Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też mam goracą prosbę. Popytajcie znajomych i krewnych, moze ktos chce taka kieszonkową dorosłą sunię?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81096[/URL]
Ją trzeba zabrać z łańcucha :placz:
[IMG]http://upload.miau.pl/3/33259.jpg[/IMG]

Posted

Czy ktoś mógłby zaopiekować się Gumisią przez 2 dni (od poniedziałku wieczorem do środy wieczorem)? Jadę w delegację na cały tydzień, a tak się niefortunnie złożyło, że Darka też przez dwa dni nie będzie.

Posted

Wiecie co ... najgorsze jest to , że w schronie jest pełno psiaków tylko
[B] nie[/B] [B]mamy dobrych fotek !!! :placz: i nikt nie potrafi powiedzieć nic na temat danego psiaka!![/B]
Juz drugi raz wybierałam sie do schronu porobic fotki i zebrać informacje odnośnie psiaków i co ... :shake: to w jaki sposób my mamy szukać domów jak nie mamy pojęcia o psiakach !! :-(

[B]Czy ktos bedzie jechał w tygodniu do schronu ??!! chętnie sie zabiorę !! :modla: [/B]juz nawet urlop wezme :mad:

Posted

[B][COLOR=navy][SIZE=3]Jutro jadę do hurtowni[/SIZE] :razz:[/COLOR][/B]
[B][/B]
[B][COLOR=#000080]Czy ktos coś potrzebuje ?? [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000080]będę tam w godzinach 12-13 więc można mnie łapać na tel. [/COLOR][/B]
[B][/B][B][/B]

Posted

Błagam - polecajcie Bartusia wszystkim fajnym ludziom.

Odnośnie suni z podobnymi problemami jak Bartek - poproście Danusie o transport - na pewno nie odmówi. Na Tatarku jest teraz mały ruch, z pewnościa psiaka przyjmą.

Owieczko - nie sposób mieć dobre zdjęcia+wiedzieć wszystko o 170 psach.
Proponuję - skupmy się na tych, które mamy w domach tymczasowych i w hotelach.

Posted

[quote name='beam6']Witam 13-tego :lol:
Zgłosił się do mnie poważny domek szukający nowego członka rodziny. Najlepiej żeby był to nieduży ( tak 10 - 12 kg, do pół łydki ), kudłaty piesek/suczka podobny do Magdarynkowego Felka tylko niższy.

Nie mogę sobie przypomnieć czy mamy "coś podobnego" do wyadoptowania ;)[/quote]

BARTUŚ!!!
BARTUŚ waży teraz 8,3 kg (docelowo troszku więcej, bo teraz jest b. chudziutki). Bartuś jest psem domowym-kanapowym, oprócz kradzieży jedzenia nie ma żadnych cech psa schroniskowego. Ślicznie chodzi na smyczy, przytula się jak panieneczka, nie jest uciążliwy jeśli chodzi o szczekanie w domu (jak już się coś dzieje to szczekać zaczyna jako ostatni a kończy jako pierwszy).

Posted

[quote name='KingaW']Błagam - polecajcie Bartusia wszystkim fajnym ludziom.

Odnośnie suni z podobnymi problemami jak Bartek - poproście Danusie o transport - na pewno nie odmówi. Na Tatarku jest teraz mały ruch, z pewnościa psiaka przyjmą.

Owieczko - nie sposób mieć dobre zdjęcia+wiedzieć wszystko o 170 psach.
Proponuję - skupmy się na tych, które mamy w domach tymczasowych i w hotelach.[/quote]

KingaW, ja ZAWSZE najpierw polecam psiaki z tymczasów, ale jesli ktos dokładnie wie czego chce ( np malusiej suni do 2-3 kg) to nie będe wciskała na siłe psiaków z tymczasów, bo wiem , że i tak ich nie weźmie :shake:
a w schronie takie maleństwa są ! I pozostałe 170 psów które jak tymczasowicze szukaja domów !! :placz:

Jesli nie będę miała zdjęć i nie będe umiała powiedzieć nic na temat tych psiaków to zainteresowani znajda sobie to czego szukają w innym schronie :-( a nasze zostaną tam gdzie są włącznie z tymczasowiczami !!

Posted

[quote name='KingaW']BARTUŚ!!!
BARTUŚ waży teraz 8,3 kg (docelowo troszku więcej, bo teraz jest b. chudziutki). Bartuś jest psem domowym-kanapowym, oprócz kradzieży jedzenia nie ma żadnych cech psa schroniskowego. Ślicznie chodzi na smyczy, przytula się jak panieneczka, nie jest uciążliwy jeśli chodzi o szczekanie w domu (jak już się coś dzieje to szczekać zaczyna jako ostatni a kończy jako pierwszy).[/quote]
Myslę , że najlepsze wrażenie zrobiłby Bartunio jakby zobaczyli go na żywo :loveu:

Posted

Toteż wczoraj wieczorem, rozmawiając z Domkiem zaproponowałam wycieczkę do KingiW :evil_lol:.
Kinga mogę podać Twój nr telefonu ?(jakby co!) Domek jest zmotoryzowany a ze zdjęć wybrał właśnie Bartka :loveu:

Posted

[quote name='beam6']Toteż wczoraj wieczorem, rozmawiając z Domkiem zaproponowałam wycieczkę do KingiW :evil_lol:.
Kinga mogę podać Twój nr telefonu ?(jakby co!) Domek jest zmotoryzowany a ze zdjęć wybrał właśnie Bartka :loveu:[/quote]
Trzyma kciuki :kciuki:, trzymam kciuki :kciuki:, trzymam kicuki :kciuki:

Posted

Tak sobie myślę, że gdyby ktoś jechał do schroniska i miał wolne miejsce w aucie to chętnie bym się zabrała. Chciałabym zobaczyć na żywo Wasze bullowate.
Ponadto mogę porobić fotki i mniej więcej ocenić zachowania psów na tyle na ile jest to możliwe w warunkach schroniskowych.
W razie co proszę o pw.

Posted

dostałam takiego maila:
Mam pytanie. Prowadzę Saloniki pielęgnacji zwierząt pod nazwą Psa Urok. Może bylibyście zainteresowani ustawieniem puszek na pieniążki oraz nalepieniem jakiegoś plakatu informującego o Waszych potrzebach. Czasem ludzie wyrzucają koce, poduszki i inne rzeczy które mogłyby służyć jako posłania dla zwierzaków. Niestety, nie mam zabardzo czasu na doworzenie do Wa takich zreczy i musielibyście sami je odbierać, ale sądzę, że warto sprubować.

Moglibyśmy również zrobić aukcję, że każdy zaadoptowany u Was piesek mieszkający w Warszawie może przyjść do jednego z moich Saloników i za niewielką opłatą, powiedzmy 50% normalnej ceny, piesek zostanie wykąpany, wyczesany itd.

Jeżeli bylibyście Państwo zainteresowani, to na mojej stronie mogłabym zrobić link do waszego schroniksa oraz zamieszczać zdjęcia najbardziej potrzebujacych psów. strona [url]www.psaurok.dog.pl[/url]

Chyba warto skorzystać, prawda?

Posted

Informuję. że mamy czas na odbiór Tiny od dotychczasowej (trzeciej już) opiekunki do końca tygodnia.
[B]Potrzebny jest transport[/B] i [B]pomysł co dalej z Tiną zrobić[/B]. Przypominam> Tina niszczy. Wszystko. Jak oszalała.

Znowu apeluję o pomoc!

Jeśli decydujemy się wspólnie korzystać z pieniędzy stowarzyszenia, wspólnie też zajmujmy się pomocą psom.
Nie moze być tak, że ja się obtryniam z psami które są w W-wie od kilku miesięcy a część z Pań decyduje się przywozic coraz to nowe przypadki ze schronu nie oglądając sie za siebie i nie patrząc na to, że psów w W-wie praktycznie nie ubywa.... :shake:
Nie mogę też sama podejmować decyzji.
Bo jeśli chodzi o Tinę to naprawdę nie wiem co robić.:placz:

Posted

ubywa...
dziś pojechła do domu Dusia. wczoraj byłyśmy z Magdarynką na wizycie przedadopcyjnej, podpisałyśmy umowę.

i nie tylko Ty bujasz się z psami - pomysl o Jayo, a napewno zrobi Ci się lepiej

Posted

[quote name='ronja']ubywa...
dziś pojechła do domu Dusia. wczoraj byłyśmy z Magdarynką na wizycie przedadopcyjnej, podpisałyśmy umowę.

i nie tylko Ty bujasz się z psami - pomysl o Jayo, a napewno zrobi Ci się lepiej[/quote]

Super, ze Dusia ma juz dom, pewnie pani Beata teraz bedzie chwile odpoczywac... A szczeniakow w schronie znow zatrzesienie...

A co do bujania - nawet nie wiecie jaka to radocha, jak odżywaja te szkielety i szwendaja sie pod nogami az do czasu, gdy ida do swoich domow. Wtedy sie wybacza wszystkie siki, leki, przejazdy w korkach do lecznicy, wycia i co tam jeszcze.. i jeszcze teskni za nimi :roll:

Tina POWINNA wg mnie pojechac do Agnieszki Nojszewskiej, jesli tylko jest tam miejsce, Fela ustalala, ze moze Mopcia tam powinna trafic, ale Mopcie juz obsluzymy sami :eviltong:
Kinga - sprobujesz sie dogadac z Agnieszka sama czy probowac sie tez do niej dodzwaniac?

Posted

Dziewczyny kochane! Pomóżcie znaleźć domek maleńkiej, 2-letniej suńce ode mnie ze wsi...Taka królewna maleńka, podobna do charta afgańskiego, tylko mini.
[IMG]http://upload.miau.pl/3/33259.jpg[/IMG]
Moze macie wolny dom tymczasowy?...:oops:

Posted

Beatka - na razie nie. Jakby coś do dam Ci cynk. Dzięki, że pytasz.

Ronja - wszystko pięknie, tylko, że co innego jak się ktoś sam decyduje na pomoc konkretnym psom (vide przykład dzielnej ciotki Jayo), a co innego jak zostaje wmanewrowany w zajmowanie się psami, które zostały radośnie przywiezione do W-wy i są de facto pod opieką całego stowarzyszenia.

Bardzo mnie zasmuca, że żadna z Was nie odpowiada na moje apele o pomoc.
Albo odpowiada mądrze radząc, np>. Zawieź do hotelu... Jak, czym, kiedy?
Zadzwoń, załatw, klatkę porzyczy Pani Danusia, psy wytresuje Aga Nojszewska.
Kurcze, na to wszystko tzreba czaaaaasu.
Na każdy tel., na każdą pojedyńczą akcję trzeba czasu, a ja mam go b. mało. Nie jestem zmotoryzowana, mam w tej chwili 3 własne zwierzaki, 1 chorego na DT, chorą mamę, absorbującą pracę i sprawy w sądzie od lat 6 (dodam, ze nie z mojej chęci czy winy)....

I bardzo, ale to bardzo bym chciała pomagać zwierzętom, ale w granicach, które sama wyznaczę.

Nie chcę już żadnych ogłoszeń z moim n-rem tel. (oprócz ogłoszeń Bartka i suń jackowych). Żadnych telefonów z lecznic, że mam zabierać konkretnego psa, bo siedzi już za długo. Żadnych lamentów, że pies demoluje.

[B]Bardzo Was proszę o ustalenie, kto ma być odopiedzialny za adopcję, opiekę, ewentualne załatwianie i nadzorowanie DT czy hotelików, a w wersji optymistycznej domów docelowych, nadzorowanie płacenia za DT czy hoteliki itd itp następujących psów>[/B]

-[B]Tiny (Lika ?)[/B]
-[B]Kory[/B]
-[B]suczki [/B]włochatej yorkopodobnej przywiezionej wczoraj (ustaliłam z [B]Beam[/B], że przy ogłoszeniach będziemy podawać jej nr tel) na Tatarka
-[B]suczki [/B]podobnej do mini collie też przywiezionej wczoraj ([B]Beam[/B] sie też zgodziła na ogłoszenia z Jej nr tel) - też na Tatarku
-rudej niedużej [B]suczki [/B](jest w Radości w lecznicy, też wczoraj przywieziona)

Uważam, że byłoby dobrze podzielić sie jakos tak, że za 1 psa są odpowiedzialne 2 osoby, i podawać w ogłoszeniach po 2, nr telefonów.
No i zawsze co 2 głowy to nie jedna.

[B]Jayo[/B] - w przypadku tej małej rudej jeden nr tel. mogę podać do Ciebie?