Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Madzialenka tam brakuje wszystkiego!!! najbardziej chyba jedzenia i czegos na posłania dla szczeniaków-lada chwila pojawi sie ich duzo!!
duzo suk jest cieżarnych!!!
jade jutro zabrac 2 szczeniaki do domku tymczasowego ,a pieniazki zbiera Esperanza. :)

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Asiczko dalam dzis dziewczynom ( Marce, Esperanzy i Feli) namiary telefoniczne na bardzo kochana pania z W-wy, ktora szuka szczeniaczka,juz z nia rozmawialam. Dom z ogrodem i mam bardzo korzystne wrazenie, nie wiem, czy ktoras z dziewczat dzwonila, ale bardzo prosilam, bo wyjestescie na miejscu, a ja jednak daleko.
Zorientuj sie prosze, moze na weekend, albo w przyszlym tygodniu jeden ze szczeniaczkow moglby do niej juz trafic.

Posted

dobrze,juz sie robi :D
skontaktuje sie jeszcze z Esperanzą i dokładnie sie dowiem.!!a moze masz wiecej chętnych na szczeniorki?? :D
jest jeszcze pare malenkich pieseczkow ,niedługo bedą do zabrania (mam nadzieje ze przezyją)!!

Posted

Pod nr od Pajuni dzwoniłam, ale zgłasza się poczta głosowa. Nagrywam się oczywiście, jeszcze będę dzwonić.
Mam teź na oku drugi potencjalny dom dla jednego z tych dwóch szczeniaków, ale to się jeszceze okaże.

Asico, czy jedziesz jutro sama, czy z kierowcą ;)

Posted

Fela żebym to ja miała prawo jazdy to bym żadnego chłopa nie ciagała??
no wiec koordynuje z wami tak:
jutro wyjeżdzam około 11 rano po te dwa szczeniaki (rodzeństwo)mam je dostarczyć do domku tymczasowego. i tyle co wiem na razie.
zapraszam na przejażdzke bo ja trasy ni cholery nie pamietam!! :lol: :oops:
mam nadzieje ze pracownik mnie wpusci?? :oops:

Posted

Ponieważ ja nie mogę jechać, bo tym razem z zajęc się urwać nie mogę, wyślę Ci Asica na pw dokładny opis trasy do schroniska.
Trzeba będzie dzwonić do pracownika schroniska, by w razie czego był na miejscu.
Jesli masz możliwość zabrania aparatu, to może warto, by coś na szybko złapać w kadry.

Posted

Esperanza aparatu nie mam ewentualnie moge pstryknąc zdjecia telefonem :oops:
telefonu do pracownika na komorke nie mam :(
błagam niech ktoras z was do niego zadzwoni i powie ze ja bede po szczeniaki miedzy 12 a 13 !!
jakoś boje sie ze sie z nim nie dogadam! :-?
nie wysyłaj mi pw bo mnie jutro przy komputerku nie bedzie wiec nie dam rady odczytac przed podrózą:(
prosze o dokładny opis sms-em! ale od strony Warszawy!!

Posted

super tylko naprawde dokładną bo ja z topografi noga jestem kierowca miał dzis wyrwane 3 zeby wiec jest jeszcze na prochach :lol:
moze go do jutra nie puscić :wink:

Posted

Kochani
rozmawialam wlasnie z ta pania dla szczeniaczka, ma bardzo w tej chwili zagrypione dziecko, martwi sie i nie ma glowy do szczeniaczka. Prosila o kontakt w przyszlym tygodniu, bo na razie musi corunie wykurowac. Ale domek jest bardzo aktualny.

Posted

Jeśli ASICY wszystko się uda, jestesmy umówione na przekazanie do moich rąk tej dwójki bobasów. Ja je zabieram do domu, lecę do weta, karmię, myję i co tam jeszcze no i wszelkie namiary na potencialnych nowych właścicieli mile widziane. POczekajmy jednak na to czy szczeniaki przyjadą i w jakim będą stanie.....

Posted

Tanitka, trzymam kciuki, by maluchy trafiły pod Twoją opiekę.
Dziekuję, że się nimi zajmiesz.
Jednoczesnie chciałam poinformować, że wśród uratowanych ze schroniska nie ma juz siostrzyczki Myszki ( tej zabranej przez Owieczkę) malutka zeszła :bigcry: :bigcry: :bigcry: :sadCyber:

Posted

Jeśli tymczasowego domku potrzebowały będą maluszki jakieś, to dajcie znać. Choroba..już teraz zimno w dzień i wieczorami - już nic nie wspominając o nocach:(
Tyle, że maluszki raczej zdrowe... - jestem w V miesiącu ciąży i z tego powodu nie mogłam przyjąć tych dwóch maluchów podejrzanych o parwowiroze:(
Postaram sie skombinować jakieś posłania...może mi się uda sciągnąć kilka materacy - takich harcerskich..czyli guma od spodu, na wierzchu materiał...
Mogłabym również pokombinować z akcją w szkole podst. - jakaś zbiórka czy coś..tyle, że potrzebne są jakieś materiały...Może by mi się udało namówić męża , żeby w weekend skoczyć do schroniska i porobić jakieś fotki.. Czekam na Wasze opinie...- jeśli jesteście zainteresowane taką formą pomocy...

Posted

Pojechałam i zabrałam rodzeństwo ze schroniska ale niestety sunia nie przezyła :(
odeszła cichutko zwinieta w kłębuszek na kocyku zanim dojechała do Warszawy!! :cry: :cry:
chłopaka przekazałam Tanitce ale jego stan tez nie jest dobry! :(

Posted

co sie dzieje z Bernardynką, bo albo nie doczytałam albo nic nie pisałyście. Ona jest tam jeszcze? czy poszła do jakiegoś domku? ma leczone oczka? jakoś mi te oczka biedne utkwily w pamięci?

Posted

:cry:

Dobrze znam historię tych maluchów. Aż za dobrze, czasem śni mi się w nocy. Dziś przyśni sie na pewno.

To było tak:
... małe, ciche, smutne miasteczko. W lecie przyjeżdża tu więcej ludzi, "letników". Gdy wyjadą, zostają psy, błąkajace się tam, gdzie jest szansa, że ktoś im pomoże. Jak cienie, przemykają chodnikiem,siedzą obok sklepu, błagalnie zaglądają w oczy. Ale kiedy się na nie nie patrzzy, znikają...
Pewnego dnia wśród takich psich cieni pojawiła się suka. Duża, piękna, łagodna. Schodziła wszystkim z drogi, jak inne psie cienie. Była szczenna. W centrum miasteczka, koło cmentarza, znalazła opuszczona posesję. Ludzie z niej uciekli, ścigani przez wierzycieli. Tam, w komórce, suka sie oszczeniła. Na świat przyszło 9 pięknych, okrąglutkich szczeniąt.
Karmiła je, myła, chroniła. Była cudowną matką. Ale boki zapadały jej się coraz bardziej, chudła z dnia na dzień. Kiedyś, gdy przebiegała przez ulicę w poszukiwaniu jedzenia, potrącił ją samochód. Uderzył, ale nie zabił. Suka wróciła do dzieci. Gdy rosły coraz większe, matka - wiedząc, źe nie jest w stanie ich wykarmić - brała je delikatnie w zeby i niosła do ludzi. Do sąsiadów, którzy mieszkali obok opuszczonej posesji. Jej posesji... Zanosiła im swoje dzieci i prosiła błagalnym spojrzeniem: weźcie je, weżcie moje dzieci, bez was zginą. A ludzie, jak to ludzie, nic nie rozumieli. Mówili: "o, jakie ładene szczeniaki", wzruszali ramionami i oddawali matce. Na szczęscie obok mieszkali inni ludzie. Starsze małżeństwo Żona i Mąż, państwo Ch. - prości i niebogaci, ale wrażliwi. W miarę swoich możliwości dokarmiali i matkę i dzieci, gdy tylko skończyły 4. tydzień. Pisali listy do burmistrza, że psom trzeba pomóc, ale bez skutku. Rozwieśili ogłoszenia, że proszą o pomoc. Jedno z takich ogłoszeń zobaczyłam. I tak poznałam sukę i jej szczenięta. Miały wtedy ok. 4-5 tygodni. Były radosne, zdrowe i silne. Potem z dnia na dzień rozły coraz silniejsze. Woziłam im dobrą karme, robiłam zdjęcia, byłam pewna: znajdą dobre domy.
... Ale zanim zdążyłam zamieścić ogłoszenia, zaczęło się pasmo nieszczęść. Jakby los się sprzysiągł.
Przyszło troje ludzi (ludzi?). Powiedzieli, że mają warunki, dom , ogród - i zabierają 4 szczenięta. Nie minęło 10 minut od ich wizyty, a pana Ch zaalarmował potworny skowyt.
Zrozpaczona suka-matka łapiąc za rękaw zaciągnęła pana Ch. na cmentarz - miejsce, gdzie rozegrała się tragedia. 3 szczenięta już nie żyły. Miały główki roztrzaskane o mur. Czwarte dogorywało. Piątemu udało się uciec.
[b]Ta właśnie sunia umarła na rękach ASICI[/b]
Potem sprawy potoczyły się szybko. Pan Ch. zawiadomił policję. Przyjechali, zabrali nieprzytomną z rozpaczy matkę i pozostałe 3 szczenięta do schroniska do Ostrowi.
Dowiedziałam się o tym i w ten właśnie sposób i ja trafiłam do schoniska, a raczej obozu psiej zagłady.

Nie zdążyłam im pomóc

:cry:

Matka do tej pory płacze za swoimi dziećmi.

Państwo Ch. zdecydowali, że nie może zostać w schronisku, za dużo przeszła. Mimo że mają dwa własne psy i jak mogą pomagają bezdomnym, zabrali ją do siebie.
Ma wspaniałą, ciepła budę i codziennie długie spacery ze swoim panem. Ma wspaniałego opiekuna. Ale ciągle płacze za dziećmi. Bardzo trzeba jej pilnować, żeby nie uciekła ich szukać.

Dziękuję Wam Tanitko i ASICO, że ratowałyście maleństwa. Je byłam przekonana, że silne, odkarmione, dadzą sobie radę, i zaczęłam od ratowania słabszych. Mam nadzieje, że uda się chociaż pieskowi. Tanitko, jesli coś Ci będzie potrzeba, daj znać.

A tak wyglądały pieski z matką, jeszcze w komplecie.

[URL=http://img130.imageshack.us/my.php?image=szczeniaki1pt.jpg][img]http://img130.imageshack.us/img130/8008/szczeniaki1pt.th.jpg[/img][/URL]

[URL=http://img431.imageshack.us/my.php?image=suka10fe.jpg][img]http://img431.imageshack.us/img431/2407/suka10fe.th.jpg[/img][/URL]

Posted

Rozpacz i przygnebienie, idz do nieba malutka , i skakaj za Teczowym Mostem z twoimi bracmi i siostrzyczkami. Nikt Ci juz nic zlego nie wyrzadzi.
Lzy mi sie cisna, nie moge ich pohamowac. A jednoczesnie krew mnie zalewa i olbrzymia zlosc na tych schroniskowych mordercow. I innych . Z Felowej rozdzierajacej relacji. Czy my naprawde mamy to tak zostawic, ?
:evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

[quote name='voc']co sie dzieje z Bernardynką, bo albo nie doczytałam albo nic nie pisałyście. Ona jest tam jeszcze? czy poszła do jakiegoś domku? ma leczone oczka? jakoś mi te oczka biedne utkwily w pamięci?[/quote]

Udało mi się załatwić przyjęcie bernardynki do kliniki na leczenie. Jutro pojedziemy po nią z Tanitką (o ile na pewno będzie mogła się wyrwać z pracy - jeśli nie - będę apelować o pomoc w transporcie!)

[b]Od tej pory chciałabym ją wziąć "pod swoje skrzydła", pilotować jej leczenie i szukać odpowiedniego domu[/b] - mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu - Esperanza, Owieczka?

Będę też prosić dogomaniaków o wsparcie finansowe, bo jej leczenie na pewno będzie kosztowne...

Posted

Marko to super!! :)
może chociaz z nia bedzie dobrze??
w ktorej klinice bedzie leczona?
jesli bedzie potrzebna pomoc -nie ma sprawy cos sie pomysli!! :)