Aga K Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 az sie jesc chce :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kisses Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 dla mnie te z kolorową posypką :evil_lol::loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 [quote name='Kisses_xox']dla mnie te z kolorową posypką :evil_lol::loveu:[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:urocze są prawda?:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rwpb Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Kiedyś robiłem podobne trufelki, tylko dodawałem bardzo drobno pokruszone wafle do masy pod koniec schładzania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga K Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 Effka - jasne, ze urocze - musialy byc pyyysne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabuba Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Hej, przeczytałam cały ten wątek i jestem zdumiona dlaczego tak nagle na nim ucichło - tak było pięknie, tyle przepisów i super zdjęć i obślinionych komputerów - i nagle ... koniec. Co się stało? :crazyeye: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted April 28, 2009 Share Posted April 28, 2009 no to ja cos wrzucę :p [CENTER][SIZE=4][B] napoleonka [/B][/SIZE] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/113/11674349c1ce03c7.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] - 2 szklanki mąki - 1 margaryna/masło (250 g) - 1 szklanka kwaśnej śmietany (18%) - 3 szklanki mleka - ¾ szklanki cukru - 1 cukier wanilinowy - 4 jaja - 3 łyżki mąki pszennej - 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej - mały budyń waniliowy [FONT=Georgia]Z mąki, margaryny i śmietany zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny lub nawet na cała noc; dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy cieniutko i pieczemy w 190-200 st. C przez okolo 20-25min [/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia] [/FONT] [FONT=Georgia]Gotujemy 2 szklanki mleka z cukrami.[/FONT] [FONT=Georgia]Pozostałą szklankę miksujemy z jajkami i mąką pszenną, ziemniaczaną oraz budyniem. Tak zmiksowaną mieszankę wlewamy do wrzącego mleka, mieszamy i otrzymujemy bardzo gęsty budyń, który gorący wylewamy na jeden płat ciasta i przykrywamy drugim.[/FONT] warto włożyć do lodówki , najlepiej smakuje na 2 dzień :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabuba Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Super przepis. Dzięki. Kto jeszcze coś dorzuci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwcia Posted June 7, 2009 Share Posted June 7, 2009 O jak miło, że wąteczek odżywa :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katie Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 oo jaki fajny watek;) zaraz ide wypróbowac goferki ze spisu tresci na pierwszej stronie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted June 24, 2009 Share Posted June 24, 2009 halloo jest tu ktooo???? [B]łosoś zapiekany z truskawkami i serem [/B] [FONT="]*[/FONT]Łosoś w dzwonkach lub filet [FONT="]*[/FONT]Truskawki [FONT="]*[/FONT]Ser żółty [FONT="]*[/FONT]Sól, pieprz, olej Łososia solimy i pieprzymy a następnie lekko obsmażamy z 2 stron na patelni. [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images40.fotosik.pl/146/c82cd9bd48584679.jpg[/IMG][/URL] Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy łososia a następnie zasypujemy truskawkami. Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika ( ja nagrzewam na maxa ) pieczemy póki truskawki nie puszczą sok, gdy truskawki są już gorące obsypujemy żółtym startym serem i ponownie wkładamy do piecyka. Pieczemy do momentu roztopienia się sera. [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images38.fotosik.pl/146/a36d2eb300860b53.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/150/abc3ce61be8d7a2c.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images39.fotosik.pl/147/02a21685e62654c3.jpg[/IMG][/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabuba Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 O raju, ale dziwne połączenie smaków (jak dla mnie) !! Ale na zdjęciach wygląda super pysznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e.v.a Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 [quote name='jabuba']O raju, ale dziwne połączenie smaków (jak dla mnie) !! Ale na zdjęciach wygląda super pysznie.[/quote] hmm czy dziwne... nie raczej nie :evil_lol: truskawki robia sie kwaskowate wiec to tak jak bys sobie skropila rybe cytryna :razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeleine Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 ojej przeczytałam cały wątek.. pysznie! :D ja póki co zajadam się truskawkami bo na działce ich od groma. :P jutro czas zrobić coś innego.. więc nie omieszkam wrzucić zdjęć i przepisu. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marzena1 Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 Genialny watek od jutra gotuje!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marzena1 Posted June 25, 2009 Share Posted June 25, 2009 wybor trudny... łosos z truskawkami i juz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marzena1 Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 ale cisza na tym smacznym watku ....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted September 8, 2009 Share Posted September 8, 2009 [CENTER][B][FONT=Arial]Smazak [/FONT][/B][/CENTER] [B][FONT=Arial] [/FONT][/B] [B][FONT=Arial]składniki: [/FONT][/B][B][FONT=Arial][I]4 krążki sera camembert jajko 6 czubatych łyżek bułki tartej 4 łyżki przesmażonej żurawiny lub 4 połówki brzoskwiń z syropu sól olej[/I][/FONT][/B] [URL="http://go.arbopl.bbelements.com/please/redirect/670/2/2/6/"][IMG]http://go.arbopl.bbelements.com/please/showit/670/2/2/6/?typkodu=img[/IMG][/URL] [B][FONT=Arial] [/FONT][/B] [B][FONT=Arial]przyrządzanie: [/FONT][/B][B][FONT=Arial]Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serki maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami lub brzoskwiniami wedle uznania. [/FONT][/B] [B][FONT=Arial] [/FONT][/B] [B][FONT=Arial] [/FONT][/B][B][FONT=Arial]Z serkami należy obchodzić się bardzo ostrożnie, uważając, by nie uszkodzić skórki. Wtedy bowiem wypłynie zawartość i cała potrawa się nie uda. [/FONT][/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selket Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 [quote name='Alicja'][CENTER][B][FONT=Arial]Smazak [/FONT][/B][/CENTER] [B][FONT=Arial]składniki: [/FONT][/B][B][FONT=Arial][I]4 krążki sera camembert[/I][/FONT][/B] [I][B][FONT=Arial]jajko[/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Arial]6 czubatych łyżek bułki tartej[/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Arial]4 łyżki przesmażonej żurawiny lub 4 połówki brzoskwiń z syropu[/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Arial]sól[/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Arial]olej[/FONT][/B][/I] [URL="http://go.arbopl.bbelements.com/please/redirect/670/2/2/6/"][IMG]http://go.arbopl.bbelements.com/please/showit/670/2/2/6/?typkodu=img[/IMG][/URL] [B][FONT=Arial]przyrządzanie: [/FONT][/B][B][FONT=Arial]Jajko rozbełtać z odrobiną soli. Serki maczać z obu stron w jajku, obtoczyć w bułce mocno dociskając panierkę. Kłaść delikatnie na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie zdjąć z patelni, podawać z żurawinami lub brzoskwiniami wedle uznania. [/FONT][/B] [B][FONT=Arial]Z serkami należy obchodzić się bardzo ostrożnie, uważając, by nie uszkodzić skórki. Wtedy bowiem wypłynie zawartość i cała potrawa się nie uda. [/FONT][/B][/quote] Uwielbiam takie serki, są pyszne :loveu: :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 [B]Zapraszam po przepisy[/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izabela124. Posted December 23, 2009 Share Posted December 23, 2009 Wypróbowałam przepisik na psie ciasteczka z pasztetową, wyszły wyśmienicie, mój piesek bardzo je polubił Zrobiłam też sernik na zimno, szarlotkę z kruszonką oraz rogaliki, również wyszły super :) Rogaliki [IMG]http://i976.photobucket.com/albums/ae245/Izabela_1243/Obraz19793.jpg[/IMG] Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbsst Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 niesamowite pierwszy post w tym topiku jest z 18 grudnia 2005 roku!!!! Teklunia osobiście go pisała ja myślałam, że galeria padła a tu.......................ciagle tak pysznie i pachnaco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weri7 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 :lol:Ja będę robić pierniczki jutro . Zobaczymy co z tego wyjdzie.:smilecol:Możliwe , że demolka w kuchni:oops2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 [quote name='dbsst']niesamowite pierwszy post w tym topiku jest z 18 grudnia 2005 roku!!!! Teklunia osobiście go pisała ja myślałam, że galeria padła a tu.......................ciagle tak pysznie i pachnaco[/QUOTE] ja się zbiorę w koopę ;) to zrobię porządek z wątkiem bo linki są tutaj nieaktualne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosiaja Posted January 17, 2013 Share Posted January 17, 2013 swietne przepisy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.