Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Alusia[/B] - pierwsze słysze! :-o Musiał nie fortunnie chwycić bo to są nadzwyczaj bezpieczne dyski, nie wiem dlaczego.. może się o coś zaczepił? (w sesie nie o dysk)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje sobie rowniez rozwalaly, ale to sie zdarza nie tylko w przypadku CS'ow. Jesli dysk jest bardzo eksploatowany to po prostu rani dziasla. Wtedy warto zainwestowac w papier scierny, a jesli to nie pomoze - wymienic dysk na nowy. Normalna procedura.

Posted

To jakiś super delikatny ten twój pies:shake::roll:. Mnóstwo psów na psich dyskach trenuje i startuje. Mój Vic nie raz sobie skaleczył język,ale to raczej przygryzione było,a dyski ma już nieźle zjechane i takich ran nie ma,dziwne...
Competitony są super,chyba nie tak jka trzeba ich użyłaś:roll:

Posted

Moje maja glownie rany na jezykach, ale kazdy z nas miewa czasem w zyciu chwile ze sie w jezyk ugryzie... < zabrzmialo moze nazbyt pompatycznie, ale co tam ;-) > i afery z tego powodu nie ma.

Posted

Ale ja np nie umiem "fachowo" rzucać , jedynie co uważam aby nie rzucać za wysoko , bo się połamią skacząc :diabloti:
Dwa , to Klementyna i Franek są tak niekręceni na aport , że złamana łapa by ich nie zniechęciła.

Posted

Salmie sie nie raz rozwalił język, dziąsło itp. krew troszke leciała, ale nic strasznego, zadnej afery z tego nie robie. Ona z reszta tez, w ogole ja to nie wzieło a i leciec zaraz przestaje.
Nie biegam z psem do weterynarza jak sie tylko zadrapie:evil_lol:

Posted

[quote name='prittstick08']
Nie biegam z psem do weterynarza jak sie tylko zadrapie:evil_lol:[/quote]
Bym mogła od weta nie wychodzić :evil_lol:
Zresztą moje świnki mniej mają zadrapań jak bawią się frisbee czy piłkę , niż same sobą :mad: :diabloti:

Posted

Mój pies też sobie kuku nie zrobił CSem. Chociaż są już na tyle przeorane, że mógłby. Mają dużo 'zadziorków' którymi teoretycznie mógłby się zaciąć...

Posted

[QUOTE]
Na CSie nigdy.
[/QUOTE]

Bo masz malego psa. Male psy niszcza z mniejsza czestotliwoscia.
U mnie sie zdarza, ze kilka razy rzuce i mowie dyskom "strzala i czesc"

Posted

[quote name='Ajrisz']Bo masz malego psa. Male psy niszcza z mniejsza czestotliwoscia.
U mnie sie zdarza, ze kilka razy rzuce i mowie dyskom "strzala i czesc"[/QUOTE]

Mam małego psa, ale mój pies ma całkiem duże ząbki i dyski są porysowane, mają ostre zadziorki ale przy łapaniu pies się nigdy nie skaleczył. I moim zdaniem zależy to od tego jak pies łapie, a nie od jego wielkości.

Posted

A mnie sie wydaje, ze moj pies z racji wielkosci ma troszke wieksze zabki, i troszke potezniejszy scisk szczek.
Nie wiem, mialam doswiadczenia z psami i malymi, i srednimi, i duzymi. Tym najmniejszym latwiej bylo odebrac pileczke z pyska, zabawka byla z reguly mniej zniszczona.
Skoro sugerujesz, ze wszystko zalezy od tego jak pies lapie, to jak ma lapac wedlug Ciebie ? Za co chwytac ?

Posted

Nie wiem jaki uścisk ma dokładnie, ale podejrzewam że jako pies stworzony do polowań całkiem spory, tak jak i ząbki w stosunku do ciała ma duże. Determinację również - bez problemów za zabawkę ją mogę podnieść. Nie robię tego na frisbee bo mi szkoda dysków, są miękkie.
Rzucam CSami pup i są zrypane jednak pies robiący kasownik i zatrzymujący dysk od razu nie ma jak się pokaleczyć.
Jeżeli pies nie trafi otwartą paszczą i dostanie w pysk lub nie zatrzyma go, nie zaciśnie paszczy od razu, źle uchwyci itd to może się pokaleczyć ale łapiąc kłapnięciem nie bardzo ma jak.
ło tak - płasko do ryjka i kasownik [URL="http://lh5.ggpht.com/milkfudge/SA9DCK3xebI/AAAAAAAAARs/VAyT0HMx-Hs/Obraz%20107.jpg?imgmax=800"]http://lh5.ggpht.com/milkfudge/SA9DCK3xebI/AAAAAAAAARs/VAyT0HMx-Hs/Obraz%20107.jpg?imgmax=800[/URL]

Posted

[quote name='Ajrisz']
Skoro sugerujesz, ze wszystko zalezy od tego jak pies lapie, to jak ma lapac wedlug Ciebie ? Za co chwytac ?[/quote]

Władczyni ma racje, zalezy od tego jak pies łapie,
moze przedstawie na naszym przykladzie:
moja sucz np- na poczatku co rusz miala problem bo przygryzala sobie fafle. nawet na zdjeciach widac bylo, ze ma lekki chwyt- tzn ze jak lapie to nei widać w ogole zębów na zdjęciu ( nie robi rekina), natomiast teraz zauwazylam poprawe, nei kaleczy sie. to wcale nei chodzilo o zadziory- poniewaz ze wzgledu na przygryzanie, pilowalam dyski po kazdym uzyciu, przerzucilam sie na flexy, softa nawet kupilam- i to samo. wiec uwazam ze chodzilo o miekki chwyt- dysk potrafil jej wypasc z paszczy przy probie zlapania- odbijal sie tak ze niby zlapala ale wypadal, a przeciez szczeke ma porownywalna z borderem i wszystkie zeby ma :cool3:
tak wiec jak neigdys nasze dyski prawie nie byly zniszczone ( nigdy na wylot) tak teraz nowe dyski maja dziury na wylot- co ja osobiscie wiaze z poprawa chwytu- mocniejszy- i na fotkach widac malego "rekina" a i nie zdarza jej sie ze dysk sie jej "odbije"

a dla rozluznienia, oto moj BIRNIX z dyskiem :)
[url]http://hacko.kdekoliv.cz/2008/05-frisbee-nymburk/200805-frisbee-nymburk-8770.jpg[/url]

pozdrawiam

Posted

[quote name='Ajrisz']A mnie sie wydaje, ze moj pies z racji wielkosci ma troszke wieksze zabki, i troszke potezniejszy scisk szczek.
[/quote]

Hmm to czemu dyski szelciaczki kolezanki są nienaruszone prawie po wielokrotnym użyciu a jak mój westik złapie parę razy to są ślady po każdym złapaniu ? :shake: Wydaje mi się, że po prostu mój pies łapie frisbee na chama z kasownika a szeltik jakoś mega delikatnie. Więc nie o wielkość psa chodzi. A większy pies + styl kasownika = wielka masakra na dysku (patrz: pieski Vectry :evilbat: )

Też mogę psa podnieść na dysku a lekki nie jest, prawie 10 kg

Posted

[quote name='prittstick08']35-39 (zalezy) na CS:evil_lol: [/QUOTE]

Ja na CSie (i nie tylko) podnoszę 30 kg :evil_lol:. Ale nie długo, bo nie mam siły :lol:. Dyski żyją :evil_lol: