Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam u siebie sunię wyrzuconą w Grodzisku Maz. Niestety, mogę jej zapewnić opiekę tylko do 20 marca. Sunię znalazła jakaś pani, która oddała ją po 2 dniach do schronu. Mała była tam ciut ponad 24h. Jej wątek założyło Stowarzyszenie Arka. Arka przychyla się do mojej prośby o umieszczenie małej na niczyje.org. Uśmiechamy się ładnie do ciotki Magdarynki ;)
Link do wątku w moim podpisie.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Wilejkaros']Aaaa, będę na Tatarku we czwartek z wałówką. Ciociu Beam, nie gotuj na czwartek![/quote]

Tak jest! Wczoraj wałówka ugotowana, dostarczona i na dwa dni wystarczy :lol: .

Posted

a na spotkaniu w Ostrowi był ktoś z Waszego stowarzyszenia? Bo domyślam się, ze nie wszyscy członkowie mieszkają w Warszawie, ale pewnie niektórzy w samej Ostrowi?.....

Posted

[quote name='Wilejkaros']Aaaa, będę na Tatarku we czwartek z wałówką. Ciociu Beam, nie gotuj na czwartek![/quote]

jakbys miała troche czasu to wyszłaś by na spacer z moim dobkiem nazywa sie Zack..Proszę, proszę

Posted

Niestety, nie było nikogo. Członków z Ostrowi jest 2 (słownie 2), jeden bardzo zajęty, akurat dziś jechał do Warszawy na kilka spotkań z rzędu, drugi jest jednocześnie urzędnikiem, więc nie bardzo mógł nas reprezentować :-( .
Mimo wychodzenia z bezdomności ( :lol: pięknie to Kinga nazwałaś, kupuję!) wespół z KingąW miałam stawić się na spotkaniu, zabierając także Likę do schroniska. Ale zaprostestowała moja cytrynka, która postanowiła także upomnieć się o swoje prawa do serwisu, oleju w silniku, płynu w chłodnicy i takie tam. Nie ruszyła spod domu.

Miało to być spotkanie z nową radą starosty (poprzedniej skończyła się kadencja) do spraw współpracy z organizacjami pozarządowymi z terenu starostwa. Tylko tyle wiem. Pewnie kasę dzielili, a nas nie było :-(

Posted

Buuu...
Ach te samochodziki - wredniaki! Mój zapala bez problemu, ale w najmniej odpowiednim momencie kończy mu się np. płyn do spryskiwaczy! wrrr
Taka prośba mała, jestem prawdopodobnie bez netu do poniedziałku. Prawdopodobnie, bo mój laptop złapał zasięg czegoś, ale nie wiem, jak będzie dalej.

Posted

Płyn do spryskiwaczy to akurat mały problem, mam opracowane przecieranie szyb śniegiem w czasie jazdy (oczywiście na zewnątrz) - dwa lata jeździłam z zepsutą pompką pompującą płyn (jak również z zepsutą pompą hamulcową, pękniętą tylna belką, rozpadającym się alternatorem - esperanza pewnie pamięta dzikie wycia w silniku zesżłej zimy). Ale bez pompy paliwa to już się nie da jechać, słowo. Wdzięczna jestem mojej cytrynce, że jeszcze w ogóle daje się naprawiać, po tym, jak ją traktuję.

Auriko, jak tam spotkanie? Ja nie mogę się doczekać, kiedy osiądę na progu Puszczy Białej, włócząc się z psem po łąkach nad Bugiem i żrąc rogaliki w dzikich ilościach. Ech, zamieńmy się.

Posted

dziewczynki, dostalam od Ludwy ksiązki na bazarek. część z nich to drogie akademickie podręczniki i szkoda mi wystawiać tutaj, bo pójda za śmieszną cenę (jak ostatnio niektóre rzeczy niestety). pomyslałam, by wystawić je na allegro. czy mozna z naszego konta?Czy ktoś chciałby się tym zająć?podeslę fotki. ja mam 8 aktywnych bazarków po kilka, kilkanaście przedmiotów i nie dam rady pilnować jeszcze allegro. oczywiście wysyłką książek się zajmę - chodzi tylko o zorientowanie się ile one mogą być warte i wystawienie ich i pilnowanie

zaglądajcie czasem na nasze bazarki. mozna kupić coś na prezent, wspomagając nasze sterylkowe dziewczynki

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Navy]Witam w piątkowy wieczór. :)
Mam prośbę. Chodzi mi o radę, gdzie mam szukać ( na forum, lub jeszcze dalej w sieci) porady psiego psychologa.
Mój kochany pies Doro, wielki wilkopodobny znajda, nie toleruje nowego spanielopodobnego Kofi, tego co to go znlazłam i przygarnęłam w ubiegły poniedziałek.
Jestem już zmęczona ukrywaniem nowego malucha przed Doro, zdecydowanie dominującym samcem w mojej psiej drużynie. Mały chce się niewątpliwie zaprzyjażnić, pokazuje brzuszek, ale Doro wciąż szczerzy kły i okropnie warczy. Boję się go spuścić ze smyczy.
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Pozdrowienia [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

A to znowu ja, Aurinko (niedługo lodówkę otworzysz i tam też będzie Fela :cool3: ). Mamy zaprzyjaźnioną psiopsycholożkę, Agnieszkę (ta, która była na naszej imprezie w Filozoficznej, jeśli ktoś jeszcze pamięta). Kontakt do niej znajdziesz na stronie [URL="http://www.dobrypies.pl"]www.dobrypies.pl[/URL]. No i tu na tym forum jest sporo psiologów i szkoleniowców i mądrych ludków, np. ciotka doddy.

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Navy]Felu moja kochana :loveu:,
dziękuję za podpowiedź w sprawie moich czworonożnych milusińskich.
Chociaż jest już póżno, ruszam na poszukiwania pod wskazanymi przez ciebie adresami.
O wynikach będę informować. No, chyba że polegnę i zaczną mną rządzić moje wszystkie cztery psy na raz!
Pozdrowienia :)[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Zgłosiłam w watku lutowym glosowania na krakvecie Wasze Stowarzyszenie do "walki" o wygraną. Czy ktoś mogłby parę słow napisac o Was? Bo watek lutowy, gdzie to było, zosta l usunięty prawdopodobnie :)

Posted

Halo, a co tak powolutku watek zamiera?
Co w Waszym stowarzyszeniu, czy jeszcze ktoś działa? Bywa w schronisku?
[SIZE=3]Dziewczyny, no co z Wami?![/SIZE]

A ja proszę o pomoc w adopcji Lilusi - sunia jest 5 tyg. u mnie.
Tak sie zawsze bałam, ze "tymczas" to nie tydzień-dwa, ale ....

Obiecuję, już będę grzeczna, wydajmy tę sunię w dobre ręce, a ja wiecej nie wezmę psiaka na tymczas....

Posted

hmm... chyba jeszcze działa stowarzyszenie, podobno :roll:

Byłam w schronisku wczoraj z Liką, panią Danusią (niestowarzyszoną ;) ) i jej córką. Była też Kasia z Kanarem. Ale wróciłam o 22 - zawiozłyśmy z Liką kolejnego chorego psiaka na SGGW, potem jeszcze tam wracałam z surowicą.
A dziś gonię własny ogon, co mi wziął był i wyrósł. Dlatego relacja szczegółowa dopiero w nocy. Za to jak się dorwe, od razu 3 strony naprodukuję :cool3:

Posted

[quote name='malagos']Halo, a co tak powolutku watek zamiera?
Co w Waszym stowarzyszeniu, czy jeszcze ktoś działa? Bywa w schronisku?
[SIZE=3]Dziewczyny, no co z Wami?![/SIZE][/quote]

Pewnie, ze dziala, Fela bywa, a watek zamiera, bo rzeczywiscie juz mniej nas bywa, a o schronisku juz nic nam mowic nie wolno - bo wtedy rzeczywiscie nikt juz tam nie bedzie bywal :cool1:

malo nas do pieczenia chleba... szkoda, bo podpalka na poczatku byla niezla :roll:

[quote name='malagos'] Obiecuję, już będę grzeczna, wydajmy tę sunię w dobre ręce, a ja wiecej nie wezmę psiaka na tymczas....[/quote]

Malagos, jestes super grzeczna, a psince szukamy domku, jeno za slabo chyba.. Mowie tylko za nas dwa+dwa - w istocie slabo szukalim do tej pory - bo i Alfred wciaz na DT.
Postaramy sie bardziej.