Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Na benkę Szile dom czeka. Muszę ją tylko ciachnąć bo tam jest pies niufek.

To samo dotyczy Tai haszczki.

Szyszki w schronie nie ma, jest tylko chłopak-malamut jeszcze na kwarantannie.

Kudłaczki są po kwarantannie, najpierw ciachamy czy szczepimy?

Posted

[quote name='shanti']Na benkę Szile dom czeka. Muszę ją tylko ciachnąć bo tam jest pies niufek.

To samo dotyczy Tai haszczki.

Szyszki w schronie nie ma, jest tylko chłopak-malamut jeszcze na kwarantannie.

Kudłaczki są po kwarantannie, najpierw ciachamy czy szczepimy?[/QUOTE]

To znaczy,że nie wznawiac ogłoszeń Szili?...

Posted

Shanti, powiedz mi czy ten nowy rudzielec to jest labrador ? Panowie w schronie tak twierdzili, ale on w ogóle tak nie wygląda :P
Śliczności, zakochałam się w nim :)

Posted

[quote name='zuzlikowa']To znaczy,że nie wznawiac ogłoszeń Szili?...[/QUOTE]

Nie wznawiać :lol:
Szila ma termin sterylki jutro na 10.00.

Mam fajny domek dla jednej z kudłaczek. W weekend przyjedzie podobno cała rodzinka wybierać którą.

Posted

Ale,że w związku z Twoim zakochaniem i labradorkiem ???[quote name='AnnArt']Chyba trzeba go przenieść, już sporo czasu minęło..
Shantiii mi nie odpowiedziała ! :([/QUOTE]

Posted

Mnie to on też zbytnio nie przypomina labradora. Ale do czego on podobny, to też nie bardzo wiem:evil_lol:

A może Bloholmer?

[IMG]http://www.greatdogsite.com/admin/uploaded_files/1193176968618px-broholmer_630.jpg[/IMG]

A Kajtusia rzeczywiście przenieść do działu adopcyjnego. Może teraz będzie miał więcej szczęścia.

Posted

Dziękuję :D
Noo, już prędzej, szczerze mówiąc to nie widziałam jeszcze takiego psiaka na żywo.
Ciekawe czy zgłosi się właściciel, zadbany jest :)

Posted

Juz oficjalnie potwierdzam, ze Benio Benito szczenior zostaje z nami. Za zadne skarby go nie oddam :lol::lol::lol:. Iwona, mam tylko kilka pytan w kwesti wychowawczej :lol:, ale moze potem sie zglosze, albo jutro bede dzwonic. Trzymam kciuki za mamuske, aby szybko znalazla domek.

Posted

Nowi właścicele Aslanka wrzucili parę zdjęć i filmik na FB :)
Ale psina rośnie ! [url]http://www.youtube.com/watch?v=uNsb0TEgNFQ[/url]

Carrolla - super ! :)
Będę czekać na fotki aż mały podrośnie :D

Shanti, a co z Madame? :)

Posted

No to super Karolinko, bardzo się cieszę! :lol:

Aniu, Madame była na DT tylko do skończenia kwarantanny, teraz już jest to DS. :lol:

Zaraz lecę zobaczyć Aslanka.

Julio - Magdo, możesz przekazać Państwu od jorczki żeby się ze mną zdzwonili jutro? Pora dowolna, byle po 11.00, dobrze? Ustalimy kiedy mogła by pojechać do domku. Może piątek lub sobota?

Posted

[quote name='julia3020']Dobrze byłoby w piątek bo jeszcze czeka ją "odnowa biologiczna" :) Już przekazuje -chłopcy sie ucieszą:)[/QUOTE]

Może być piątek :lol:

[QUOTE]Ah, no to cudnie :smile:
a nie wiesz co u niej? [/QUOTE]

Chyba dobrze, bo nie wróciła. Nie dam rady dzwonić do wszystkich adoptujących, bo moje rachunki za telefon i tak wołają o pomstę do nieba:shake:

Są dwa nowe psy, biszkoptowy, mały kudłacz i chyba to co było w "rodzinie zastępczej", bo na boksia za duże i za masywne. Nie wiem rzuciłam tylko okiem, później pójdę i oblukam dokładnie.

Posted

Wklejam
[B]Subject:[/B] Pozdrowienia od Bezy

dzien dobry! 5.02.2011 wzięliśmy z Waszego schroniska Bezę. Minęły 2 miesiące i można się wypowiedzieć. Stwierdzamy kategorycznie, że przypadlismy sobie do gustu. Uwielbiamy tę psinkę, a sądząc z częstotliwości merdań i wesołej mordki, również i Beza nie utyskuje. Piesek jest zdrowy, wykazuje dużą ruchliwość (choć jest do upilnowania) i wilczy apetyt. W stosunkach z najmłodszą latoroślą (Milenka, lat 1,5) odznacza się zbytnią wylewnością jęzorka i nosa na co Milka nie bardzo się godzi....Obserwujemy jednak duzy postęp, poniewaz na początku obie dziewczyny musiały przebywac w osobnych pomieszczeniach, a kurtuazyjne wizyty były możliwe wyłącznie z bezpiecznego poziomu ramion mamy lub taty. Teraz dochodzi nawet do głaskań i stanowczych komend:"Beeeba!" i rzucania patyczka tudzież kopania piłki (ulubiona zabawa). Jeżeli chodzi o mnie (Tomek, starszy pan, lat 37) to codziennie rozgrywam z Bezą zawody w piłce kopanej i rzucanej, przeciąganiu liny, lamparcich skokach, czochraniu i drapaniu bez limitu. Ku utrapieniu Żony, piesek cechuje również zapal ogrodniczy i tendencja do zakładania kopalń odkrywkowych(może wygrzebie jakiś skarb Inkow?). Beza uwielbia gonic i być gonioną, energię ma rzeczywiście niespożytą! Na szczęście nie jest głosna, choć kiedy trzeba zaszczeka a głos ma "słuszny" i budzący respekt. Naprawde dobrze trafiliśmy! Pozdrawiam serdecznie całą Waszą gromadkę ze szczególnym uwzględnieniem dziewczyn z wolontariatu. W załączniku parę zdjęć z wczoraj. Tomek Zgraja

[IMG]http://beta.poczta.onet.pl/image.html?data={%22mid%22: 61974809, %22attId%22: %22165.jpg_16%22, %22storageType%22: 0, %22location%22: %22atch:986744:61974809:d105453283ccbda58c37c691c0c3c219:47fd52c1%22, %22fileName%22: %22165.jpg%22, %22contentType%22: %22image/jpeg%22, %22fn%22: %22getAttachment%22}[/IMG]
[IMG]http://beta.poczta.onet.pl/image.html?data={%22mid%22: 61974809, %22attId%22: %22160.jpg_11%22, %22storageType%22: 0, %22location%22: %22atch:986744:61974809:35a4a57b45a230d07796d2c4644658d6:2ea4963%22, %22fileName%22: %22160.jpg%22, %22contentType%22: %22image/jpeg%22, %22fn%22: %22getAttachment%22}[/IMG]

[IMG]http://beta.poczta.onet.pl/image.html?data={%22mid%22: 61974809, %22attId%22: %22162.jpg_13%22, %22storageType%22: 1, %22location%22: %22atch:986744:61974809:c613d7c8be5a4a70557ac63da79e9efa:d24e41da%22, %22fileName%22: %22162.jpg%22, %22contentType%22: %22image/jpeg%22, %22fn%22: %22getAttachment%22}[/IMG]

Bordog to pewnie sie komuś zgubił.

Posted

Jednak to chyba boksio, tylko masywny. Po ostatnich chudzielcach to olbrzym:lol:

Pooglądam dokładnie jak go wyprowadzę. Mam urwanie głowy dzisiaj. Szilę rano zawiozłam na sterylkę, zaraz po nią jadę.