Viris Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Słuchajcie mam takie pytanie jeszcze ( się rozbrykałam ) czy to tylko od właściciela sklepu zależy żeby położyć skarbonkę dla schroniska ( np mogłabym napisać żeby to były pieniądze na nici do sterylizacji i podałabym że jedna taka to tylko 4 zł )? Czy gdzieś coś jeszcze trzeba "załatwić"? Mogłabym popytać w zoologicznych czy by się nie zgodzili - z plakatami się udało więc może i skarbonki przejdą. Quote
Reno2001 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [quote name='Viris']Słuchajcie mam takie pytanie jeszcze ( się rozbrykałam ) czy to tylko od właściciela sklepu zależy żeby położyć skarbonkę dla schroniska ( np mogłabym napisać żeby to były pieniądze na nici do sterylizacji i podałabym że jedna taka to tylko 4 zł )? Czy gdzieś coś jeszcze trzeba "załatwić"? Mogłabym popytać w zoologicznych czy by się nie zgodzili - z plakatami się udało więc może i skarbonki przejdą.[/quote] Na pewno potrzebna jest zgoda Kierownika ;). Quote
Viris Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/metalowe-puszki-z-goldenami-ciastka-na-mielec-do-20-stycznia-128735/[/URL] Pierwszy bazarek, dzisiaj jednak miałam trochę biegania więc chyba tylko to mi się dzisiaj uda wystawić. Jutro mam nadzieję że będę bardziej czasowa. Za przesyłkę nici nie muszę dopłacać - dostałam odpowiedź. No to kupuję 30 sztuk :loveu: Quote
halcia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Można i w prywatnych knajpkach,a najlepiej u znajomych,albo jak Cie ktoś poleci.Mój wet,zbiera jedzenie,uzywane smycze,ale skarbonki nie chciał,ze bedą posądzenia./On jest b.nieufny,już sparzył soie na ludziach/Cegiełki sprzedawał by chętnie. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [QUOTE] Cegiełki sprzedawał by chętnie. [/QUOTE] Halciu, a jak takie cegielki mialyby wygladac? Czy to moglyby byc zdjecia psiakow ze schroniska np. A4? Moglabym takie zdjecia wydrukowac na ladnym papierze, koszt pewnie 3-4 zl, mozna by np. po 8-10 zl cegielkowac. Harla83, ktora adoptowala suczke z Łagowa, zaproponowala wykonanie toreb ekologicznych np. z psami, z napisem schroniska, itd. Quote
halcia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Nie,to chodzi o cegiełki,takie,na jakie Urząd Miasta musi wydac zezwolenie.Ja to widziałam w formie paseczków takich 1cm x5 a na nich wydrukowana kwota/5zł ,10 itp/to jest rozliczalne,tylko niestety starania w Urzędzie,a zadna z nas nie jest w Mielcu./Takie kiedyś np robili chyba na szpitale/Ja kiedys wspominałam o tym w schr,bo nie wiem czy starac sie o to nie musiał by Kierownik lub p.Sobudzka.Torby,tez fajny pomysł,a dostałas na meila prop.kalendarza? Quote
basiagk Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [COLOR=Red][B]Przestrzegam przed pewnymi delikwentami (moze dzwonić dziewczyna o bardzo młodym głosie, wspomina o dziecku) z Tarnowa. Poszukują amstaffów i rottków innych bullków (prawdopodobnie do walk lub rozmnażania). Posiadam numer telefonu tych ludzi więc w razie czego można porównać. Końcówka ich numeru ....225[/B][/COLOR] Quote
_bubu_ Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Szukam osoby na wizytę przedadopcyjną w Sanoku , czy może znacie kogoś z tego rejonu? Quote
halcia Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Cosik Mielec spada.Podniose!Zamówione przez Kierownika 5 ocieplanych bud.Tym razem w Debicy.Zaczął moj maz,ze dał 450,no to co ,jedną zamówie?Kase schowam pod poduszke,bo mało?:eviltong:podobno pod koniec tyg.maja byc.A ja sie ciesze jak głupia,bo kolejne 5 dupek bedzie miało cieplej. Quote
Ulka18 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 No wlasnie kierownik przekonal dębickiego stolarza do produkcji ocieplanych bud. Pamietacie te serie bud z grubych 4,5 cm desek za 150-180 zl z tamtego roku? To wlasnie ten stolarz, budy wyjatkowo solidne. Ten stolarz to nasz firmowy kontrahent :wink: stara sie pilnowac, zeby pracownicy wykonali budy wyjatkowo solidnie. [B]Halciu[/B], znasz cene tej budy? Quote
halcia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Jeszcze nie wiem ale podobno ok.250....i domówiłam jeszcze jedna,bo spac o te psy nie moge jak sa mrozy.Dopłacic mam za 2 tyg.jak będzie jasne po ile.Przy mnie Kier.dzwonił,pan jeszcze nie zaczał,ma niby jutro działac.Na razie dałam Kierow.1250 zł. i na 6-ta dam.Zdjęcia wiecz.lub jutro,bialy psiak dopiero w boksie 85,dziewucha,7-8 lat.Zrobiłam jeszcze białą z117,większa,3,5 -4 lata,taką co niedawno urodziła.A czarne maluchy to jej dzieci.Reszte Ci pewnie opisze na pv jak dojda zdjęcia.A Baca ten z poprzednich zdjęć ma juz dom. Quote
Reno2001 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Baca to ten podhalan przy nas przywieziony 06.12??? Quote
halcia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Tak,własnie ten,taki piekny,duży zadbany,był na końcu schr.i go wypatrzyliPrzyjechał wtedy co i ja na zlot.A te mniejsze Backi,dalej na łancuchach.A.Reno zapomniałam podziękować za ta kase na budy.Wtedy mi ulzyłas,wydałam mniej,dzieki temu znów poszalałam:evil_lol:Ale zawaliłam jedno,płci szczeniaków nie znam:oops: Quote
Ulka18 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='halcia']Jeszcze nie wiem ale podobno ok.250....i domówiłam jeszcze jedna,bo spac o te psy nie moge jak sa mrozy.Dopłacic mam za 2 tyg.jak będzie jasne po ile.Przy mnie Kier.dzwonił,pan jeszcze nie zaczał,ma niby jutro działac.Na razie dałam Kierow.1250 zł. i na 6-ta dam. Zdjęcia wiecz.lub jutro,bialy psiak dopiero w boksie 85,dziewucha,7-8 lat.Zrobiłam jeszcze białą z 117,większa,3,5 -4 lata,taką co niedawno urodziła.A czarne maluchy to jej dzieci.Reszte Ci pewnie opisze na pv jak dojda zdjęcia.A Baca ten z poprzednich zdjęć ma juz dom.[/QUOTE] Dzisiaj rozmawialam z Panem Jurkiem, byl u nas w dziale. [B]Cena budy ok. 85 x 60 ocieplanej styropianem to 250 zl.[/B] Zapomnialam zapytac o styropian, ale chyba 5-tka. Jakby kierownik chcial wieksze, to oczywiscie cena wyższa. Ale te budy od Pana Jurka sa wyjątkowo solidnie zrobione, to te, na które skladalismy sie ze 2-3 lata temu. A te budy ocieplane, ktore ostatnio robi p.Jurek zamowilismy ja (dla Cioci, ktora ma 2 psy z mieleckiego schroniska i 1 suczke przygarnieta po samobójcy) i moj kolega z pracy dla swoich psow. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/6726/dsc7331cq9.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/6858/dsc7333oz5.jpg[/IMG][/URL] [B]Halciu[/B], dzieki z gory za zdjecia :Rose: Sunia ze 117 ma isc na sterylke z pieniedzy zebranych przez Nikki. Czy zdjecia robilas ze Zbyszkiem? Ciesze sie, ze podhalan poszedl, kawal psa byl z niego, nie dawalam go na strone, bo nie mialam opisu od kierownika :roll: Quote
Reno2001 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Podziękowania za ta kasę do głónie do Domi. To ona dała książki na bazarek :p. Ja cały czas reklamuję tego starszego Backa z Wielopola. Na razie cisza :-(. A z płcią szczeniaków sobie jakos poradzimy ;). Halciu- super, ze się uparłąś na budy. My ze sterylkami damy radę. Fajnie, ze się tak dzielimy robotą :loveu: Quote
halcia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Tak,ze Zbyszkiem,ale zapomniałam o płci maluchów:oops::oops::oops: z ogródka tez w ciemno,ale te psiaki znasz.Są zdjęcia tego płochliwego ,rudego cuda,co kuzynka Reno wzieła w opiekę wirt.z boksu 38.On ma 2 lata.Było tez pare białych,ale np z łatka nie wiedziałam czy robić,ale bede za 2 tyg,poceluje w pogodny dzien to co trzeba napisz.A na moje starania o Lori,to jeszcze "nakrzyczeli ",ze uparciuch nic nie chce.Kierownik podobno dał mu swój stary kozuch/ja wydzwaniałam o niego jak były mrozy/to wydarł z dziury.Na to na obrone powiedziałam,ze moze po kierowniku nie chciał.... Quote
Foxowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ulka mam pytanie czy w schronisku jak była Nuka nie miała problemów z oddychaniem? Jak tylko przyjechała na drugi dzień zaczęła się dusić, myśleliśmy że to ze strachu i w ogóle. Ale okazało się że ma zapalenie krtani. Dopiero teraz to wyszło :angryy:. Quote
Reno2001 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Czy wiadomo cokolwiek na temat wysyłki tych zakupionych nici? Quote
Ulka18 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Reno2001']Czy wiadomo cokolwiek na temat wysyłki tych zakupionych nici?[/QUOTE] [B][COLOR="Green"][SIZE="3"]Przyszlo 60 sztuk nici rozpuszczalnych. To teraz sterylki rusza ponownie. Nikki, nie wiem, które jeszcze pójda suczki, kierownik na pewno napisze.[/SIZE][/COLOR][/B] [QUOTE]Temat: Re: NICI Od: "Profil1" Data: Śr Stycznia 14 2009, 8:09 pm [B][COLOR="Red"] Nici przyszły wszystkie.[/COLOR][/B][/QUOTE] W przebudowie sa 2 boksy, ktore beda specjalnie dostosowane dla potrzeb psów niewidomych, inna podłoga, ocieplane ściany, nie wiem co jeszcze kierownik zlecił. [B] Foxowa[/B], nic nie wskazywalo na zapalenie krtani. Ale psy często mają po wyjsciu ze schroniska, wiadomo temperatura, caly czas na zewnatrz i non stop szczekanie, gdy ktos chodzi, przyjdzie. Quote
Nikki Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Ulka18'] :Rose: Sunia ze 117 ma isc na sterylke z pieniedzy zebranych przez Nikki.[/quote] Bardzo proszę o informację, które jeszcze sunie zostaną wysterylizowane :oops: :loveu: Quote
Foxowa Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Zostało jej to szczekanie, bo na każdego szczeka. Najgorsze że zaczęła się rzucać na ludzi, kiedyś faceta za nogawkę złapała. Quote
Reno2001 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [quote name='Foxowa']Zostało jej to szczekanie, bo na każdego szczeka. Najgorsze że zaczęła się rzucać na ludzi, kiedyś faceta za nogawkę złapała.[/quote] Kiedy przechodzicie obok obcych ludzi próbujcie skupiac jej uwage na sobie. Za każde spojrzenie na Was i nie zwracanie uwagi na innych, niech dostaje nagrodę (smakołyk, piłeczkę, to co ona lubi najlepiej). To jest do wypracowania, na prawdę, choc wymaga to cwieczeń. Ona sama z siebie się tego nie nauczy. Quote
Ulka18 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [QUOTE] Najgorsze że zaczęła się rzucać na ludzi, kiedyś faceta za nogawkę złapała. [/QUOTE] Tak to jest, pies ze schroniska lubi bardziej bronic swojego Pana, swojego podworka, itp. I robi to z pelnym przekonaniem, ze tak trzeba, dopóki sie nie przekona, ze nie wszyscy ludzie sa zli. Moja Casablanka na spacerach pokazala, ze nie lubi męzczyzn, ale zawsze mam psie ciasteczka w kieszeni i gdy tylko widze, ze podnosi ogon po zauwazeniu 'obiektu' odwracam jej uwage i daje ciastko. Szkolenie musi trwac caly czas, pies ze schroniska nie przychodzi przeciez z papierami z psiej szkoly :cool1: [B]Z dobrych wiesci : kierownik zakupil nasadki do maszynki Oster'a od Sabinki02, nasadki roznej dlugosci, bedzie mozna teraz przystrzyc psiaki nie tylko na łyso. Prosilam juz o ostrzyzenie psa kudlaczka z b. 17.[/B] Quote
Reno2001 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Super z tym nakładkami do maszynki. Najgorzej zawsze w schronisku mają włąsmnie kudłacze, których sierśc się kołtuni i dredzi a potem psiak wygląda jak kupa g... i nikt go nie chce :roll:. Teraz można będzie z tym skutecznie powalczyc :multi:. Quote
Ulka18 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Wysterylizowano suczke ruda, mala, mieszka w boksie 186. Cd sterylek nastąpi juz w ten weekend. [QUOTE]Temat: suka Od: "Profil1" Data: Cz Stycznia 15 2009, 7:47 pm Do: [email][email protected][/email] [B][COLOR="Red"] 2-3 letnia suczka po sterylizacji, jest na wyb.186.[/COLOR][/B][/QUOTE] Quote
Recommended Posts