Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulv-nie dam rady na pocztówkę:placz:wybacz mi tym razem:calus: mam do wklejenia ok. 100 zdjęc z Krzyczek-dzisiaj a nie spałam od wczoraj:roll:

ona jest piękna ta Piesia-a pocztówki te piękne przeróbeczki robi Misiaczkowa.

• Replies 529
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesiulka pozdrawia swoich kolegów oraz koleżanki (czy ja tam widzę Kosma?) i oczywiście na Nowy Rok życzy Im wszystkim najwspanialszych domków!!!!

P.S. Piesiulka goi sie pięknie i ogólnie jest super, a jedyne co jej grozi to pęknięcie :evil_lol: na skutek świątecznego obżarstwa :evil_lol:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Z Łysinką jest niedobrze :placz:
Tym razem najwyraźniej siadły jej stawy.... bardzo płacze, nie chce chodzić, nie spała w nocy:-( Dostała wczoraj leki p/zapalne od weta, ale niewiele pomogło :shake: Zaraz jedziemy znowu.
W książeczce ma napisane (jeszcze jak ja dostałyśmy), żeby w razie problemów ze stawami podać jej 1/4 tabletki polopiryny S ale prawdę mówiąc- boje się, aspiryna przecież szkodzi psom?

Może jej kupić wdzianko z nóżkami polarowe?

Posted

Jedyny przeciwbólowy i przeciwzapalny lek nieszkodliwy dla psiaków to Pyralgina... Nie ma sensu jej męczyć - tylko koniecznie trzeba z wetem dawkę ustalić. Broń bosheee żadne Ibupromy i inne.

Posted

Dziś było jakby minimalnie lepiej, ale dziewczynka dalej obolała :-( tak mi przykro, bo sama wiem, jak potrafią bolec stawy... :-( U weta dostała leki p/zapalne i p/bólowe też, żeby jej było lepiej.
Poza tym malutka wzbudziła ogólny entuzjazm wśród pacjentów kliniki i wśród wetów;) szczególnie, że dziś była w swojej torbie podróżnej, bo czuje się w niej bezpieczniej (zawsze można schować łepulek i udawać, że nas nie ma), a najśmiesznej było, kiedy pan doktor chciał zobaczyć jak Piesiasta chodzi, więc ja wyjęłam, na co malutka podbiegła do doktora, po czym.... doszła do wniosku, że jest jednak straszny i szybko dała nura z powrotem do torby ;)
Ale była ogólnie bardzo dzielna, nie płakała przy zastrzykach i grzecznie dała łapkę do pobrania krwi do badań. Jutro wyniki, to zobaczymy, czy nic poważniejszego, nie daj Boże, nie szwankuje...

Posted

Kciuki skuteczne :lol:
Piesi się poprawia, jeszcze tylko kilka dni leków, ale ma zalecenia- trzymać w cieple, kupic cóś na stawy, sprawić wdzianko ;)

WYNIKI MA SUPER!!!!! Wszystko w normie, poza lekkim odczynem zapalnym, od stawów. Nereczki i wątroba jak u młodej panienki :lol:

• 4 months later...
Posted

Żyjemy, żyjemy :evil_lol:
Piesiasta panoszy sie w łóżku i w szafie u cioci (szafa słuzy za ulubione schowanko :evil_lol:). Jak jest cieplutko, to wychodzi na spacery. Denerwuje sąsiadów wołając "ciafcianiem" ciocię, kiedy jej długo nie ma :mad:
Szykuje sie kolejne czyszczenie zebów, a własciwie tego, co Piesi zostało..

Chcom fotki? :cool3:

• 5 months later...
Posted

Łysiulinka się przypomina i z okazji Świąt
życzy wszystkim cioteczkom i wujkom dużo zdrowia, spokoju, pieniążków :razz: a swoim futrzastym kolegom i kolerzankom ze schronisk- własnego domu, miski i kochajacego Opiekuna :loveu:

• 1 month later...