Lucky. Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Może jakiś porządny XD Mmmm ... Megi waży koło 13-14 kg, jak pociągnie za ptakiem, to nie wiem no ... a takie ładne kolorki są :P Quote
Onomato-Peja Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Lucky.']Facet napisał, że jeżeli pies ma zrywy to lepiej smycz do 50 kg, to już chyba wolę kupić flexi. Spotkam się z tym panem na żywo i zobaczę produkt wtedy się zastanowię czy taką czy flexi. Wydaje się być uczciwy :P[/quote] a ja nie ufam takim smyczkom :cool3: sąsiadka kupiła w necie jakąś smycz do 50 kg dla suczki co ma z 15 i sunia po paru spacerkach zniszczyła smycz - to był chyba automat hiltona ale pewna nie jestem powiem Ci , że jak automat to tylko flexi -^] Quote
Lucky. Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 A mi się wydaję, że tą smycz produkuje ferplast bo widziałam taką w zoo kosztowała chyba 60 zł ... Quote
Agnes Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Lucky.']Może jakiś porządny XD Mmmm ... Megi waży koło 13-14 kg, jak pociągnie za ptakiem, to nie wiem no ... a takie ładne kolorki są :P[/quote] wg mnie dla was minimum smyczowe to do 25 kg, w ogole w gre nie wchodzi smycz do 20 kg (ta co dalas z allegro) nie wiem czy dla ciebie wazniejsze sa kolorki czy zdrowie psa - rob jak uwazasz Quote
Lucky. Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Zdecydowałam, że sobie na razie odpuszczę, a dopiero za miesiąc kupię flexi summertime linkę kolor albo zielony albo pomarańczowy. Są z summertime 8 m linka ? Quote
Agnes Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Lucky.']Zdecydowałam, że sobie na razie odpuszczę, a dopiero za miesiąc kupię flexi summertime linkę kolor albo zielony albo pomarańczowy. Są z summertime 8 m linka ?[/quote] [url=http://www.google.pl]Google[/url] prawde Ci powie;) ale decyzja dobra - lepiej poczekac i kupic to co dobre;) Quote
DorkaWD Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Lucky.']Zdecydowałam, że sobie na razie odpuszczę, a dopiero za miesiąc kupię flexi summertime linkę kolor albo zielony albo pomarańczowy. Są z summertime 8 m linka ?[/quote] Linki są! Taśmy niestety NIE. Quote
Impresja&Simarilion Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Nie dajcie się naciągnąć. Wydaje mi się że fexi najlepiej kupować na wystawach. Ja swoje kupiłam za 58zł (taśma 5m chyba do 30 kg) a dzisiaj w sklepie zoologicznym widziałam identyczną za 80!! Quote
Agnes Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Impresja']Nie dajcie się naciągnąć. Wydaje mi się że fexi najlepiej kupować na wystawach. Ja swoje kupiłam za 58zł (taśma 5m chyba do 30 kg) a dzisiaj w sklepie zoologicznym widziałam identyczną za 80!![/quote] troszke smieszna opinia:lol: zawsze sie znajdzie drozej, a na wystawach - najczesciej jest drozej. Zreszta...co ja mam czekac na wystawe i specjalnie jechac po smycz?;) Quote
Marta_Ares Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 no wlasnie mialam napisac ciekawe kto jeszcze napisze o tych tasmach 8metrowych:angryy: Ja z flexi jestem jak narazie bardzo zadowolona, chodzi duzo ciszej niz poprzednia ferplast, i wytrzymala juz kilka prob uwaga koteczek, albo piesek:evil_lol: Chociaz nie stosuje jej codziennie, jak dla mnie duzo wygodniejsza jest normalna, chociazby ostatnio w busie jak jechalam na trening nie dosyc ze ledwo zdazylismy to musialam jeszcze trzymac w jednej rece flexi, pokazywac kierowcy szczepienie na wscieklizne,moj bilet miesieczny i placic za psa:lol: nigdy wiecej flexi do autobusu, :lol: Quote
puzzle Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Ludzie co wyscie sie uparli na te 8m tasmy, nigdy takowych nie bylo i prawodpodobnie nie bedzie!! Jest maxi i giant i na tym koniec, jak 8m to linka, jak tasma to 5m. Koniec tematu na kazdej stronie jest o tym wzmianka, troche czytac.... Najlepiej jest mimo wszystko kupowac w sklepie, jest gwarancja, jest sklep, mozna bez problemu oddac, na allegro ok taniej, ale czesto bez gwarancji, a nawet jak jest to po wystawieniu komentarza, czesto mozna sie w tyl ugryzc, wystawa to juz w ogole ciezka sprawa, bo wtedy nawet nie wiadomo gdzie szukac. Jezeli chce sie tanio to allegro, ja kupila jestem zadowolona, od roku dzien w dzien i wszystko ok, ale trafila mi sie felerna sztuka bez gwarncji i po pierwszym spacerku mialam idealnie nowa, blyszczaca obudowe. Wiec jak kto uwaza, w sklepach jest drozej, ale mamy zapewniona gwarancje, wszedzie indziej mamy lepsza cene, ale jak mamy pecha, to mamy go dla siebie. Quote
Jagoodkaxd Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 kuurdee^^ ile można czekać za głupią smyczą ? :roll::roll: Mam nadzieje ,że juutro przyjdzie , bo jak nie ...... :mad::mad::mad: Quote
marmara_19 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 flexi maxi u nas sprawdza sie super od tygodnia;p jestem b. zadowolona a psa mam silnego;p ja z przesylka zapalcilam 85zl a w zoologu to smao ksoztuje 125zl. ja mam paragon na smycz a smycz dostalam do 24h od zlozonego zamowienia. Quote
Jagoodkaxd Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 jeednak dziisiaj przyszła ;d Juuż wypróbowana : WSPANIAŁA!! :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 [quote name='marmara_19']flexi maxi u nas sprawdza sie super od tygodnia;p jestem b. zadowolona a psa mam silnego;p ja z przesylka zapalcilam 85zl a w zoologu to smao ksoztuje 125zl. ja mam paragon na smycz a smycz dostalam do 24h od zlozonego zamowienia.[/quote] ja mam maxi dla ciągnącego psa 45 kg (wcześniej 55) od ponad roku - używana codziennie na błoto, na deszcz, na śnieg i na plażę. Efekt = Taśma śmierdzi zwłokami :evil_lol: i nie da się jej doprać - ale smycz chodzi jak nowa a nie raz zaliczyła rajd po chodniku i 'o koteceek!' :diabloti: Quote
puzzle Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='Onomato-Peja']ja mam maxi dla ciągnącego psa 45 kg (wcześniej 55) od ponad roku - używana codziennie na błoto, na deszcz, na śnieg i na plażę. Efekt = Taśma śmierdzi zwłokami :evil_lol: i nie da się jej doprać - ale smycz chodzi jak nowa a nie raz zaliczyła rajd po chodniku i 'o koteceek!' :diabloti:[/QUOTE] Proponuje vanish;), mialam ten sam problem, taśma mi taka stechlizna smierdziala, ze nie dalo sie wyrobic, vanish troche posmierdzial swoim zapachem i sie ulotnil. Zeby uzyskac dobry efekt, trzeba dokladnie wyszorowac, zostawic na troche, pozniej splukac i powtorzyc max 3 razy, chociaz za pierwszym juz powinno byc ok. Ja uzywalam do dywanow i tapicerek;). Quote
Onomato-Peja Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='puzzle']Proponuje vanish;), mialam ten sam problem, taśma mi taka stechlizna smierdziala, ze nie dalo sie wyrobic, vanish troche posmierdzial swoim zapachem i sie ulotnil. Zeby uzyskac dobry efekt, trzeba dokladnie wyszorowac, zostawic na troche, pozniej splukac i powtorzyc max 3 razy, chociaz za pierwszym juz powinno byc ok. Ja uzywalam do dywanow i tapicerek;).[/quote] O super ! Dzięki :lol: Quote
Onomato-Peja Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Agnes']a ja proponuje suszyc tasme po kazdym mokrym spacerze;) i myc regularnie wtedy nic nie smierdzi;)[/quote] na poczatku tego nie wiedzialam ;) teraz od pół roku była po kazdym ( nie tylko deszczowym) spacerze porządnie myta i suszona i ciągle od niej wali Quote
Agnes Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 a ja proponuje suszyc tasme po kazdym mokrym spacerze;) i myc regularnie wtedy nic nie smierdzi;) Quote
Lucky. Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Zamówiłam flexi czerwoną linkę do 25 kg. Po świętach wysyłam pieniądze. Quote
Dogha Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja się zastanawiam czy by nie kupić FLEXI Smycz automatyczna classic 1 -5m (linka) do 12kg Niebieska W moim przypadku [U]taśma jest nie możliwa[/U], mam taką i Jazz [U]boi się[/U] odsunąć się ode mnie "aaa! to mnie ciągnie!" Na razie ma FLEXI Smycz automatyczna classic mini -3m (linka) do 8kg Zielona ale boje się, że nie wytrzyma...A chodzi na niej wzorowo.:razz: Po świętach idę sprawdzi cenę Flexi linki do 15 kg w moim zoologu. No i chce się upewnić czy linki mają mniejszy naciąg od taśm? Quote
Hawanka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [I][FONT=Franklin Gothic Medium]Ja jestem bardzo zadowolona z [/FONT][FONT=Verdana]Flexi compact 1 (taśma)miałam ja ponad 5 lat a [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]teraz mam [/FONT][FONT=Verdana]FLEXI Mini Summertime do 12 kg (taśma) i jest super !!! :multi:[/FONT][/I] Quote
DorkaWD Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Już przyszła zielona Summertime - śliczna:loveu: 5m taśma. Czy wygodnie? TAAAAKKKK! Często chodzę na spacery i z córką (w chuście) i z psem i teraz mając Flexi nie muszę się włóczyć z dzieckiem po krzakach :cool3: Opłaciło się! Jeden minus - ta smycz jest ciągle napięta :mad:Ale chyba to już taki urok :roll: Teraz czekam na obrożę do kompletu ;) Najbardziej ze smyczy zadowolony jest mój "M" - twierdzi, że to pierwsza normalnie wyglądająca smycz (pozostałe są w kwiatki lub wkolorze różowym lub czerwonym a to dla niego nie jest męskie :eviltong: chyba jakiś homofob mi się trafił:evil_lol:) Quote
Lucky. Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 To ja chyba też kupię ale linkę ;) Może jakieś fotki ? Quote
Dogha Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 My tez mamy zieloną summertime :cool3: Kupiłam przed wczoraj linkę do 12 kg niebieską i jest SUPER! Nie napina się aż tak ja taśma i wreszcie pies chodzi na spacery normalnie a nie na zasadzie "AAA! To cięgnie! Nie oddale się od Ciebie!" Quote
Recommended Posts