Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ha.ga']ja mogłabym odwiedzić Oskarka w sobotę rano; mieszkam na Kabatach, więc nie ma problemu z odległością, czy dojazdem. Mam tylko takie wątpliwości, że Oskarek mnie nie zna. Poza tym zrozumiałam że Oskarek jest sparaliżowany i ma tylne łapy bezwładne a ktoś wcześniej napisał, że chodził(a) z Oskarem wokół SGGW. Proszę napisać, co ewentualnie miałabym zrobić poza spędzeniem z nim czasu. :) (na SGGW na Ursynowie?)
pozdrawiam
h.g.[/quote]
ha.ga to moze razem bo moje plecy nie wytrzymaja!

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kora'][quote name='ha.ga']ja mogłabym odwiedzić Oskarka w sobotę rano; mieszkam na Kabatach, więc nie ma problemu z odległością, czy dojazdem. Mam tylko takie wątpliwości, że Oskarek mnie nie zna. Poza tym zrozumiałam że Oskarek jest sparaliżowany i ma tylne łapy bezwładne a ktoś wcześniej napisał, że chodził(a) z Oskarem wokół SGGW. Proszę napisać, co ewentualnie miałabym zrobić poza spędzeniem z nim czasu. :) (na SGGW na Ursynowie?)
pozdrawiam
h.g.[/quote]
ha.ga to moze razem bo moje plecy nie wytrzymaja![/quote]Tylko nie myśl [b]ha.ga[/b] że Oskarka trzeba na plecach nosić :lol: :wink: Wkłada mu się pod brzuszek ręcznik, albo sporą szmatkę, trzyma się u góry za końce, tak by unieśc mu tylną częśc ciała i jazdaaa z tym koksem :wink: Sugeruję zaopatrzyć się w dobre buty do biegania, bo on zasuwa, jak mały perszeron :o :wink:

[size=2]Dziewczyny, wiecie, że ja wam dzielnie kibicuję, prawda? I mam nadzieję, że wy mojej Sabinie też... Właśnie jest na stole operacyjnym[/size] :roll: :drinking:

Posted

[b]asher, już rozmawiałam z Korą i jesteśmy umówione na sobotę rano. Kora wszystko mi powiedziała, tzn. co trzeba robić i jak Oskarek zasuwa wisząc na ręczniku. :lol:
pozdrawiam
h.g.

Posted

[quote name='asher'][size=2]Dziewczyny, wiecie, że ja wam dzielnie kibicuję, prawda? I mam nadzieję, że wy mojej Sabinie też... Właśnie jest na stole operacyjnym[/size] :roll: :drinking:[/quote]

Ja kibicuję Twojej Sabinie, fajna jest. Będzie dobrze :kciuki:
[size=2]W ramach rewanżu poproszę o pokibicowanie moim plecom :wink: Z nimi coraz gorzej :cunao: [/size]

Posted

[quote name='asiuniap'][quote name='Kora']Oj Asia :roll: , mowilam ze ja![/quote]

Nic nie mówiłaś :lol: W każdym razie ja nie słyszałam. Mówilaś, że mi wyślesz smsa, o! :wink:[/quote]

A tak w ogóle to wszystkie mówiły na raz i każda pamięta na pewno co sama mówiła :wink: . Fajnie, że mamy pełne obłożenie na łykend i nowe siły przybyły.

Posted

Miałam ostatnio urwanie głowy, na dogo zaglądałam zzadko i nie zauważyłam nowego wątku :oops: .
Zdeklarowałam się, że mogę 1 raz w tyg. podjeżdżać z samego rana (oprócz weekendów).
[b]Asiuniap [/b]chyba Ty jesteś rano. Powiedz w takim razie, którego dnia chcesz sobie odpocząć, to ja przyjadę.

Może dałoby radę w pierwszym poście wstawić tabelkę z rozpiską kto i kiedy będzie, to łatwiej będzie się zorientować, bo troszkę się już pogubiłam.

Posted

w związku z niezbyt ciekawymi wynikami badań krwi Oskarka, prosimy o NIE KUPOWANIE dla niego normalnej karmy - on potrzebuje karmy dla nerkowców, jeśli ktoś ma taką zbędną, to chętnie przyjmiemy.

dziś powinien się pojawić ze mną pan od wózka, dam jeszcze znć o której

Posted

U mnie w piwnicy leży 10 kg karmy dla nerkowców tylko trzeba ja przewieźć.
Tą karmę miałam zawieźć do Azylu wiec poprostu odkupimy i zawieziemy później. W każdym razie od razu można zabrać ten worek by nie śpieszyc sie z hurtwonią.

Kto chętny zaoferować transport?

Posted

Hej Ciotki,
Zrobiłam Oskarowi banerek, jakby ktoś chciał Oskarka trochę rozreklamować po Dogomanii:

[url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=27964][img]http://img462.imageshack.us/img462/1073/oskarek3ol.gif[/img][/url]

Kod, który należy wstawić do podpisu w Profilu:
[code][url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=27964][img]http://img462.imageshack.us/img462/1073/oskarek3ol.gif[/img][/url][/code]

Posted

Witajcie,

Jestem tu nowa, ale od dawna śledzę ten wątek. Przepraszam, że z nikim tego nie ustalałam, ale wczoraj po południu odwiedziłam Oskara, przyniosłam mu co nieco (ale nie jedzonko, bo czytałam, ze wiozłyście wczoraj dla niego specjalną karmę), posiedzieliśmy z nim (byłam ze swoim TZ) i wyprowadziliśmy go na dwór. Na widok ręcznika od razu zaczął się biedulek załatwiać i tak do windy...:)) (cholercia, nie wiem jak wstawić to małe żółte:)) Oskarek szybko nabrał do nas zaufania, a na spacerku zasuwał jak szalony. Trzeba mieć do niego niezłą krzepę!!!Wzięłam jakieś rzeczy do prania, przywiozę je dziś między 17 a 18 i trochę z nim pobędę.
Postaram się przyjezdżać do niego przynajmniej raz w tygodniu (najlepiej w weekendy).Wiem, że to niewiele, ale zawsze...
Pozdrawiam wszystkie oskarkowe Cioteczki!

[/quote]

Posted

Ania - Sonia - myślę, że to wspaniale że dołączyłaś do Oskarkowych cioteczek. Ja niestety jestem taka cioteczka na odległość, bo daleko mieszkam. ale to Oskarkowego wątku zawsze zaglądam i go śledzę. To kochany, biedny pies, i dobrze że ma Was - jesteście wspaniali. Wszyscy.
:buzi:

Posted

witam!
właśnie wracam od Oskarka :) Nie znał mnie, więc trochę poszczekiwał ale jak się zorientował, że przyszłam naprawdę do niego, to zaczął szaleć i okropnie posrywać :oops: zużyłam sporo papieru toaletowego - na wytarcie podłogi - wiem, że to obowiązek obsługi, ale Oskarek często posikuje, i trzeba wytrzeć, żeby się w tych sikach nie czołgał - dobrze by było, żeby ktoś przyniósł ręcznik papierowy. Jak zobaczył 'ręcznik spacerowy', to zupełnie oszalał. Rzeczywiście jest bardzo silny i wyjście z nim wymaga trochę wysiłku :lol: Jak wyszliśmy, to właśnie nadchodziła Kora - i dopiero wtedy Oskarek oszalał ze szczęścia - chociaż myślę (mam nadzieję), że mnie zaapceptował - wystawiał się na mizianie pod bródką. Posiedziałyśmy z nim w sumie ok. 2 godzin. Potem Kora dała mu jeść i wyszłyśmy ok. godz. 11:00. Oskarek jest młodym, żywiołowym psem i potrzebuje bardzo dużo ruchu a niestety musi siedzieć w klatce :( Kora napisze później. pozdrawiam

Posted

Dostal karme te specjalistyczna bo nizej bialkowa od juniora, a przy nerkach to mniejsze zlo!
Dziewczynki moze ktos ma znajomosci w jakiejs szkole lub przedszkolu, tam kiedys uzywano materacow do gimnastyki powleczonych derma!
Taki materac to idealne poslanie dla Oskara bo wszystkie grube podklady po zasiusianiu trzeba wyrzucac, a tak mozna umyc i polozyc powloczke :roll: