jayo Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='malagos']Ten rudzielec z posklejaną bródka, to chłopiec czy sunia? a p.Wanada z Siedlec wie o sznaucerku? Pewnie go ktos szuka...[/quote] Rudzielec to chlopiec. Malagos - jesli tylko powiesz, ze go wezmiesz - juz wioze - jakby go odkapac i odczyscic, wyciac posklejane kudly - to piekny piesio jest... Wanda jeszcze nie wie... Zaraz dam jej znac. Quote
jayo Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='KingaW']Laski powysyłajcie do Magdarynki te fotki (kurna, ja ich nie widzę, nie wiem od czego to zależy, ale ostatnio często zamiast fotek przychodzi mi oglądać te krzyżyki czerwone...) i kilka słów o każdym psiaku: najważniejsze:wiek, płeć, wzrost, pls.......Jak wiecie dzwoni do mnie obecnie masa ludzi z ogłoszeń i się okazuje, że część z nich zna naszą stronę ([URL="http://www.niczyje.org"]www.niczyje.org[/URL]) i tam wypatruje psiaków dla siebie.... Czyli, reasumując, warto....[/quote] Kinga, czy my jestesmy wrozki? wzrost widac golym okiem, wieku nie widac nijak, bo nie mamy nawet czasu zagladac w zeby, a o charakterze psow w ogole ciezko rozprawiac - bo jak doswiadczenie uczy - w domach okazuja sie byc zupelnie inne niz w schronie.. Ale zdaje sobie sprawe, ze cos trzeba napisac - bardziej chyba nasze wyobrazenia o temacie niz fakty. Magdarynka, czy widzisz zdjecia? A jak wolisz inna rozdzielczosc, powiedz jaka - wysle. Wszystkie psiaki, ktore sa na zdjeciach zamieszczonych wydaja sie warte wspomnienia - z uwaga, ze Grzybek wymaga leczenia i dlatego piekny nie jest. Quote
OlimpiaK Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 W takim razie rozumiem, ze moja propozycja w watku Dudusia juz nieaktualan? W sensie ze mam nie pytac czy go bierzemy na tymczas? Quote
jayo Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='*Gajowa*']Co z ONką ? Czy ciągle jest w schronie ?[/quote] ONki juz nie widzialysmy. Olimpia - tymczas u Ciebie bylby super - tam, gdzie teraz jest, zawiozlam go w ramach szybkiej akcji ratunkowej... Quote
Magdarynka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='jayo']Kinga, czy my jestesmy wrozki? wzrost widac golym okiem, wieku nie widac nijak, bo nie mamy nawet czasu zagladac w zeby, a o charakterze psow w ogole ciezko rozprawiac - bo jak doswiadczenie uczy - w domach okazuja sie byc zupelnie inne niz w schronie.. Ale zdaje sobie sprawe, ze cos trzeba napisac - bardziej chyba nasze wyobrazenia o temacie niz fakty. Magdarynka, czy widzisz zdjecia? A jak wolisz inna rozdzielczosc, powiedz jaka - wysle. Wszystkie psiaki, ktore sa na zdjeciach zamieszczonych wydaja sie warte wspomnienia - z uwaga, ze Grzybek wymaga leczenia i dlatego piekny nie jest.[/quote] Widzę fotki, natomiast jeśli chodzi o wzrost to sprawa nie jest czasem tak oczywista... Często psiaki na fotkach wydaja sie być mniejsze lub większe niż są w rzeczywistości dlatego tez wolałabym konkrety... Natomiast jeśli chodzi o wiek, to każdy psiak powinien mieć książeczkę zdrowia, w której jest wpisana przez pracownika schroniska orientacyjna data narodzin psa. U Felka w książeczce w rubryce "data urodzenia" jest 2004. Co prawda weci oceniają go na rok mniej, ale już orientacyjnie wiadomo czy młody psiak, czy staruszek... Im więcej konkretów tym większe szanse na adopcję... Mam jednak świadomość, że psów jest bardzo dużo i nie ma czasu, żeby poświęcić każdemu tyle czasu ile by się chciało... Reasumując: wiem, że wyżej nerek nie podskoczysz, więc napisz co wiesz, a w każdej chwili opisy można uzupełnić :) Quote
jayo Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Magdarynka, chcialabym moc skorzystac z ksiazeczek zdrowia.... W dwoch prowizorycznych, ktore dostalysmy do 4 psow (i nie jestem pewna czy wlasciwe), sa daty przyjecia do schronu, plec i umaszczenie. A czasem i tego nie ma, znaczy tych "ksiaeczek". O wieku nie ma co marzyc. Jutro sie przymierze do pozbierania info - a jesli kto pojedzie ze mna w srode - pewnie uda sie wiecej pozbierac. Jest ktos chetny? Quote
ronja Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 wątek Grzybka [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6518259#post6518259[/URL] chociaż tyle dla niego Quote
Igusia Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Fizia dostala ladna nowa ksiazeczke na gagrina wczoraj. Ma wpisane z karty wszystkie odrobaczania i jesli wyszysko bedzie dobrze to w poniedzialek dostanie pierwsza szczenieca szczepionke:lol: Quote
gdgt Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Zuza jest małą, spokojną, bezproblemową suczką. Nie zauważyłam żadnych dziwnych zachowań. Trochę piszczy, jak nie wie, co się dzieje, i nie wie, czy się kłaść, czy nie... Do łózka się nie pcha, śpi na dywanie. No i jest oczywiście zazdrosna o człowieka, gdy pojawia się inny pies, ale pracujemy nad tym i widać poprawę. Jest zdrowa, pięknie chodzi na smyczy, nie skacze na człowieka, zęby ładne, więc młoda, ale spokojna. Nie wiem, jak reaguje na dzieci, ale jak mówię - żadnych odchyłów u niej nie zaobserwowałam.zdjęć nie mam, są jakieś dwie strony wcześniej. wysokość tego rachunku na gagarina mnie poraziła. nie wiem, jak inne psy, ale zuza nawet nie została zaszczepiona - nie wiem, za co oni tę kapustę biorą. Quote
esperanza Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Zuza ma dom, gdy tylko przejdzie sterylkę, trzeba ją będzie zawieźć do Grodziska. Co z Kumplem? Gdzie go zabieramy? Quote
gdgt Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 w takim razie trzeba rezerwować miejsce na sterylkę już w czwartek albo piątek? Quote
esperanza Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Tak, pani by chciała, by w wekend sunia była już u niej. Ze szwami sobie poradzi, bo pracowała na chirurgii. Transport dla Kumpla do DT nadal poszukiwany. Quote
malagos Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='jayo']Rudzielec to chlopiec. Malagos - jesli tylko powiesz, ze go wezmiesz - juz wioze - jakby go odkapac i odczyscic, wyciac posklejane kudly - to piekny piesio jest... Wanda jeszcze nie wie... Zaraz dam jej znac.[/quote] Nie wezmę :-( nie ma gdzie upchnąć. Śliczny jest, to fakt. Ciekawe, czy po sznucerka zgłosi sie wlaściciel... Quote
jayo Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Kumpla odwioze jutro. Zuza ma umowiona sterylke na piatek ok. poludnia - tylko gdgt musi mi dac znac o ktorej bedzie w Wawie z sunia. W sobote mam do wyboru - albo jechac do schronu (bo na jutro nikt sie nie pisal), albo odwiezc Zuze do Grodziska. Zuza nie byla szczepiona, bo nie bylo takiego zlecenia - ma szczepienie w ksiazeczce ze schronu (o ile to jej ksiazeczka ;-)). Shippiego znow dzis nie cieli, bo nie zmiescil sie - bylo pare operacji ratujacych zycie.. Ma ustaony terin na czwartek i w zwiazku z przesunieciem - obnizona cene za pobyt. Quote
lika Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Trzeba przywieźć Czupurka. Po dzisiejszych ogłoszeniach w necie zgłosiły się dwa potencjalne domki - jeden w Skierniewicach i jeden w Szczytnie. A ogłoszenia na razie tylko parę godzin wiszą. Quote
esperanza Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Podobno pani Tymka chciała też jakąś suczkę, może dałoby się obie sprawy powiązać jednym wyjazdem :cool3: Quote
gdgt Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 słuchajcie, czy 'moja' zuza ma zarezerwowane miejsce na sterylkę, czy ja mam rezerwować i gdzie? wracamy w piątek wcześnie rano i nie mogę zabrać jej do mojego domu. Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 sterylkę mogę ugadać u mnie w lecznicy za 200zl + leki 23zł - tyle zapłaciłam za sterylkę Bródki Quote
ronja Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 jaka jest szansa, żeby Grzyba przywieżć do w-wy na leczenie?gdzie najlepiej go umieścic?sggw? Quote
gdgt Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 dobra, już rozmawiałam z jayo w sprawie sterylki. pamiętam, że marka leczyła psa zagrzybionego na sggwu. Tamten był bardziej chory, tego widoku się nie zapomina... Quote
esperanza Posted August 15, 2007 Author Posted August 15, 2007 Obawiam się, że inne lecznice go nie wezmą. Musimy też pamiętać, że pies będzie pewnie na zakaźnym, więc z odwiedzin ze spacerem raczej nici. [B]Prosimy o pomoc w przewiezieniu jutro sympatycznego Dodusia z Czerniakowa do Otrębusów. Pies musi iść do innego DT.[/B] Quote
ronja Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 czy ktoś podjąłby się przetransportowania Grzyba na sggw? Quote
ronja Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 przeklejam z wątku Grzyba co napisała eurydyka: "my wlasnie leczymy grzyba wiec proponuje u weta zamowic dla niego 2 szczepionki (nowosc na rynku) po ok 40-45zl jedna, ewentualnie podacie same tylko kupcie u swojego weta nazwa Biocan M, szczepi sie dwukrotnie, drugi raz po 14-21 dniach imaverol dla takiego duzego psa to dobrze kupic tez u swojego weta caly preparat i od razu zrobic roztwor jak bedzie wolontariusz w schronisku, lepiej dwojka, to wziac gabke za 2 zl (tylko dla tego psa), rekawiczki dla ludzi plastikowe i do wyrzucenia potem i calego psa namoczyc tym imaverolem, calego nie tylko tam gdzie jest grzyb widoczny bo to dranstwo jest wszedzie jesli psa zwazycie jakos to ja moge przeslac lek ludzki na grzybice (wet musi Wam okreslic dawkowanie) griseofulvine, ale potrzebne dokladne dawkowanie i to codziennie (nie wiem jak ufacie pracownikom przy leczeniu) Gdyby te tabletki byly przydatne to prosze o PW z adresem na razie szybko zakupcie imaverol i te szczepionke" kto jedzie w najbliższym czasie do schronu i mógłby podać szczepionkę Grybowi i go przetrzeć tym roztworem? Quote
Owieczka Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='jayo'] ONki juz nie widzialysmy. [/quote] malagos jesli chodzi Ci o tę ONeczkę ... [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/940/p65jk5.jpg[/IMG][/URL] to według zdjęć Jayo nadal jest w schronie bo to jest to samo psisko !! Tylko ja dostałam informację , że to jest suka zerknęłam w zęby i dla mnie to jeszcze szczenie Jest albo jeszcze ok 5-6 miesięcy albo takie to niedożywione bo chude potwornie. max ma 8 miesięcy !! [IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/rudepsy01.jpg[/IMG] [IMG]http://www.tomaro.a.p.pl/zwierzaki/rudepsy02.jpg[/IMG] Jak na ONka jet drobna ale bardzo ładna . Łbem siega nad kolano. Ja mam wrażenie, że jeszcze urośnie. Być może to mieszanka ( ma znikome ślady czarnego umaszczenia na grzbiecie , jest w zasadzie ruda i długowłosa) Quote
*Gajowa* Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Piękna sunieczka. A mozna byłoby o nia szczególnie zadbać na miejscu żeby dosatawała dobre jedzonko z witaminkami ? Quote
Recommended Posts