Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• shanti

1381

• alina71

1089

• szafra

1011

• monika55

947

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, to ten drugi niedźwiedź. Musi go mieć ktoś bardzo odpowiedzialny i doświadczony, bo to pies lękliwy i nieufny. W schronisku nie zauważyłam żadnych objawów agresji, ale boi się wyjść z kojca, nie przychodzi na zawołanie jak "biały miś", jest wogóle z nim mniejszy kontakt. To pies wymagający dużo pracy, ale naprawdę warto.

Za to ten bokser(?), bullowaty jakiś, to cudne miziaste psisko, ale utrzymać to cielsko na smyczy to rzecz niemożliwa.:evil_lol: Wyciorał mną po całym schronisku, nie ma bata, jak chce gdzieś iść to pójdzie:evil_lol: Ania zrobiła mu sesję, może podpowiecie co to, jak wrzuci fotki.

Posted

Wieści od Inki (jorczki). Szybko sie zaklimatyzowała po wielkim powitaniu. Noc upłyneła spokojnie u boku Adriana. Rano pojechałyśmy do fryzjera i wygląda jak księżniczka:) Alina zrobiła jej sesje a teraz leży mi na kolankach i czeka na swoja rodzinke:) Nie mozna jej nie kochać bo potrafi oczarować każdego:)))

Posted

Czekamy na zdjęcia ! :) Będą idealne do działu metamorfozy :D

Shanti, co do strony to ja bym mogła ją prowadzić.
W sumie rok to kupa czasu, więc na ten to byłby koszt tylko tych 35 zł :)
Myślę, że sama podstrona gdzieś tam na miejskim portalu nie jest tak czytelna i łatwa w dostępie, a przede wszystkim transfer i miejsce pewnie jest ograniczone.
Pokombinuję skąd wziąć kaskę :)

Posted

Ale cudeńko:lol::loveu:
To na pewno ta sama?:evil_lol:
Nie było sensu żebym ją u siebie dłużej trzymała. To mały rozbójnik, ale przesłodki i kochany:loveu:
To teraz odkarmić i rozpieścić :evil_lol: Julio, bardzo Ci dziękuję, mała strasznie mi w serce zapadła.

Posted

To ja Ci dziekuje:) Mała zapadła w serce wszystkim którzy dziś odwiedzili biuro nie mówiąc juz o Nas:) Przed chwilą pojechała do domku a ja już za nia tęsknie. W nowym domku wszyscy za nią szaleją, bezgranicznie ją kochają i co najważniejsze bardzo się nią opiekują. Odpowiednie jedzonko, witaminki a przede wszytkim mnóstwo rąk do przytulania:)

Posted

Jeszcze się muszę pozachwycać, a jaka cudna spineczka z różyczką:loveu:

Dziś dwa psiaki wróciły do właścicieli, kudłaczek i beżowy terrorysta.

Rano przyjechał szczenior, ale Ola miała namiary do kogoś, kto chciał psa i mały już na tymczasie.

Czyli ogólnie lepszy dzień niż wczoraj. Jeszcze tylko operacja Nuki. :nerwy:

Posted

Cały czas myślę jak tam operacja Nuki! Musi być dobrze !!! :p

Podesłałam kilka zdjęć znajomemu tego fajniutkiego młodego foksterierkowego Graffa. Chyba mu przypadł do gustu :evil_lol:. Prosił mnie o więcej zdjęć
i bliższe informacje o nim. Czy miałabyś Aniu jeszcze jakieś fotki z sesji plenerowej tego psiaczka? Ja takich pięknych zdjęć to nie umiem robić :shake:
Więcej informacji jutro z pierwszej ręki będę miała.

Posted

Graffcio nie ma jeszcze roku, bardzo chętnie chodzi na spacery, na początku wariuje i ciągnie smycz, ale później coraz lepiej :)
Za każdym razem kiedy z nim siadałam na łączce, to bardzo się tulił. Bardzo lubi rozdawać całusy :D
W zabawie i jak mu się coś nie spodoba to podgryza, ale lekko i myślę, że szybko będzie szło go tego oduczyć, bo ładnie reaguje na "nie".

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/208477_1774425173337_1620551386_1720739_3922231_n.jpg
mam jeszcze taką fotkę, ale ze mną (przynajmniej widać jaki z niego maluszek :D)

Jak ostatnio z nim byłam na spacerze to fajnie dogadywał się z haszczką Tają i razem spacerowali ponad 1,5 godzinki. Bidulek na końcu był padnięty i kłosy dziabały go w łapy, że chciał na ręce i tym sposobem doniosłam go do schroniska :D

Pewnie nie potrafi zachowywać czystości w domu, no ale jest jeszcze młody, więc to jest do zrobienia :)

Chciałabym wrzucić fotki Tigera i tego naszego Bokserogiganta, ale nie dam dziś rady, bo mam jutro i w niedziele targi i nie wiem w co w ręce włożyć.. więc już zmykam!

Posted

Bardzo Ci Aniu dziękuję za fotki i informacje o Graffciu !
Inka jest prześliczna a metamorfoza cudowna !!!!! Widać błysk szczęścia w jej oczętach....:loveu:

Posted

shanti napisał(a):
Zuzlikowa, a tego miśka nie dałoby się jakoś wkręcić jako mix benia?
Fajny, ale lękliwy, musi mieć odpowiedzialnego i doświadczonego pana/panią.

http://pu.i.wp.pl/k,NjU2NDQ4NjYsNDkyNTkwODQ=,f,134823_SDC11375_big.jpg

Ten beżowy kudłaczek, przywieziony we wtorek pojechał dziś do domku odebrany przez właściciela. Wczoraj Ania mu robiła zdjęcia.

Hotel - bardzo dobry pomysł. Sama o tym myślałam, mam dużą działkę 100 metrów od najbliższego domu, ale zaczęłam pracować w schronisku i pomysł padł.

Strona internetowa to też fajna rzecz, ale to już przerasta moje możliwości komputerowe. Ale coś mi się kojarzy, że proponowano kiedyś nam moderowanie tej strony
http://www.pies.jastrzebie.pl/
Ostatnio do nich pisałam maila żeby to uaktualnili i zero odzewu. Ale może zawalczyć o tą stronkę? Byłaby darmowa, co Wy na to?

Kochana, w sprawie tego kudłaczka pisz do E.DEREK lub *Gajowej*...mnie on jakoś na leosia wygląda...
napisz proszę coś o nim- wiek, i jak do psiaków... wszystko się da jak się chce...a tego nam jakoś nie brakuje!...daj wiecej fotek chłopaka i jeśli dacie radę wstawiajcie na grupę bernardynów na FB... tam nikt mi nie bedzie marudził,że nie benek...
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/home.php?sk=group_192021564159117&ap=1

...a dalej już ze stronką sobie poradzę! Piękny jest... dawaj dla pieknego i imię!

Posted

paolla napisał(a):
Szila już w domu:) śpi zmęczona po podróży i spacerze:) więcej napiszę wieczorem.

Paolla...kobieto koffana- zdradź choć gdzieście to wieźli to dziewczę, że tak padło i odsypiać podróż musi?:lol::lol::lol:

Czekamy do wieczora...teraz masz co robić, więc my i komp może poczekać...:evil_lol:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Paolla...kobieto koffana- zdradź choć gdzieście to wieźli to dziewczę, że tak padło i odsypiać podróż musi?:lol::lol::lol:

Czekamy do wieczora...teraz masz co robić, więc my i komp może poczekać...:evil_lol:

Nie jechaliśmy daleko, bo jakieś 20km, ale zważając na to, że Szila nie jest miłośniczką podróży samochodem, miałam pewne obawy. Już na wstępie zaparła się łapami i nie chciała sama wejść do auta, ale udało się ją po chwili wsadzić na miejsce :) Większą część podróży spędziła na stojąco, co przy gabarytach psa zmuszało mnie do delikatnego hamowania i łagodnego wchodzenia w zakręty ;) Dobrze, że była ze mną mama, bo jakoś ją potrafiła utrzymać na smyczy w samochodzie. Sama nie wiem, która z nas trzech była najbardziej zdenerwowana:) Jednak nie było tak źle:D zabezpieczenia tapicerki szczęśliwie okazały się zbędne:)

Już na miejscu poobchodziłyśmy wszystkie kąty, Szila obwąchała z zaciekawieniem, co tylko mogła, od razu zaliczyła spacer po okolicy - jest bardzo grzeczna, ładnie chodzi na smyczy. Odbyło się też małe zapoznanie z Hakerem, naszym nowofundlandem. Psy się obwąchały, chyba zaakceptowały (machanie ogonami odczytuję jako dobry znak), jednak Szila, jak to kobieta;) , szybko się znudziła i poszła w inną stronę. Haker zdradzał nadmierne zainteresowanie Szilą, gdy tylko go olała, zaczął skomleć i się żalić:lol: na razie więc, póki suka nosi kubrak, będziemy je raczej izolować, jeszcze się zdążą sobą nacieszyć, a na razie kontakty będą się odbywać pod ścisłą kontrolą.

Oj, dzień pełen emocji, ale jakich przyjemnych!

Oczywiście z wrażenia zapomniałam, że chciałam zostawić Shanti jakiś skromny datek na schronisko. Macie może jakieś konto, bo bardzo chciałabym naprawić moje rozkojarzenie i niedopatrzenie:oops:

Szafro, szkoda, że się dziś minęłyśmy w schronisku. Bardzo ładne zdjęcia:)