypali. ....:-( Quote
Livka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='idusiek'] gdzie są jakies zdjecia?[/QUOTE] Paulino może wrzucisz jakieś fotki na pierwszą stronę ;) Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Postaram się dopowiedzieć na wszystkie pytania. Otóż jeśli chodzi o uśpienie to miała zapaść taka decyzja w chwili gdyby pies nie jadł dłużej niż tydzień. Kilka dni po tym jak dowiedzieliśmy się o suczce, zaczęła jednak jeść więc od uśpienia odstąpił kierownik. Na podawanie kroplówek czy czegoś w tym stylu nie ma tam warunków, nie ma sali gdzie mogła by przebywać, bo dopiero ma być budowane, to prywatne schronisko. Co do aukcji cegiełkowej, na allegro. Jak wiadomo ludzie wpłacają znacznie chętniej pieniądze na fundacje, a suczka nie jest pod opieką żadnej. Ma tylko nas. Więc nie wiem jak to rozwiązać. Zdjęcia są na poprzedniej stronie, do pierwszego postu wkleiłam jedno. Zdjęcia i tak nie są zbyt dobre, więc nie pokazują jaka Ona mimo tego wyniszczenia jest piękna. Pod koniec filmiku widać jak wzdycha od czasu do czasu ciężko...:( [URL]http://s892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/?action=view¤t=Obraz160-1.flv[/URL] Quote
Livka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Przepraszam pewnie nie zauważyłam :oops: nie zawsze wszystkie mi się otwierają , szczególnie jak jestem w pracy :diabloti: Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='Livka']Przepraszam pewnie nie zauważyłam :oops: nie zawsze wszystkie mi się otwierają , szczególnie jak jestem w pracy :diabloti:[/QUOTE] Ja je po prostu dopiero teraz wrzuciłam.Wczoraj tylko na szybko wstawiłam. I banerek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/diuna-pies-ktory-skazal-sie-na-smierc-glodowa-hotel-jest-deklaracji-potrzeba-172412/"][IMG]http://i892.photobucket.com/albums/ac129/mike18pl/tn_Obraz135-1.jpg[/IMG][/URL] Quote
TERESA BORCZ Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 TO OKROPNE, WYCIAGAJCIE SUNIĘ, NARAZIE MOGĘ ZADEKLAROWAĆ TYLKO 1O,- MIESIĘCZNIE ALE MOGĘ PISAĆ PW DZIEŃ I NOC, CAJUS MA FAJNY POMYSŁ NA WKLEJENIE TAKICH WYCIAGÓW NAJW. INFO NA NK, ALLEGRA CEGIEŁKOWE NA TAKIE BIDY IDĄ I TO SZYBKO, MOŻE W TAKIE PLUCHY LUDZIE SOBIE PRZYPOMINAJĄ O SERCACH. APELUJEMY DO EKIPY ARMANIEGO, DOŁĄCZCIE SIĘ W KOMPLECIE. POSTARAM SIE O JAKĄŚ JEDNORAZOWA WPŁATĘ DODATKOWĄ. JEST CUDNY NOWY HOTELIK KOŁO MIELCA SPECJALNE CENY DLA TAKICH JAK MY, NIE BEDZIE DLA WAS DALEKO . NOWY HOTEL U JOANNY. SPRAWDZIĆ MIEJSCE I CENĘ?jeżeli jest tak wycieńczona to może hotelik przy lecznicy z opieką wet. pod Krakowem?POZDRAWIAM:-(:-( Quote
ala123 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='TERESA BORCZ']TO OKROPNE, WYCIAGAJCIE SUNIĘ, NARAZIE MOGĘ ZADEKLAROWAĆ TYLKO 1O,- MIESIĘCZNIE ALE MOGĘ PISAĆ PW DZIEŃ I NOC, CAJUS MA FAJNY POMYSŁ NA WKLEJENIE TAKICH WYCIAGÓW NAJW. INFO NA NK, ALLEGRA CEGIEŁKOWE NA TAKIE BIDY IDĄ I TO SZYBKO, MOŻE W TAKIE PLUCHY LUDZIE SOBIE PRZYPOMINAJĄ O SERCACH. APELUJEMY DO EKIPY ARMANIEGO, DOŁĄCZCIE SIĘ W KOMPLECIE. POSTARAM SIE O JAKĄŚ JEDNORAZOWA WPŁATĘ DODATKOWĄ. JEST CUDNY NOWY HOTELIK KOŁO MIELCA SPECJALNE CENY DLA TAKICH JAK MY, NIE BEDZIE DLA WAS DALEKO . NOWY HOTEL U JOANNY. SPRAWDZIĆ MIEJSCE I CENĘ?jeżeli jest tak wycieńczona to może hotelik przy lecznicy z opieką wet. pod Krakowem?POZDRAWIAM:-(:-([/QUOTE] Jakie są ceny w tym hoteliku koło Mielca? Quote
TERESA BORCZ Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Obliczone są na psy właścicieli ale z opcja dla nas. Może mniej ato jest ale warunki bajeczne, podam namiar na pw zaraz poszukam. Quote
TERESA BORCZ Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Mamy miejsce zaklepane, pani super, warunki też cena wyjątkowa dla psinki i wolontariuszy 10 pln, pani była tak uprzejma że zgadza się na zapłacenie za połowę miesiaca i dozbieranie pieniążków spokojnie aby zapewnić suni bezpieczeństwo. Może być z innymi pensjonariuszami ale jeszcze jest możliwość wyodrębnionego miejsca dla jej wygody. Powiedzialam że pies w stosunku do innych zwierzaków jest spokojny, podaję na pw namiary. Mam zadzwonić i podać decyzję, czy i kiedy benia pojedzie. Dla nas pytanie kiedy uzbieramy choć na połowę miesiąca.wszystko teraz w naszych rękach. Pozdrawiam Quote
matrioszka2 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dla mnie rewelacja. Nie wiem, jak inni.Wypowiedzcie się.Jedno jest pewne, że tu trzeba działać szybko.Dzień zwłoki i może być po psie. Pieniądze są. Paulina ... Zuzliku ... co wy na to ? Quote
malagos Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Boziulko, żeby to był ratlerek, to by sie zmiescił do kogoś na kanapę, a to duza sunia... Nawet finansowo nie moge wesprzec, mam w domu tymczasowym 2 suczki, sama je utrzymuję :shake: Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Teresa już wiem, odebrałam PW. Czyli cena wynosi 10 zł za dzień plus karma? Edit: Zanim weszłam na dogo i dowiedziałam się o tej propozycji rozmawiałam z zuzlikiem, że suczka ma zaklepany hotel, ten sam co i Oliwka i można by je zawieźć razem, gdyby ten DT dla Oliwki jednak nie wypalił. Tam cena to 450zł plus karma. Ja sama nie chcę decydować, choć przyznam, że pieniądze ograniczają nam wszystko i z nimi najbardziej musimy się liczyć. A ta propozycja 10zł za dzień jest bardzo odpowiednia. Zuzlik jak będzie mogła wejdzie na wątek i wyrazi swoją opinię. A co do zbiórki pieniążków to zuzliku czy Ty będziesz zbierać te pieniądze dla Diuny? Mam też deklaracje od cioci Anety-20zł. Quote
Nikus Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 No pewnie ,że to okazja..wyciągajmy ją ze schronu jak najszybciej!!!! Quote
ala123 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Też uważam,że warunki bardzo dogodne i trzeba działać aby nie stracić okazji. Ktoś już wspominał aby poszukać wsparcia jakiejś fundacji, nic mi nie przychodzi do głowy,nie wiem gdzie szukać takiej ale np. Karo otrzymał taką pomoc od Fundacji For Animals - nie wiem kto do nich dotarł. Quote
Paulina_mickey Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='matrioszka2']A gdzie jest ten hotel ?[/QUOTE] Ten o którym ja pisałam to bodajże Konstancin? Zuzlik mnie poprawi w razie czego. A ten zaproponowany przez dziewczyny Mielec. Poczekajmy na zuzlikową. Edit: ja muszę zejść z komputera, w razie czego dajcie znać postaram się wejść jeszcze. Quote
idusiek Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 na filmiku siedzi coś w budzie i nie wychodzi a szczeka. chyba ma kosmatą mordę- jakis sznaucer, terier? Moze i tego przy okazji wyciagniecie?:oops: Quote
zuzlikowa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane i ja swoje dziś miałam -laptop mi znowu padł i musiałam nauczyć się popodłączać starego kompa...leciwego,wolnego....nie przebrnęłam przez wszystkie posty,ale widziałam propozycję hotelu w Mielcu...wtedy gdy liczy się pieniądz i czas...trzeba wyciągać sunię ze schroniska,ale pamietajcie jeszcze o tym,że ta sunia potrzebuje nie leczenia...a może nie tylko leczenia,[B]ale gł.pracy z nią i obecnosci człowieka!Zostawiona sama sobie,albo jedynie ze sporadycznym kontaktem z człowiekiem sama nie wyjdzie z tego stanu! [/B] Myślę,że musimy podjąć szybko mądrą i rozsądną decyzję- Diuna bardzo potrzebuje wyciągnięcia jej z tego wycofywania się w siebie i ucieczki od świata...nie wiem jakie doświadczenia mają prowadzący hotelik w Mielcu,ile czasu mogą poświęcić suni... Mogę jedynie przekazać informację o hotelu w Konstancinie...pracuje on gł.z dużymi psiakami,ma doświadczenie z psami po przejściach-agresywnymi,wycofanymi,wymagającymi opieki medycznej...kojce zabudowane z budą wewnątrz i z własnym wybiegiem...kontakt z innymi psami...prowadząca nie pracuje poza hotelem...jest cały dzień przy psiakach...sama jeździ do weta jeśli tylko zaniepokoi ją stan psa...czeka już na psy. Tyle mogę przekazać. Quote
Paulina_mickey Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/1190.html"]Kalina[/URL] z fundacji Felis pozwoliła na zbieranie pieniędzy na allegro cegiełkowym pod patronatem jej fundacji. Nie znam się kompletnie na allegro, czy można zrobić tak, że ktoś zaprojektował by wygląd aukcji a Kasia z fundacji wystawiła by ją? Można by zrobić tak jak Basia pisała 400złotówek. Ja mogę zrobić jaki dyplom wirtualny czy coś w tym stylu. Tylko dalej nie wiem jak będzie wyglądać kwestia zbierania tych pieniędzy:hmmmm: ps. mam transport , termin do ugadania, ja mogę jechać jako osoba tow. w pon, w środe po 12 i piątek. W pierwszej kolejności trzeba ją będzie do weta zwieźć, bo nie wiem czy to jej ciężkie oddychanie było spowodowane tylko jej stanem psychicznym czy też czymś więcej, tym bardziej, że w schronisku były chore psy, co prawda nie w jej boksie no ale choroba to jednak choroba... To o tym hotelu mowa? [URL]http://hotelterier.pl/strona01.htm[/URL] [quote name='idusiek']na filmiku siedzi coś w budzie i nie wychodzi a szczeka. chyba ma kosmatą mordę- jakis sznaucer, terier? Moze i tego przy okazji wyciagniecie?:oops:[/QUOTE] W środku siedział taki troche jakby onkowaty pies, lecz umaszczenie miał wyżła. Bardzo oryginalny pies. Terierów jest sporo, na ogólnym wątku są zdjęcia. Jedna suczka ma jakiś guz na drogach rodnych...Ją przydało by się też wyciągnąć. Pisałam już do cioć od terierków. Quote
Livka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Musimy szybko ustalić kto zajmie się zbieraniem funduszy dla Diuny, za hotelik w końcu trzeba zapłacić:roll: a ... i są chętni,którzy dołożą parę groszy tylko czekają na konto, na które mogliby wpłacać:p Jest ktoś chętny ... :cool3: Quote
zuzlikowa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [B]Gos...czy mogłabyś zbierać na obie beniowe sunie z Nowodworu?[/B] Ja niestety ze względu min. i na kompa(laptop siadł znowu,komp stary i straszliwie wolny,a przy tym niezbyt pewny) boję się jeszcze i za to zabierać... Kochane...sytuacja Oliwki wyjaśniła się-nie idzie do domu...Paulinka ma też transport za zwrot kosztów paliwa,teresz będzie dziś gadała z Kierownikiem i molestowała o transport nieodpłatny,bo jest więcej psiaków do wywiezienia(jeśli jechałyby razem to można by połączyć i pieniądze wykorzystać na co innego)...musimy jednak szybko i z głową podjąć decyzję co do hoteliku,w którym umieścimy Diunę...warto to też dobrze policzyć-nie zawsze to co wygląda taniej jest tańsze(czy potwierdziłyście koszt 10zł/dzień dla bernardyna w Mielcu?); musimy też brać pod uwagę pozostałe aspekty,ale o tym pisałam wyżej. Goni nas czas,sunie goni czas, więc...dobrze byłoby zrobić to szybko... Quote
Recommended Posts