_KanaR_ Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 A więc tak... wrócilismy ze Schroniska i sprawa wygląda następująco: - "doszedł" jeden maluch. W Wigilię ktoś go podrzucił do Schroniska. Nie brałem aparatu dzisiaj więc nie mam jego fotek. Jak dziewczyny jutro będą to niech go obfotografują :). Taki malutki rudy szkrab z niego jest, raczej małej rasy. Wszystkie maluchy nakarmione mięsną karmą więc brzuszki podrosły im, a ten maluszek "nowy" jak go wzięłem na ręcę do karmienia to mnie obsikał:loveu: Psiaki dostały od nas ciepłe kocyki do spania. - psiaków ile biegłao luzem tyle biega nadal. Dzisiaj bylo ich 11. - Sławek kupil psiakom suchej karmy 600kg w Lidlu, wiec wszystkie psiaki miały dzisiaj suchą karmę wsypaną do jedzonka :crazyeye:. - Chudzinki dostaly lepszej karmy (mięsnej) Zauważylismy przyczynę chudnięcia psiaków, przynajmniej tych biegających luzem... psiaki są karmione grupowo i wiadomo jak to w stadzie, który silniejszy ten zje więcej. Własnie te bidule chude wszystkei dostały od nas dobrej karmy mięsnej. Ogólnie w Schronie nie jest aż tak źle... AśkaK karma żadna nie doszła Quote
jayo Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Lara, szczeniorkow na SGGW juz nie ma ...:-( :-( :-( Odeszly wszystkie, choc sytuacja wydawala sie opanowana. Quote
Lara Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 [quote name='jayo']Lara, szczeniorkow na SGGW juz nie ma ...:-( :-( :-( Odeszly wszystkie, choc sytuacja wydawala sie opanowana.[/quote] straszne... :-( :-( :-( a dobek? Quote
Dobermania Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Jezu, nie!!! A Ogryzka od Ary tez umarła??? Ja, ja, ja mam zdrowego malucha z Ostrowii!!! Kt mi pomoże zawieźć na Woronicza (nie mam prawa jazdy)? Quote
Dobermania Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 [quote name='Lara']Kochani czy ktos dzwonil na SGGW i pytal o zdrowko dobka i szczeniorkow? Chcialabym zadzwonic ale nie chcialabym sie powtarzac i zawracac glowy wetom... Ja sie martwie o psiaczki :-([/quote] Daj mi tel., ja zadzwonię! Wiozłam dobka razem z Arą i mam jego zdjęcia:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Lara Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 [quote name='Owieczka'] [B][SIZE=4]Jutro mamy występ w TV w "pytanie na śniadanie"czy ktos może podrzucić szczeniaka na Woronicza ?? na 8.30 ?[/SIZE][/B] Mamy jakieś zdrowe maluchy na tymczasie ??[/quote] O kurczaki!!! ale fajnie, coraz czesciej Cie Owieczko zapraszaja :multi: super! z tytułu wątku wynika, [B][COLOR=darkred]ze mamy 26 psow na tymczasach!!! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: To szansa wlasnie dla nich!!!![/COLOR][/B] moze SETERA wziac do TV??? jest u Jayo na tymczasie :lol: Quote
Lara Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 [quote name='Owieczka'] Postaram się nowe foty skombinować ... a i Lara jakbyś mogła dać mi znac kiedy mu przywozisz gotowane żebysmy się nie dublowały ... bo ja jestem w klinice codziennie z rana i jak dotąd szczeniakom woziłam papu.[/quote] moge codziennie cos przywiezc :p Quote
Igusia Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [quote name='Dobermania']Jezu, nie!!! A Ogryzka od Ary tez umarła??? Ja, ja, ja mam zdrowego malucha z Ostrowii!!! Kt mi pomoże zawieźć na Woronicza (nie mam prawa jazdy)?[/quote] Ogryzka nie umarla, wczoraj z Fela bylysmy z nia na gagrina dostala kolejna transfuzje i surowice.Pani doktor powiedziala ze mala moze miec objawy nosowkowe Quote
paros Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Właśnie w TV2 była Owieczka i dwie sunie :lol: Teraz Owieczka dyżuruje przy tel. studyjnym do 10.00 i trzymajmy kciuki za domki dla suń i pomoc dla schroniska :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Lara Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [quote name='Owieczka']Rozmawiałam z Felą ...powiedziała że to co mu przywiozłaś powinno wystarczyć więc spoko. Podobno mu smakuje :cool3: i zjada. Ale z Dobciem nie jest dobrze . Przede wszystkim jest bardzo zestresowany ... a to mu nie pomoże :shake: poza tym ma zawalone płuca itd. Przydałby sie tymczas :placz: ciepły spokojny i bezpieczny kącik ...czy to tak wiele ?? W TV ma wystapic mała owieczka od Jayo i sunia astkowata z hoteliku .Mam nadzieje że uda się dowieźć psiaki na czas.[/quote] Owieczko kompiuje wiesci o dobku do jego watku. Ja przywiozlam mu karme, starczy mu na troche ale co miesko to miesko :p Quote
paros Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Tu jest oferta pomocy firmy meblarskiej :lol: to Was na pewno zainteresuje [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37209"]Oferta pomocy ....[/URL] Quote
gdgt Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Widzę, że Ostrów Mazowiecka nie bierze udziału w konkursie o 300kg karmy z molosów. tutaj jest dyskusja o tym, że można ten fakt zmienić: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35282&page=21[/url] Quote
Maćka Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [quote name='paros']Tu jest oferta pomocy firmy meblarskiej :lol: to Was na pewno zainteresuje [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37209"]Oferta pomocy ....[/URL][/quote] Dzięki paros, już wysłałam maila, zobaczymy czy odpiszą :lol: Quote
Milady Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [SIZE=4][COLOR=red]Dziewczyny, mam super dom dla średniej suczki[/COLOR][/SIZE]. Pani zgłosiła się po Seda, ale tam już jest pies, raczej większy, z dugim włosem. Pani nie ma preferencji odnośnie wygladu (napisala, że może być zaniedbany i niezbyt śłiczny), byle psy się dogadały, aha i preferuje sunię już wysterylizowana (ale nie jest to warunek konieczny). Podeślijcie mi proszę na pw jakieś linki do psów ostrowskich) Quote
ronja Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Milady, może Puchatka? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34813[/URL] Quote
malagos Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Milady, może moja Malinka? nieco wyzsze łapki jak jamnik, miła, skończona dopiero co cieczka... I nie daleko od Warszawy. I wszystkie szczepienia. i młodziutka. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34843&highlight=Malinka+jamniczka[/URL] Quote
Milady Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Jamniorek za malutki troszkę, ale co tam i tak wysle :cool3: . Dziewczyny wysyłajcie mi na pw linki - szkoda zaśmiecać watek ... He Puchatka by pasowała do rezydenta :) zobaczcie : [IMG]http://img160.imageshack.us/img160/1662/dsc04664wt7.jpg[/IMG] Quote
LALUNA Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Erwinka z telewizji bardzo przypomina borderka. Umieściłam ja na foum bc. Ale zdjecie wzięłam stare ze strony schroniska. Macie moze jakies nowsze? Chyba że już nieaktualne bo po programie sie o ślicznotę mogli ustawić w kolejce:lol: Quote
ronja Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [quote name='LALUNA']Erwinka z telewizji bardzo przypomina borderka. Umieściłam ja na foum bc. Ale zdjecie wzięłam stare ze strony schroniska. Macie moze jakies nowsze? Chyba że już nieaktualne bo po programie sie o ślicznotę mogli ustawić w kolejce:lol:[/quote] tu jest ich wątek, są tam chyba zdjęcia. jesli nie, to skopiuj sobie z ogłoszeń (linki na wątku) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34338[/URL] Quote
AśkaK Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 [quote name='Milady']Jamniorek za malutki troszkę, ale co tam i tak wysle :cool3: . Dziewczyny wysyłajcie mi na pw linki - szkoda zaśmiecać watek ... He Puchatka by pasowała do rezydenta :) zobaczcie : [IMG]http://img160.imageshack.us/img160/1662/dsc04664wt7.jpg[/IMG][/quote] Rzeczywiście z Puchatką stanowiliby śliczną parę!:loveu: Quote
malagos Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Esperanza, co w schronisku? Dużo "luzaków"? Jakieś szczenięta przybyły? Jakieś dobre wiesci? Quote
esperanza Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Kochani Puchatki już nie ma. Został po niej zakrwaiony numerek. W ciągu ostatnich kilku dni doszło do 9 zagryzień (lub psy padły z innego powodu) faktem jest, że cała zamrażarka jest pełna psich zwłok. Wiem, bo widziałam je na własne oczy :-( Padła sunia kiedyś adoptowana, a następnie podrzucona pod schronisko, nieduża suka,która chodziła po siatce oraz pies, który prawdopodobnie zatruł sie trutką na szczury i 2-letnia suka owczarek niemiecki. Wszystkie te martwe psy należały do sfory biegającej luzem. Nie ma także starszego psiaka-sobowtóra czarnego Luckiego, który był w Milanówku. 2 tygodnie wcześniej sfora zagryzła Rosę i Dżina. Według Oli-wetki nie wszystkie psy zostały zagryzione, ale mamy przypuszczenia, a nie dowody. U kilku martwych widziałam ślady po pogryzieniach, ale nie u wszystkich. Nie obejrzałam dokładnie wszystkich zgromadzonych zwłok, widok wyciąganej z trudem, zamarźniętej ON-ki, by zobaczyć, jaki pies leży pod spodem zapamiętam na długo. W chwili obecnej kilka boksów kwarantanny jest pustych. W dwóch przebywają suki bliskie porodu,duża ruda i podhalanka z brązowym nosem jest też kilka sporych psiaków i amstafka. Zaszczepiłyśmy 30 psów. 4 dzikuski, ktore ostatnio chorowały nie były szczepione, oprócz nich tylko jeden pies nie dostał szczepionki. Maluchy ze względu na osłabienie nie były szczepione. Jest 6 psiaków, chociaż według naszych obliczeń powinno byc 8 (4 czarne, dwa, które są na zdjeciach z Kasią KanaRa oraz 2 podrzucone) Jeśli ktos mógłby przyjąć do siebie przynajmniej maciupką, rudą suńkę podrzuconą w Wigilię, byłoby super. Wydaje mi się, ze ona najbardziej może być zagrożona chorobą. Nie miałam czasu obejrzeć dokładnie i sfotografować maluchów. Cała szóstka była wygłodzona, a tabletki na robale połykały niczym smakołyki. Prawdopodobnie w ciąży jest Rubi, Klara i nie ma pewności co do Dory. Kiarze coś wypływa spod ogona. Teoretycznie powinna byc już po porodzie i chyba jest, ale ktoś doświadczony powinien ją objerzeć. Negra ma chyba ciążę urojoną, bo znosi puszki po karmie oraz saszetki do budy i stale ich pilnuje. Zdjęcia będą dopiero jutro, gdy tylko dotre do W-wy i podłączę aparat do kabelka. Quote
ronja Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 ile suk jest w ciązy?wyszło mi, że 6 pisałysmy o sterylkach na terenie schroniska, nikt jakoś się nie zainteresował. Tylko Owieczka napisała,że nie bedziemy sterylizowały suk z całej Ostrowi i okolic. A szczeniaków niech przybywa...6*8=48 Quote
AśkaK Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Ronja, ale jak na terenie schroniska? Gdzie? W kanciapie mają być te sterylki robione? A potem suki do śmierdziela? Przepraszam jak czegoś nie doczytałam :p , chyba ten temat był już kiedyś przerabiany i póki co doszliśmy do wniosku że nie da rady.:oops: Quote
Recommended Posts