golf Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 jak by ktos był zainteresowany transportem zbiorowym PKS [url=http://www.e-podroznik.pl/public/searchingResults.do?method=plain&startCity=warszawa&endCity=szydlowiec&fromStopId=-54041&toStopId=-48215]Warszawa - Szydłowiec >> rozkład jazdy >> e-podroznik.pl[/url] Quote
fizia Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images42.fotosik.pl/134/5299058d2aa02d60med.jpg[/IMG][/URL] Dla tych przyjaciół mamy zarezerwowane miejsce w hoteliku pod Warszawą Oneczkę opłacimy, ale przy maluszku prosiłybyśmy o pomoc...:oops: 8 zł za dzień Quote
clo Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ja jestem wstepnie chetna na wyjazd w piatek prawdopodobnie swoim duzym samochodem wiec moge kogos wziac ale to jeszcze potwierdze bo nie wiem czy mi go zreperuja do tego czasu z fizia od piatku mamy zarezerwowany kojec u astaroth dla naszej oneczki cudnej i jej kumpla:)oneczke bierzemy na swoje utrzymanie prosimy jednak o pomoc w utzrymaniu jej malego kumpla za niego bedzie to koszt 8zl doba wiec jesli ktos dalby rade nas wesprzec prosimy Quote
grzenka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='clo']prosimy jednak o pomoc w utzrymaniu jej malego kumpla za niego bedzie to koszt 8zl doba wiec jesli ktos dalby rade nas wesprzec prosimy[/QUOTE] Mogę grosik m-cznie dołożyć ale niestety niewiele:oops:... Quote
L/Olka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 chyba będzie mu potrzebny wątek. I deklaracje :) no psiaki, szansa przed Wami! Quote
mru Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Madallena'][CENTER][B][U]WYJAZD do SZYDLOWCA w PIATEK 6 listopada ok 9 rano[/U][/B][/CENTER] [/QUOTE] to my odpadamy :( Quote
mru Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 nikt nie chce koszulek? [CENTER][SIZE=4][B][url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-azylowe-koszulki-na-szydlowiec-do-12-11-a-172662/[/url][/B] [/SIZE][/CENTER] Quote
golf Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='clo']ja jestem wstepnie chetna na wyjazd w piatek prawdopodobnie swoim duzym samochodem wiec moge kogos wziac ale to jeszcze potwierdze bo nie wiem czy mi go zreperuja do tego czasu CLO, daj znać czy będziesz jechała, bo ja nie ma jak dojechać. Powrót mam we własnym zakresie, moge też kogoś ze soba w drodze powrotnej zabrać. Quote
Madallena Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 golf my Cie mozemy zabraC. prawdopodobnie jedziemy na dwa samochody. Clo, jestesmy w kontakcie,. JAk Ci samochodu nie naprawia zabierzemy i Ciebie :) Na chwile obecna bierzemy 9 psow (5 obojetnie jakich), 1 jakis malenki, 1 Aniol, 2 clo (owczarek i kurdupel :) ). [CENTER][B]Potrzebujemy wiecej DT, zeby moc zabrac wiecej psiakow![/B][/CENTER] Wszelkie wplaty prosimy kierowac na konto Fundacji obowiazkowo z dopiskiem PSY Z SZYDLOWCA! Za wplaty serdecznie dziekujemy! Rozliczenie zrobie jutro. Quote
Wenia Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Witam, jestem nowa i pomyślałam - mam 3 koty i nijak Wam ni pomogę ale może chociaż sprawę rozgłośnię. Wkleiłam linka do waszego forum na śledzika i .. Pełen olew, nadal wszyscy wklejają "Jestem hardkorem" a los psiaków im obojętny. do kitu z takimi hardkorami. Quote
yoko100 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 a zabieracie te dwa przytulone do siebie ??:-( Quote
kama210 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Witam. Mieszkam w Szydłowcu - to co się dzieje w Szydłowcu z psami i kotami przyprawia mnie o dreszcze od dawna. Na Wasz wątek trafiłam przypadkowo - poprzez forum :Echo dnia". najwięcej informacji mogę udzielić Wam odnośnie psów z okolicy dworca PKS. zresztą zdjęcia które zrobiliście tej "gromadce" (z 1 strony) - to są 4 psiaki które dokarmiam od ponad roku. mogę się z Wami podzielić - jeżeli będziecie chcieli - moimi spostrzeżeniami na temat losów psów w Szydłowcu. nie winicie jednak tylko mieszkańców Szydłowca - problem jest taki że od ponad roku strasznie zwiększyła się ilość bezpańskich psów w mieście - wg mnie większość jest podrzucana przez ludzi z okolicznych wsi. Wychodzą oni z założenia że w mieście zawsze je ktoś przygarnie . Masakra. Suczka którą złapaliście koło dworca - ta mała przylepa - została podrzucona ciężarna w lipcu tego roku. Urodziła 3 szczeniaki - ludzie je zaadaptowali. ja wiem ze nie można pomóc wszystkim od razu - ale najgorsze jest to że te 4 psiaki na Waszym zdjęciu to była "wierna brygada" - 3 "kumplowały" się ze sobą od około 2 lat (razem z nimi była jeszcze ta suczka której szczeniaka udało Wam się uratować) a od lipca przyłączyła sie do nich ta mała przylepa.Może udałoby się je wszystkie "wyłapać". cała ta brygada codziennie przychodziła do mnie pod bramę na dokarmianie. Sama jednak nie byłam w stanie zapewnić tej 5-ce odpowiedniej dziennej ilości. niektórzy okoliczni mieszkańcy też je dokarmiali. Chciałabym się przyłączyć do Waszej akcji. Tylko proszę o kontakt "E-mail" ([email protected]). na władze Szydłowca wg mnie nie ma co liczyć że od razu zareagują - wiedzą dobrze o tym problemie od dawna - tylko zawsze znajdzie się wymówka ze są ważniejsze wydatki , że duże bezrobocie, że ludzie są ważniejsi a psy i koty to problem ostatniej wagi Mam samochód , mogę kupić karmę, pomóc w łapance lub coś w czym się przydam. z Domem tymczasowym jest problem - sama przygarnęłam w zeszłym roku z ulicy w Szydłowcu psa (chorego jak się potem okazało na parwowirozę) - udało mi się go z wielkim trudem odratować - łobuz teraz z niego "jak cholera". od dłuższego czasu szukałam też kogoś kto by przygarnął tą małą suczkę - jednak problem ze znalezieniem chętnych na przybłędę jest dość duży w Szydłowcu - ludzie mówią tak: " ktoś inny ją na pewno przygarnie". Kotów "znajd" to się przez Nasz dom przewija 2,3 rocznie - kotom łatwiej znaleźć dom. Chwiałabym Wam jakoś pomóc i przyłączyć sie do tej akcji. musiałabym jednak wiedzieć czy ta akcja w piątek dojdzie do skutku - zaplanowałabym sobie wolne w pracy. kamila Quote
Monday Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Kamila, myślę, że takiej pomocy nikt nie odrzuci. Ja w ogóle jestem pod wrażeniem że znalazły się w tym miejscu osoby chcące podjąć problem bezdomnych psów. Szydłowca nie znam, byłam kilka razy...ale podejrzewam, że mentalność ludzi jest jak w większości mniejszych miast...o sterylizacji pewnie nawet nikt nie słyszał. Z resztą im dalej na wschód tym sprawa ma się coraz gorzej. Quote
Basia1968 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 ja wiedziałam, że przecież w Szydłowcu są dobrzy ludzie. I na pewno jest ich więcej. :loveu::loveu: Quote
zuzlikowa Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='Basia1968']ja wiedziałam, że przecież w Szydłowcu są dobrzy ludzie. I na pewno jest ich więcej. :loveu::loveu:[/QUOTE] Na pewno jest ich więcej,tylko szkoda,że nie wierzą,że mogą coś zmienić...a mogą!!! Quote
eve-w Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Moze takie akcje jak ta im to uswiadomia..... Quote
fizia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 O wspaniale, że jesteś Kama!:multi: Myślę, że to wielka pomoc, jeśli bedzie tam ktos na miejscu, kto zna te psiaki Quote
golf Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='clo']ja jestem wstepnie chetna na wyjazd w piatek prawdopodobnie swoim duzym samochodem wiec moge kogos wziac ale to jeszcze potwierdze bo nie wiem czy mi go zreperuja do tego czasu z fizia od piatku mamy zarezerwowany kojec u astaroth dla naszej oneczki cudnej i jej kumpla:)oneczke bierzemy na swoje utrzymanie prosimy jednak o pomoc w utzrymaniu jej malego kumpla za niego bedzie to koszt 8zl doba wiec jesli ktos dalby rade nas wesprzec prosimy[/QUOTE] [B]poczyniłam bazarek , z którego dochód zostanie przekazany na kojec dla kumpla ON-eczki, który zorganizowały dla niego FIZIA i CLO jedna koszulka= jeden dzień w kojcu [/B] [url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13423705#post13423705]Bazarek na kojec dla kumpla ON-eczki z Szydłowca - Dogomania Forum[/url] Quote
fizia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Serdeczne dzięki Golf!!!:loveu::loveu: Może ma ktoś jakieś propozycje imion dla tych przyjaciół - założyłabym Im osobny wątek, żeby było czytelniej Quote
golf Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 ja proponuje tego kumpla On-eczki nazwać -Kolo vel Kumpel :cool3: Quote
jagoda1403 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 A ja niestety nic jeszce nie znalazłam dla bliźniaków w Łodzi ludzie robią interesy swojego życia na psich hotelach i za jednego paciłabym więcej niż za klacz którą mam na utrzymaniu swoją drogą w bardzo dobrej stajni 20zl/dobe Ale nie poddaje sie i dalej szukam ... Quote
fizia Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 O mnie też wczoraj przyszła do głowy Kiara - jedną Kiarę udało nam się wyadoptować do neci25 i ma tam, jak w niebie, może to imię przyniosłoby szczęście To co - Kolo i Kiara? Kiara i Kumpel? Quote
Recommended Posts