Jump to content
Dogomania

Pręguś odnalazł swoje miejsce na ziemi :) Po ponad roku czekania ma dom ...

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

madcat1981 napisał(a):
Te wlasnie zdjecie bardzo mi sie podoba :) Sorki ze sie nie odzywam, caly czas czytam watek ale poki co nie wymyslilam nic sensownego:oops:

Witaj, mnie również to zdjęcie szczególnie do serca przypadło.
Pręguś dzisiaj ja zanosiła im po południ jedzenie to wybiegł mi na przeciw w podskokach, dał się pogłaskać i dopiero potem zaczął szukać jedzenia. Zapowiada się na strasznego pieszczocha. Tylko ta krew z odbytu mnie bardzo martwi, jutro jadę do mojego weta z Ihabe na konsultacje, na razie bez psa. Niech mi jeszcze troszkę zaufa, żeby łapanie na smycz obeszło się bez obustronnych "ran wojennych"

Posted

To i ja się wpiszę na topik.
Niestety u mnie sie ostatnio zrobiło ogormne zamieszanie,ybyły 3 dT,kasa pusta,brak rąk do pracy..Mam nadzieję,ze to przejściowe kłopoty i jakoś z nich wybrniemy.Póki co nie mam pomysłu,bo nie mam gdzie umieścic pięknego chłopaka
Krew z odbytu moze sie pojawiac jeśłi psiak jadał kości.Wiem to z doświadczenia,niektóre moje psy nawet po małej kosteczce maja takie własnie sensacje.Lepiej jednak sprawdzic jeśłi to możłiwe

Posted

BajkaB napisał(a):
To i ja się wpiszę na topik.
Niestety u mnie sie ostatnio zrobiło ogormne zamieszanie,ybyły 3 dT,kasa pusta,brak rąk do pracy..Mam nadzieję,ze to przejściowe kłopoty i jakoś z nich wybrniemy.Póki co nie mam pomysłu,bo nie mam gdzie umieścic pięknego chłopaka
Krew z odbytu może si pojawiac jeśłi psiak jadał kości.Wiem to z doświadczenia,niektóre moje psy nawet po małej kosteczce maja takie własnie sensacje.Lepiej jednak sprawdzic jeśłi to możłiwe

Witam serdecznie .
Z tego co się orientuje mógł z głodu kłusował, na bażanty i być może zające, widziałam również jak niósł w pysku kawałek "chyba" starej do cna obgryzionej kości. Mam nadziej ,że to z tego , a nie z powodu olbrzymiej inwazji robaków...

Posted

Zaraz wkleje kilka zdjęć, które zrobiła Julcia. :loveu:
Kurcze taki fajny te psiak i widać, że sprawgniony nie tylko jedzenia ale i miłości i kontaktu z człowiekiem:-(:-(

Czy ktoś z Was ma może jakieś wejście do Jamora , nie wiem czy tam wielka kolejka, czy moze jakieś miejsce by się znalazło? No ale i deklaracji nie mamy ale ludzie na koniec roku juz spłukani do cna:-(

Posted

__Lara napisał(a):
Biedny psiunio :placz::placz::placz::placz::-(:-(:-(

Bardzo biedna i pomyśleć ,że przez tyle miesięcy poniewierki nie zdziczała kompletnie. Dwa dni i daje się głaskać , bosz jak ten pies jest spragniony kontaktu z człowiekiem:-(

Posted

Piromanka napisał(a):
Witam na watku.
Oferuje swoja pomoc w postaci ogloszen. Jak beda potrzebne, poprosze tylko o info.

Witam serdecznie :loveu: i z pomocy na pewno skorzystam :p.

Posted

Gdyby gość zgodził się na wchodzenie na tą posesję to myślę, że psy mogłyby tam zostać...jakieś ciepłe budy im dostarczyć i codziennie jeździć i je karmić.
Tam mogłyby nawet przezimować. Przecież psy mogą być na dworzu pod warunkiem, że będą miały ciepłe schronienie - budę i regularne jedzenie.

Tam czekałyby na domki.
Może na tyle ten gość sie zgodzi...

Posted

Ihabe, Julie - napisałam PW do Was.
Na jednym z wątków nowa Dogomaniaczka oferuje DT dla psa.
Spróbuję do niej napisać i podesłać wątek Pręguska.
Podałam Wam też jej telefon.
Może akurat.

Posted

Jasza napisał(a):
Ihabe, Julie - napisałam PW do Was.
Na jednym z wątków nowa Dogomaniaczka oferuje DT dla psa.
Spróbuję do niej napisać i podesłać wątek Pręguska.
Podałam Wam też jej telefon.
Może akurat.

O :crazyeye: ważne żeby ten dt sprawdzić.

Posted

Już wiem o tym TD jest pod Poznaniem, ale a nóż się uda.

Byłam tam po południu. Pegus dał się wyściska, wygłaskać , zajrzeć w zęby ( są ładne , tylko lekki osad) , do uszu:crazyeye:, domagał się przytulania i głaskania!!!!!!! To tatalan przytulank po 3 dniach! Co by z niego było w domku gdzie miał by zainteresowanie i miłość...

Nawiązałam kontakt z współwłaścielem posesji . Przyjechał nakarmić psy , nie będzie robił trudności z zabraniem piesków, przeciwnie bardzo się ucieszył. To nie są źli ludzie tylko za bardzo nie wiedzieli co z psami zrobić :shake:. Na razie bez problemu mogę wchodzić i dokarmiać.

Posted

Julcia dała wspaniałe fanty na bazarek, ja też cos dołożę i coś uzbieramy dla Pregusia:loveu::loveu:
Płot w posesji jest dziurawy, psiaki wchodzą i wychodzą kiedy chcą:shake:

Posted

ihabe napisał(a):
Julcia dała wspaniałe fanty na bazarek, ja też cos dołożę i coś uzbieramy dla Pregusia:loveu::loveu:
Płot w posesji jest dziurawy, psiaki wchodzą i wychodzą kiedy chcą:shake:

Tylko żeby się nie rozeszły :shake:

Posted

Szkoda psiaka, normalnie szkoda, to przytulak i widać, że pragnie domu, pragnie człowieka. W schronie nie ma szans. Jeśli DT nie wyjdzie to hotelik. Musi się udać tylko ja jestem taka cienka w te klocki jeśli chodzi o agitowanie do zbiórki i takie tam...:-( Ja tam zawsze wolę dawać:loveu::loveu::loveu: tylko, zeby dawać trzeba mieć a mnie już postawiono szlaban:mad: