Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maćka']Iduśku, "nowa władza" jeździła do schroniska, a że zaprzestała miała widocznie jakieś powody, nie znaczy jednak, że jeździć nie będą.
Jayo nie jeden raz była w schronisku z całą rodziną, teraz jest nowy zarząd który chce zorganizować jakoś pomoc, podzielić obowiązki, z góry załozyłaś, że nikt nie będzie jeździł do schroniska, mylisz się bądź wzięłaś pod uwagę tyle te teksty które Ci odpowiadały. Nie każdy ma możliwość jeźdzenia do schroniska, te osoby które mogą napewno będą jeździć (po to będzie podział obowiązków).
Nie oczekuj jednak od zarządu, że w ciągu tygodnia nagle wszystko zorganizują, poza obowiązkami dotyczącymi psów mają też życie osobiste, pracę dom, musza na wsyztsko znaleść czas stąd termin miesiąca na ogarnięcie wszytskie, organizację i potem intensywną pracę nad niesieniem pomocy bezdomnym psom.
Nie ma potrzeby wbijania jakiś szpileczek, szczególnie tutaj na forum, potrzebny jest czas, ten czas nalezy się nowemu zarządowi.
I faktycznie, są niejako dwa obozy, myślę że tym obozom służy jeden cel, więc czas zjednać siły albo zastanowić się, czy będzie się w stanie pomagać czy na każdym kroku szukać zaczepki do awantury.[/quote]

Nic dodać nic ująć :lol:

Posted

[quote name='idusiek']chodzi o to, że my po prostu ze sobą rozmawiać nie umiemy ( [B][COLOR=Red]i nie chcemy[/COLOR][/B]) , bo mamy skrajnie różne opinie dotyczace pomocy psom: miejsca udzielanej pomocy, rodzaju pomocy, sposobu działania.
[/quote]

Idusiek, umiemy, uwierz mi, ze umiemy, ale wiemy, ze ty nie chcesz...

Dziwi mnie to, ze dopoki sie nie pojawilas ja i inne osoby mialy z Fela jeszcze dobry kontakt... powiem szczerze, szkoda mi jej, że spotkala taka osobke...

Prosze Cie, przejrzyj ten watek od poczatku i zobaczysz, ze wcale nikt z nas nie mial skrajnych opini dotyczacych pomocy psom...
Fela nie tylko zgadzala sie przyjmowac psy znalezione, za ktore w duzym stopniu sami placilismy, ale zaangazowana byla w akcje ratowania psow nie tylko z Ostrowii (patrz Karat).

Biorac pod lupe to co sie dzialo przez ostatnie pol roku, moge przypuszczac, ze wiekszosc z nas byla specjalnie blokowana na przyjmowanie psow, zeby nas zniechecic, skutkiem czego mialo byc rozwiazanie Stowarzyszenia i powolanie fundacji przez Fele, ktora nawet na walnym nie ukrywala sie z ta decyzja....
Jak widać łatwiej jest podejmowac decyzje samemu i odpowiadac przed samym soba niz przed grupa ludzi...

Posted

[U][B]beam6, Ewusek, jayo[/B]- teraz możecie oskarżać mnie naprawdę jak tylko Wam się podoba aż się Wam znudzi wymyślanie- poprzyglądam się nie nie będe komentować, bo jak napisalam wcześniej -odcinam się od dyskusji na ten temat[/U] - jasno to podkresliłam i nie mam zamiaru zmienic zdania. :roll:

[CENTER]Pogadamy kiedyś na żywo przy okazji spotkania na zebraniu czy zbiorce albo w schronisku...[/CENTER]

[LEFT]Pozdrawiam,

Ida[/LEFT]

Posted

[quote name='Młody']ciekaw jestem kiedy skończycie tą dziecinadę :shake:
niby stary zarząd był zły a już dochodzą mnie słuchy (ploty?) że ten nowy też jest zły... gratuluję rewelacyjnego startu oby tak dalej to się nie zdziwię jak Stowarzyszenie "NICZYJE" przestanie w końcu istnieć w sumie sam nie wiem czy teraz dla was ważniejsze jest obrzucanie się błotem czy pomaganie psom... :>
w sumie chyba tyle miałem do powiedzenia ;)[/quote]
podpisuję się

Ewusek przeczytaj parę ostatnich stron i zastanów się...

Posted

Jestem ogromnie ciekawa Waszej współpracy ze schroniskiem, działań pana S. dla dobra stowarzyszenia i zwierząt (bo ze swoimi psami sobie nie poradził i tak naprawdę jestem ogromnie ciekawa jakie są Jego rzeczywiste pobudki aby w tym tkwić, podczas gdy nie robi nic). Będę się temu z zainteresowaniem przyglądać. Pozdrawiam

Posted

Jeszcze trochę i jakiś moderator zamknie ten wątek jak nie potraficie się zachowywać, po diabła jeszcze te głupie komentarze ? Było już w miarę spokojnie to zawsze się znajdzie parę osób co to wspaniałomyślnie coś zacytuje, to jest wątek o pomocy dla psów z Ostrowi Maz. a nie prywatne pole wojny. Chcecie się jeszcze obrzucać błotem to może przejdzcie na pw lub maile....

Posted

Ewusek mam dla Ciebie 2 koce przyniesione przez jedną z moich uczennic.
Druga od poniedziałku zacznie akcję zbierania darów dla ostrowskich psiaków w swoim miejscu pracy.
Mam kontakt do osoby z jednej z ostrowskich gazet, która jest chętna do stworzenia działu adopcyjnego. Kto jest chętny by dostarczać tam informacje?
W najbliższych dniach ruszą bazarki na rzecz podopiecznych Stowarzyszenia.

Posted

[quote name='idusiek']Proszę Cie jednak o zaprzestanie kłotni na forum pulbicznym i obrzucania się błotem [/quote]
Jedynymi osobami, które tak naprawdę zaczęły rzucać błotem, oskarżeniami i powodować kłótnie byłaś Ty i Ewusek (nadal z resztą jesteście). :p

Ja bardzo kibicuję Stowarzyszeniu i mam nadzieję, że uda się wspólnymi siłami uratować jeszcze niejednego psiaka. Za to trzymam kciuki. ;)

Posted

[quote name='esperanza']Ewusek mam dla Ciebie 2 koce przyniesione przez jedną z moich uczennic.
[/quote]

dzieki !
moglabym po nie przyjechac w piatek wieczorem albo w sobote ok 12-13 ?

Posted

[quote name='esperanza'] Mam kontakt do osoby z jednej z ostrowskich gazet, która jest chętna do stworzenia działu adopcyjnego. Kto jest chętny by dostarczać tam informacje?[quote]

Esperanza co to za osoba? Ponieważ ja również rozmawiałam wstepnie z tv kablową oraz gazetą - moze się zdublowałysmy?:roll:

Posted

Z telewizją kablową miałam kontakt w lutym, przy okazji robienia materiału o Dniu Sterylizacji w Ostrowi i są chętni do współpracy.
Gazeta to "Nowości Ostrowskie" kontakt z nimi też miałam mniej więcej w lutym/marcu.

Posted

To ja Wam wkleję Waszego niewidomego Daktyla ... z nowego domu.
[IMG]http://images41.fotosik.pl/10/27c50566bfc59c8d.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/10/b232af788fdc4bd8.jpg[/IMG]

[IMG]http://images27.fotosik.pl/274/f75bf646da006e1f.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/10/bc00035628eb0af7.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/10/303337d2ba72d34d.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://images31.fotosik.pl/361/a4bd58addc471ab1.jpg[/IMG]

[IMG]http://images43.fotosik.pl/10/d197884b1bcebc51.jpg[/IMG]

Więcej zdjęc u mnie na wątku.
Wizyta poadopcyjna była pod koniec sierpnia ...
Sama do niego pojechałam do tego Krakowa ... i sama go poadopcyjnie "sprawdziłam" ...

Tak sobie popisałam żebyście wiedziały że mod tu zagląda i przez sentyment do Daktyla nie "mieszam" się specjalnie w to co piszecie ... Chociaż czasem to ręce opadają.

Posted

Maupa4 - lepszej oliwy na wzburzone fale nie mogłaś znaleźć :loveu:

Daktyl to moje cudeńko ukochane. Ze zdjęć widać że znalazł się w 7 niebie.

Dzięki Maupa4 - miód na serce, że nawet takie niepełnosprawne, ślepe a jednak kochający dom znalazło. Twoja to zasługa :multi:

Posted

:mad: jakie niepełnosprawne ???
on tylko nie widzi !

Maupa, dzieki za foteczki :-)

[COLOR=Red][B]POSZUKUJE TRANSPORTU DLA LEONKA DO CZESTOCHOWY !!! mam zaklepany staly domek w Opolu :-)[/B][/COLOR]

Posted

Andzia juz w hoteliku po operacji, a ja juz w domu.
Napisalam informacje na jej watku.

Bardzo jest biedniutka teraz i obolala :shake:

Ale przed operacja zachowywala sie jak rasowy molos - napieranie i boksowanie glowa: "zabierzcie mnie stad!" :roll:

Posted

Mam w domu 7 prac zaprzyjaźnionego plastyka. Przekazał je na pomoc dla psiaków. Wykonane różnymi technikami, na kartonie, duży format. Przedstawiają kwiaty. Jeśli ruszają jakieś aukcje charytatywne, to można wystawić i te prace. Trzeba się tylko zastanowić, czy je oprawić. A może będzie jakaś impreza, na której mogłybyśmy zrobić licytację? Kto teraz będzie odpowiedzialny za Allegro?

Posted

ja tworzylam dobry team z Beam6 i zglaszam nas obie :-)

Lika, mysle, ze lepiej nie oprawiac, bo to dodatkowe koszty a ludzie maja rozny gust, roznie urzadzone mieszkania i nie wszystko jest tak uniwersalne, ze bedzie pasowalo do kazdego wnetrza.

Czy masz sfotografowane te prace ?

Posted

Ewusek - poczekajmy na zgłoszenia innych chętnych :razz:. Z tego co pamiętam są osoby, które mogą pomóc "pracując [B]tylko[/B] komputerem" :lol: I deklarowały ten sposób pracy.
Powinny mieć pierwszeństwo.
przejdźmy z tym tematem na listę mailową

Lika - a Ty nie podjęłabyś się prowadzenia i pilnowania aukcji na allegro ?

Posted

ja w sprawie formalnej:
1.w sobotę wybieram się do schroniska- kto chętny, żeby udać się tam ze mną ?:cool3:

2.Jezeli na miejscu okaze się, że jest jakis chory pies wymagający natychmiastowej pomocy- co mam robic? Zabierać czy nie? Gdzie jechac?:roll:

3. Proszę rownież o zamieszczenie listy lecznic, kdo ktorch został wysłany faks.

Z góry dziękuję za odopowiedzi.
Idusiek