Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja patrzac na leony to akurat bym wolala byc sedziowana przez mloda kobiete ktora zdawala egzamin-zdawala sie byc rzeczowa dosc.....ale pisalam juz wczesniej-powinna byc informacja..ale dla mnie i tak ta dziewczyna co zdawala egzamin byla lepsza niz pani niciewicz-placilam za innego sedziego-wiem ze oni moga zachorowac,a pani niciewicz nie znalam-ale juz do niej pojade chocbym za miedzynarodowa zaplacila-nie za ocene mojego psa-ale za reszte ocen w tej rasie..i sadze ze duzo wlascicieli leonow nie pojedzie :-? .a poza tym wystawa super-przezylam juz wystawy ze sie leony smazyly w sloncu pare godzin-zadna przyjemnosc-tylko prosba-jak zmieniacie sedziego to prosze-na speca od leonow a nie od ON i sznaucerow lub pinczerow-ta wystawa to byla porazka-nie dla mnie ale dla wielu wlascicieli leonow tak :-?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ajrisz'][quote]co spowodowało jakiś beznadziejny opis[/quote]

Nie tylko u Was...

Dla mnie wystawa ok. I nadal postuluje za informowaniem wystawcow, kto gdzie i kiedy bedzie zdawal egzamin. Ja nie place za ocene Pana, ktory nie posiada uprawnien do danej rasy. :-?[/quote]My też chcielibyśmy wiedzieć wcześniej takie rzeczy!Oddział został poinformowany przez ZG na dwa dni przed wystawą.

Posted

[quote name='Marca_Besi'][quote name='Martyna'][quote name='nidhogg']ja moge wrzucic z bisa juniorow, innych nie mam bo nie ja obslugiwalam aparat ;)
[img]http://www.dredy.to.szatan.net/bis.jpg[/img][/quote]

aaaa zalapal sie i nasz flacik :-))))) cze moge to wykorzystac na stronie [url]www.compednio.pl[/url] ?? :D

dodam, ze Szogun w Legionowie skonczyl Ml Ch zgarniajac BOBA i jak na fotce wdac BIS jr II[/quote]

[b]Martyna[/b] To świetnie, gratulacje! A czy były jeszcze jakieś Flaty? I jak im poszło?[/quote]

Dzieki :-) no dobra to kompletne wyniki:

suk, ml Almanza Busy Red Ant [b]Zw Ml[/b]
suk, pos Bela Black & White [b]CWC[/b]
psu, ml Compendio Vass Villeroy [b]Zw. Ml, NJwR, BOB, BIS Jr II[/b]

Posted

[quote name='nidhogg'][quote name='Martyna']

aaaa zalapal sie i nasz flacik :-))))) cze moge to wykorzystac na stronie [url]www.compednio.pl[/url] ?? :D

dodam, ze Szogun w Legionowie skonczyl Ml Ch zgarniajac BOBA i jak na fotce wdac BIS jr II[/quote]
jasne[/quote]

dzieki wielkie :-) a moze podpisac autora czy jakos tak?

Posted

A mozna, chcialam sie podspisac z rozpedu swoim nazwiskiem ale chyba nikt mi nie uwierzy ze jednoczesnie robie zdjecie i na nim jestem ;)
Autorem jest : Sebastian Karpeta;

Posted

[quote name='zakla']Ja po moim debiucie, i w sheltie:
wo, 1/1, NSzwR
Aussie:
wo, 1/2, NSzwR
PRT:
NPwR, CWC, 1/1, dosk:)
W mlodym prezentezre chcialam brac udzial do poki nie poznalam p.Supronowicz...Od razu mi sie odechcialo :evilbat:[/quote]
A jakiego szelciaka Ty wystawiałaś? :o Mów mi szybko.

Posted

[quote name='Mokka'][quote name='zakla']Ja po moim debiucie, i w sheltie:
wo, 1/1, NSzwR
Aussie:
wo, 1/2, NSzwR
PRT:
W mlodym prezentezre chcialam brac udzial do poki nie poznalam p.Supronowicz...Od razu mi sie odechcialo :evilbat:[/quote]
A jakiego szelciaka Ty wystawiałaś? :o Mów mi szybko.[/quote]

No jak to nie wiesz? BZU

Posted

[quote name='Martyna'][quote name='Marca_Besi'][quote name='Martyna'][quote name='nidhogg']ja moge wrzucic z bisa juniorow, innych nie mam bo nie ja obslugiwalam aparat ;)
[img]http://www.dredy.to.szatan.net/bis.jpg[/img][/quote]

[b]Martyna[/b] To świetnie, gratulacje! A czy były jeszcze jakieś Flaty? I jak im poszło?[/quote]

Dzieki :-) no dobra to kompletne wyniki:

suk, ml Almanza Busy Red Ant [b]Zw Ml[/b]
suk, pos Bela Black & White [b]CWC[/b]
psu, ml Compendio Vass Villeroy [b]Zw. Ml, NJwR, BOB, BIS Jr II[/b][/quote]

Dzięki :D

Posted

[quote name='Gonia'][quote name='Ajrisz'][quote]co spowodowało jakiś beznadziejny opis[/quote]

Nie tylko u Was...

Dla mnie wystawa ok. I nadal postuluje za informowaniem wystawcow, kto gdzie i kiedy bedzie zdawal egzamin. Ja nie place za ocene Pana, ktory nie posiada uprawnien do danej rasy. :-?[/quote]

My też chcielibyśmy wiedzieć wcześniej takie rzeczy!Oddział został poinformowany przez ZG na dwa dni przed wystawą.[/quote]

Nikt do Was o to nie ma pretensji. Do co do Was należało zrobiłyście najlepiej jak to tylko było możliwe :D BRAWO!!!

Posted

Ja też przyłączam się do serdecznych podziękowań do Organizatorów Wystawy. Pod względem organizacyjnym wszystko było naprawdę świetnie przeprowadzone. U nas na ringu też mieliśmy asysytenta, który żywo dyskutował o psach z sędziną, ale ostatnio słowo niewątpliwie należało do sędziny.

Największe podziękowania składam Pani Marzenie Tkacz. :D Zgodziła się przyjąć moje psy lekko po terminie zgłoszeń, czy umożliwiła osiągnięcie moim whippetkom wspaniałych sukcesów :D .

Moja Sweetie czyli [b]Jesterland BOKAMARO AMAZING BEAUTY [/b]zdobyła [b]Zw.Mł i Junior BOB[/b], a Lusia - [b]Bokamaro LONDON [/b]osiągnęła [b]CWC, NSwR, BOB i BOG2! [/b]:D Bardzo było miłe to, że do porównania o zwycięstwo rasy stanęły moje dwie dziewczynki. Dla nas, miłośników-amatorów był to bardzo wzruszający moment :D

Posted

[quote name='Asiaczek'][quote name='AiMiN'][b]Asiaczku, mam nadzieję, że mi ten retusz wybaczysz....[/b] :oops:[/quote]
Wielkie dzięki!!! Ja tak nie potrafię.
A jak się ładnie uśmiechniesz do NigdyNigdy to może załapiesz się na herbatę z cytryną. Ja już mam obiecaną!
NigdyNigdy - najbliższa wystawa to logów (22.01.2006 r.), a potem to muszę się rozglądnąć.[/quote]

No BA! Stawiam herbatkę z cytrynką wszystkim :drinking:
[b]AiMiN[/b], Ty też się przypomnij :wink:
A co do naszego spotkania, [b]Asiaczku[/b], to.... :roll:
Głogów..... Głogów....
No, nie wiem, czy tam dojedziemy, ale w każdym razie, na Klubówce w Nowym Dworze się pewnie spotkamy, nie? :wink:

Posted

[quote name='AiMiN'][b]Asiaczku[/b], uwielbiam herbatkę z cytrynką :-D Bez cukru. Ja moge zabrać soczek malinowy.
Jak masz jeszcze jakies ciemne foty, to mi je prześlij, mam programik i w mig mogę porozjaśniać :-D[/quote]
He, he, he. Ja te ciemne fotki po prostu wywaliłam i już!
A napisz mi, jak to się robi, co?
Ja też uwielbiam herbatę z cytryną bez cukru. I bez soczku. Jakiegokolwiek. :lol:
Pzdr.

Posted

[quote name='NigdyNigdy'][quote name='Asiaczek'][quote name='AiMiN'][b]Asiaczku, mam nadzieję, że mi ten retusz wybaczysz....[/b] :oops:[/quote]
Wielkie dzięki!!! Ja tak nie potrafię.
A jak się ładnie uśmiechniesz do NigdyNigdy to może załapiesz się na herbatę z cytryną. Ja już mam obiecaną!
NigdyNigdy - najbliższa wystawa to logów (22.01.2006 r.), a potem to muszę się rozglądnąć.[/quote]

No BA! Stawiam herbatkę z cytrynką wszystkim :drinking:
[b]AiMiN[/b], Ty też się przypomnij :wink:
A co do naszego spotkania, [b]Asiaczku[/b], to.... :roll:
Głogów..... Głogów....
No, nie wiem, czy tam dojedziemy, ale w każdym razie, na Klubówce w Nowym Dworze się pewnie spotkamy, nie? :wink:[/quote]
Pewnie!!!
Pzdr.

Posted

[quote name='lidush'][quote name='Ajrisz'][quote]Przecież ci ludzie kiedyś muszą zdawać i na czyichś psach[/quote]
[b]
Owszem musza, ale ja jechalam do NDM tylko dla konkretnego sedziego. A podczas naszej oceny, ta Pani, niewiele miala do powiedzenia[/b].

Ja nie mowie, ze oni nie moga zdawac, owszem NIECH zdaja! Ale ja chce byc poinformowowana wczesniej![/quote]

[b]Zgadzam się z Ajrisz w 100%. To do wystawcy powinna należeć decyzja czy chce by jego pies oceniany był przez osobę zdającą egzamin.[/b] Student medycyny na praktykach w szpitalu czy przychodni też się pyta czy pacjent wyraża zgodę na badanie go przez osobę nota bene do tego jeszcze nie do końca merytorycznie przygotowaną. Pacjent ma prawo odmówić a wystawcę stawia się przed faktem dokonanym skutkiem czego bywają niekiedy mało kompetentne opisy i o dziwo zdane egzaminy :o

[b]Dziewczyny z Legionowa:
Spisałyście się na medal pod każdym względem :smilecol: . Pomimo małej hali nie było ścisku :D [i]Gdyby nie ten egzamin[/i] to naprawdę wszyscy by mieli miłe wspomnienia z tej wystawy...[/b][/quote]

Podpisuję się w pełni pod słowami lidush. U nas na ringu również miał miejsce egzamin. Osoba zdająca została wprowadzona na ring w środku stawki. Nie zbadała zębów bocznych mojemu psu a drugi nawet nie otworzył pyska :o niezły ten egzamin :roll: Po czym żywo dyskutowała z sędziną swoją ocenę, niemal zakrywając usta ręką a kiedy wystawca ocenianego psa podniósł na nie wzrok, aby po prostu usłyszeć, to damy ... sciszyły głos i zaczęly niemal mówić sobie na ucho :o Na egzaminie w Toruniu sędzia jak i zdający przynajmniej rozmawiali z wystawcam. W tym zamieszaniu z egzaminem teraz nawet mi dyplomu nie uzupełniły :roll: Dziewczyny skonsultowały z nami sędziów i po co było się gimnastykować?

Niemniej chylę czoła przed Marzenką, która uratowała mi skórę i dzięki niej pojawiłam się w ND :lol:

Posted

Generalnie organizacja super, ale wiecie czego brakowało..... wiem, że nie macie na to wpływu, ale kurde, żeby na wystawie psów nie było można wejść do bufetu z psem? :evil:
Tożto istna paranoja!

Byłam świadkiem jak podeszło dość spore towarzystwo z... chyba Leonami.
Pan mówi, że jest to 10 osób i każdy bierze obiad. "Nie wolno", pan dalej pyta czy nie chcą zarobić? "Nie" !

Żenda!

Posted

Ten Pan z bufetu mógłby więcej stracić płacąc mandat wystawiony przez Sanepid :-?
[b]Asiaczku[/b], polecam program ACDSee do obróbki i przeróbki zdjęć :D

Posted

[quote name='AiMiN']Ten Pan z bufetu mógłby więcej stracić płacąc mandat wystawiony przez Sanepid :-?
[b]Asiaczku[/b], polecam program ACDSee do obróbki i przeróbki zdjęć :D[/quote]

Bez przesady. W większości państw można wchodzić z psami do restauracji, kawiarni itp. Ostanio mieszkalismy na starym mieście w Mlada Boleslav i nikt nie robił problemu z obecności psa przy sniadaniu w hotelowej restauracji. A w dzień wystawy w reustauracji pojawiło się ok 10 psów róznej wielkości. Jadaliśmy tez w innych restauracjach i wszędzie pies był mile widziany- zawsze się pytali czy przynieść miskę z wodą.

Posted

Hmm. W niedzielę w tym barze na górze było sporo psów. I nie zauważyłem, by robili problem. Natomiast co do tych egzaminów to mnie może mniej razi, że psy opisuje ktoś inny niż sędzia, a bardziej ten bałagan i chaos spowodowany dużą ilością osób na ringu. Akurat w związku z tym, że swojej suki nie pokazywałem w Nowym Dworze, to mogłem sobie spokojnie pooglądac ocenę na ringu pasterskich, a dokładnie PON-y. I niewątpliwie lokaty, oceny i porównania były z sędziną konsultowane - widziałem to. Nie wiem jak na innych rasach, ale na PON-ach tak było. Inna rzecz, że posypało sie sporo ocen bardzo dobrych, co w przypadku tej rasy jest nieczęste...

Posted

[quote name='AiMiN'][b]Asiaczku[/b], polecam program ACDSee do obróbki i przeróbki zdjęć :D[/quote]
Dzięki za info.
Ja zdjęcia kadruję i zmniejszam w "Paint", a do wstawiania mam "imageshack.us".
A co do programu ACDSee, to ja najpierw muszę go wgrać do komputera i rozpoznać wroga. Bo ja w sprawach komputerowych, to tak nie za bardzo. :oops:
Ale postaram się. :buzi:
Pzdr.

Posted

[quote name='Ludek'][quote name='Mokka'][quote name='zakla']Ja po moim debiucie, i w sheltie:
wo, 1/1, NSzwR
Aussie:
wo, 1/2, NSzwR
PRT:
A jakiego szelciaka Ty wystawiałaś? :o Mów mi szybko.[/quote]

No jak to nie wiesz? BZU[/quote]
Nie wiedziałam :oops: , nikt mi nic nie mówi :cry: . No to młodzież zaszalała. :D
Ludek, dzisiaj aktualne? Pani S wyraziła zgodę. :D

Posted

[quote name='Mokka']
Nie wiedziałam :oops: , nikt mi nic nie mówi :cry: . No to młodzież zaszalała. :D [/quote]

Bo ostatnio migasz się od treningów :wink: .

Posted

Bardzo serdecznie chcieliśmy podziękować wszyskim wystawcom za wzięcie udziału wnaszej wystawie .Dziękujemy za tyle dobrych słów .Jeśli przyjazd do nas sprawił Państwu zadowolenie,serdecznie zapraszamy na wystawy w sezonie 2006.Moim organizatorom,chcę złożyć ogromne podziękowania( naprawdę nie chcę Wam kadzić ,swoją wartość KOCHANI doskonale znacie ).Rodzinom ,że w tym zwarjowanym czsie wystawowy mieli tyle cierpliwości i zrozumienia ,no i zajmowali się potomkami kynologów.Z okazji Świąt oraz Nowego Roku składamy najserdeczniejsze życzenia .Samych złotych medali pierwszych miejsc oraz jak najwięcej wygranych Bisów. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D.Przewodnicząca Oddziału Zofia Tosiak.