Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sama myslalam o tym polamanym,tylko czy on mialby zostac do tego 19 na sggw w klinice?

Wszystkie szczeniaki to dobry pomysl,wiec jesli mozecoe to poprzesylajcie mi "kandydatury" na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i wybierzemy te 6-8 psiakow. Niestety sama nie moge szukac i ogladac ich po forum,bo mam duzo innych spraw (takze dotyczacych juz tej adopcji).

Napisze jeszce raz - [B]JEZELI KTOKOLWIEK MA PSIAKA ZDROWEGO, MALEGO [/B](ewentualnie sredniego),[B] MLODEGO[/B] (najlepiej szczeniaka), [B]LAGODNEGO I ZROWNOWAZONEGO[/B] (dobrze zachowujacego sie w stosunku do ludzi, dzieci, innych psow, potrafiacego zostawac w domu itp) to [B]NIECH PRZESLE MI KROTKI JEGO OPIS Z PAROMA ZDJECIAMI NA MAILA. [/B]Piesek nie musi byc idealny,ale wazne zeby byl zrownowazony i zdrowy.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Minął długi weekend i nikt nie odwiedził schroniskowych bied :-(

Wczoraj znalazłam psa. zaglądajcie proszę do jego wątku:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5241027#post5241027[/url]

Posted

A czy na sggw można pokazać kicię z tatarka? czy można zbierać tam pieniądze na niczyje? bo moja siostrzenica przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i chciałaby ją jakoś przekazać.

Posted

Jesli chodzi o Misia to sprawa ma sie tak ze przed adopcja nalezalo by go wykastrowac bo on chlopak kochliwy jest:cool3: i nie chaila bym by sprawilal klopoty nowym wlascicielom...

Posted

[quote name='gdgt']A czy na sggw można pokazać kicię z tatarka? czy można zbierać tam pieniądze na niczyje? bo moja siostrzenica przeprowadziła zbiórkę pieniędzy i chciałaby ją jakoś przekazać.[/quote]

Na Kicie jest podobno chętna wetka, i ewentualnie ktoś z Rodziny Wilejkaros, więc na te SGGW wlec, moze wpłacić kasę nam na konto, albo dać Tobie, a Ty możesz zapłacic nimi na Tatarku. Jest rachunek za Sienę do zapłacenia (200 i coś) i za Pestkę (pewnie ze 300-400), więc jest za co płacić.Tylko mi powiedz, jakbyś ten mój cwany plan miała realizować. ;-)

Posted

niestety, moja siostrzenica musi wrzucić te pieniądze do puszki, bo ma dopiero 8 lat i to dla niej ogromne przeżycie. Była na Dniu Ziemi, kupiła sobie torbę Niczyje i to były dla niej wielkie wrażenia. Wyślę ją na imprezę 26 maja, to niech tam wrzuca. Ale to nie są wielkie pieniądze...

Posted

KingaW, Ty nie szalej z tą rodziną... hehehehe... To na razie ewentualny przyszły szwagier, który ma już jednego pręgowanego kocura (prawie roczny, wykastrowany, wzięty, oczywiście, prawie z ulicy) i starszego już amstaffa (na koty nie reaguje, nawet jak bawią się jego ogonem)... ;)

Posted

Dobre Kobiety pamiętajcie także o mojej wysterylizowanej pręgusce. Jest u mnie już ponad 5 tygodni.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img63.imageshack.us/img63/7681/mirmi5.jpg[/IMG][/URL]

Posted

a ja już dawno miałam to zrobić, ale zapomniałam:oops:
kto pamięta sunię w typie jużaka?
kiedyś wyglądała tak
[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/4289/joziafx6.jpg[/IMG]

teraz ma kochający dom, super panią ,która nas wspiera i wyglada tak cudnie
[IMG]http://img508.imageshack.us/img508/849/misia11pi0.jpg[/IMG]
[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/9384/misia22lc9.jpg[/IMG]

Posted

Esperanza, w jakim wieku jest kotka. Tak mniej więcej. Myślisz, że mogłaby zakolegować się z około rocznym kocurem i starszym psem? Może Daniel ("szwagier") zainteresowałby się właśnie tą?

Posted

Odpowiem za Esperanze: kotka ma 1-1,5 roku, jest podobna do tej z Tatarka, tylko, że ma białą krawatkę pod brodą.Jest bardzo przytulaśna...Chodzi i miauczy, żeby ją głaskać.Tyle wiem od Ciotki Esperanzy.Na tą koteczkę z Tatarka czai się jedna z wetek, podobno, ale to jeszcze do potwierdzenia info.

Posted

Co do zbiorki na dniach sggw to my jako wydzial bedziemy zbierac kase.

Kota bym nie brala bo duza ilosc psow, osob i raczej tlok oraz wzgledny halas nie wplynie dobrze na takie zwierzatko.

Posted

[quote name='esperanza']Wszystko, co KingaW napisała się zgadza :cool3:
Właśnie domu z innymi zwierzakami szukam dla Mirandy.[/quote]
Widzialam jej watek bardzo ladna kicia:loveu:

Posted

Ja bym co najmniej go tydzien wczesniej wykastrowala,bo po operacji nie bedzie od razu "spokojniejszy",a 3 dni to za krotko jak na nowe narazanie na stres i to znaczny.

Kinga niestety nie mozemy wziac. Za dwa tygodnie dopiero (z tego co pamietam) powinien miec badana kupe czy nie ma tasiemca juz. Ze wzgledu na latwosc zarazenia i trudnosc wyleczenia tego co mial nie mozemy narazac innych psow i nowych wlascicieli na problemy.

Posted

to może chociaż pokazać zdjęcia tej kotki Mirandy?
Niestety, na dniach sggw mnie nie będzie ze względu na komunię, ale moge pomóc w piątek w przywiezieniu zwierzaków, o ile jakieś trzeba będzie przywieźć...

Posted

Juz wczesniej pisalam ze wszelkie zdjecia moga byc, byle ich za duzo nie bylo. Pamietam ze w zeszlym roku jakas pani sie pytala czy kotow nie mamy bo jest zainteresowana. Oczywiscie wtedy jej powiedzialam ze niestety nie gdyz bylby to ogromny stres dla takiego zwierzaka. Moze w tym roku tez sie znajda tacy ludzie.

Posted

W sobotę planowany jest transport darów (rzeczy od Lary, trochę rzeczy od Klaudyny). Kto może pojechać z tatą Klaudyny do schroniska i przywieźć z nim 1-2 szczeniaki na tymczas (wstępnie Klaudyna się deklaruje przetrzymać do 19 maja oraz p.Danusia)?
Wiem, że Lika i Owieczka nie mogą.

Posted

Mam dobra wiadomosc - widzialam zdjecia Toli (na stronie schroniska) bo cos mnie tknelo ze chyba ja znam. Widzialam ja na Dniu Ziemi i wydaje mi sie ze moglaby przyjechac na Dni SGGW. Ona nie jest duza, tylko srednia (mniejsza od mojej suni). O ile nie jest agresywna i nie sprawia problemow w domu (zostawanie, niszczenie etc.) to nie widze przeszkod w jej przyjezdzie. ;)

Posted

Mam trochę puszek dla psów do schroniska, dosłownie jedną torbę. Gdzie mogę ją dostarczyć? Jutro po południu pies ma operację, więc mogę tylko późnym wieczorem lub w sobote rano...