Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mu rzucam floatery przy mnie, wtedy łapie, zazwyczaj ładnie ale czasem odbija łapami:) Ale jak chce mu rzucić backhanda takiego żeby mnie obiegł i złapał wtedy on zwalnia i nie nadąża za dyskiem. Łapie go wtedy z nad ziemi albo z ziemi...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chodzi mi o floaterki tylko o rzuty mniej więcej na taką odległość:
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img182.imageshack.us/img182/1774/backkq4.png[/IMG][/URL]
i najlepiej rzucaj mu własnie na taki dystans, tylko z dołu, tak jak floater, ale "bardziej do przodu" ;-)

A później z obiegnięciem, na komendę "na przód" bądź z ruchem dyskiem, ma to być dla psa zrozumiałe, że zaraz będzie leciał dysk i trzeba biedz do przodu bo nie zdąży złapać :razz:
I przejdź do normalnego rzucania (ale dopiero gdy nauczy się łapania tamtego rzutu!), tylko rzucaj mu właśnie bardziej do pysiaka.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img182.imageshack.us/img182/8512/backhandgq7.png[/IMG][/URL]

Posted

Rysunki pierwsza klasa.
Rzucam mu takie dalsze floterki. Tak, że łapie pierwszy, ja biegne po drugi dysk i łapie kolejny bez obiegnięcia. On ma problem z łapaniem po obiegnięciu.

Posted

[quote name='anetta']Jaaakie cudowne rysunki :lol::lol:
No nie mogłam się powstrzymać :loveu:[/QUOTE]
No coooo nie chciało mi siem :eviltong:

[quote name='Kinia']Rysunki pierwsza klasa.
Rzucam mu takie dalsze floterki. Tak, że łapie pierwszy, ja biegne po drugi dysk i łapie kolejny bez obiegnięcia. On ma problem z łapaniem po obiegnięciu.[/QUOTE]
A może rób tak jak my, że bez obiegnięcia ale np. na specyficzny ruch dyskiem. My robimy coś takiego, że ja nastawiam się jakby do rzutu i biorę dysk do przodu po łuku. Koda za ten czas patrzy na mnie i biegnie do przodu czekając, aż ja w końcu rzuce ten talerzyk :lol: Bo może twój piesek bardziej się skupia na obiegnięciu cie, a nie ża zaraz rzucisz mu dysk. Faceci nie mają podzielnej uwagi :lol::D[SIZE="1"]żarcik[/SIZE]

Posted

Rzucam prawą ręką ale myslę, że nauczę się i lewą (jestem obu ręczna:)). Pies mnie obiega od prawej strony. Raczej mu nie zasłaniam... Nie wiem co jest nie tak ale bez obiegnięcia Marley łapie bardzo ładnie:)

Posted

Czyli, jak rzucam prawą to ma mnie obiegać od lewej? Obawiam się, że go nie nauczę obiegania i od lewej i od prawej przy frisbowaniu. Już się przyzwyczaił do obiegania od prawej...

Posted

[quote name='Mudik']Dobrze Cię obiega, postaraj sie wyrzucać dysk [U]kiedy wybiega z zza Cibie z Twojej lewej strony[/U] powinien widzieć dysk.[/QUOTE]
Tylko że on właśnie wybiega z prawej ;):cool3: Czy źle zrozumiałam?
Próbuj próbuj i mów jak wam wychodzi ;)

Posted

Czyli dobrze robię. Rzucam mu jak jest już z mojej lewej. Może zrobić tak, że po obiegnięciu daje mu złapać z ręki? Tak żeby od razu po obiegnięciu spojrzał w górę i wyskoczył? Da to coś?

Posted

[quote name='Russellka']Tylko że on właśnie wybiega z prawej ;):cool3:
Próbuj próbuj i mów jak wam wychodzi ;)[/quote]
Wybiega z lewej, obiega od prawej:)

Posted

aa no to dobrze, ja myślałam że rzucasz prawą ręką i on wybiega z prawej ;-) No to nie wiem, spróbuj też tak jak na początku mówiłam :cool3: Powodzenia ;-)

PS. Myślę że warto spróbować :multi:

Posted

Popróbuję mam nadzieję, że to coś da;) Jak narazie wrócił stary problem rozróżniania dysków;) Ale na to mam sposób i szybko to się skończy:)

Posted

No dobra to i ja się zapytam:oops:
Od jakiegoś czasu rzucamy frisbee, w ogródku nawet nam to idzie, Era łapie dosyć bliskie rzuty do 10-15 metrów...
No i wsztsko jest dobrze, goni wyskakuje, łapie, spada na ziemie odwraca się i od razu puszcza dysk :lol::roll::mad::angryy:
Jak mam ją nauczyć przynszenia dysku do ręki?

Posted

Alisja nie sądzę by to był dobry pomysł. Pies nauczy sie ,że dysk się bierze z ziemi a nie w locie łąpie. ja bym rzuciła i od razu uciekła,jak pies pobiegnie za mną poczekała aż upuści przy mnie i w nagrode drugi rzut. Lub jeśli puści wcześniej pokazała dysk i kazała podać,jak weżmie to rzut potem jak podejdzie z nim aż do tego,że puści go obok . Takie puszczanie zaraz po złapaniu jest fajne do freestale gorzej z mini czy longiem:shake::shake:,ja mam odwrotnie pracuję nad puszczaniem bo Vic nie chce oddawać:evil_lol:

Posted

Nie prawda, nie jest to przydatne w freestylu, bo potem bym musiała po całym terenie zbiarać dyski do jakiejś innej kombinacji...
Spróbujemy jutro :)