asiaf1 Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 (edited) [URL]http://www.pomozoskarowi.prv.pl/[/URL] [URL]http://www.pomozoskarowi2.prv.pl/[/URL] [CENTER][SIZE=4][COLOR=red][U][B]Są dwie ważne sprawy!![/B][/U][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]Pierwsza - Organizacyjna[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][B]Oskarka można odwiedzać w godzinach:[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][B]9-11 oraz 18-20[/B][/SIZE] [B](związane jest to z organizacją pracy kliniki, dopilnowaniem szpitalika oraz kontrolą nad odwiedzającymi)[/B] [B](dobrze by było, żeby każdy, w miarę możliwości, pisał kiedy i o której u niego będzie, żebyśmy nie jechali wszyscy na raz ;-))[/B][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][B]Przed każdym wejściem i przy wyjściu należy to zgłosić lekarzowi.[/B][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][B]Osoby, które przynoszą mu jedzenie, proszone są, aby było one w małych pojemnikach, bo duże się nie mieszczą do lodówki (np. garnki ;-)). Prosimy też zapisywać na kartce na drzwiach, o której Oskar jadł, żeby go nie przekarmić. Oskar nie powinien dostawać psich przysmaków (typu uszy, kostki), bo ma po tym rozwolnienie.[/B][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][B]Również prosimy zapisywać, o której godzinie były naświetlania robione, żeby z tym nie przesadzić.[/B][/SIZE][/LEFT] [LEFT][B]Przynoszenie podkładów (najlepiej przylepnych) oraz ręczników papierowych mile widziane ;-)[/B][/LEFT] [LEFT][B]Oskar jest w lecznicy przy ul. Strzeleckiego 10e[/B][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]Druga - Finansowa[/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][B][SIZE=3][COLOR=black]Musimy wspomóc Oskarka finansowo. Asia za czerwiec musi zapłacić za hoteliki i domy tymczasowe Oskarka i innych swoich podopiecznych [COLOR=red]8.000zł[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][COLOR=black][B]Jest to kwota ogromna, dlatego prosze każdego, kto może, chociażby w najmniejszy sposób, wspomóc Oskarka finansowo, o wpłaty na konto Asi:[/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][B]50 1020 1026 0000 1702 0040 6215[/B][/SIZE] [SIZE=3][B](PKO BP)[/B][/SIZE] [LEFT][SIZE=3][B]JOANNA FELIGA[/B][/SIZE] [SIZE=3][B]UL. BAŁTYCKA 3/18[/B][/SIZE] [SIZE=3][B]05-120 LEGIONOWO[/B][/SIZE] [SIZE=3][B]w tytule Oskar - swój nick[/B][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=3][B][COLOR=green]Jeżeli ktoś może, to oczywiście [/COLOR][COLOR=green]prosimy o bazarki.[/COLOR][/B][/SIZE][/LEFT] [/LEFT] [B]INFORMACJA z dnia 28 czerwca 2007[/B] Oskar trafił dziś do kliniki na strzeleckiego (Bodziulka i Ania Sonia dziękuję Wam za jego przewiezienie i opiekę). Nie może wrócić już do hotelu. [SIZE=4][COLOR=red]JEŻELI W CIĄgu KILKU DNI NIE ZNAJDZIE SIĘ OSOBA, KTÓRA ZAOPIEKUJE SIĘ NIM BĘDĘ MUSIAŁA GO UŚPIĆ.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][SIZE=4][COLOR=red]W związku z tym, że Pani dr Monika będzie musiała wyjechać na weekend na szkolenie potrzebne są osoby, które od jutra popołudnia pomogłyby przy Oskarze tzn wyszły z nim na dwór, umyły jeżeli się zabrudzi.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Ja będę jutro do południa i pewnie w sobotę czy niedzielę ale jeżeli ktoś mógłby jeszcze pomóc to błagam Was, ja sama nie dam sobie rady. To tylko kilka dni.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red]Ja już nie wiem co mam z nim zrobić. Wszystkie pomysły mi się wyczerpały.Nie ma już chyba miejsca na ziemii gdzie mógłby żyć.[/COLOR][/SIZE] [/SIZE] [B]Historia Oskarka[/B] Ponieważ wątek Oskara jest wyjątkowo długi postanowiliśmy założyć nowy. Tu link do starego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=26226[/URL] Tu przypomnienie historii: Oskarek to mini ONek długowłosy (naciągany) w wieku 1,5 roku. Trafił do schroniska w Gliwicach w maju zeszłego roku po wypadku (potrąciło go auto). Miał wtedy 5 miesięcy. Nie wiadomo czy miał dom, może miał a ktoś go nie szukał a może ktoś się odwrócił jak zobaczy w jakim stanie jego pies jest i zostawił go w schronisku........... Oskarek nie chodzi na 4 łapach i już nigdy nie będzie... Ma złamany kręgosłup. W sumie w schronisku pojawiało się dużo ludzi którzy sugerowali uśpienie psa. W jego życiu pojawiło się jednak kilka dobrych osób, jeden pan pół roku go masował po łapkach, przyjeżdżała pani bioenergoterapeutka, młoda wolontariuszka miesiąc go miała w domu ale nie wytrzymała fizycznie i ja to rozumiem w pełni......... Tak naprawdę poza tymi szczególikami Oskar jest psem bez przeszłości........ bez swojego człowieka ......... wychowany w schronisku między dobrymi i złymi ludźmi. Pewnego dnia uśmiechnęło się do niego szczęście. Zainteresowała się nim kobieta z Niemiec. Przywieźliśmy go do Warszawy. Jest teraz w Klinice na SGGW. Został wykapany, zrobiono mu zdjęcia RTG i miał konsultację u Dr Sterny. Dr powiedział, że nie trzeba zabiegów tylko wystarczy wózek i Oskar może normalnie egzystować. My nie spodziewamy się cudu, tylko wierzymy we wspólne działanie. Razem możemy góry przenosić. Oskarkowi potrzebne są koce, kołderki i tym podobne by miał świeże i czyste posłania. Jeśli macie coś na zbyciu to Oskar pięknie się uśmiechnie po jakiś dar. Ponadto Oskar dostaje Royala Sensitible na stabilny stolec (by łatwo mu było się załatwiać) – karma jest już na wykończeniu – może akurat ktoś ma na zbyciu takowe jedzenie. Przede wszystkim Oskarowi potrzebna jest pomoc finansowa. Trzeba będzie opłacić wózek, leczenie, pobyt na SGGW. Wielu ludzi deklarowało pomoc i Oskar wierzy, że wszystko się uda i że go nie zawiedziemy. A oto i Oskar w schronisku w Gliwicach: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img400.imageshack.us/img400/5294/oskardgm3ah.jpg[/IMG][/URL] A tu na SGGW w Wawie: [IMG]http://img370.imageshack.us/img370/9320/dscn0798resize8le.jpg[/IMG] [IMG]http://img98.imageshack.us/img98/9967/oskar0190ju.jpg[/IMG] [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/9893/oskar0115qw.jpg[/IMG] Edited March 12, 2013 by Maupa4 Quote
AśkaK Posted October 18, 2005 Posted October 18, 2005 jesu, Oskar jest na sggw???! To ja pędzę jutro do niego z paczuchą karmy! :) Quote
lavinia Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Bardzo, bardzo prosimy o pomoc - ten pies chce żyć, biegać, bawić się - wystarczy spojrzeć w jego oczy....... gdyby ktoś chciał wpłacić jakieś pieniążki na Oskarka, podam nr konta na priva pomóżcie dogomaniacy, tak jak napisała Doddy; [quote] Razem możemy góry przenosić.[/quote] wierzę w to !!!!! Quote
asiaf1 Posted October 19, 2005 Author Posted October 19, 2005 [quote name='AśkaK']jesu, Oskar jest na sggw???! To ja pędzę jutro do niego z paczuchą karmy! :)[/quote] Asiu, ja będę dziś u niego po 17.30 to może się spotkamy? Oskar jest wyjątkowy, jak on się cieszy na nasze przyjście :D Wczoraj przegonił mnie wokół SGGW, power to on ma niesamowity. Gdy zostałam z nim w jego apartamencie to zaczął bawić się ze mną piłeczką, łapał ją ząbkami i wyrywał mi z ręki. Boże jak on zachłanny jest życia. Proszę zróbmy wszystko żeby mógł z niego czerpać jak najwięcej!!!!!!!! PS Ewa tak jak mowiłaś zaczął noskiem podnosić mi rękę, żeby go głaskać. Miziaczek kochany :D Quote
asiuniap Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Potwierdzam wszystko co dziewczyny tu napisały :D Niunias jest niesamowity, żywe srebro z niesamowitą chęcią życia, wdzięczny i przede wszystkim mądry. Jesśi ktoś miałby okazję i ochotę odwiedzać Oskarka także rano SERDECZNIE [size=6][b]ZAPRASZAM[/b][/size]. Ja z reguły bywam u niego właśnie wtedy. [b]POMÓŻMY[/b] mu. [size=7][color=darkblue]Nie zawiedźmy go. Pomimo tylu tragicznych przejść on ponownie zaufał człowiekowi![/color][/size] Quote
czarna_hancza Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Ta...Oskar to prawdziwy misiek ;) Niestety dziewczyny nie mogę Wam pomoc ani fizycznie 9odleglosc) ani finansowo ( sytuacja materialna rodziny :-? ) bo sama sie ucze i nie zarabiam. :bigcry: Moge sie jedynie zająć informowaniem znajomych o Oskarku i moze ktoś sie zlituje. Wierze w to!!! Ucałujcie Oskarka odemnie Quote
agat21 Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Czy możecie napisać kto i o jakiej porze odwiedzi Oskarka w weekend? Jeszcze nie wiem jak, ale chciałabym znaleźć trochę czasu, żeby go odwiedzić i cos podrzucić, chętnie bym się spotała wtedy z kimś, kto stale do niego przyjeżdża. Będę wdzięczna za informacje. :D Quote
wnusiu Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Mamy z supergogą gdzies konto do wpłat na Oskarka - Gośka coś chyba już podesłała raz - ale napiszcie do niej - supergogi - na priv jeszcze raz - zaraz po wypłacie coś jeszcze podeślemy.Poznań za daleko na odwiedziny i przekazanie towarów. Zamiast słać paczki z karmą - podeślemy może kasę na jej zakup. Będzie chyba wygodniej. I cioteczki - proszę przekazać męski uścisk łapy Oskarowi od wujaszka wnusia - tylko nie zapomnijcie! :) Quote
asiaf1 Posted October 19, 2005 Author Posted October 19, 2005 [quote name='wnusiu']Mamy z supergogą gdzies konto do wpłat na Oskarka - Gośka coś chyba już podesłała raz - ale napiszcie do niej - supergogi - na priv jeszcze raz - zaraz po wypłacie coś jeszcze podeślemy.Poznań za daleko na odwiedziny i przekazanie towarów. Zamiast słać paczki z karmą - podeślemy może kasę na jej zakup. Będzie chyba wygodniej. I cioteczki - proszę przekazać męski uścisk łapy Oskarowi od wujaszka wnusia - tylko nie zapomnijcie! :)[/quote] Bardzo dziękujemy w jego imieniu!!!!!! A ja obiecuję, że dziś uścisnę mu łapkę od wujaszka :lol: Quote
ha.ga Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 proszę o namiary do przelewu jak najszybciej - na priva :) Quote
asiuniap Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Może jutro rano ktoś przyjdzie?, będę sama. [b]Hallo, czy mógłby ktoś odwiedzić mnie w ten piątek po południu i sobotę rano?- Oskarek.[/b] Quote
AśkaK Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Qurcze, mi się TZ rozchorował i dziś całą kachulę na leki wydałam i nici były z kupieniem karmy, w dodatku tej sensitive u mnie nie mieli:( Ale już się poprawiam :wink: dajcie nr konta to przeleję co nieco. :) asiuniap, o której Ty jutro będziesz? Quote
asiuniap Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 [quote name='agat21']Czy możecie napisać kto i o jakiej porze odwiedzi Oskarka w weekend?[/quote] Ja będę w niedzielę rano, ok.10. Quote
asiuniap Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 [quote name='AśkaK']asiuniap, o której Ty jutro będziesz?[/quote] Między 9 a 10. Quote
AśkaK Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Kurka, to ja nie dam rady. Mam okienko dopiero po 12, wtedy wpadnę. Quote
lavinia Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Oskarek bardzo dziękuje za wpłaty od Magoral Asiaf1 Irma buziaki :-) Asiaf1 pojechała dziś do Falenicy po wózek, niestety prawdopodobnie będzie dla Oskarka za duży, spróbujemy. Pan od robienia wózków przyjedzie ze mną wymierzyć niuniusia w piątek Quote
asiuniap Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 O której będziecie Lavinio? Niech ktoś się zdeklaruje na odwiedziny w piątek po południu i sobotę rano :hmmmm: Quote
asiuniap Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 [b]Cioteczki, pozostaje jeszcze do zagospodarowania sobota rano i po południu i niedziela po południu. [/b] Ja w sobotę w ogóle nie mogę, w niedzielę rano mogę być, chyba, że którejś z cioteczek bardziej pasuje rano, to odstąpię. Komuuuu, komuuuuu rozdajemy zaproszenia do Oskaraaaaa :question: :question: :question: Quote
doddy Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Przecież na spotkaniu powiedziałam, że pojade w weekend po południu. Nie rozumiem tych pytań retorycznych :roll: Quote
asiuniap Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Na spotkanu mówiło się dużo i chętnie. Obietnic było dużo, wszystkiego się nie spamieta. W takim razie fajnie, że łykend mamy załatwiony. Quote
asiuniap Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Aha, umknęła nam sobota rano. Kto będzie rano w sobotę? Quote
ha.ga Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 ja mogłabym odwiedzić Oskarka w sobotę rano; mieszkam na Kabatach, więc nie ma problemu z odległością, czy dojazdem. Mam tylko takie wątpliwości, że Oskarek mnie nie zna. Poza tym zrozumiałam że Oskarek jest sparaliżowany i ma tylne łapy bezwładne a ktoś wcześniej napisał, że chodził(a) z Oskarem wokół SGGW. Proszę napisać, co ewentualnie miałabym zrobić poza spędzeniem z nim czasu. :) (na SGGW na Ursynowie?) pozdrawiam h.g. Quote
Recommended Posts