esperanza Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Czy ktoś może zawieźć jutro Perłę do nowego domu w Broku i skontaktować się w tej sprawie z Idusiek? Suczka jest w lecznicy na Śreniawitów od czwartku 18.09. Do dnia dzisiejszego nie miałam żadnej informacji o tym, że nie ma dla niej transportu. Od 5 dni nie było jakiejkolwiek informacji na jej wątku. Skontaktowałam się z kliniką i Perła może zostać tam maksymalnie do poniedziałku. Sprawa jest jednak pilna, dlatego proszę o pomoc. Quote
Fela Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Perłę do nowego domu miałam zawieźć ja, ale nie mam pieniędzy na opłacenie rachunku oraz na benzynę (z domu do Broku i spowrotem mam prawie 300 km) ponieważ wygląda na to, że nowy zarząd stowarzyszenia zagarnął wszystkie moje prywatne pieniądze – [B]założyłam z włanej gotówki 1206 zł i nie mogę tych pieniędzy odebrać. Niestety pani prezes, Justynie Długoborskiej brak nawet odwagi cywilnej, by odebrać ode mnie telefon. [/B]Pieniądze zostały założone m.in. na badania krwi Andzi oraz zakup specjalistycznej karmy dla Fina oraz Stefana (psa fatalnie wyadoptowanego przez Beam6, który po powrocie z tego „wspaniałego” domu ma tak zrujnowane zdrowie, że musi być na bardzo drogiej diecie, ale kogo to obchodzi). Wydatki te były wcześniej zaplanowane i zapowiedziane. Cóż, nowy zarząd skoncentrował się na tym, żeby zrobić ze mnie złodzieja. A ja naiwnie myślałam, że ważne są psy. Quote
beam6 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Fela - Twoje zachowanie jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Sama tego chciałaś pisząc posta, więc: 1. na walnym podałaś wszystkim do wiadomości, że na koncie jest ok. 14.000 złotych, dług wynosi ok.9.000 czyli Stowarzyszenie ma saldo ok. 3.000 zł na plusie. 2. stwierdziłaś, że potrzebujesz miesiąca, żeby się rozliczyć - to jest zrozumiałe i taki termin wspólnie ustaliłyśmy. 3. przez tydzień (od walnego) wypłaciłaś z konta ok. 6.000 zł (płacąc zobowiązania Stowarzyszenia) - ergo nie mamy nawet pokrycia na dług. 4. następnie przekazałaś nam (Stowarzyszeniu) informację, że odbierasz swoje założone pieniądze, z konta. Miałaś możliwość, nie zrobiłaś tego - nie wiem dlaczego. 5. do Ciebie też czasami nie można było się dodzwonić. Nie wiem dlaczego Esperanza nie odbierała telefonu - może nie mogła, może miała zajęcia. Masz nr telefonu do mnie, masz do Jayo - nie zadzwoniłaś. 6. ta fatalna adopcja (fakt, najgorsza w moim życiu) nie była tylko moją adopcją - byłyśmy razem z Ludwą i RAZEM podjęłyśmy tą fatalną decyzję. I Ty o tym doskonale wiesz. Przestań manipulować informacją, przestań wprowadzać w błąd, przestań prać brudy na ogólnodostępnym, publicznym wątku - proszę. Nikt z Ciebie nie chce robić złodzieja. Nie mówię za innych, tylko w swoim imieniu - przez myśl mi to nawet nie przeszło. Natomiast to co Ty robisz jest naprawdę nie w porządku. Quote
ludwa Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Beam6, Pani prezes nie jest łaskawa odbierać ani odpisywać. Sama też piszę personalnie maile do Justyny, bez odpowiedzi. Skoro nie można takiej odpowiedzi otrzymać (odzywa się w odpowiedzi tylko Ewusek), to każdy by oczekiwał jakiegoś rozwiąznia. Tym bardziej jeśli dotyczy to prywatnych pieniędzy i to pieniędzy nie małych. Dzięki temu, że Fela nie posiada żadnych pieniędzy, nie zawiezie Perełki do domu. Dom umówiony czeka już sporo czasu, dług w lecznicy będzie rosnąć. W końcu dom zrezygnuje, pies zostanie, będzie dziczał i pozostanie na utrzymaniu stowarzyszenia. Czyja będzie wina? Feli. Skoro esperazna może pisać na dogo, to czemu nie może odebrać telefonu? Esperanza nawet tu na wątku nie odpowiada na pytania, ogranicza się do oficjalnych informcji. Nie potrafi się sama ustosunkować do zadawanych pod Jej adresem pytań? Skoro przyjęła na siebie taką funkcję, to chyba powinna. Na maile też nie odpowiada. Quote
ludwa Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Beam6, co do pieniędzy, przelewów itp przejrzyj sama wyciąg, rozmawiałyśmy o tym wczoraj i tutaj też to napisałam (do jayo). Poza tym, skoro na maile odpowiedzi nie otrzymujemy, to niestety w taki sposób musimy właściwie wymusić jakieś informacje i zobowiązania. Gdyby były odpowiedzi i odebrane telefony to pewnie by tego nie było. Zresztą chyba to wiesz, bo rozmawiałyśmy i ustalałyśmy jakieś sprawy w ciągu ostatnich 2 dni i jakoś się dało bez afery Quote
beam6 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Ludwa - a co do reszty "zarzutów" Feli masz do napisania? Prawda czy NIE prawda ? Zarząd od ponad tygodnia nie jest jednoosobowy. Sprawa płatności za zabieg Perełki jest pod kontrolą. I to nie jest problemem - lecznica wie, lecznica poczeka na zapłatę. Raptem, z dnia na dzień, Fela, do tej pory radząca sobie ze wszystkim, nie może nic. Wg mnie to jest dywersja. Tak BYŁO - prezes decydowała o wszystkim. Tak NIE jest - zarząd jest wieloosobowy i podejmuje decyzje kolegialnie. A jak to było ze Stefanem ? Ustosunkuj się - proszę Quote
Ewusek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='ludwa']Beam6, Pani prezes nie jest łaskawa odbierać ani odpisywać. Sama też piszę personalnie maile do Justyny, bez odpowiedzi. Skoro nie można takiej odpowiedzi otrzymać (odzywa się w odpowiedzi tylko Ewusek)[/quote] Ludwa, jezeli piszesz na maila do wszystkich "Ewusek, Ty..." to chyba jest to skierowane do mnie a nie do Justyny dlatego odpowiadam. Quote
Lara Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 u-uu-u... :angryy: Mam propozycje i prosbe taka od serca: zanim ktokolwiek wyleje tutaj kolejne wiadro błota niech NAJPIERW przeczyta tytul tego watku! Przypominam: [SIZE=3][COLOR=Red][B]Ostrów Maz. 170 psów zamiast 70! Schronisko jest przepełnione, pomóżmy w adopcjach[/B][/COLOR][/SIZE]. [B]Lika[/B] - ciesze się, ze Cie "widze" :loveu: Twój pomysl aukcji obrazkow przypomnial mi, ze tez mam piekne obrazki - psie portrety namalowane przez artyste plastyka, chetnie rowniez oddam je na licytacje. Prosze wiec jesli juz bedzie wiadomo kto bedzie sie aukcjami zajmowal aby o mnie pamietal :p Poza tym zglaszam sie do pomocy - moge robic wszystko co zwiazane z siedzeniem przed komputerem, moge na to wykroic 1-2h dziennie. Moge tez zajac sie psami (wizyty u weta, spacer, zdjecia, itp.) w swoich okolicach czyli Piaseczno, Zalesie, itp. Quote
Fela Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='beam6']Fela - Twoje zachowanie jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Sama tego chciałaś pisząc posta, więc: 1. na walnym podałaś wszystkim do wiadomości, że na koncie jest ok. 14.000 złotych, dług wynosi ok.9.000 czyli Stowarzyszenie ma saldo ok. 3.000 zł na plusie 2. stwierdziłaś, że potrzebujesz miesiąca, żeby się rozliczyć - to jest zrozumiałe i taki termin wspólnie ustaliłyśmy. 3. przez tydzień (od walnego) wypłaciłaś z konta ok. 6.000 zł (płacąc zobowiązania Stowarzyszenia) - ergo nie mamy nawet pokrycia na dług. [/quote] Nie jest prawdą to co piszesz. Co więcej, to są daleko idące bezpodstawne oskarżenia. Ponieważ rozliczenie przedstawiałam z kartki, którą mam przed sobą, powtarzam to, co na walnym powiedziałam: Na koncie Stowarzyszenia w dniu 18 września 2008 była kwota 7839,50 zł. Udokumentowane wpływy z tytułu 1%: 3966,14 zł, razem: 11805,59 zł. Po dniu 18 września operacje na koncie: opłata za pobyt psów w Teresinie (stałe zlecenie) oraz opłata za kastrację Bronka (faktura z tatarkiewicza, którą sama odebrałaś). Skąd informacja, że po 18 wypłaciłam z konta 6000? Proszę o przedstawienie dowodu: publicznie, tak jak publicznie padła insynuacja. :angryy: [quote name='beam6'] 4. następnie przekazałaś nam (Stowarzyszeniu) informację, że odbierasz swoje założone pieniądze, z konta. Miałaś możliwość, nie zrobiłaś tego - nie wiem dlaczego.[/quote] Ponieważ zgodnie z ustaleniem miałam miesiąc na rozliczenie, dostałam zaledwie parę godzin i zostało bez uprzedzenia zamknięte konto. [quote name='beam6'] Przestań manipulować informacją, przestań wprowadzać w błąd, przestań prać brudy na ogólnodostępnym, publicznym wątku - proszę. [/quote] To się tyczy raczej Ciebie, ja niestety nie mam wyjścia, musze się bronić. Jeszcze raz proszę o dowód w postaci wyciągu, że po terminie walnego wypłaciłam z konta 6 tys zł. Oraz o zwrot założonych pieniędzy. Quote
Ewusek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Ela, mowilas, ze na dzien walnego bilans byl 3 tys. (po odliczeniu naszych wszystkich zobowiazan). Rozmawialismy na temat 1% i powiedzialas, ze do tej pory nic nie wplynelo, ale na koncie Vivy jest 4 tys. Quote
ludwa Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='Ewusek']Ludwa, jezeli piszesz na maila do wszystkich "Ewusek, Ty..." to chyba jest to skierowane do mnie a nie do Justyny dlatego odpowiadam.[/quote] Ewusek, ja chyba wstawię tego maila tutaj. Twój cytat pochodzi z forum, nie maila. Wskaż, gdzie użyłam:"Ewusek, Ty..." W mailu jest konkretny akapit do Ciebie, reszta do Justyny. I poza Tobą chyba nikt nie miał problemu z czytaniem. Przeczytaj po raz siódmy Quote
idusiek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='beam6']Prawda czy NIE prawda ? Zarząd od ponad tygodnia nie jest jednoosobowy. Ustosunkuj się - proszę[/quote] "nieprawda" pisze się razem beam6;) Quote
gamoń Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 To jest forum ogólnodostępne -przypominam Quote
ludwa Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 oczekujemy tylko odpowiedzi od Pani Prezes. Quote
*Gajowa* Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Mam konkretne pytanie do nowego Zarządu. Chciałabym zabrać do DT znajdujacą się w schronie ONkę Kornelię . Czy będzie możliwość wysterylizowania jej na koszt Stowarzyszenia ? Quote
idusiek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 heh, też ciekawam odpowiedzi :roll: Quote
jayo Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='ludwa']Widzisz, my wiemy, ze takie sprawy załatwia się wewnętrznymi mailami, ale niestety nie dostajemy tam na nie odpowiedzi. Zarzuty są poważne, dotyczą pieniędzy, które ktoś próbuje bezskutecznie odzyskać. Gdyby odpowiedzi były, nie miałybyśmy po co pisać tutaj. A blokada prywatnych pieniędzy chyba wymaga wyjaśnienia,tym bardziej ze względu na znaczną kwotę.[/QUOTE] Jesli gdziekolwiek padl ZARZUT, ktory jesli jest nieprawdziwy - jako pomowienie - jest karalny, prosze o przeniesienie tego na droge prawna. Jesli ktokolwiek w Stowarzyszeniu i poza nim spodziewa sie, ze bez wgladu w jakiekolwiek dokumenty (rozliczenie gotowki w arkuszu kalkulacyjnym nie jest dokumentem zrodlowym) Zarzad bedzie wydawal opinie lub osądy bez wczesniejszej weryfikacji tychze dokumentow przez ksiegowego - jest w bledzie. I widac, ze pare osob, w czym przoduje ludwa (choc dobrze na ksiegowosci sie zna), wklada w nasze usta cos, czego nikt nie twierdzi. Roliczenia w Stowarzyszeniu powinny zawsze sie odbywac na podstawie faktur i rachunkow i nie sadze, zeby bylo inaczej. Rozliczenie zalozonych pieniedzy przez Fele zapewne tez zawsze sie odbywalo w tym trybie, wiec i tym razem tak bedzie. Od razu odpowiadam - nie mamy dokumentow kompletnych na dzis. I obawiam sie, ze do czasu uporzadkowania calosci, rozliczenia beda utrudnione tak czy tak. Quote
idusiek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 skoro "PO"rachunki nie sa wyjasnione, nie macie rozliczenia- to na jakiej podstawie blokujecie konto?!!! i tak wyobrażacie sobie wspołpracę, jak to mi dzis esperanza powiedziała " przeciez ja licze, że my wszyscy razem będziemy" - przy takim obiegu sprawy, nie sądzę....:roll: A teraz tak; nie ma pieniedzy na oplacenie sterylki Perełki na oplacenie hoteli, w ktorych mamy psy a zbliza się pazdziernik.. na 2 paszporty dla: Lampki i Rasty na opatrunki i leki dla Andzi na sterylkę Korneliii na nic nie ma. bo Wy tylko probujecie wszystkich zniechęcic i skłocic ! Pomyście, co właśnie zrobiliście........... Bedziecie się za to smazyc w piekle.... tak pani prezes esperanzo, Pani też, mimo, iż figurantem nie odbierajacym telefonów jestes ! :angryy: Quote
jayo Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='idusiek'] bo Wy tylko probujecie wszystkich zniechęcic i skłocic ! [/QUOTE] jak widac na zalaczonym obrazku :oops: Quote
idusiek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [B]Ponawiam pytanie Gajowej- czy zarzad zgodzi sie na oplacenie sterylki Kornelki????[/B] ( pomijając pytanie czy wie kto to jest Kornelka w ogole...:roll:) Quote
OlimpiaK Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [B]idusiek[/B], wiesz jak czytam Twoje wypowiedzi to mam ochotę napisać Ci byś zamknęła w końcu tę swoją niewyparzoną gębę. :p Kłócisz się i piszesz pretensjonalnym tonem przede wszystkim TY. Ja też nie jestem w pełni zadowolona z tego co się teraz dzieje, ale czekam. Czekam dlatego, bo wiem, iż w 2 dni nie da się zmienić całego świata/systemu etc. Bardzo Cię proszę, powstrzymaj swój jadowity język albo zapodaj sobie jakieś leki uspokajające czy coś, bo jesteś upierdliwa ze swoją pretensjonalną postawą. Nie tędy droga, a jeśli wiesz lepiej to zostyań prezesem stowarzyszenia lub załóż własne. :roll: Quote
ludwa Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Jesli ktokolwiek w Stowarzyszeniu i poza nim spodziewa sie, ze bez wgladu w jakiekolwiek dokumenty (rozliczenie gotowki w arkuszu kalkulacyjnym nie jest dokumentem zrodlowym) Zarzad bedzie wydawal opinie lub osądy bez wczesniejszej weryfikacji tychze dokumentow przez ksiegowego - jest w bledzie. I widac, ze pare osob, w czym przoduje ludwa (choc dobrze na ksiegowosci sie zna), wklada w nasze usta cos, czego nikt nie twierdzi. Roliczenia w Stowarzyszeniu powinny zawsze sie odbywac na podstawie faktur i rachunkow i nie sadze, zeby bylo inaczej. Rozliczenie zalozonych pieniedzy przez Fele zapewne tez zawsze sie odbywalo w tym trybie, wiec i tym razem tak bedzie. jayo, może w takim razie napisz jak to rozliczyć, skoro umów adopcyjnych brak, rozliczenia zbiórek od Justyny-brak. Jak to zrobić? To konretne pytanie. Elka prosiła o to wiele razy. Skoro trzeba to przygotować, to dostarczcie w końcu dokumenty będące w waszym posiadaniu. Kiedy były zbiórki pieniędzy, które posiada Justyna? Przed wakacjami chyba.Gdzie jest rozliczenie z tego? Elka ma się rozliczyć z paru lat, Justyna jakoś nie kwapi się do rozliczenia paru zbiórek z 2 (?) miesięcy. To są róznież formalności, z których nie spieszycie się rozliczyć. A chcecie to uporządkować. Napisz w jaki sposób, skoro same to utrudniacie. Quote
ludwa Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Jakie ustalenia w kwestii Perełki. Kto i kiedy ją zawiezie do domu? [SIZE=1]Beam6, wyjasniam od razu w kwestii Feli. To nie dywersja, tylko brak kasy. A paliwo kosztuje.[/SIZE] Quote
ludwa Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 I widac, ze pare osob, w czym przoduje ludwa (choc dobrze na ksiegowosci sie zna), wklada w nasze usta cos, czego nikt nie twierdzi. Roliczenia w Stowarzyszeniu powinny zawsze sie odbywac na podstawie faktur i rachunkow i nie sadze, zeby bylo inaczej. Ludwa, co kiedyś przy okazji Twojej sp.z o.o. Ci wyjasniałam, zna się nieco na prawie pracy, Vacie, podatku dochodowym osób fizycznych a nie prawnych. To jest różnica. Poza tym, jak dobrze wszyscy wiemy, w tego rodzaju działalności nie da się wszystkiego całkiem formalnie zrobić. Patrz, płatne tymczasy, co próbowaliśmy wiele razy unormować, ale mało to realne. Quote
Ewusek Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 [quote name='idusiek']skoro "PO"rachunki nie sa wyjasnione, nie macie rozliczenia- to na jakiej podstawie blokujecie konto?!!! :angryy:[/quote] Idusiek, widze, ze nie zapoznalas sie ze Statutem Stowarzyszenia, ktory jest ogolnie dostepny na stronie [url]www.niczyje.org[/url] i tam jest napisane: § 16 pkt 1 ...Mandat odwołanego członka Zarządu badz KR wygasa z dniem wyboru nowego składu lub nowego członka Zarządu lub KR" czyli od dnia 19 wrzesnia Fela nie miala żadnych podstaw prawnych, zeby reprezentowac stowarzyszenie i korzystac z konta stowarzyszenia. Jej uprawnienia wygasły w chwili powołania nowego Zarzadu. Wszelkie zobowiazania zaciagniete przed Walnym Zjazdem powinien uregulowac nowy Zarzad. Quote
Recommended Posts