Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Denis był na pierwszym spacerku na smyczy i w szeleczkach. Więcej było przytulania niż chodzenia, ale w jego przypadku to i tak sukces. To druga Nessi.

Oddano dziś dobermana:
Tiger (w książeczce Tajger)
czarny podpalany
Data urodzenia 10.05.2004
Podobno łagodny jak baranek, był z dziećmi.
Zadbany, ale nie szczepiony.
Zdjęcia wrzucę z domu.

Fionka już jest na jasnecie, dobek się niedługo pojawi.

Niedżwiedzie mają kupę kleszczy, szczególnie na łbach, jasny nawet zaropiałe rany. To pewnie jeszcze zeszłoroczne. W ogóle jakieś takie apatyczne są, albo ja przyzwyczajona do moich małych popierdułek. Jeden bez drugiego nie odejdzie na krok. Jasnego udało mi się odprowadzić dosłownie na 5 metrów i wracał. Obu nie wezmę, bo jestem sama tzn. chłopaki mają urlopy, są tylko panowie społeczni i budowlańcy. Jasny jest bardziej kontaktowy i przylepny. Rudy trzyma się na dystans, ale daje się miziać.

Posted

Betta napisał(a):
a kogo kojarzycie z wodzia ?

ktoś tu robi piękne zdjecia.... podpisuje sie pod powyzszym ...cudowne

Grosziwo jest z Wodzisławia , chciałam ci wysłać PW ale skrzynkę masz pełną

Posted

Denis jest cudny! Dobrze, że zaczyna się otwierać :)
Mówili czemu oddają Tigera? Uwielbiam dobermany, jutro jadę zawieźć Abi na sterylkę na 10 i przyjade, może uda się obfocić drugiego olbrzyma no i dobka.

Posted

Trochę jakiś pomieszany ...ale z czym to nie wiem. Może jednak owczarek?
Mały Charlie skubał mnie jak udawałam, że zabawiam się z małą czarną ( ta milusia, która jest obok niego). Jak na niego nie patrzyłam to podchodził
(a raczej robił taki skok) do krat i łapał delikatnie moją rękę ząbeczkami....
Charlie jest nieśmiały po prostu !:oops:

Posted

Zdecydowanie masywniejszy od podhalana i krótsza kufa.

Ma spuchnięty i zaropiały płat czołowy (tam gdzie kleszcze) i oko. Zawsze w piątek lub sobotę jest wet, więc będziemy działać. Mam nadzieję, że już mi trochę ufają i nie zjedzą:evil_lol:

Posted

Nugat miał numer wypisu 100/2011, co oznacza że był setnym psem, który opuścił schronisko w tym roku.
Chodzi tu o adopcje i psy odebrane przez właścicieli.

Posted

Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta ;) to ja bym chętnie jutro wpadła na godzine do schroniska z Magdą.
Jestem zakopana w pracy ale na jutro nie mam nic na wczoraj więc licze, że dam rade koło południa wyrwać się. Potem znów szkoła praca i tak w kółko.
Bardzo mi brakuje tego miejsca i osób.

Posted

alina71 napisał(a):
Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta ;) to ja bym chętnie jutro wpadła na godzine do schroniska z Magdą.
Jestem zakopana w pracy ale na jutro nie mam nic na wczoraj więc licze, że dam rade koło południa wyrwać się. Potem znów szkoła praca i tak w kółko.
Bardzo mi brakuje tego miejsca i osób.

Nie radzę przyjeżdżać, bo możesz wrócić z tymczasem;)

A tak wogóle to nie powinnam przychodzić do pracy w prima aprylis, bo los okrutnie ze mnie drwi:mad:
Rok temu tego dnia wzięłam na tymczas Maleństwo, dwukilowy mix chihuahua. Została na stałe. Dziś kolega przytargał mi jorczkę w tragicznym stanie fizycznym i psychicznym. Waży chyba z kilogram. Już ją kocham. Uduszę go jak spotkam:angryy:

Posted

O której chcesz. Sprzatam na boksach tak do 10.30.
Jorczka będzie do adopcji po oględzinach i doprowadzeniu wstępnie do jakiegoś względniejszego stanu. Ma na bank coś ze skórą. No i chuda jak szkielet. Biały szczenior to przy niej słoniu.

Dostałam kupę zdjęć Bezy, w wolnej chwili kilka wrzucę.