Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jayo']myslalam tylko, ze martwisz sie razem z nami psami, ktore jeszcze domow nie znalazly..[/quote]

A szczególnie tymi siedzącymi w schronisku w Ostrowi :shake:

Posted

Ponawiam pytanie Feli. Kto zajmie się badaniami i pomocą przy operacjach Andzi? Czy wszystkie psy nasze są, czy tylko niektóre? Czy psy,które przyjechały z Ostrowi podczas kadencji poprzedniego zarządu maja radzić sobie same, ew. ma się poprzedni zarząd zając nimi sam osobiście, odwieźć do schroniska? Chciałabym aby zostało to ustalone i wyraźnie napisane. Lubię jasne sytucje i chcę mieć możliwość przygotowania się do nich (znam te psy i nie chciałabym aby Fela została z nimi sama). Przepraszam za szczegółowy opis, to nie złośliwość, tylko kolejne "przeoczenie" odpowiedzi na istotne pytanie. Mało czasu zostało na ustalenie transportu do lecznicy itp. więc proszę o potraktowanie sprawy poważnie.

Posted

[quote name='ludwa']Ponawiam pytanie Feli. Kto zajmie się badaniami i pomocą przy operacjach Andzi? [/quote]

Ludwa - gdzie Fela pytała ? Podaj linka albo co. Nie mogę znaleźć :oops:. Acha - w sobotę, niedzielę nie mogę się wbić do swojej skrzynki mailowej. Jeżeli tam mam informację to zaraz w poniedziałek poczytam.

Posted

Z wątku Andzi:

24 września (środa) Andzia ma zaplanowaną operację na Białobrzeskiej. Wcześniej trzeba zrobić badania: morfologię i echo serca (najlepiej u dra Niziołka). No i trzeba ją zawieźć: na badania i na tę operację. A potem odebrać i przywieźć do Otrębusów.
Ja niestety już nieco (czytaj: całkiem) wysiadam. ([SIZE=1]Zresztą podobno sama sobie jestem winna i to prawda, niestety)[/SIZE]

Kto ją zawiezie? (Pytanie zwłaszcza do SZ.PP. członków :oops:)

Dzięki pomocy osoby, która ją wspiera finansowo, mamy już badanie RTG - przerzutów nie widać. ufff.

mail z dnia 19.09 godz.18:03
Ponieważ nie wiem, czy wszyscy zainteresowani zapisali sę już do
grupy mailingowej, informuję tą drogą, że:

Suka (bardzo w typie doga niemieckiego, więc duża) Dasza zwana też
Andzią, która jes pod opieką Stowarzyszenia aktualnie w hotelu w
Otrebusach ma umówioną operację (pierwszą z 2 lub 3) usunięcia
guzów gruczołów sutkowych. Termin operacji: 24 września, godz 10
rano, miejsce: lecznica na Białobrzeskiej. Przed operacją trzeba
jeszcze wykonać (a wcześnij umówić) echo serca oraz morfologię.
Sukę trzeba zawieźć na badania i operację oraz przywieźć do
hotelu wieczorem.

Niestety, ja nie mogę podjąć się tego zadania. Liczę że znajdzie
się ktoś, kto tym razem mnie zastąpi.
Pozdrawiam, E

Posted

Myślę, że od piątku do dzisiaj ktoś już na pewną tę informację zauważył (niektórzy mają stały dostęp do skrzynek, netu itp) Jak dotąd odpowedzi ZERO a czasu mało. Wiemy, że na Białobrzeskiej nawet mimo zapisów trzeba czekać itp a 24 jest w środę. Piesek nie jest nakolankowy, więc też nie każdy z nią pojedzie...

Posted

[quote name='ludwa']Myślę, że od piątku do dzisiaj ktoś już na pewną tę informację zauważył (niektórzy mają stały dostęp do skrzynek, netu itp) Jak dotąd odpowedzi ZERO a czasu mało. Wiemy, że na Białobrzeskiej nawet mimo zapisów trzeba czekać itp a 24 jest w środę. Piesek nie jest nakolankowy, więc też nie każdy z nią pojedzie...[/QUOTE]

nic nowego.. ale przeciez nie na dogo sie ustala plan dzialania :oops:

Posted

W związku z nowymi informacjami typu faxy do lecznic itp., proszę o oficjalną informację dotyczącą psów o które pytałam. Psów pod opieką "poprzedniego zarządu Niczyich", czyli psów w Teresinie, Morka, Andzi, Stefana, Bronka (w tej chwili więcej nie przychodzi mi do glowy). Nie chcę się wdawać w żadne dyskusje, oczekuję jasnej odpowiedzi. Zakładam, ze skoro obecny zarząd jest taki formalny, to wszystko nabierze formy formalnej, włączając w to hotele, płatne tymczasy itp. Swoją drogą do tej pory jakoś bez wiedzy zarządu psy trafiały do lecznic z czeg wynikały dziwne sytuacje. Dzięki temu, że stosowane były takie taktyki (za plecami) teraz wiadomo w jaki sposób się zabezpieczyć przed zaskakującymi długami,prawda? Piszę tutaj, ponieważ chcę informacji oficjalnej, bo jak widać różnych rzeczy można się spodziewać.

Posted

[quote name='ludwa']W związku z nowymi informacjami typu faxy do lecznic itp., proszę o oficjalną informację dotyczącą psów o które pytałam. Psów pod opieką "poprzedniego zarządu Niczyich", czyli psów w Teresinie, Morka, Andzi, Stefana, Bronka (w tej chwili więcej nie przychodzi mi do glowy). Nie chcę się wdawać w żadne dyskusje, oczekuję jasnej odpowiedzi. Zakładam, ze skoro obecny zarząd jest taki formalny, to wszystko nabierze formy formalnej, włączając w to hotele, płatne tymczasy itp. Swoją drogą do tej pory jakoś bez wiedzy zarządu psy trafiały do lecznic z czeg wynikały dziwne sytuacje. Dzięki temu, że stosowane były takie taktyki (za plecami) teraz wiadomo w jaki sposób się zabezpieczyć przed zaskakującymi długami,prawda? Piszę tutaj, ponieważ chcę informacji oficjalnej, bo jak widać różnych rzeczy można się spodziewać.[/QUOTE]

O... a skad takie informacje ?
pisze tutaj, bo na liste mailingowa czlonkow Stowarzyszenia sie nie zapisalas jednak...

Posted

[quote name='ludwa']W związku z nowymi informacjami typu faxy do lecznic itp., proszę o oficjalną informację dotyczącą psów o które pytałam. Psów pod opieką "poprzedniego zarządu Niczyich", czyli psów w Teresinie, Morka, Andzi, Stefana, Bronka (w tej chwili więcej nie przychodzi mi do glowy). Nie chcę się wdawać w żadne dyskusje, oczekuję jasnej odpowiedzi. Zakładam, ze skoro obecny zarząd jest taki formalny, to wszystko nabierze formy formalnej, włączając w to hotele, płatne tymczasy itp. Swoją drogą do tej pory jakoś bez wiedzy zarządu psy trafiały do lecznic z czeg wynikały dziwne sytuacje. Dzięki temu, że stosowane były takie taktyki (za plecami) teraz wiadomo w jaki sposób się zabezpieczyć przed zaskakującymi długami,prawda? Piszę tutaj, ponieważ chcę informacji oficjalnej, bo jak widać różnych rzeczy można się spodziewać.[/quote]
byłoby uczciwie, gdyby zarząd informował o swoich posunięciach

Posted

[quote name='ronja']byłoby uczciwie, gdyby zarząd informował o swoich posunięciach[/QUOTE]

Stary czy nowy?
Lista mailingowa powstala po to, zeby informowac - w miare mozliwosci jak najszybciej. Mam nadzieje, ze skorzystacie z niej. O tym byla mowa w mailach, ale jesli jest problem z dostepem do netu - prosze o info, bedziemy wysylac tez poczta.

[quote name='ludwa']o nowych interpretacjach statutu również, najlepiej przed walnym[/QUOTE]
O ile wiem, interpretacje statutu sa takie same odkad pamietam..
Statut tez jest taki sam... Ale za to glosowanie uchwaly o rozwiazaniu odbylo sie po raz pierwszy.

Posted

Ja się w ogóle dziwię, że było jakieś walne... :eviltong: Przez pewien czas byłam na liście mailingowej, ale się nagle maile urwały. Niby do Stowarzyszenia nie należę, ale miło by było wiedzieć co się w nim dzieje. ;)

Posted

[quote name='jayo']Stary czy nowy?
Lista mailingowa powstala po to, zeby informowac - w miare mozliwosci jak najszybciej. Mam nadzieje, ze skorzystacie z niej. O tym byla mowa w mailach, ale jesli jest problem z dostepem do netu - prosze o info, bedziemy wysylac tez poczta.
[/quote]
na liste mailową jestem wpisana, czytam (nie wiem czemu odpisywać nie mogę) i nic nie wyczytałam na temat wysyłania faksów do lecznic.

dla niezorientowanych - nowy zarząd powysyłał faksy do lecznic blokując przyjmowanie psów na rachunek niczyje...

zrobił to nowy zarząd, więc nie wiem po co te retoryczne pytania?
miało być teraz cudownie, obieg informacji, stosunki międzyludzkie...
a zarząd robi sobie co chce, pozostałych nawet nie informując.