Jump to content
Dogomania

KRAKÓW-MAZAK-kochany zawsze zostanie w naszej pamięci i sercach

Recommended Posts

Posted

[quote name='HankaRupczewska'][B]Dorota, konie sa mi bardzo bliskie... Moja córka daje sobie za konie uciąc obydwie ręce. KOnie to miłość jej życia ... Jeździ dobrze ... JaK ZOBACZYŁA WASZE OGONY - ZAChWYCIŁA SIĘ... Pozdrawiamy zwierzyniec cały :cool1: [/B][/quote]

OO, no prosze. Jak juz bede w Buczkowicach zapraszam na koniki :-))
Jestem instruktor, moge tez pouczyc , a i tereny tam takie ze eech...
usciski dla Was
D

• Replies 406
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:lol:
[IMG]http://www.fairyhorse.com/odcc/gwiazdor.jpg[/IMG]
[COLOR=red]- Raz, dwa... raz, dwa... fuu fuuu... już działa? Tak?[/COLOR]
[COLOR=red]No więc - drogie oglądaczki serialu ze mną w roli głównej...[/COLOR]
[COLOR=red]Producent uprosił - baaaa - wręcz ubłagał mnie, niemalże na kolanach skamląc jak pies - żebym zajął głos w sprawie niejakiego Tuxmana, którego wywołuje się tutaj publicznie na scenę...[/COLOR]
[COLOR=red]Ponieważ nie lubię nazbyt długo szczekać, warknę krótko![/COLOR]
[COLOR=red]Poszczekałem z Tuxmanem - i już niedługo wznowi kolejne odcinki - oczywiście ze mną w roli głównej... Jak narazie zastanawia się - jako reżyser - jak wybrnąć z pułapki w którą się sam załadował - a mianowicie z przemiany mnie i mojej współaktorki Suńki w konie...[/COLOR]
[COLOR=red]Sam też się nad tym zastanawiałem... i muszę przyznać, że zabił sobie niezłego ćwieka...[/COLOR]
[COLOR=red]No to tyle - bo zaraz masaże, kąpiele etc. etc. mam bardzo napięty plan zajęć na dziś - także dziękuję wam za udział w konferencji prasowej...[/COLOR]
[COLOR=red]W sprawie dalszych wywiadów - proszę kontaktować się bezpośrednio z moim Managerem - Dorotką...[/COLOR]
[COLOR=red]Hau hau![/COLOR]:diabloti:

Posted

ech - cudnie się czyta i ogląda!!! jeszcze prosimy!!!!
a ja też mam jednego konia spod noża a drugiego (siwek) wychodzącego z depresji po rekreacji ... wiem co to znaczy końska miłość na zawsze
(hm o trzech Onkach nie wspominam bo to wiadomo - domowe zwierzaki :evil_lol: :evil_lol: )
ach - jak sie wczoraj i w sobote pieknie śmigalo po lesie i łąkach... pogoda nareszcie w miarę do jazdy...

ale do rzeczy - zdjęcia MAZAKA i tuxmana prosimy :)

Posted

[COLOR=red]"Masaże, kąpiele etc.bardzo napięty plan zajęć...." powiedział Mazak. No tak Mazaku arystokrato, to my nie przeszkadzamy - ciotki różne takie ....zażywaj przyjemności, a panią do czesania masz? , szofer tez by się przydał, no bo wywiady, dansingi... tak tak....:lol: [/COLOR]

Posted

Narazie to szanowny pan sie wypial dupskiem na sucha karme. :p

smakowita, moje psy ja zazeraja. A Mazak poniewaz wciaz mial lekka bieguneczke dostal dzis rowniez suche, bo ono jest delikatnei w ogole super klasa Mera Dog. Ale coz, nie dla ksieciunia. Teraz sie ksieciunio obrazil i ma nas w de, lezy tylem na legowisku i cala psia postac wyraza wyrzut z powodu niedoskonalej kuchni.:mad:

Posted

Dorotko, musicie chyba kucharza z Krakowa sprowadzić może z "Wierzynka" no nie wiem, co Mazak postanowi...niskie ukłony dla księcia psów..:lol:

Posted

Oświadczenie reżysera.
"Żeby nie być gołosłownym - zamieszczamy zdjęcie z wypiętą częścią ciała w geście jak najbardziej lekceważącym...
Zdjęcie zostało wykonane i opublikowane bez zgody naszej Gwiazdy, a co za tym idzie całkowicie liczymi się z możliwością poniesienia surowych konsekwencji..." :evil_lol:
[IMG]http://www.fairyhorse.com/odcc/gwiazda2.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Katcherine']:diabloti: a nasze stadko to ciekawi jedna fascynujaca sprawa ....czy mazaczek to wogole widzial konika w realu?:evil_lol:[/quote]

Myślę, że na to podchwytliwe i trudne muszę przyznać pytanie, odpowie bez wątpienia kolejny odcinek naszego fotoserialu, który mam nadzieję już nie długo zostanie wyemitowany na antenie telewizji DogoTV...
Pozdrawiam

Posted

[quote name='tuxman'](...)kolejny odcinek naszego fotoserialu, który mam nadzieję już nie długo zostanie wyemitowany na antenie telewizji DogoTV...
Pozdrawiam[/quote]
5 h to juz wystarczająco długo?? Bo juz 13-sta... ;)

Posted

Hihi, fajnie .

Zanim ciag dalszy nastapi, chcialabym podzielic sie krotka refleksja nt charakteru Mazaka. Otoz jest to pies SPOKOJNY.
:lol:

Sluchajcie, ten pies ma zawsze taka sama mine, zawsze ze stoickim spokojem podchodzi i wtyka leb patrzac w dal (nigdy w oczy), z takim samym spokojem idzie na spacerze, oraz przesypia 3/4 dnia.
Jego emocje osiagaja zdumiewajaco wysoki poziom przed wyjsciem na spacer - MACHA OGONEM.
Podczas pieszczot, czestowania przysmaczkami i innych przyjemnych chwil poziom emocji tez jest wysoki - OGON SIE KIWA.
Caly pozostaly czas OGON WISI. Jak dlugi prosty kijek, nieco krzywo wystrzyzony (hehe, Aga??)
Oczy Mazaka caly czas patrza w dal, a jedyna ( bardzo energiczna i zywiolowa) reakcja na sytuacje mu nieodpowiadajace (glaskamy innego psa...) polega na dalszym patrzeniu w dal z niemym wyrzutem lub zwinieciu sie w klebek i ciaglym stabilnym popiskujacym pomruku wydobywanym z psa podczas kazdego wydechu.

Aga pisalas ze on cale dnie nie zlazi z pryczy i popadl w depresje. Wiec on chyba te depresje ma dalej, cale dnie nie zlazi z miekkiego legowiska... :lol: Przemieszcza sie jedynie, w zaleznosci od tego gdzie przebywam, z jednego legowiska na drugie. Nawet jak ide siku lezie za mna, co moj maz przyjmuje dosc nieprzychylnie....
Poza tym mimo ze wie juz gdzie mieszka, notorycznie ciagnie do bramek i furtek, wszystkich jakie spotykamy. Chyba mieszkal w domku jednorodzinnym. Dzis wszedl bez pytania przez otwarta brame do ogrodu a pozniej spokojnie zaszyl sie w garazu za nowiutkim Audi A4, i nie moglam go stamtad wywabic, podobalo mu sie wyraznie. Zdumienia wlasciciela audi nie bede opisywac...
Poza tym jest samowolny i posluszny wtedy, gdy ma ochote. Doskonale wie, ze Mazak to on, i przychodzi jak ma interes (glaskanko, przysmak).
Zachowuje sie dostojnie, spokojnie, flegmatycznie wrecz, i patrzy w dal.
Czasem mysle ze mu obojetne ten domek czy inny....
ale moze on juz taki jest.
Nie wiem co o tym myslec....:roll: ???

Posted

;) a moze dajcie mu czas na zapomnienie przeszlosci? moze musi porownac dawne z dzisiejszym:cool3: i dokladnie przemyslec filozofie zycia...

czekamy na relacje odpowiadajaca na zadane pytanie- Grysiek pasterz konikow nr. 1 upomina sie ( :diabloti: )hehehehehehehehe.

Posted

Reżyser uchilił rąbka tajemnicy...
Okazuje się, że nie zabardzo wiedząc jak wybrnąć z zamieniena psów w konie - postanowił... Fakt uznać za niebyły - czyli stworzyć tzw. Fakt Prasowy!
Na poparcie swych słów dodał niżej zamieszczone zdjęcie "Spotkanie na szczycie" (jako preludium do odcinka 3-ciego) oraz niezamierzenie powstałe studium charakterologiczne naszej Gwiazdy: Mazaka The Great!

[IMG]http://www.fairyhorse.com/odcc/cc1.jpg[/IMG]
[COLOR=seagreen][B]- Niuch, niuch...[/B][/COLOR]
[COLOR=red]- Niuch, niuch...[/COLOR]
[COLOR=seagreen][B]- Nie znam Cię... Ktoś ty?[/B][/COLOR]
[COLOR=red]- Ja? Mazak a ty ktoś ty i dlaczego masz łeb taki wielki jak cały ja?[/COLOR]
[COLOR=seagreen][B]- Ja Bazar - ale wołają na mnie Pimpi-Pimpi...[/B][/COLOR]
[COLOR=red]- Poważnie?[/COLOR]
[B][COLOR=seagreen]- Nie no - żartuję... Bazior na mnie wołają a czasami Baziutek - ale to zależy od stopnia emocjonalnego zaangażowania Dorotki albo Carrotmena...[/COLOR][/B]
[COLOR=red]- Gadasz jak uczony... W sumie - łeb masz wielki... Nie zjesz mnie?[/COLOR]
[B][COLOR=seagreen]- Ihahahahahaha... Nie jem mięsa... Tylko trawiasto-podobne i roslinki... Taki Muniek np. nie wiedział że konie mięsa nie jedzą...[/COLOR][/B]
[COLOR=red]- Ale obciach...[/COLOR]
I tak utonęli we wzajemnej pogaduszce na temat skomplikowanych różnic, które ich łączyły :razz: .
Po Spotkaniu na Szczycie między Mazakiem The Great i Baziorem zwanym Szefem - Gwiazdor zażyczł sobie zamieszczenia zdjęć jego skomplikowanych typów charakterologicznych ułatwiających poznanie głębsze jego nadwyraz skomplikowanej osobowości. Niestety, fragment z wizyty u psychoanalityka został OCENZUROWANY na prośbę Managera naszej Gwiazdy...

[IMG]http://www.fairyhorse.com/odcc/studium.jpg[/IMG]
Z powyższego jasno wynika, że Mazak The Great to istny czarny charakter... :diabloti:
c.d.n. - w odcinku 3-cim m.in. jak Mazak nabija łatwowierną Suńkę w butelkę (jak zwykle...) oraz dlaczego Bert jest taki wielki i kudłaty...
Zapraszamy wkrótce!

Posted

ps. czy Mazaczek ma 'czuly punkcik' tuz nad ogonkiem? bo my z Grynkiem tak- i takie mizianko aksamitnymi charapami Grysiek by uczcil Szalonym galopem wokolo ze szczescia ;). Wiec jakos tak minki Mazaczka nie umiemy sobie zinterpretowac:lol:

Posted

:roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: [SIZE=4][B]fenomenalne!!!!!!!![/B] [SIZE=3]Z takim początkiem dnia żaden egzamin nie wydaje się straszny...[/SIZE] ;) [/SIZE]
[SIZE=3]Już widzę jaką Mazak miałby minę jakby przyszło mu jakiś zdawać...:lol: [/SIZE]