Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Laski i tak jestem długa a przy was jeszcze urosne powtarzam bez Was nic by nie było !!Facet od Kokosa był napalony na psiaka jak szczerbaty na sucharek a tu prosze

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Iza brawo za pomysly działanie. Kciuki żeby sie udało znaleźć Borysowi dom. Jesteś fajna babka i te słowa na pewną należne są.
Iwona 9 kociaków?? Wow, trzeba zdjęcia robić i wici słać żeby maluchy szybko do domów szły.
Mogę prosić o kilka słów o czarnym labku co siedzi 3 kojce obok Berniego?

Posted (edited)

Dokładnie, na czarnego labka mamy dwóch chętnych i dwa domki fajne. Mam nadzieję że jakoś tak pokombinujemy że pójdą dwa psy ;)

Uzupełniam o tej szarej. Przyjechała 24 lipca z Zawiercia. Około 4-5 lat. Nr ewidencyjny 3529. Po szczepieniach i sterylce.

Edited by shanti
Posted

[quote name='shanti'] Uzupełniam o tej szarej. Przyjechała 24 lipca z Zawiercia. Około 4-5 lat. Nr ewidencyjny 3529. Po szczepieniach i sterylce.[/QUOTE] Dzięki. Podaje dalej do osoby, która będzie ją ogłaszać!

Posted (edited)

[quote name='monika55']Kontakt ze szkołą w Pawłowicach nawiązany - melduję.[/QUOTE]
Oj ja znowu nie w temacie jak zawsze zakręcona o co chodzi z tą szkoła?

Edited by izek77
Posted

Hej. Od jakiegoś czasu podczytuję wątek i w miarę możliwośc chciałabym się włączyć do pomocy. Piszę w miarę możliwości, bo mam 17 lat i nie wiem jak wygląda wonontariat od strony prawnej i co mi "wolno". Interesuje mnie możliwość jakiejkolwiek pomocy, nieważne czy przez internet, czy aktywnej. Mieszkam w okolcach zofiówki, do schroniska mam blisko, więc wizyty tam nie byłyby dla mnie problemem. Jedynym moim problemem jest to, że nie wiem gdzie się zgłosić, ani jak zacząć, więc mam nadzieję, że tu się tego dowiem :) Pozdrawiam, Kamla.

Posted

Witaj kilama. Miło że chcesz pomagać. Rozważymy co nam potrzebne.

Dzieciary trzeba wychowywać prozwierzęco. To do izek77.

I mam prośbę.
Może w sobotę będzie TVKatowice albo w niedziele. Jeśli w sobotę to mnie nie będzie. Zaprezentujcie pięknie i rzewnie Borysa dobermana.

Posted

Ja będę w weekend ale nei wiem w który dzień bo młody ma angine a TZ wyjeżdza w niedziele rano wiec chyba w sobote.
Witaj Kilama.
Monika a w przedszkolach też sa jakieś akcje? Myśle o czymś w naszym. Bo tam leżą ulotki z UM z których można wywnioskować, ze nasze schronisko współpracuje z fundacją Cztery Łapy. Do tego jest informacja, że jadąc do nas adoptować psa trzeba zapłacić. Naprawde geniusz je tworzył. Przecież to zniechęca ludzi. I co to za fundacja, pierwsze słysze.
Ulotke zachowalam.

Posted

Zgłosiłam sprawe w schronisku, Iwona już się zajęła.
Też uważam, że niefajne jest sugerowanie opłat.
Mam zdjęcia kolejnych kocich maluchów. Śliczne są i powinny prędko iść do domów.

Posted

Ja też czytałam tą ulotkę i tam chyba pisze, żeby wziąć ze sobą pieniądze, ponieważ za adopcje być może będzie trzeba wnieść jakąś opłatę
(czy coś w tym stylu, dokładnie nie pamiętam). Chyba w bibliotece widziałam.

Posted

Tak w bibliotece też leżą, widziałam dziś.
Szkoda, że pomysłodawcy nie skontaktowali się ze schroniskiem, nie zrobili zdjęcia jakiemuś psu, nie dowiedzieli się dokladnie jak to wygląda. Można było to lepiej zredagować. No ale cóż.

Posted

Ciotki ukazały się pierwsze ogłoszenia naszej suni o imieniu Tosca.
Okazuje się, że jest w typie owczarka pikardyjskiego -
[url]http://tablica.pl/oferta/tosca-owczarek-pikardyjski-czeka-na-dom-ID1FKor.html#deda4243;r:6;s:83[/url]

Nawet nie wiedziałam, że jest taka rasa :oops:.

Bardzo dziękuję DZIR :loveu:.

Posted

[quote name='szafra']Ciotki ukazały się pierwsze ogłoszenia naszej suni o imieniu Tosca.
Okazuje się, że jest w typie owczarka pikardyjskiego -
[URL]http://tablica.pl/oferta/tosca-owczarek-pikardyjski-czeka-na-dom-ID1FKor.html#deda4243;r:6;s:83[/URL]

Nawet nie wiedziałam, że jest taka rasa :oops:.

Bardzo dziękuję DZIR :loveu:.[/QUOTE]
Dzięki naszym psiakom poznajemy rasy o których nikt wczesniej nie słyszał :evil_lol:
To ja spróbuję dorzucić nastepną.
Dukat, o którym mówimy mix spanielka jest w typie gordon setera.Sprawdźcie czy mam rację. ;)

Kajk@ pomietam o Twojej Szantuli, ale jakoś tej Pani która ją adoptowała teraz nie widuję.

Posted

Chyba sobie kupie jakiś atlas ras czy coś. ;) Też pierwsze słysze takie rasy ale ja z tych co rozpoznają onki sznupki i jamniki tylko. ;)
Jako, że wiem, że nie wszyscy mają fejsa to wrzucam tutaj zbiorcze zdjęcie nowych kociaków. Z prośbą do osób zaglądających o domki, mówienie znajomym o maluchach.
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-pQwcGK2KDko/UHgl1ta_8gI/AAAAAAAARtQ/UhRDtCOp0GY/s640/SAM_2591.JPG[/img]

Posted

[quote name='kilama']Szczerze mówiąc jestem, bardziej "psiarą", ale te kotki są po prostu... prześliczne :)[/QUOTE]
To tak jak ja, ale jeden kocur ulicznik już się u mnie zadomowił na dobre :cool3:.

Posted

Dziewczyny co w schronisku kto był niech opowie. Mój młody dalej chory więc musiałam zostać w domu buuu.
Kilama ja ponad 30 lat byłam psiarą. Aż nagle pokochałam koty. Ale pies też niedługo znów będzie.

Posted

Dziś do domków pojechały 3 szczeniaki, biały pudelek, Lee z 14 ( to Iza :loveu:).

Szafra mi dziś przypomniała że poszła w tym tygodniu Mamba, bałam się bo do bloku, a ona taka szalona.

W poniedziałek pojedzie benio Bari. Maleństwo dziś chciało Wiktorii wleźć na kolana :evil_lol: Ten pies to pieszczoch niemiłosierny, nie wiem jak można było takie cudo oddać.

Argo (ten duży jak Skuby Doo), nie wiem czy gdzieś nie pisałam o nim "Ares", dziś obłaskawiony przez Ciotki smaczkami. Chyba już nie tylko ja go lubię co? ;) Pięknie siadał i podawał łapę.