Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No niech mi ktoś powie, co takiego jest w Modrych efektach, że one wszystkie, bez wyjątku, tak bardzo mi się podobają? :loveu: :loveu: :loveu:

A te psy z przydomkiem Bonel, to zupełnie inny typ, prawda? Kurczę, wyglądają prawie, jak inna rasa...

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
No niech mi ktoś powie, co takiego jest w Modrych efektach, że one wszystkie, bez wyjątku, tak bardzo mi się podobają? :loveu: :loveu: :loveu:

No mają to coś :loveu:

asher napisał(a):
A te psy z przydomkiem Bonel, to zupełnie inny typ, prawda? Kurczę, wyglądają prawie, jak inna rasa...

Taki typ jest w Skandynawii...

Posted

jo-jo napisał(a):
Taki typ jest w Skandynawii...

No i na Wyspach i za oceanem też chyba podobny? Ja czytałam, że wzięło sie to stąd, że przy nieciętym uchu, smukła szyja i mały fafel wygląda bardziej elegancko...
Ciekawa jestem, jak w krajach, gdzie króluje taki typ oceniane są mocniejsze psy? W ogóle warto tam jeżdzić na wystawy?

ps. a na klub chętnie bym pojechała, ale nie mam się z kim zabrać :-(

Posted

asher napisał(a):
No i na Wyspach i za oceanem też chyba podobny? Ja czytałam, że wzięło sie to stąd, że przy nieciętym uchu, smukła szyja i mały fafel wygląda bardziej elegancko...
Ciekawa jestem, jak w krajach, gdzie króluje taki typ oceniane są mocniejsze psy? W ogóle warto tam jeżdzić na wystawy?

Tak samo jak i w Australii :( Nie wiem tak naprawde co myśleć teraz o tych typach i ich sędziwoaniu od kąd widziałam sędziowanie Fińskiej sędziny w Rumunii. Zastanawiałam się czy posędziuje pod skandynawski czy normalny europejski typ i miło zaskoczyła mnie sędziując pod Europejski. Zobaczymy jak będzie na Światówce przyszłorocznej bo odbywa się w Szwecji, a psy czarne/arlekiny sędziuje ten sam pan co żółte i pręgowane psy na Światówce :cool1:

asher napisał(a):
ps. a na klub chętnie bym pojechała, ale nie mam się z kim zabrać :-(

Chętnie bym Cię zabrała, ale jadę z Korkami i mamy full autko..

Posted

jo-jo napisał(a):
Zobaczymy jak będzie na Światówce przyszłorocznej bo odbywa się w Szwecji, a psy czarne/arlekiny sędziuje ten sam pan co żółte i pręgowane psy na Światówce :cool1:

Masz na mysli Poznań? A co, jakieś dziwne sędziowanie było? ja nic nie wiem, bo byłam odcięta od netu ;)

A z klubówką w Łodzi to niestety :shake: Na pociąg mi szkoda :evil_lol: ;)

Posted

asher napisał(a):
Masz na mysli Poznań? A co, jakieś dziwne sędziowanie było? ja nic nie wiem, bo byłam odcięta od netu ;)

No cóż powiedzmy, że sędziowanie było inne, psy który ost. wygrywały cuś, miały wpisane np "głowa nie typowa dla rasy", chyba w tym sędziowaniu posypała się największa skala ocen (choć Pan Habig w sukach czarnych/arlekinach i Pan Gajewski w psach czar./arleki. też nie oszczędzali w tych ocenach) oto żółty Zw.Św:

asher napisał(a):
A z klubówką w Łodzi to niestety :shake: Na pociąg mi szkoda :evil_lol: ;)

Hmm popytam wśród znajomych czy ktoś z Wawy nie ma miejsca, a Pika jak wkońcu jedzie?

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='anetta']:drink1: W takim razie wszystkiego najlepszego!! :laola::BIG:

[quote name='simbik']Wszystkiego najlepszego :new-bday::BIG::BIG::BIG:

[quote name='LAZY']Sto lat, sto lat!

A gdzie foty kawalera???:mad:

[quote name='Hexi']Wszystkiego Najlepszego żorżyku i tu ;) :smilecol::BIG::tort::tort::tort::BIG::smilecol:
jak tam tegoroczne swietowanie? zdjecia beda?

[quote name=':: FiGa ::']Spóźnione ale szczere 100 lat!!! :buzi:

Dziękujemy za życzenia :loveu:

[quote name='Sylvia_76']a ja ostatnio widziałam Jojeczka! :loveu:
Śliczny, kochany, mądry pies :loveu:

FOTKI!!!

Widziała i z wrażenia torebke porzuciła :evil_lol:

[quote name='cuciola']jak tam miewa sie Jojek? :)

No już dobrze, moje maleństwo na wystawie Klubowej, Autor: Ajronowa, mam nadzieje że nie zabije za wklejanie fotki, ja jeszcze nie obrobiłam swoich :oops:

Ale już się tłumaczę dlaczego!! Po pierwsze SZKOŁA, po drugie PRACA, po trzecie.. hmm wyjazdy z Korkami? :mad::evil_lol:

Posted

[quote name='jo-jo']No już dobrze, moje maleństwo na wystawie Klubowej, Autor: Ajronowa, mam nadzieje że nie zabije za wklejanie fotki, ja jeszcze nie obrobiłam swoich :oops:

http://i225.photobucket.com/albums/dd273/ajronowa/Kopiazklubowka07358.jpg

Ale już się tłumaczę dlaczego!! Po pierwsze SZKOŁA, po drugie PRACA, po trzecie.. hmm wyjazdy z Korkami? :mad::evil_lol:

Nie ma to, jak odpowiednia wymówka :)

Pakuj się, kochana :) Jeszcze trochę się powłóczymy razem po Europie w tym roku :)

Jojuś, jak zwykle, cudny :loveu:

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Nie ma to, jak odpowiednia wymówka :)

Pakuj się, kochana :) Jeszcze trochę się powłóczymy razem po Europie w tym roku :)

Jojuś, jak zwykle, cudny :loveu:

Myślisz, że dożyje żeby się powłóczyć? :evil_lol: Głowa mnie zaczyna boleć jak patrze na przyszłoroczny kalendarz..

Jojuż dziękuję :oops:

Ajronowa napisał(a):
Ajronowa, nie zabije;)

Dziękuję Kochana :loveu:

Posted

A tutaj jedno z niewielu zdjęć z którego jestem zadowolona, jeszcze z wakacji, więc chyba trzeba pogrzebać i poszukać więcej, wspomnień :loveu: