Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
zapraszam do naszego sklepu, duzo promocji i maszynki w przystępnych cenach.
Moser 1245 jest najczęściej kupowaną maszynka w naszym sklepie.
Polecamy ją z czystym sumieniem.
Cena 499zł z ostrzem i nasadkami!
Zapraszamy!
[URL]http://www.groomershop.pl/pl/p/Maszynka-Moser-1245-nasadki-gratis/523[/URL]

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dobrze by było kupić maszynkę bez ostrza i bez nakładek , bo najlepiej się strzyże jak ostrze jest odpowiedniej grubości .

Posted

Witaj Agnieszko K. , oczywiście chciałbym mieć takie ostrza ze stali solingerowskiej , hartowane .Mam takie nożyczki, chyba 60 letnie, ostre jak brzytwa .Trzeba szukać w antykach.

• 1 month later...
Posted

Witam, przekazuję pytanie od mojego kolegi spoza dogo, może ktoś będzie w stanie pomóc w zdiagnozowaniu usterki.

Używam maszynki Moser 1245 piąty rok.
Wczoraj walczyłem ze strzyżeniem swojego terriera i w połowie roboty maszynka przestała ciąć włos. Silnik pracuje, maszynka zachowuje się normalnie.
Rozkręciłem od razu sprzęt, ale nie znalazłem żadnych widocznych uszkodzeń.
Ostrze od nowości nie było ostrzone, dlatego mam pytanie do ludzi, którzy strzygą psy.
Czy bardzo stępione ostrze przestaje ciąć stopniowo, czy tak jak u mnie, w jednej chwili ?
Pytam, bo nie wiem, czy oddawać całą maszynkę do serwisu, czy tylko sam nóż do naostrzenia ?

Posted

Stępiło się ostrze, często tak jest że w jednej chwili ostrze staje . Ostrze trzeba odpowiednio użytkować , dokładne czyszczenie i oliwienie oraz nie przegrzanie.

• 1 month later...
Posted

Witam serdecznie,
planuję zakupić maszynkę do strzyżenia Moser Max 45 typ 1245 dla mojego zarośniętego Sznaucera Średniego. Maszynka ma w zestawie ostrze 3 mm oraz nasadki grzebieniowe. Czy taki zestaw będzie wystarczający dla mojego psiaka, czy powinnam dokupić inne ostrze?
Pozdrawiam,
M.

Posted

Nasadkami dobrze się nie pracuje .Średniaka do wyrównania włosa trzeba odpowiednio przygotować .Ostrze 3 mm. może do uszu , do pozostałych części polecam 5mm i 7 mm.

• 5 months later...
Posted

Odświeżam temat...
Poszukuje maszynki do robienia psów wszelakich:eviltong:
Zastanawiam się miedzy wspomnianym moserem 1245 a andisem AGC SUPER 2 - ( bordowa ) ...
Do tej pory robiłam osterem A5 srebrnym ale zupełnie ta maszynka mi nie pasuje:shake:
Potrzebuje coś lżejszego,mniej przegrzewającego się i cichszego.Gdzieś w okolicy 600-700 zl...Duzo osób poleca mosera,ale czy da rade na kilka psów dziennie?Andis tez polecany...Nie wiem sama już co wybrać :roll:

Posted

Cockermaniaczko weź Mosera , to jest zgrabna , mocna maszynka, dobra dla pań .Maszynka nie grzeje się , tylko ostrza i o oto trzeba dbać . Najlepiej pracować na podwójnych , jak ostrze zrobi się lekko ciepłe , zmieniasz na drugie i dalej pracujesz .

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']W przypadku ostera grzeje sie obudowa i to dosc fest:roll: A andis bordowy?[/QUOTE]

Ja mam Andis-a (wprawdzie nie tego, ale również silnikowa, jednobiegowa). Nie grzeje się, nie psuje - nie pamiętam już nawet kiedy ją kupiłam, ale lata wstecz. Robi 2-3 psy dziennie z różnie utrzymaną szatą - od super wypielęgnowanej po jeden wielki kołtun.

Posted

Ja się rozglądam za maszynką, bezprzewodową - przede wszystkim cichą i mocną. Nie do maratonów a do krótkich prac - pomyślałam,że szybciej będzie podcinać włoski pod poduszkami maszynką niż nożyczkami.

Może ktoś coś poleci?

Posted

Strzygę tylko jednego psa ;) a że nie jestem mistrzem, to jest to dość długa praca :D i muszę zmieniać ostrza - no i stalowe muszę szybciej. Ale to może też być związane z masą ostrza - ceramiczne to 4 FC, więc masywniejsze, może dlatego wolniej się grzeje.

Posted

Tak ,tak panie pilnują temperatury ostrzy, bo łatwo jest o stępienie . A nie umiecie sobie naostrzyć.
Trzeba mieć podwójne .

Posted

Cockermaniaczko zamiast bawić się emotkami wystarczy się zainteresować , dawno o tym wspominałem i wystarczy mnie zapytać .Można też porozmawiać , masz problem.