Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Padam do stóp! Dziękuję za zainteresowanie:oops:
Maćka, skorzystałam:p Magdarynko bomba!!!!!!!! Że ja tego nie umiałam znaleźć... :shake: <ułomna i głupia> :oops: Dziękuję raz jeszcze.

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• idusiek

1729

• Fela

1234

• esperanza

1002

• Lara

922

Top Posters In This Topic

Posted

Z dobrych wiesci to prosze wzniesc toast na czesc naszej [B]Mariki,[/B] ktora juz nie bedzie rodzic bo dzieki WAM zostala wysterylizowana i mieszka juz u kochajacych ja ludzi :loveu: w Lodzi wiec bliziutko, Panstwo zaprasza nas w odwiedziny :p

Widzialam sie dzis z [B]Muszka[/B]. Oczka nadal zaropiale ale juz merdanko ogonkiem odstawia malutka i jest taka sliczniasta, ze tylko ja zjesc. Bede ja odwiedzac moze codziennie jak dam rade i oswajac. Kieszonkowa sunia, nieco pulpecik chyba do tego wiec cieplutka, kanapowiec jak sie patrzy :loveu:

Ja sie pisze na jazdy po sunie w te i we wte jak juz dla [B]Leviska[/B] znajdzie sie domek, bo teraz nie moge na dlugo go zostawiac (znaczy moge... ale nie chce :shake: ). Moge potem jezdzic po sunie i je odwozic. [B]Natasza[/B] sliczna, dla mnie tez taki mix rodezjana, ale mocna z niej baba, te łapy! :loveu:

Posted

[quote name='KingaW']Lara - w te drugie raczej, bo pewnie tylko Ty dasz radę...Inne Ciotki by się usmarkały na smierć...Usmarkana Kinga[/quote]

Dobra! to tak: kto przywiezie sunie???? Ja moge odwiezc.... usmarkam sie, obecze, zachlipie, serce mi peknie, ale w zyciu trzeba twardym byc nie mientkim :shake: Powaznie! Przywozmy sunie, sterylizujmy i jesli nie znajdzie sie DT albo DOMEK to JA odwioze. Wezme sobie Leviska do towarzystwa w podrozy ale trudno.... tak trzeba. Nie chce juz tutaj czytac o porodach w schronie, o usypianiu... STERYLIZUJMY!!!!! zwlaszcza, ze ludziki maja tak dobre serca i chca, i moga to finansowac.

Posted

Dziewczyny i chopaki, znacie taka Fundacje Rottka?
[URL]http://www.rottka.pl/pl/home/index/0.html[/URL]

Moze napisac do nich w sprawie naszych rottkow? Esperanza, Maćka, Fela - napisalybyscie? Przepraszam, ze do Was sie zwracam ale Wy widzialyscie te nasze rottki i mozecie cos o nich powiedziec. Moze to szansa dla naszych obecnych i przyszlych rottkow? :roll: Czy zawracac glowe krakowiaczkom? :razz: szkoda tych ciaptakom mi...

Posted

[quote name='ronja']Lara, dasz fotki Muszki?[/quote]

Ronju Kochana, nie robilam jej dzis fotek bo bylyby takie same jak te co poprzednio. Przy mnie Muszka jeszcze nie bzyka i nie widzialam jej w innej pozie jak w tej lezacej, wiec te fotaski co tutaj wstawialam poki co tylko sa. Ale Ciotka Fela i jej mega extra aparat obiecali Muszke obfotografic profesjonalnie i najpiekniej jak umieja, wiec foty piekniejsze beda i moze zlamia czyjes serce na amen i nie bedzie juz odwrotu tylko brac Muszke do siebie na poduszke :p [SIZE=1](ja przepraszam za taki dobry humorek ale mnie dzis adopcja Mariki uskrzydlila :oops: )[/SIZE]

Posted

dobra, to wyściskaj ode mnie Muszkę bardzo. Chciałabym jej pomóc, może profilaktycznie gdzieś ją powystawiać?Tylko ja nic o niej nie wiem - że nieduża i słodka tylko. proszę o uzupełnienie. założę jej wątek może...

Posted

[quote name='Lara']Dziewczyny i chopaki, znacie taka Fundacje Rottka?
[URL]http://www.rottka.pl/pl/home/index/0.html[/URL]

Moze napisac do nich w sprawie naszych rottkow? Esperanza, Maćka, Fela - napisalybyscie? Przepraszam, ze do Was sie zwracam ale Wy widzialyscie te nasze rottki i mozecie cos o nich powiedziec. Moze to szansa dla naszych obecnych i przyszlych rottkow? :roll: Czy zawracac glowe krakowiaczkom? :razz: szkoda tych ciaptakom mi...[/quote]

Laro ja z chęcią napiszę do tej fundacji, dzisiaj jeszcze siądę jak tylko sie troszkę odstresuję w wannie.

Posted

A ja mam propozycję :multi:

Mamy plan: jedną z suczek przewieźć do Ostrołęki, tam wysterylizować za 100 zł (ulga specjalnie dla nas :oops: ), i do nas do domku tymczasowego.
Która sunia?
Odpowiedź: Gumisia chyba, bo mi się podoba jej szurpata mordka.
Kiedy? Jutro obaj lekarze ustalą termin.
Pytanie tylko: czy Gumisia nie jest zabiedzona, chuda itp, cz zniesie narkozę. Czy wg Was powinna najpierw trafić do mnie do domu, odkarmić się (ew. odpchlić, odrobaczyć czy co tak trzeba), wykąpać..........
Czy to znów nie za duży stres?
No i kto chętny dostarczyć suczkę do mnie, bo od czwatrku nie mam samochodu :shake:

Posted

Jutro okaż sie kiedy będzie mozna zoperować sunie. A moze kanaR pomoze w dowiezieniu?
I jak lepiej, najpierw do mnie, czy od razu do lecznicy, a potem do nas "do sanatorium"?

Posted

Bardzo zabiedzona ona nie jest, ale zarobaczona może być okrutnie.
I jak Malagos, czy byłam choć trochę skuteczna w braniu doktora... ten teges... powiedzmy pod włos?

Posted

[quote name='Fela']Bardzo zabiedzona ona nie jest, ale zarobaczona może być okrutnie.
I jak Malagos, czy byłam choć trochę skuteczna w braniu doktora... ten teges... powiedzmy pod włos?[/quote]
Powiedziałabym, że po mistrzowsku wzięłaś go pod ......no, pod włos:evil_lol:
Z jaką wprawą :cool3:
Tylko zadecydujcie, jak to się ma odbyć, bo przyzwolenie TŻ jest, a to najważniejsze. Opieka posterylkowa zapewniona 24 godz. na dobę gratis!

Posted

[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Mam wielką prośbę do osób które mogą jutro zadzwonić do schroniska, do Janusza lu do Suchty, potrzebne mi są informacje odnośnie "eksmitowanego" rottka i jużakowatego.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Muszę wysłać pismo do Urzędu w Siedlcach i trzeba tam zamieścić informacje kto je przywiózł, kiedy no i wogóle wszystko co wiedzą na temat tych psów i tej przywózki w schronisku, to ważne.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Ja nie mam jak zadzwonić bo u mnie kapletne fiasko finansowe a i do szpitala na jutro idę ([SIZE=2]mam nadzieję, że tylko na jutro[/SIZE][SIZE=4] ).[/SIZE][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy mi pomóc wyjaśnić sprawę tych psów byłabym niezmiernie wdzięczna. Informacje mozna zamieścic tutaj, lub mi na maila bądź na gg. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Z góry dziekuję !!![/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='malagos']Powiedziałabym, że po mistrzowsku wzięłaś go pod ......no, pod włos:evil_lol:
Z jaką wprawą :cool3:
Tylko zadecydujcie, jak to się ma odbyć, bo przyzwolenie TŻ jest, a to najważniejsze. Opieka posterylkowa zapewniona 24 godz. na dobę gratis![/quote]

:oops: gdzie tam, ja i wprawa....

och, już się cieszę na opiekę posterylkową, a może na spotkanko małe w Różanie, w gospodzie Rycerskiej? posterylkowe oczywiście :lol:
Poproszę KanaRa, dziś już śpi, ale jak się obudzi to może pomoże ;)

Posted

[quote name='malagos']A ja mam propozycję :multi:

Mamy plan: jedną z suczek przewieźć do Ostrołęki, tam wysterylizować za 100 zł (ulga specjalnie dla nas :oops: ), i do nas do domku tymczasowego.
Która sunia?
Odpowiedź: Gumisia chyba, bo mi się podoba jej szurpata mordka.
Kiedy? Jutro obaj lekarze ustalą termin.
Pytanie tylko: czy Gumisia nie jest zabiedzona, chuda itp, cz zniesie narkozę. Czy wg Was powinna najpierw trafić do mnie do domu, odkarmić się (ew. odpchlić, odrobaczyć czy co tak trzeba), wykąpać..........
Czy to znów nie za duży stres?
No i kto chętny dostarczyć suczkę do mnie, bo od czwatrku nie mam samochodu :shake:[/quote]

O! to juz sie cioteczce przykrzy po wyjezdzie jamnisi??? :evil_lol: za malo tupania w domku??? :cool3: Rozumiem, ze u Ciebie malagos opcja "odwiezienia" do schronu po sterylce nie do wykonania? :cool1:

Posted

[quote name='batmani']Zobaczcie link i odezwijcie się do Rudej...bo pomyśli, ze co z oczu to i z serca [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38531[/URL][/quote]

Nie, batmani, nam z serca nie tak łatwo zejść ;)

Posted

Ja to bym nawet pojechala zawiezc sunie do Malagos, a druga przywiezc do wawy, ale chlop marudzi ze zadnych jakby co, to wiecej smierdzieli nie bedzie brac...
Boi sie, ze przez przypadek jakies szczeniaki sie przyplacza do auta :razz:

Ale bede jeszcze negocjowac..
A jak sie cos dodatkowo przyplacze, to znaczy zabladzilo...

Posted

:hmmmm: błądzące szczeniaki? :ghost_2:
niezłe to

Batmani, wielkie dzięki za pieniądze na szczepienie szczeniaków :buzi:

Jutro Ola pojedzie do schronu i zaszczepi towarzystwo.

Dziś z kolei przyjechał materiał na furtki (800 kg kątowników, przęseł itepe). Jest spora szansa, że wkrótce następne boksy (tym razem pojedyncze) zostaną zamieszkane. Zwłaszcza że i budy nowe i piękne dojadą :lol: