Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Lara, jedz, zaplacimy za sterylke - mala premia wpadla :-)
Jesli Nataszka nie - to moze jakas inna sunia?

Jeszcze troche dlugu na SGGW jest - ale moze sie uda jakies fundusze zdobyc -tylko petycje napiszemy :evil_lol:

Posted

[quote name='Fela']

Odwiedziny też mile widziane. Wczoraj była Lika (dzięki :loveu:) i ja wieczorem. I Owieczka. A kto dziś? Kto go zabierze stamtąd? :placz:
[/quote]

Ja dzis odwiedzilam Kubusia :p Ale urosl przez 2 tygodnie!!! :-o Zostawilam mu woreczek karmy dla mini juniorkow, jak bedziecie go odwiedzac to sprawdzcie czy Kubus dostaje ta karme prosze, dobrze? :p Royalowa z karteczka przyczepiona, ze to dla Kubusia :loveu: Ktokolwiek kto wezmie Kubusia do siebie na tymczasik a ta karma jeszcze bedzie to koniecznie niech wezmie ją ze sobą :p Wynikow zadnych wieczorkiem jak bylam to jeszcze nie bylo.

Posted

Znów będę miała głupie pytanie, ale wybaczcie - nowa jestem. Może potrzebujecie jakiś rzeczy na bazarki sterylkowe? Jeśli tak, to co proponujecie. Może coś gdzieś się u mnie poniewiera, a ja o tym nie wiem.

Posted

Słuchaj Nowa :loveu: - taka Nowa to już nie jesteś bo intesywnie i skutecznie pomagasz :lol: .

Obejrzyj bazarki Ronji, Esperanzy, Papisi, Fony to będziesz wiedziała co się "nadaje" - każda z nas ma coś z czym może się rozstać bez bólu (np. nietrafiony prezent) a z pożytkiem dla podopiecznych :evil_lol: .

Gratulacje za umieszczenie zdjęć - będę mogła podsyłać Ci teraz swoje ???? :diabloti:

Posted

Jakie śliczne macie te psiaki:loveu: . Śliczne!
Te cztery stówy wpłaciłam na konto, które macie w banerku, czyli konto stowarzyszenia. Powinny być piorunem, bo z terminala wysyłałam.
Buziaki dla wszystkich wolontariuszek z Ostrowi
basiaap, czyli Ania z Poznania:)

Posted

Basiaap dzięki Twojej kasie (a tak przy okazji - jestem wciąż w szoku - w takim pozytywnym szoku, że różni Ludzie z różnych stron Polski, a czasem i świata mają do nas tak wielki kredyt zaufania, bardzo, bardzo dziękujemy za to zaufanie i oczywiście obiecujemy go nigdy nawet w najmniejszym stopniu nie zawieźć) i jeszcze jednej podobnej 'transzy' (o szczegółach nie chcę póki co pisać, ale się kroi kaska na jeszcze prawie 3 sterylki - Lara wie o co chodzi, ale póki nie mamy kasy w kieszeni nie będziemy zapeszać) mamy szansę wysterylizować zgodnie z naszym planem - 2 suczki w miesiacu.:-)

Posted

Lara wie o co chodzi i dzis odbiera kase :p Przy okazji dowiem sie u zrodla jak to jest ze sterylkami sponsorowanymi przez nasza gmine, moze uda sie jeszcze taniej sterylizowac. Na jutro mam tez obiecane, ze maz wezmie sobie urlopik i posiedzi z zoo a ja pojade po sunie i po Supełka - [U]Esperanaza[/U] daj prosze moj telefon ludzikom, niech dzwonia aby sie umawiac na jutro. Mam nadzieje, ze urlop dostaniemy.

A ja skacze z radosci, bo [COLOR=red][B]LEVIS MA DOMEK!!!![/B][/COLOR] Znaczy domek juz zdecydowany i czeka na nasz przyjazd. W weekend pojedziemy za Minsk Mazowiecki cala rodzinka. Wielki teren, dom i stajnia. Kolezanka i kolega psy do towarzystwa, koty i 2 konie :p A przede wszystkim otwarte i gorace serca ludzkie :loveu:

Posted

Lara gratulacje :multi: wiedziałam, że w końcu odpowiedni domek dla Levisa się pojawi.
Pani chętna na Supełka miała dzwonić do mnie wczoraj wieczorem, ale sama dziś do niej zadzwonię.

Posted

[quote name='Lara']
A ja skacze z radosci, bo [COLOR=red][B]LEVIS MA DOMEK!!!![/B][/COLOR] Znaczy domek juz zdecydowany i czeka na nasz przyjazd. W weekend pojedziemy za Minsk Mazowiecki cala rodzinka. Wielki teren, dom i stajnia. Kolezanka i kolega psy do towarzystwa, koty i 2 konie :p A przede wszystkim otwarte i gorace serca ludzkie :loveu:[/quote]
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Niesamowite !!!!

:multi: :thumbs: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :Cool!: :klacz: :cunao:

Posted

Bardzo sie cieszę, ze elvisek ma domek! Skad go wytrzesnęłyscie?! Rewelacja!

AA co do sterylek, jak panna Lilla znajdzie dom, ja nadal podtrzymuję cenę 100 zł (fachowiec w Ostrołęce) i wziecie suni po zabiegu do siebie na czas szukania domu :p Byle była mała :cool3:

Posted

No to prośba.
Proszę o pomoc w znalezieniu domu dla Lilli, myslę, ze juz jest gotowa.
Ronja?....może ogłoszenia?...
Witokretki?.....moze allegro?....

Proszę....
Sunia roczna, wysterylizowana, miła, nieśmiała, grzeczna, mała, drobniutka.

Posted

Lara, jak będziesz jutro w schronisku, bardzo proszę - zwróć uwagę na sporego białego psa. Jest w schronisku mniej więcej 2 tygodnie, w boksie po lewej stronie. Jeśli będzie potrzeba, poproś o podawanie hostamoksu (lub synuloksu) i witamin. Spójrz też proszę na rottki i Gumisię, posłuchaj, czy przestała kaszleć. dzięki.

Posted

Felu, zobacze czy zdaze. Ja wyskakuje na chwile w pracy i musze wracac czem predzej :shake:

No wlasnie, jade jutro rano, ktore sunie zabrac?! Poprosze fotke bo imie mi pewnie nic nie powie :oops:

Posted

Lara, przecież tu nie chodzi o jakieś szczególnie czasochłonne przedsięwzięcie, tylko o spojrzenie na cztery konkretne psy!
Kwadrans, może 20 minut (ale to w przypadku bardziej dokładnych oględzin, a o to nie proszę przecież).
Te psy są CHORE, może się okazać, że będa potrzebować PILNEJ POMOCY. Skoro i tak jedziesz 100 km w jedną stronę:roll:

Posted

Wlasnie wrocilam ze schroniska a ze mna przyjechaly: Natasza, Rozalka i Supełek - radosna druzyna :loveu: Nataszka cudowna sunia turystka jechala prawie caly czas trzymajac mi glowke na ramieniu. Rozalka sie nieco slinila ale grzeczniutko lezala i patrzyla w okienko. Supełek NAJGRZECZNIEJSZY PIESEK SWIATA zajal swoja miejscowke centymetr na centymetr i jak myszka sobie spal a jak sie budzil to patrzyl w okienko lub lizal Nataszce uszka :loveu: Zostal na tatarku gdzie wieczorem odbierze go JEGO PANI! a ja jutro sie z Pania spotkam i dopelnie formalnosci, taka okazja do odwiedzenia Supełka :p
Psiaki mialy jechac w bagazniku i tam mialy poslanko, ale oczywiscie po minucie juz wszystkie siedzialy obok kierowcy :evil_lol:

Wiesci ze schronu:
- sa rottki i mam ich zdjecia. Jeden - ten z interwencji chudy i jakis taki agresor czul sie ok, drugi - potezny grzeczny, zielone glutasy...
- Gumisia szczekaczka, szczekala tak ochryple ale nie slyszalam ze kaszle.
- nie zauwazylam sporego bialego psa .... :shake: a zagladalam w kazda bude, przejrzalam dokladnie smierdziela.
- pies z interwencji ten juzakowaty nie zyje... :-(
- Delicji szczeniaczek adoptowany
- jeden szczeniaczek sunia łaciatej zmarl, a drugi ma sie dobrze, ogladalam.
- nie zdazylam zajrzec do zielonego budynku wiec nie wiem jaki jest tam stan szczeniat.

Mam kilka zdjec, wstawie wieczorem.

I to chyba na tyle by bylo mojej dzialalnosci, niektorym sie ona nie podoba wiec nie bede przeszkadzac. Wszystkiego dobrego, zwlaszcza naszym psiakom, bede za nimi tesknic. Powodzenia! :p

Posted

Laro brawo - spisałaś się na medal :multi:

Lecę do lecznicy zobaczyć mojego ulubieńca Supełka przed adopcją :loveu:

O rany, jak ja się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Chyba jednak dalam plame:oops: .... Teraz patrze na zdjecia Rozalki na stronie schroniska i Rozalka jest laciata ale w brazowe laty... a ja wzielam laciatke ale w czarne latki :-( Chyba Tundre, tak mi ze zdjec wychodzi :-( Ale co gorsze takiej sunia jak Rozalka ze zdjec to nie widzialam.... :placz: Byc moze lezala zwinieta i widac bylo tylko brazowa pupe i nie zauwazylam jej... a szukalam laciatki! :-(

Posted

[quote name='ronja']dlaczego juzakowaty nie zyje?:-([/quote]

nie wiem Ronju :shake: zostal znaleziony martwy w swoim boksie... wiem co czujesz, ja czuje to samo :-( :-( :-(

Posted

[quote name='Lara']Wlasnie wrocilam ze schroniska a ze mna przyjechaly: Natasza, Rozalka i Supełek - radosna druzyna :loveu: Nataszka cudowna sunia turystka jechala prawie caly czas trzymajac mi glowke na ramieniu. Rozalka sie nieco slinila ale grzeczniutko lezala i patrzyla w okienko. Supełek NAJGRZECZNIEJSZY PIESEK SWIATA zajal swoja miejscowke centymetr na centymetr i jak myszka sobie spal a jak sie budzil to patrzyl w okienko lub lizal Nataszce uszka :loveu: Zostal na tatarku gdzie wieczorem odbierze go JEGO PANI! a ja jutro sie z Pania spotkam i dopelnie formalnosci, taka okazja do odwiedzenia Supełka :p
Psiaki mialy jechac w bagazniku i tam mialy poslanko, ale oczywiscie po minucie juz wszystkie siedzialy obok kierowcy :evil_lol:

Wiesci ze schronu:
- sa rottki i mam ich zdjecia. Jeden - ten z interwencji chudy i jakis taki agresor czul sie ok, drugi - potezny grzeczny, zielone glutasy...
- Gumisia szczekaczka, szczekala tak ochryple ale nie slyszalam ze kaszle.
- nie zauwazylam sporego bialego psa .... :shake: a zagladalam w kazda bude, przejrzalam dokladnie smierdziela.
- pies z interwencji ten juzakowaty nie zyje... :-(
- Delicji szczeniaczek adoptowany
- jeden szczeniaczek sunia łaciatej zmarl, a drugi ma sie dobrze, ogladalam.
- nie zdazylam zajrzec do zielonego budynku wiec nie wiem jaki jest tam stan szczeniat.

Mam kilka zdjec, wstawie wieczorem.

I[B] to chyba na tyle by bylo mojej dzialalnosci, niektorym sie ona nie podoba wiec nie bede przeszkadzac. Wszystkiego dobrego, zwlaszcza naszym psiakom, bede za nimi tesknic. Powodzenia! :p[/quote][/B]

[B]???????????????????????????????????[/B]