DT Iwa Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Na Sylwestra dobrze sie baw, by nie wyszedl z Ciebie paw, bo jak wyjdzie to przes...... cale ciuchy ..........., i nie mieszaj piwa, wodki, bo za......... sobie butki :cunao::cunao::cunao::cunao::cunao: Płoną sztuczne ognie, płynie już muzyka, idzie Nowy Rok, stary już umyka, więc wznieśmy puchary, tańczmy do rana, niech los nam nie szczędzi, kawioru i szampana. Wszystkiego naj Życzy cała banda i Inezka Quote
Mona1991 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Nie lubię się produkować, szczególnie jak nie mam humoru... Ale Dosiego Ciotki, Dosiego, bo musi być lepszy niż poprzedni. ;) Quote
monika55 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Witam pięknie w Nowym Roku, śpiochy.:loveu: Quote
alina71 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Wszystkiego dobrego niech sie nam darzy niech będzie zdrowo z uśmiechem niech psy znajdują domy Quote
clockwork Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Szczęśliwszego dziewczyny! Wytrwania przede wszystkim w tym co robicie..... Przydadzą Wam się garnki? bo mam ze 4 na zbyciu .... z pokrywkami ;) rzuciłabym je komuś kto bywa u Was bo ja niezmechanizowana .... ;/ Quote
shanti Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 [quote name='monika55']Witam pięknie w Nowym Roku, śpiochy.:loveu:[/QUOTE] Kto śpioch to śpioch. My z Sylwestrem dziś od 7.00 w schronisku psiaki karmiliśmy, sprzątaliśmy itp. :evil_lol: Dzięki Clockwork, czasem człowieka dopada deprecha, ale trzeba się zmobilizować i heja! Gary się przydadzą. Kilka nowych psów po sylwestrze, ale nie tak wiele jak się spodziewałam. ON-ka już odebrano. Jest jeszcze nowy colak, mix jamnisia (może to ta z Wielkopolskiej?), kudłate zestresowane maleństwo, czarny krótkowłosy piesek z siwym pyszczkiem. Spanielek dziś troszkę lepiej, zjadł, był na spacerku, nawet długim. Z Szafrą nie umiałyśmy dziada dogonić, tak kłusował. Ale słaby, nie robił kupki, nóżki się trzesą, staruszek. No i głuchy, bo wołać można i nic :shake: Nie wiem czy to głuchota, jako że głuchy, czy też nie chce słyszeć. Trzeba to sprawdzić. Zostały trzy szczeniory. Quote
smoqpl8 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Jeżeli by się pojawił jakiś piesio rasy beagle to bardzo bym prosił o info na mail ([email protected]) Szukam i obserwuje, ale nigdzie na śląsku nie ma żadnego do adoptowania, a nie chce kupować psa u pseudohodowcy i napędzać tego rynku. Pozdrawiam Quote
Alicja Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='smoqpl8']Jeżeli by się pojawił jakiś piesio rasy beagle to bardzo bym prosił o info na mail ([email protected]) Szukam i obserwuje, ale nigdzie na śląsku nie ma żadnego do adoptowania, a nie chce kupować psa u pseudohodowcy i napędzać tego rynku. Pozdrawiam[/QUOTE] wyklikaj w google beagle do adopcji [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenia/polska/psy-oddam-psa-beagle/0/[/URL] lub na [URL="http://www.*******************/"]http://www. e - be agle .pl / forum/[/URL] usuń spacje [URL="http://www.*******************/"] [/URL] Quote
clockwork Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='shanti'] Gary się przydadzą. .[/QUOTE] a mieszka ktoś może w okolicach BOŻKA? jak nie to.... mogę dostarczyć jakoś komuś kto bywa w schronie.... Alinko? bywasz czasem? masz biuro tam gdzie miałaś? Quote
szafra Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='clockwork']a mieszka ktoś może w okolicach BOŻKA?[/QUOTE] Ja na Katowickiej. Quote
clockwork Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='szafra']Ja na Katowickiej.[/QUOTE] ok ... to pozwolę sobie zadzwonić do Ciebie i umówić się, jak tylko szkodnik uzna że można mamie dać pół godz. czasu.... najpewniej po godz. 19tej jak tata przejmie szkodnika ;) ale to już dogadam z Tobą telefonicznie ... z góry dzięki! Quote
kingula Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Witam wszystkich :) Od kilku dni nękam szafrę o samka - Sonego :) Dołączam się do życzeń noworocznych - jak najwięcej udanych adopcji i jak najmniej nowych psiaków a prywatnie- spełnienia wszelkich marzeń :) Quote
shanti Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Dziękujemy za życzenia i życzymy tego samego. Będziemy go obserwować tak jak obiecałam. Mam nadzieję że psiak się uspokoi i będzie dobrze. Quote
monika55 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Cay coś jest ustalone w sprawie Sonego? Bo nie wiem czy robić ogłoszenia? Jego wątek - zapraszam [URL]http://www.dogomania.pl/threads/220220-Samoyed-chyba-szuka-domu[/URL]. Quote
shanti Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Ciotki, jakby ktoś z okolic J-bia lub Rybnika, Wodzisławia wiedział coś o znalezionych/zgubionych psach to dajcie tu znać. Masę ludzi szuka swoich pupili. Dzwonią do schroniska, a u nas nie ma. Np. zaginęły Okolice Popielowa - 11-letnia rottwailerka Cisówki, Ruptawy - starsza suczka podobna do On-ka długowłosego, tylko mniejsza Jastrzebie - York, shiz tzu, wyżełka szorstkowłosa, Quote
kingula Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Monika, sama nie wiem co Ci napisać... wszystko tak naprawdę zależy od Sonego. Poprosiłam dziewczyny, żeby go poobserwowały, niepokoją nas trochę te przejawy agresji gdyż mamy 4 letnie dziecko. Z drugiej strony to samoyed- agresja do ludzi a tym bardziej dzieci w tej rasie praktycznie się nie zdarza. Być może Sony tak przeżywa rozstanie z właścicielką lub pobyt w schronisku. Ciekawa jestem jak się dzisiaj miewał, czy dziewczyn nie pogonił z zębami :) Quote
szafra Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='kingula'] Ciekawa jestem jak się dzisiaj miewał, czy dziewczyn nie pogonił z zębami :)[/QUOTE] Dziewczyn dziś niestety nie było w schronisku :shake:... były w pracy ( przynajmniej jedna :p). Druga załapała się na dzień wolny! Quote
Atrisko Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='kingula'](...) [B]niepokoją nas trochę te przejawy agresji gdyż mamy 4 letnie dziecko.[/B] (...)[/QUOTE] Kingula to brzmi intrygująco...:cool3: Szafra na jego wątku napisała więcej info... Quote
kingula Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Dlaczego intrygująco? Wiem,wiem, śledzę wszystkie wątki na bieżąco :) Wszyscy strasznie bijemy się z myślami, miesiąc temu odszedł nasz samoyed - Hoto, w domu panuje żałoba :( Z drugiej strony może Sony to jakiś znak, jest tak podobny do Hota... nikt nie rozważał wcześniej kolejnego psa, za szybko, za duża rana w sercach, teraz każdy bije się z myślami, że może to nie przypadek? Quote
Atrisko Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='kingula'] (...) Z drugiej strony może Sony to jakiś znak, jest tak podobny do Hota... nikt nie rozważał wcześniej kolejnego psa, za szybko, za duża rana w sercach, teraz każdy bije się z myślami, że może to nie przypadek?[/QUOTE] ...byłoby cudownie:loveu: Quote
ala56 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Moze tego colaka umieścicie na Forum collie tam sporo osob zagląda. Znalazlam parę poszukiwanych - i tam są umieszczone. Quote
shanti Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Umieścimy, muszę go troszkę bardziej poznać, żeby wiedzieć co napisać. Być może właściciel go odbierze, został znaleziony bardzo blisko schroniska. Sierść bardzo brudna, skołtuniona więc albo podwórzowy, albo się długo błąkał.:-( Quote
shanti Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Ktoś do mnie dzwonił i chciał oddać do schroniska rocznego weścika. Zobaczymy czy rzeczywiście trafi do nas. Dziś wróciły do domu łaciaty biało-czarny z kwarantanny, tricolor z węgla w czerwonej obróżce, adoptowany dziś był wilczasty z "15", ten co był w mieszkaniu i się nie zaaklimatyzował. Dobrze jest, 3 stycznia i trzy psy opuściły schronisko.;) W 2011 adoptowanych i odebranych przez właścicieli było dokładnie 360 psów. Quote
szafra Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 SUPER !!! :multi::multi: Walczymy dalej .... od początku nowego roku !!!! A sunia kudłata ( stresik) jeszcze tak zestresowana i ta nowa, która z Denisem siedzi ( malunia taka) ? Quote
Recommended Posts