Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jayo napisał(a):

Pisze co wiem z naszych starych/nowych:
- Kumpel (kudlacz), zdrowy, na DT na Okeciu, ma watek (sa juz pierwsi zainteresowani), allegro sie dzis konczy, ma ogloszenia
- Wiera (labkopodobna), po sterylce, u nas na DT, jeden dom zrezygnowal, czekamy na odpowiedz drugiego, mimo tego trzeba wystawic ogloszenia
- Gloria (mix labka i husky), u nas na DT bardzo tymczasowym, przed sterylka (zaciazona), nie ma watku ani ogloszen, nie wiem, gdzie ja umiescimy po sterylce jeszcze

mogę zrobić ogłoszenia Wierze i Glorii w internecie, lika pewnie wrzuci do gazet :razz:, tylko potrzebuje opisów i zdjęć. Czy Gloria w ogóle ma zdjęcia?

• Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• ronja

777

Top Posters In This Topic

Posted

jayo napisał(a):
Czy takie zdjecia jak sa w poscie 8660 wystarcza?
Na razie mam tylko to.... Mam wyslac mailem czy sciagniesz z dogo?

Wystarczą. Mimi to ta sunia, która przypomina mini-posokowca? W tym poście jest kilka suczek, nie chcę się pomylić.

Posted

gdgt napisał(a):
mogę zrobić ogłoszenia Wierze i Glorii w internecie, lika pewnie wrzuci do gazet :razz:, tylko potrzebuje opisów i zdjęć. Czy Gloria w ogóle ma zdjęcia?

zdjecia post 8721
zrobie dzis nowe i wrzuce

opisy bede obmyslac zaraz

Posted

Jeszcze tylko jedno pytanie. Którego psiaka z jakim numerrem telefonu ogłaszamy. W "Ofercie" na jeden numer telefonu można dać maksymalnie 3 ogłoszenia. Swój numer podaję przy Szamanie, Gumisi i Kapitanie. Kto się zgłasza do odbierania telefonów?

Posted

A Kora i Wiera? Kto chcętny? Został jeszcze Duduś i szczeniaczki od p. Beaty (ronja, można maluszki z Twoim numerem ogłaszać?) Esperanza wyjeżdża a na nią są ogłaszne psiaki z działek siekierkowskich (Gargamel, Rudzia i Krecik). KingaW - co wybierasz oprócz suczki dr Jacka? Pestki już nie ogłaszamy, więc masz "luz"?

Posted

jak nikt inny do szczeniaków się nie zgłasza, to trudno, niech będę ja. wczoraj rozmawiałam z takim durniem, że sama siebie podziwiam za spokój.
jak ktoś inny chętny, chętnie przekażę pałeczkę

Posted

Mam sprawę /prośbę. Czy znacie kogoś na Śląsku kto by przewiózł sunię gończego polskiego ze schroniska w Myszkowicach do Gliwic w niedzielę popołudniu/wieczorem?
Gończy jest niedużym psem. Sunia ma już zapewniony dom tymczasowy w W-wie i nawet transport Gliwice-W-wa jest . Tylko brakuje tego jednego małego ogniwa.:roll:
W razie możliwości proszę o kontakt ze mną, albo AniaW.

Posted

Jak rozumiem - chodzi o nr tel do Oferty, bo tam mozna tylko 3 oferty na jeden numer.
Kore, Wiere i Dodusia tez mozna na nas - tylko na Tomka tel - 667627647.

O szczeniakach niestety nic nie wiem :-(

Posted

Nasze tymczasy to:
Fin
Sed
Szaman (proszę by ktoś miała kontakt z hotelikiem podczas mojej nieobecności,Szaman powinien przejść teraz operację przyszycia żołądka)
Gumisia
2 szczeniaki (u p.Beaty)
Kumpel
Doduś
Wiera
Kora
Gloria
Mimi
1 suczka od dr.Jacka

Posted

Dzwoniłam na Gagarina. Koszt operacji ok. 1000 zł - ostateczna cena zalezy od nakładu pracy chirurga. Do tego koszty pobytu - 3 lub 4 noclegi jeśli wszytko będzie bez komplikacji. Potem trzeba przyjeżdżać z psem na kroplówki. Istnieje mozliwość negocjacji ceny za pobyt, bo jest tam leczonych kilka naszych psów. Oni liczą 50 zł za dobę w hotelu za małego psa. Operacja jest droga, dlatego trzeba zrobić przedpłatę. Planowe operacje są we wtorki, środy i czwartki. Pies powinien zostać w szpitalu przez minimum 3 doby po zabiegu. W dniach od 7 do 9 września szpital jest nieczynny więc nie możliwości, aby pies tam przebywał. Z tego względu operacja musi być w przyszłym tygodniu. Wstępnie zapisałam Szamana na wtorek - 28 sierpnia. Trzeba go przewieźć w poniedziałek wieczorem z hoteliku (Budy Michałowskie) do kliniki na Gagarina. Przelew na konto kliniki należy zrobić wcześniej. Kto może pomóc???

Posted

Cytuję z PW od Kasiaprodex: 'mam gorąca prosbe dzwonila do mnie koleżanka kolezanki.... z błaganiem iz w miejscowości Szumowo zostala wyzucona suka onka w ciazy. Sunia sie oszczeniła ma chyba 8 maluchów ktore juz jedza samodzielnie. Sunia bardzo dba o małe codziennie póznym popoludniem przychodzi do baru gdzie dostaje jedzenie. ostatno sunia zabiera cala miche i tak w zebach niesie ja do maluchów. moja goraca prosba czy nie może ktos tam podjechac zobaczyc jak to wszystko wyglada porobic pare zdjęc. Podobno ktos z tamtych stron juz dzwonil do jakiegos faceta ale ten powiedzial jak mu zaplaca 400 zl to je wszystkie zabierze ale dokad to nie wiadomo.boje sie że poprostu on je gdzieś porzuci albo pozbedzie sie w inny sposób. Szumowo jest miedzy ostrowem maz a zambrowem.'

Posted

Lika - a pytałaś ile by to kosztowało na Tatarku, bo ja tak... Uważam, że nas nie stać na takie, hmmm, nierozważne dysponowanie pieniędzmi... Dodatkowo: odnalazł sie p. Maciek, w lecznicy w moich okolicach, mam spytać o możliwość zrobienia takiej operacji w tamtej lecznicy? Tylko, że tam nie ma szpitala...

Posted

Najpierw o suczce: dzielna mamusia, ale aż się boję, co ten facet miał na myśli... Chyba Envy jest z tych okolic. Może Ona mogłaby? Napiszę Jej PW.
A p. Maciek się wykruszył z Tatarka?

Posted

No tak. Może z krótkimi odwiedzinami w lecznicy w W-wie, w celu oględzin suni i jej maluchów, wyposażenia ferajny we wszystkie środki atyrobalowe, ewentualnie zaszczepienia, jak się nadają.Trzeba też od razu cała ferajnę obfotografować, bo później do Teresina ganiać nie będzie łatwo.

Posted

[quote name='lika']Dzwoniłam na Gagarina. Koszt operacji ok. 1000 zł - ostateczna cena zalezy od nakładu pracy chirurga. Do tego koszty pobytu - 3 lub 4 noclegi jeśli wszytko będzie bez komplikacji. Potem trzeba przyjeżdżać z psem na kroplówki. Istnieje mozliwość negocjacji ceny za pobyt, bo jest tam leczonych kilka naszych psów. Oni liczą 50 zł za dobę w hotelu za małego psa. Operacja jest droga, dlatego trzeba zrobić przedpłatę. Planowe operacje są we wtorki, środy i czwartki. Pies powinien zostać w szpitalu przez minimum 3 doby po zabiegu. W dniach od 7 do 9 września szpital jest nieczynny więc nie możliwości, aby pies tam przebywał. Z tego względu operacja musi być w przyszłym tygodniu. Wstępnie zapisałam Szamana na wtorek - 28 sierpnia. Trzeba go przewieźć w poniedziałek wieczorem z hoteliku (Budy Michałowskie) do kliniki na Gagarina. Przelew na konto kliniki należy zrobić wcześniej. Kto może pomóc???

Lika, na razie podjete rozmowy z Klinika na temat znizki skonczyly sie na niczym. Jest aktualnie jedna z drozszych klinik, a nie ma nawet mozliwosci zrobic USG aktualnie - bo jedyny lekarz?technik? wyjechal na urlop. I nie mozna placic PO operacji i zabiegach, jesli chcemy przelewem. O ile nie sa to wyjatkowe sytuacje, wyblagane i przypadkowo "tak wyszlo" Jestem przeciw operacji na Gagarina. Zostawilismy tam ostatnio bardzo duzo pieniedzy (osobiscie swoje zalozylam rowniez), a diagnozy ostatnie nie za bardzo udane tez dopelniaja obrazu (Shippy nie musial byc operowany - gdyby z USG wyniknely wlasciwe wnioski - przeprosili mnie za to, ale....). Dowale jeszcze, bo mnie troche smuta wziela: Shippy mial juz potencjalny dom na ostatnie dni. Na noce z kliniki brala go studentka tam pracujaca, ktora sie w nim zakochala... :(((((((((((((((((((((((((((((( Trzeba jeszcze sprawdzic Bialobrzeska, Tatrkiewicza (dr Batog) i byc moze jesli poczekamy do 3gto - Wojciechowska na pewno z nas nie zedrze...

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Czy ktoś jeszcze mieszka pod Ostrowią? A może ktoś wybiera się do schronu w weekend?

Pare razy napomykalam, ze moze pojade, ale nie sama. Jest ktos chetny? Musze wiedziec dzis i uprzedzic wlasiciciela - nie bede drugi raz spalac morza paliwa na darmo.....

Posted

W sprawie operacji Szamana dzwoniłam tylko na Gagarina. Termin zarezerwowałam wstępnie, można jeszcze zrezygnować, bo mówiłam Pani, że nie wiem, jak będzie z jego transportem. Mam ten termin potwierdzać w poniedziałek, więc jest chwila do namysłu. Zadzwonię na Białobrzeską, ale tam nie ma szpitala. Jak coś ustalę, to napiszę na wątku i pomyślimy. Czy ktoś mógłby popertraktować w tej sprawie na Tatarkiewicza? A czy wiecie coś więcej o tym szpitalu dla zwierząt, który jest w Al. Niepodległości?
A czy ktoś wie jak kształtują się ceny tego typu operacji?

Posted

Dzwoniłam na Białobrzeską. Oni nie mają w cenniku takiej operacji i trzeba czekać do poniedziałku, aż przyjdzie dr Jagielska. Z nią też można negocjować zniżkę.

Posted

W klinice Elwet http://www.elwet.pl/index.php taka operacja kosztuje 900 zł, ale możemy dostać zniżkę i zapłacić 600 zł. Szaman powinien mieć zrobione wcześniej badanie krwi (w Elwecie kosztuje 70 zł). Wystarczy przywieźć psa rano, a wieczorem odebrać. Zapisy z jednodniowym wyprzedzeniem. Zabiegi planowe robią we wtorki, czwartki i piątki. Gdyby Szaman został u nich w klinice po operacji to koszt jednej doby wyniesie 35 zł (nie musimy dostarczac dla niego karmy) plus leki przeciwbólowe, które podają po operacji. Później musi być dłuższy czas na diecie.
Czy ktoś wie, jakią opinię ma tak klinika?

Posted

KingaW napisał(a):
Lika - a pytałaś ile by to kosztowało na Tatarku, bo ja tak... Uważam, że nas nie stać na takie, hmmm, nierozważne dysponowanie pieniędzmi... Dodatkowo: odnalazł sie p. Maciek, w lecznicy w moich okolicach, mam spytać o możliwość zrobienia takiej operacji w tamtej lecznicy? Tylko, że tam nie ma szpitala...

Pewnie, spytaj jeśli tylko możesz. A dałabyś radę sprawdzić cenę takiej operacji na Tatrkiewicza? Poszukamy najlepszej opcji dla naszego budżetu i dla Szamana.