monika-j Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Słuchajcie, wysłałam list w sprawie bud, mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie..:lol: Mam jeszcze pomysł na jedna fabryke mebli , sa troche dalej ale tez ich zaatakuje. Teraz mam jeszcze jedna sprawe, w sobote był ze mna w schronie przyjaciel, który robi amatorsko zdjęcia(całkiem całkiem wysdzły) wiem, że jest pozwolenie na wywieszenie zdjęć w galerii Rio i jeszcze w jakimś miejscu, zdjęcia są przygotowane do większego wydruku, także można je wywieszać. teraz pytanie czy mamy zaprzyjaźnione studio foto , gdzie można to taniej wywołać? Zajme sie sprawą. No i jakieś ramy, antyramy (coś podpowiedzcie). Z kim się kontaktować w tej sprawie. Acha i jeszcze.....co z siatką na boksy czy oni kupuja , czy mam szukać sponsorów ? Jak na moje oko sprawa izolatek jest najwazniejsza w tej chwili, tym psom ze śmierdziela niedługo mięśnie zanikna jak nie będą miały ruchu.(przesadziłam?) :oops: Quote
monika-j Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 List wysłałam i czekam..... jestem pełna wiary, że znajde materiał na budy....mam na oku jeszcze jedna fabryke mebli, tez ich zaatakuje. Teraz druga sprawa , byłam z moim przyjacielem , który zrobił troche fajnych zdjęć w schronie. Wiem że można je wywiesić w galerii Rio i jeszcze w jednym miejscu. Może podpowiecie mi gdzie mozna to tanio wywołać , oprawić ( w sensie czy mamy jakieś zaprzyjaźnione studio foto?) Zajme się sprawą. Jeszcze coś..... moim zdaniem sprawa izolatek tzn nowych wybiegów jest priorytetowa moge pomóc szukać sponsorów na siatkę, chyba że nasi PANOWIE się zobowiązali. Macie jakieś firmy na oku, które produkuja druciane siatki? Quote
monika-j Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 o rany jaka jestem ofiara, dwa razy o tym samym, ale ja siue dopiero ucze:angryy: Quote
ewa_m Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Pytanie: Co zsyskuje firma wplacajac pieniadze na cele charytatywne? Czy wiaze sie to z jakimis ulgami podatkowymi? [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27642"][IMG]http://img141.imageshack.us/img141/7928/tnbanerkreon7ic.jpg[/IMG][/URL] Quote
Witokret Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Właściciele obiecali, że w tym tygodniu zrobią wylewkę (zobaczymy :mad:) Co do siatki - mają mieć przęsła z rozbieranego ogrodzenia więc na razie z nich mieliby zrobić boksy... Zobaczymy pod koniec tygodnia co z tego wyjdzie. Miejmy nadzieję, że mierzyli wszystko po 100 razy i dumali nad tymi boksami z godzinę nie na darmo :angryy: Teoretycznie nowe boksy miałyby się pojawić w ciągu 2 tygodni (tia) - wtedy przerzucamy tam bidulki z tych zawirusionych boksów i całość idzie do odkażenia :mad: (a najlepiej to wszystko byłoby wysadzić w powietrze :evil_lol: ) Quote
KingaW Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Monia, w Rio możemy, ale tylko tak wszystkie zdjęcia razem do kupy, żeby dało radę na jednym gwoździu powiesić... Czyli jedna duża antyrama, fotki jakoś zakomponowane i jakieś podpisy pod zdjęciami najlepiej... To ma być przy okazji taka tablica informacyjna, z naszymi telefonami i adresem strony, żeby ludzie mogli sobie jakiegoś pieska wybrać i adoptować....Ale w osobnych ramkach czy antyramkach też by się przydały. Anka z Vivy! wspominała mi o jakiejś wegetariańskiej restauracji, w której możemy sie wywiesić (na Kopernika podobno- podpytam jeszzce co i jak)....I w ogóle możemy potraktować te fotki bardziej takie artystyczne czarno-białe jako przenośną galerię - tam gdzie będziemy miec jakąś imprezę możemy sie z nimi zataszczyć, powiesić na jakiś czas, a później zwinąć..... Quote
Magdarynka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27609"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27609[/URL] Quote
Maćka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Sluchajcie, ja odnosnie tego miesa co jest do oddania, nie ma zamrazarki w schronie ?? Jak nie ma to juz jedna jest, kupilam na allegro zamrazarke MORSA ta duza i okazalo sie, ze nie mam gdzie jej wkitrasic w moim malym mieszkanku, zamrazarka wiec stoi nieuzywana na klatce schodowej. Felu jakby Marek jechal do Ciebie to mozeby ja tam zabral ?? Niech bedzie w schronie, ja jeszcze posprawdzam jej stan, wlacze aby sprawdzic czy funkcjonuje i wyszoruje ja, mysle ze sie przyda co o tym sadzicie ?? Quote
Magdarynka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Ja mam na zbyciu kuchenkę mikrofalową. Możemy zacząć serwować obiady w Ostrowi :evil_lol: Quote
KingaW Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Tam w schronisku jest zamrażarka.....W 'Magazynie padłych zwierząt'...Ale jak sama nazwa wskazuje, wiecie co tam trzymają... :-( Quote
Lara Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [quote name='ewa_m']Pytanie: Co zsyskuje firma wplacajac pieniadze na cele charytatywne? Czy wiaze sie to z jakimis ulgami podatkowymi? [/quote] to pytanie do jakiejs dobrej ksiegowej.... moze podpytaj Gamonia :oops: albo moze ktos znajomy ma firme i takie darowizny robi i wie jak je potem rozliczac. Wiem o czym myslisz, ja o tym samym tylko ciagle nie mam czasu o to spytac jakiejs madrej glowy :shake: Quote
Lara Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [quote name='ronja']do Poznania może ten? albo ten? [/quote] Poznan nie chce innego poza KOLO! :shake: Ma byc taki sam albo podobny.... wyslalam im wszystkie nasze psy ... Krakow chce TROLCIE i zadnej innej... Trolcia Bis wydaje sie Pani wieksza od Trolci :-( Quote
Lara Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [quote name='KingaW']Kurde, marnie z tym transportem.:-(Dzwoniłam do Feli - nie moze przyjechać do Warszawy, może ewentualnie sunie podwieźć gdzieś tak do 1/3 drogi z Ostrowi do W-wy. I to na dodatek musi się albo uwinąć przed 17.30, albo po 18.30 dopiero się ruszyć.... Dzwoniłam do Lary, ale jest zajęta i nie może pomóc... A Fela tam szaleje, bo dożyca nie dostała wczoraj kroplówki! By się przydało jeszcze jej podrzucić jakąś glukozę czy inne elektrolity dla tej dożycy... Bo na tego miejscowego weta to sobie mozna liczyć jak na śnieg w maju...:-( Ale kto, jak i czym......Bosz drogi.... :-(Monia, może byś mogła podskoczyć - wiem, że dachówka i w ogóle, ale nie mam już pomysłu kogo prosić....A sunia podobno ma brzuch większy od samej siebie... :-([/quote] Chodzi o sunie o imieniu Wąska? Quote
KingaW Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Lara,Fela już pruje z sunią do W-wy na Tatarkiewicza... Nie wiem o jaką dokładnie chodzi...O jakąś mniejszą od Fifi-Czarnuszki... O brzuchu większym od reszty ciałka.Ale już spoko. Bolid Feli nadciąga...................... Quote
Igusia Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Co z tą Wąską? jakoś tak każdy sobie, niewiadomo o czym... Quote
KingaW Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 No jak każdy sobie?No ja o suce i Lara o suce... Ustalamy czy to Wąska.A że obie nie wiemy to sobie tak możemy ustalać do końca świata... ;-) Quote
Igusia Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Wąska, to ta na ostatnim "wybiegu", zaciążone biedactwo... Lubi zwracać na siebie uwagę :evil_lol: Kochane maleństwo ze stojącymi uszkami... Quote
monika-j Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 no dobrze to zobaczymy jak potoczy się budowa wybiegów, ja cały czas szukam materiałów na budy ( może uda się ten styropian niebieski wepchnąć do śodka o ile jeszcze zostało? Jeśli chodzi o zdjęcia to przejde sie w czwartek do studia foto i postaram się przyszykować kilka zdjęć według pomysłu Kingi W (czarno- białe ) i dużą rame z kilkoma mniejszymi- a wymiary podali? ile ściany nam dadzą ? Quote
KingaW Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Nie chodzi o ścianę, tylko o dziurę w niej...Czyli że wielkość obojętna, byle by jedną dziurę musieli robić, a nie kilka czy kilkanaście... Quote
esperanza Posted July 4, 2006 Author Posted July 4, 2006 Chodzi o tą czarną suczkę po lewej: [URL=http://img168.imageshack.us/my.php?image=ciapki25fz.jpg][IMG]http://img168.imageshack.us/img168/4123/ciapki25fz.th.jpg[/IMG][/URL] Istnieje możliwośc załatwienia kolejnej pocji tej niebieskiej pianki do ocieplania bud, tylko muszę wiedzieć, ile potrzeba. Mam kontakt do pani zajmującej się sprawą mrożonego mięsa. Jeden z właścicieli schroniska już szuka chłodni do przetrzymania mięsa. Quote
ronja Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 ona miała ogromny brzuszek :shake: [IMG]http://img118.imageshack.us/img118/5462/schronisko10611qy.jpg[/IMG] Quote
KingaW Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Ha! Jak 'już szuka' to wiele sobie po tym nie obiecujmy....Może faktycznie opócz 'liczenia' na panów właścicieli, trza nam brać zamrażarkę typu 'Mors' od Maćki...Tylko do niej (do zamrażarki, nie do Maćki ;-)) to wiele nie wejdzie... Quote
ronja Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 [quote name='Lara']Poznan nie chce innego poza KOLO! :shake: Ma byc taki sam albo podobny.... wyslalam im wszystkie nasze psy ... Krakow chce TROLCIE i zadnej innej... Trolcia Bis wydaje sie Pani wieksza od Trolci :-([/quote] rany, jacy ludzie są małostkowi:-( Quote
Maćka Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 Juzstyno kilka postow wyzej napisalam ze mam zamrazarke na zbyciu, Marek z tego co kojze ma jechac, moze by ja zabral :roll: Zawsze troche tam tego miecha wejdzie. Quote
Recommended Posts