Jump to content
Dogomania

BAJAN i my... ZAGRAJ już z nami w domu od str. 535

Recommended Posts

Posted

[quote name='Teklunia']Malgosiu, a jak Ty sie czujesz po tym dzisiejszym biegu przelajowym? :cool3:
Nogi Cie nie bola?
Wyglada na to, ze wybiegalas sie wiecej niz Bajana :lol::roflt: :roflt: :roflt:

Mmbbaj, ja strasznie przepraszam, bo zdarzenie na pewno było dramatyczne, ale jak sobie wyobrażę ciebie lecącą za Bajanem kurcgalopkiem, skaczącą przez doły, zwalone konary, z włosem rozwianym... to sie nie moge powstrzymac od śmiechu :lol: :lol: :lol:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asher napisał(a):
:roflt: :roflt: :roflt:

Mmbbaj, ja strasznie przepraszam, bo zdarzenie na pewno było dramatyczne, ale jak sobie wyobrażę ciebie lecącą za Bajanem kurcgalopkiem, skaczącą przez doły, zwalone konary, z włosem rozwianym... to sie nie moge powstrzymac od śmiechu :lol: :lol: :lol:

:roflt: :roflt: :roflt: nie moge taki obaz stoi mi przed oczmi :roflt: :roflt: :roflt:

Posted

[quote name='Teklunia']Malgosiu, a jak Ty sie czujesz po tym dzisiejszym biegu przelajowym? :cool3:
Nogi Cie nie bola?
Wyglada na to, ze wybiegalas sie wiecej niz Bajana :lol:

[quote name='asher']:roflt: :roflt: :roflt:

No wiecie...wersja literacka zawsze nieco odbiega od pierwowzoru :p Więc nie biegałam tak jak wyobraża sobie to "kochana" Asher natomiast bardzo się zdenerwowałam :angryy: I szczerze mówiąc to mam doła z tego powodu, że Bajan tak się nie słucha. Gdyby jeszcze biegał w zasięgu wzroku, a nie przychodził na wołanie to bym się tak nie martwiła...Ale on odbiega naprawdę daleko! Znacie Forty, z tego miejsca gdzie się zwykle spotykamy, poleciał aż za mostek i w dół do kanałku :mad:

Posted

No to trzeba Bajanka podszkolic, albo nad twoja forma Małgosiu popracowac:evil_lol:
Lazy naszczescie nie uciekała, ona tylko nie chciała do mnie przyjsc, ale nie musiałam sie martwic ze nie ma jej w zasiegu wzroku.

Posted

LAZY napisał(a):
No to trzeba Bajanka podszkolic, albo nad twoja forma Małgosiu popracowac:evil_lol:

Jeżeli chodzi o suki z cieczka to raczej Malgosia musi popracowac nad swoja forma :evil_lol:

Posted

PIKA napisał(a):
Jeżeli chodzi o suki z cieczka to raczej Malgosia musi popracowac nad swoja forma :evil_lol:

Pika, Bajan z placyku poleciał aż za mostek! Uważasz, że z tej odległości wyczuł sukę z cieczką? :crazyeye:

LAZY napisał(a):
Lazy naszczescie nie uciekała, ona tylko nie chciała do mnie przyjsc, ale nie musiałam sie martwic ze nie ma jej w zasiegu wzroku.

Ale my się szkolimy cały czas! I na lince jest całkiem niezle! No właśnie tym się martwię, że Bajan tak daleko odbiega!

Posted

Oj Małgosiu, to niewesoło miałaś... choć ja mam bardzo bujną wyobraźnię i po tym co dziewczyny pisały poryczałam się ze smiechu :evil_lol:

zdjątka za to śliczne :cool3:

Posted

kurde zjadło mi posta :angryy::angryy::angryy:

Gosiu , jeszcze trochę i napiszemy do MKOLu żeby nas na Olimpiadę do Maratonu przyjęli jak będziemy ganiać za psiurami :angryy::evil_lol::evil_lol::evil_lol:/
ozzy 2 razy prysnął TZtowi:mad:/

Posted

Gosiek napisał(a):
Oj Małgosiu, to niewesoło miałaś... choć ja mam bardzo bujną wyobraźnię i po tym co dziewczyny pisały poryczałam się ze smiechu :evil_lol:

zdjątka za to śliczne :cool3:

Jak pisałam na fortowym topicu to też już się śmiałam, ale tam to do śmiechu mi było daleko :shake: Bajan mógłby zawędrować daleko w takiej sytuacji tylko czy wrócić by umiał...:roll:

Posted

Ja osobiście znam jednego psa, ktory za zadna suka nie pojdzie jak pan nie pozwoli. To jest wpsaniały ONek. Cudny taki jak nalezy, piękny, nie przkeątowany i doskonale charakterny. Usłuchany nie agresywny, zrównowazony. Porpostu cud pies. I najlepsze jest to ze jak pan kaze wrocic od atrakcyjnej suczki to piesek wraca.
Pies nazywa sie Maks. Zazwyczaj reaguje na to imie i jest przy właścicielu po pierwszej komendzie "Maks do mnie",ale jak sa suczki to pan musi powiedziec 'MAKSYMILIAN do mnie" i to działa ewelacyjnie:lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Pika, Bajan z placyku poleciał aż za mostek! Uważasz, że z tej odległości wyczuł sukę z cieczką? :crazyeye:
a jak ? :evil_lol: psy potrafią wyczuć cieczkową suke z odleglosci kilkudzisieciu kilometrow :lol: a tym bardziej taki pies jak Bajan - tzw mysliwski tropiąco- gonczy :evil_lol:

Ja nie zapomne jak ganialysmy znajomego Ogara po osiedlu bo wyczul gdzies cieczkowa suke i gwarantuje Ci, ze to byla duzo większa odleglośc niz do mostka na fortach :roll: 2 godziny go szukalysmy :roll:

Posted

[quote name='PIKA']a jak ? :evil_lol: psy potrafią wyczuć cieczkową suke z odleglosci kilkudzisieciu kilometrow :lol: a tym bardziej taki pies jak Bajan - tzw mysliwski tropiąco- gonczy :evil_lol:

Ja nie zapomne jak ganialysmy znajomego Ogara po osiedlu bo wyczul gdzies cieczkowa suke i gwarantuje Ci, ze to byla duzo większa odleglośc niz do mostka na fortach :roll: 2 godziny go szukalysmy :roll:

Rany boskie! To jak ja mam puszczać Bajana ze smyczy jak on mi może nawet z Warszawy się urwać? :crazyeye: A te suki to ciągle któraś ma cieczkę:diabloti:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
:mad::mad::mad:PYSIA:angryy:

No co ?? :lol: Kazda z moich suczek ma 2x do roku cieczkę a pies sąsiadów tyle razy cieka ile jest suczek w pobliżu ;) x 2 oczywiscie :evil_lol:
Co do super grzecznego ONka to tez takiego znam :) Posłuzył mi doskonale do poznania dobrego dnia krycia ;) Przez 3 dni nawet szkolenie nie pomogło ;) A w pozostałe - luzik :) Psiak był grzeczniutki :) Ten to ma nosa :crazyeye:

Posted

LAZY napisał(a):
Ja osobiście znam jednego psa, ktory za zadna suka nie pojdzie jak pan nie pozwoli. To jest wpsaniały ONek. Cudny taki jak nalezy, piękny, nie przkeątowany i doskonale charakterny. Usłuchany nie agresywny, zrównowazony. Porpostu cud pies. I najlepsze jest to ze jak pan kaze wrocic od atrakcyjnej suczki to piesek wraca.
Pies nazywa sie Maks. Zazwyczaj reaguje na to imie i jest przy właścicielu po pierwszej komendzie "Maks do mnie",ale jak sa suczki to pan musi powiedziec 'MAKSYMILIAN do mnie" i to działa ewelacyjnie:lol:

Ale tak wyszkolony to może być chyba tylko prawdziwy ONek! Taki ONek wręcz spija polecenia z ust pana, wpatruje się w niego i pyta "co mogę jeszcze dla ciebie zrobić" Ogar nigdy taki nie będzie! :shake:

Posted

Mmbbaj, pamiętaj, że zdecydowałaś sie na psa myśliwskiego ;) Do pewnego stopnia można szkoleniem go ucywilizować, ale całkiem instynktu nie poskromisz...

Mam znajomego beagle'a, dzis na spacerze poszeeeedł po tropie, tylko biało rudą smugę było widać. Na szczęscie zgubił ślad i dośc szybko wrócił (a najprawdopodobniej poszedł za zapachem fretek, których mądrzy inaczej własciciele przyszli na pola pod lasem kabackim w czasie, gdy jest tam największe zagęszczenie psów :angryy: Całe szczęście, że zauważyłam te zwierzaki wcześniej, niż moja Sabina, bo raczej byłoby po nich, plastikowym kagańcem też można krzywde wyrządzić, zwłaszcza jeśli zwierzątko jest małe...). Ale wracając do bigla - on, mimo szkolenia (na które osobiście namówiłam właścicielkę :multi: ) potrafi zniknąc w lesie na... sześć godzin :shock:

Posted

mmbbaj napisał(a):
Rany boskie! To jak ja mam puszczać Bajana ze smyczy jak on mi może nawet z Warszawy się urwać? :crazyeye: A te suki to ciągle któraś ma cieczkę:diabloti:

Bez przesady :lol: musicie go tylko pilnowac, no i oczywiście zacząć treningi kondycyjne :lol:

asher napisał(a):
potrafi zniknąc w lesie na... sześć godzin :shock:

a po co Ci wlaściciele puszczaja go w lesie? :crazyeye:

Posted

[quote name='asher']Mmbbaj, pamiętaj, że zdecydowałaś sie na psa myśliwskiego ;) Do pewnego stopnia można szkoleniem go ucywilizować, ale całkiem instynktu nie poskromisz...
Ale wracając do bigla - on, mimo szkolenia (na które osobiście namówiłam właścicielkę :multi: ) potrafi zniknąc w lesie na... sześć godzin :shock:

No to będziemy chodzić na smyczy! :p:p:p

Posted

Małgosiu kochana, nie denerwuj sie. Z trzech kilometrów nie z kilkunastu. Bajan jest młody, duże psy dojrzewają powoli, w styczniu i w lutym zawsze są cieczki. On się będzie słuchał zobaczysz, tylko daj mu jeszcze rok, ten onek pewnie też nie taki młodziutki i w dodatku owczarki są bardzo "poddańcze. Wogóle się nie przejmuj.

Posted

asher napisał(a):
Nie puszczają go w lesie :lol: Ale ode mnie z osiedla do lasu jest rzut beretem ;)

a to on im z osiedla spierniczył? :crazyeye:

no nie taki rzut znowu :lol: jednak z 15 minut sie idzie , chociaz dla beagla pewnie tak :razz:

Sabina1 napisał(a):
Małgosiu kochana, nie denerwuj sie. Z trzech kilometrów nie z kilkunastu.

Mnie wet mowil nawet do 50 km u niektorych psow :roll:

I te psy wedrujące z dzielnicy na dzielnice :roll: tym bardziej, ze suka z zcieczka sie "przemieszcza" i zostawia "slady"

Do Saby przychodzil swego czasu adorator i na pewno nie byl z naszego osiedla, bo go nigdy nie widzialam w normalnym czasie, nikt go nie znal tylko zawsze się zjawial jak miala cieczke :razz:

Posted

Sabina1 napisał(a):
Wogóle się nie przejmuj.

:crazyeye:no jak mam się nie przejmować? Widziałaś na zdjęciu jak on się patrzy jak Leon się bawi z suniami? Bajan też chciał! :placz:A mnie serce pękało, bo już nie miałam odwagi go dzisiaj puścić jak ta suka tak opachniła te Forty :placz::placz::placz:Specjalnie pojechaliśmy żeby pobiegał, a w końcu na smyczy musiał...