Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='shanti']To dobrze, bo Abi bardzo płochliwa i nieufna. Trzeba ją traktować bardzo delikatnie.[/QUOTE]

oj to chyba już nie jest taka płochliwa, fajnie, wesoło biega na spacerze, przywitała się z moją sunią i ze mną, widać że jej dobrze.

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wilczek007']oj to chyba już nie jest taka płochliwa, fajnie, wesoło biega na spacerze, przywitała się z moją sunią i ze mną, widać że jej dobrze.[/QUOTE]

I bardzo dobrze:lol:

Porobię zdjęcia. Nie dziś, bo sobota i jest Bartek, więc bieganie będzie, ale jutro jak najbardziej.;)

Posted

Kajk@,wypoczywaj spokojnie. Szantula wybiegana i wygłaskana,no i oczywiście wymiziana od Ciebie.:multi:
Oczywiście wszystko razem z rudym Toficzkiem.:lol:

Posted (edited)

Dzięki ZUZA1 :D
Jak coś mam wklei na FB to poproszę fotki na maila z opisem i nr ewidencyjnym.
[email protected]
Szukają jorka TU

Mam jeszcze pytanie odnosnie wchodzenia do kojców ogólnych - Czy wolno tam wchodzic ? i np wyczesac psiaki na miejscu, jeśli nie damy rady wyprowadzic wszystkich na raz ?
Czy podobnie jak z wyprowadzaniem jednego, to popsuje relacje w kojcu ?

Edited by kajk@
Posted

Będziemy wiedzieć na dniach, Alinko. Jest umówiona do weta i od jego diagnozy będzie zależało dalsze postępowanie. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze.

Posted

Wiadomość na FB o pudlisi od Sary Ł. :

" Witam! Mam pytanie czy ten pudelek się zgubił, znaleziono go gdzieś? Co go spotkało ?
...pytam ponieważ mieszkałam na ulicy Młyńskiej (domki za osiedlem bożka, a dokładnie za Lidlem) i jestem na 80 % pewna, że ten piesek jest z jednego z tamtejszych domów; duży dom ze sztucznym stawem i ogrodzeniem przy samej ulicy. On zawsze tam sobie biegał po podwórku i od zawsze wyglądał tak jak na zdjęciu...

Posted

Ja bym poprosiła Sare żeby zapytała właścicieli czy nie szukają psa. Tylko jak ona jest w kiepskim stanie to nie wiem czy ona tak długo była zgubiona czy zaniedbana.

Posted

Pudlisia jest w okropnym stanie. Jeśli to jej opiekunowie to należałoby ich podać o znęcanie się. Sierść w koszmarnym stanie, wyraźnie problemy skórne, obolała, guzki tu i tam. Wygłodzona też. I nie wiadomo co jeszcze. WRRR.

Posted (edited)

Moja znajoma chciała adoptować tą smutną goldenke ale nie mogla. Mówi mi, że ma pecha bo kilka razy już była w schornisku i nigdy nie mogła adoptować tego psiaka co wypatrzyła. ;) ;)
Trzymam kciuki za pudlisie. Mam nadzieje, że to tylko takie zaniedbanie wynikajace z zaginięcia.

Edited by alina71
Posted

alina71 napisał(a):
Moja znajoma chciała adoptować tą smutną goldenke ale nie mogla. Mówi mi, że ma pecha bo kilka razy już była w schornisku i nigdy nie mogła adoptować tego psiaka co wypatrzyła. ;) ;)
Trzymam kciuki za pudlisie. Mam nadzieje, że to tylko takie zaniedbanie wynikajace z zaginięcia.

Dlaczego adopcja się nie powiodła ?

Zaginął piesek :
http://tablica.pl/oferta/zaginal-piesek-ID1m4x9.html#01df814e;r:6;s:299

Ula miej oczy szeroko otwarte ;)

Posted

alina71 napisał(a):

Sunia jest jeszcze niezaszczepiona i przed sterylką.
Jeśli wytrwają jeszcze 3 tygodnie będzie ich;)
Pod warunkiem też że będą ją odwiedzać i brać na spacery. Jeśli się ktoś na psa "zapisze" po czym przez kilka tygodni o nim nie pamięta, to my też o takich ludziach "zapominamy". Tak było z kilkoma psami. Dostali je ludzie nie zapisani jako pierwsi, ale ci co regularnie jeździli i z psem spacerowali.

Szanti z Tofikiem, paskudy się gryzły, musiałam rozdzielić do pojedyńczych kojców.:angryy:

Posted (edited)

Dzieki Iwona, zaraz im wyłumacze co mają robić. :)
Trochę pracy niech wykażą. Są w porządku, to moge zapewnić.
Edit: przekazałam informacje.

Edited by alina71
Posted

Szkoda,że psiaki się nie dogadały :-( Tofik dzięki Szanti wyszedł trochę "na ludzi".Jest teraz pogodniejszy, szczeka,merda ogonem a kiedyś siedział sam w boksie cały wystraszony.

Posted

ZUZA1 napisał(a):
Szkoda,że psiaki się nie dogadały :-( Tofik dzięki Szanti wyszedł trochę "na ludzi".Jest teraz pogodniejszy, szczeka,merda ogonem a kiedyś siedział sam w boksie cały wystraszony.

A no :(

Psiaka o którym pisałam w poprzednim poście juz znaleźli, rozjechanego na ulicy :(

Posted

wiem, że guzik to moze kogos obchodzić, ale kumpela mi własnie dziś powiedziała, że 3 mieś temu dała znalezionego psa (sunię) kierownikowi schroniska. Panu Z, on tez tam był sobie potem w schronisku....!! ?Prędzej by chyba za hycla był na moje oko.
Ja nie wiem co się tam wyprawia, ale mam nadzieje, ze tym psiakom krzywda sie nie dzieje...
Abi bawiła sie dzisiej ze wszystkimi psami wokół:)
Pozdrawiam.

Posted (edited)

alina71 napisał(a):
Ja ciekawa jestem czy znalazł się ten mały biały piesek z czarnym uszkiem. Nataniel uwielbiał się z nim bawić w schornisku. Taki maluśki słodziak.

Tak dostałam wiadomośc od tej dziewczyny ze się znalazł - pisałam tu chyba :???: - jeśli nie to sorki, bo miałam zamiar, ale chyba mi umknęło :oops:

W sprawie terierka z ogłoszeń na "Tablica.pl" Pan podał więcej szczegółów : "... Dokladnie jest to pies rasy Jack Russell Terrier bez ogonka (taki jak w filmie "Maska". Maly, skoczny, zabawowy. Byl czysty zadbany bez smyczy..."

wiem, że guzik to moze kogos obchodzić, ale kumpela mi własnie dziś powiedziała, że 3 mieś temu dała znalezionego psa (sunię) kierownikowi schroniska. Panu Z, on tez tam był sobie potem w schronisku....!! ?Prędzej by chyba za hycla był na moje oko.

Wilczek007 jakieś pokręcone masz te posty nic z nich nie rozumiem :roll:

Edited by kajk@
Posted

Kajak uffff dzięki za info. Strasznie mi w głowie siedział ten psiak bo wiele razy się z nim bawiłam, taki mały cukiereczek.
No ja też nie zrozumiałam postu Wilczek.