OlimpiaK Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Sama myslalam o tym polamanym,tylko czy on mialby zostac do tego 19 na sggw w klinice? Wszystkie szczeniaki to dobry pomysl,wiec jesli mozecoe to poprzesylajcie mi "kandydatury" na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i wybierzemy te 6-8 psiakow. Niestety sama nie moge szukac i ogladac ich po forum,bo mam duzo innych spraw (takze dotyczacych juz tej adopcji). Napisze jeszce raz - [B]JEZELI KTOKOLWIEK MA PSIAKA ZDROWEGO, MALEGO [/B](ewentualnie sredniego),[B] MLODEGO[/B] (najlepiej szczeniaka), [B]LAGODNEGO I ZROWNOWAZONEGO[/B] (dobrze zachowujacego sie w stosunku do ludzi, dzieci, innych psow, potrafiacego zostawac w domu itp) to [B]NIECH PRZESLE MI KROTKI JEGO OPIS Z PAROMA ZDJECIAMI NA MAILA. [/B]Piesek nie musi byc idealny,ale wazne zeby byl zrownowazony i zdrowy. Quote
esperanza Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Minął długi weekend i nikt nie odwiedził schroniskowych bied :-( Wczoraj znalazłam psa. zaglądajcie proszę do jego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5241027#post5241027[/url] Quote
gdgt Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 A czy na sggw można pokazać kicię z tatarka? czy można zbierać tam pieniądze na niczyje? bo moja siostrzenica przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i chciałaby ją jakoś przekazać. Quote
Igusia Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Jesli chodzi o Misia to sprawa ma sie tak ze przed adopcja nalezalo by go wykastrowac bo on chlopak kochliwy jest:cool3: i nie chaila bym by sprawilal klopoty nowym wlascicielom... Quote
KingaW Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 [quote name='gdgt']A czy na sggw można pokazać kicię z tatarka? czy można zbierać tam pieniądze na niczyje? bo moja siostrzenica przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i chciałaby ją jakoś przekazać.[/quote] Na Kicie jest podobno chętna wetka, i ewentualnie ktoś z Rodziny Wilejkaros, więc na te SGGW wlec, moze wpłacić kasę nam na konto, albo dać Tobie, a Ty możesz zapłacic nimi na Tatarku. Jest rachunek za Sienę do zapłacenia (200 i coś) i za Pestkę (pewnie ze 300-400), więc jest za co płacić.Tylko mi powiedz, jakbyś ten mój cwany plan miała realizować. ;-) Quote
gdgt Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 niestety, moja siostrzenica musi wrzucić te pieniądze do puszki, bo ma dopiero 8 lat i to dla niej ogromne przeżycie. Była na Dniu Ziemi, kupiła sobie torbę Niczyje i to były dla niej wielkie wrażenia. Wyślę ją na imprezę 26 maja, to niech tam wrzuca. Ale to nie są wielkie pieniądze... Quote
Wilejkaros Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 KingaW, Ty nie szalej z tą rodziną... hehehehe... To na razie ewentualny przyszły szwagier, który ma już jednego pręgowanego kocura (prawie roczny, wykastrowany, wzięty, oczywiście, prawie z ulicy) i starszego już amstaffa (na koty nie reaguje, nawet jak bawią się jego ogonem)... ;) Quote
esperanza Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Dobre Kobiety pamiętajcie także o mojej wysterylizowanej pręgusce. Jest u mnie już ponad 5 tygodni. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img63.imageshack.us/img63/7681/mirmi5.jpg[/IMG][/URL] Quote
ronja Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 a ja już dawno miałam to zrobić, ale zapomniałam:oops: kto pamięta sunię w typie jużaka? kiedyś wyglądała tak [IMG]http://img508.imageshack.us/img508/4289/joziafx6.jpg[/IMG] teraz ma kochający dom, super panią ,która nas wspiera i wyglada tak cudnie [IMG]http://img508.imageshack.us/img508/849/misia11pi0.jpg[/IMG] [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/9384/misia22lc9.jpg[/IMG] Quote
Wilejkaros Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Esperanza, w jakim wieku jest kotka. Tak mniej więcej. Myślisz, że mogłaby zakolegować się z około rocznym kocurem i starszym psem? Może Daniel ("szwagier") zainteresowałby się właśnie tą? Quote
KingaW Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Odpowiem za Esperanze: kotka ma 1-1,5 roku, jest podobna do tej z Tatarka, tylko, że ma białą krawatkę pod brodą.Jest bardzo przytulaśna...Chodzi i miauczy, żeby ją głaskać.Tyle wiem od Ciotki Esperanzy.Na tą koteczkę z Tatarka czai się jedna z wetek, podobno, ale to jeszcze do potwierdzenia info. Quote
esperanza Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Wszystko, co KingaW napisała się zgadza :cool3: Właśnie domu z innymi zwierzakami szukam dla Mirandy. Quote
OlimpiaK Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Co do zbiorki na dniach sggw to my jako wydzial bedziemy zbierac kase. Kota bym nie brala bo duza ilosc psow, osob i raczej tlok oraz wzgledny halas nie wplynie dobrze na takie zwierzatko. Quote
Igusia Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Rozmawilam z Fela o Misiu, wiec plan jest taki by go ze 3 dni wczesniej przed dniami SGGW wykastrowac i wtedy go pokazac do adopcji:p Quote
Igusia Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 [quote name='esperanza']Wszystko, co KingaW napisała się zgadza :cool3: Właśnie domu z innymi zwierzakami szukam dla Mirandy.[/quote] Widzialam jej watek bardzo ladna kicia:loveu: Quote
OlimpiaK Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Ja bym co najmniej go tydzien wczesniej wykastrowala,bo po operacji nie bedzie od razu "spokojniejszy",a 3 dni to za krotko jak na nowe narazanie na stres i to znaczny. Kinga niestety nie mozemy wziac. Za dwa tygodnie dopiero (z tego co pamietam) powinien miec badana kupe czy nie ma tasiemca juz. Ze wzgledu na latwosc zarazenia i trudnosc wyleczenia tego co mial nie mozemy narazac innych psow i nowych wlascicieli na problemy. Quote
Wilejkaros Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 To ja poproszę ciotki o podesłanie linka do wątku kiciulki. Quote
gdgt Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 to może chociaż pokazać zdjęcia tej kotki Mirandy? Niestety, na dniach sggw mnie nie będzie ze względu na komunię, ale moge pomóc w piątek w przywiezieniu zwierzaków, o ile jakieś trzeba będzie przywieźć... Quote
OlimpiaK Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Juz wczesniej pisalam ze wszelkie zdjecia moga byc, byle ich za duzo nie bylo. Pamietam ze w zeszlym roku jakas pani sie pytala czy kotow nie mamy bo jest zainteresowana. Oczywiscie wtedy jej powiedzialam ze niestety nie gdyz bylby to ogromny stres dla takiego zwierzaka. Moze w tym roku tez sie znajda tacy ludzie. Quote
esperanza Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Gdgt bardzo się przydasz, dziękuję :-) Wątek Mirandy jest tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62701&highlight=Miranda[/url] Quote
esperanza Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 W sobotę planowany jest transport darów (rzeczy od Lary, trochę rzeczy od Klaudyny). Kto może pojechać z tatą Klaudyny do schroniska i przywieźć z nim 1-2 szczeniaki na tymczas (wstępnie Klaudyna się deklaruje przetrzymać do 19 maja oraz p.Danusia)? Wiem, że Lika i Owieczka nie mogą. Quote
Wilejkaros Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Ciocia Fela coś wspominała, że jeśli uda Jej się upchnąć gdzieś psie towarzystwo na pare godzin w sobotę, to też myślała o wypadzie do schronu. Quote
OlimpiaK Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Mam dobra wiadomosc - widzialam zdjecia Toli (na stronie schroniska) bo cos mnie tknelo ze chyba ja znam. Widzialam ja na Dniu Ziemi i wydaje mi sie ze moglaby przyjechac na Dni SGGW. Ona nie jest duza, tylko srednia (mniejsza od mojej suni). O ile nie jest agresywna i nie sprawia problemow w domu (zostawanie, niszczenie etc.) to nie widze przeszkod w jej przyjezdzie. ;) Quote
gdgt Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Mam trochę puszek dla psów do schroniska, dosłownie jedną torbę. Gdzie mogę ją dostarczyć? Jutro po południu pies ma operację, więc mogę tylko późnym wieczorem lub w sobote rano... Quote
Recommended Posts