Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie mam takie pytanie jeszcze ( się rozbrykałam ) czy to tylko od właściciela sklepu zależy żeby położyć skarbonkę dla schroniska ( np mogłabym napisać żeby to były pieniądze na nici do sterylizacji i podałabym że jedna taka to tylko 4 zł )? Czy gdzieś coś jeszcze trzeba "załatwić"?
Mogłabym popytać w zoologicznych czy by się nie zgodzili - z plakatami się udało więc może i skarbonki przejdą.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Viris']Słuchajcie mam takie pytanie jeszcze ( się rozbrykałam ) czy to tylko od właściciela sklepu zależy żeby położyć skarbonkę dla schroniska ( np mogłabym napisać żeby to były pieniądze na nici do sterylizacji i podałabym że jedna taka to tylko 4 zł )? Czy gdzieś coś jeszcze trzeba "załatwić"?
Mogłabym popytać w zoologicznych czy by się nie zgodzili - z plakatami się udało więc może i skarbonki przejdą.[/quote]

Na pewno potrzebna jest zgoda Kierownika ;).

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/metalowe-puszki-z-goldenami-ciastka-na-mielec-do-20-stycznia-128735/[/URL]

Pierwszy bazarek, dzisiaj jednak miałam trochę biegania więc chyba tylko to mi się dzisiaj uda wystawić. Jutro mam nadzieję że będę bardziej czasowa.

Za przesyłkę nici nie muszę dopłacać - dostałam odpowiedź. No to kupuję 30 sztuk :loveu:

Posted

Można i w prywatnych knajpkach,a najlepiej u znajomych,albo jak Cie ktoś poleci.Mój wet,zbiera jedzenie,uzywane smycze,ale skarbonki nie chciał,ze bedą posądzenia./On jest b.nieufny,już sparzył soie na ludziach/Cegiełki sprzedawał by chętnie.

Posted

[QUOTE]
Cegiełki sprzedawał by chętnie. [/QUOTE]
Halciu, a jak takie cegielki mialyby wygladac? Czy to moglyby byc zdjecia psiakow ze schroniska np. A4? Moglabym takie zdjecia wydrukowac na ladnym papierze, koszt pewnie 3-4 zl, mozna by np. po 8-10 zl cegielkowac. Harla83, ktora adoptowala suczke z Łagowa, zaproponowala wykonanie toreb ekologicznych np. z psami, z napisem schroniska, itd.

Posted

Nie,to chodzi o cegiełki,takie,na jakie Urząd Miasta musi wydac zezwolenie.Ja to widziałam w formie paseczków takich 1cm x5 a na nich wydrukowana kwota/5zł ,10 itp/to jest rozliczalne,tylko niestety starania w Urzędzie,a zadna z nas nie jest w Mielcu./Takie kiedyś np robili chyba na szpitale/Ja kiedys wspominałam o tym w schr,bo nie wiem czy starac sie o to nie musiał by Kierownik lub p.Sobudzka.Torby,tez fajny pomysł,a dostałas na meila prop.kalendarza?

Posted

[COLOR=Red][B]Przestrzegam przed pewnymi delikwentami (moze dzwonić dziewczyna o bardzo młodym głosie, wspomina o dziecku) z Tarnowa. Poszukują amstaffów i rottków innych bullków (prawdopodobnie do walk lub rozmnażania). Posiadam numer telefonu tych ludzi więc w razie czego można porównać. Końcówka ich numeru ....225[/B][/COLOR]

Posted

Cosik Mielec spada.Podniose!Zamówione przez Kierownika 5 ocieplanych bud.Tym razem w Debicy.Zaczął moj maz,ze dał 450,no to co ,jedną zamówie?Kase schowam pod poduszke,bo mało?:eviltong:podobno pod koniec tyg.maja byc.A ja sie ciesze jak głupia,bo kolejne 5 dupek bedzie miało cieplej.

Posted

No wlasnie kierownik przekonal dębickiego stolarza do produkcji ocieplanych bud. Pamietacie te serie bud z grubych 4,5 cm desek za 150-180 zl z tamtego roku? To wlasnie ten stolarz, budy wyjatkowo solidne. Ten stolarz to nasz firmowy kontrahent :wink: stara sie pilnowac, zeby pracownicy wykonali budy wyjatkowo solidnie.
[B]Halciu[/B], znasz cene tej budy?

Posted

Jeszcze nie wiem ale podobno ok.250....i domówiłam jeszcze jedna,bo spac o te psy nie moge jak sa mrozy.Dopłacic mam za 2 tyg.jak będzie jasne po ile.Przy mnie Kier.dzwonił,pan jeszcze nie zaczał,ma niby jutro działac.Na razie dałam Kierow.1250 zł. i na 6-ta dam.Zdjęcia wiecz.lub jutro,bialy psiak dopiero w boksie 85,dziewucha,7-8 lat.Zrobiłam jeszcze białą z117,większa,3,5 -4 lata,taką co niedawno urodziła.A czarne maluchy to jej dzieci.Reszte Ci pewnie opisze na pv jak dojda zdjęcia.A Baca ten z poprzednich zdjęć ma juz dom.

Posted

Tak,własnie ten,taki piekny,duży zadbany,był na końcu schr.i go wypatrzyliPrzyjechał wtedy co i ja na zlot.A te mniejsze Backi,dalej na łancuchach.A.Reno zapomniałam podziękować za ta kase na budy.Wtedy mi ulzyłas,wydałam mniej,dzieki temu znów poszalałam:evil_lol:Ale zawaliłam jedno,płci szczeniaków nie znam:oops:

Posted

[quote name='halcia']Jeszcze nie wiem ale podobno ok.250....i domówiłam jeszcze jedna,bo spac o te psy nie moge jak sa mrozy.Dopłacic mam za 2 tyg.jak będzie jasne po ile.Przy mnie Kier.dzwonił,pan jeszcze nie zaczał,ma niby jutro działac.Na razie dałam Kierow.1250 zł. i na 6-ta dam.

Zdjęcia wiecz.lub jutro,bialy psiak dopiero w boksie 85,dziewucha,7-8 lat.Zrobiłam jeszcze białą z 117,większa,3,5 -4 lata,taką co niedawno urodziła.A czarne maluchy to jej dzieci.Reszte Ci pewnie opisze na pv jak dojda zdjęcia.A Baca ten z poprzednich zdjęć ma juz dom.[/QUOTE]
Dzisiaj rozmawialam z Panem Jurkiem, byl u nas w dziale. [B]Cena budy ok. 85 x 60 ocieplanej styropianem to 250 zl.[/B] Zapomnialam zapytac o styropian, ale chyba 5-tka. Jakby kierownik chcial wieksze, to oczywiscie cena wyższa. Ale te budy od Pana Jurka sa wyjątkowo solidnie zrobione, to te, na które skladalismy sie ze 2-3 lata temu.

A te budy ocieplane, ktore ostatnio robi p.Jurek zamowilismy ja (dla Cioci, ktora ma 2 psy z mieleckiego schroniska i 1 suczke przygarnieta po samobójcy) i moj kolega z pracy dla swoich psow.
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/6726/dsc7331cq9.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/6858/dsc7333oz5.jpg[/IMG][/URL]

[B]Halciu[/B], dzieki z gory za zdjecia :Rose: Sunia ze 117 ma isc na sterylke z pieniedzy zebranych przez Nikki. Czy zdjecia robilas ze Zbyszkiem?

Ciesze sie, ze podhalan poszedl, kawal psa byl z niego, nie dawalam go na strone, bo nie mialam opisu od kierownika :roll:

Posted

Podziękowania za ta kasę do głónie do Domi. To ona dała książki na bazarek :p.
Ja cały czas reklamuję tego starszego Backa z Wielopola. Na razie cisza :-(.
A z płcią szczeniaków sobie jakos poradzimy ;).

Halciu- super, ze się uparłąś na budy. My ze sterylkami damy radę.
Fajnie, ze się tak dzielimy robotą :loveu:

Posted

Tak,ze Zbyszkiem,ale zapomniałam o płci maluchów:oops::oops::oops: z ogródka tez w ciemno,ale te psiaki znasz.Są zdjęcia tego płochliwego ,rudego cuda,co kuzynka Reno wzieła w opiekę wirt.z boksu 38.On ma 2 lata.Było tez pare białych,ale np z łatka nie wiedziałam czy robić,ale bede za 2 tyg,poceluje w pogodny dzien to co trzeba napisz.A na moje starania o Lori,to jeszcze "nakrzyczeli ",ze uparciuch nic nie chce.Kierownik podobno dał mu swój stary kozuch/ja wydzwaniałam o niego jak były mrozy/to wydarł z dziury.Na to na obrone powiedziałam,ze moze po kierowniku nie chciał....

Posted

Ulka mam pytanie czy w schronisku jak była Nuka nie miała problemów z oddychaniem? Jak tylko przyjechała na drugi dzień zaczęła się dusić, myśleliśmy że to ze strachu i w ogóle. Ale okazało się że ma zapalenie krtani. Dopiero teraz to wyszło :angryy:.

Posted

[quote name='Reno2001']Czy wiadomo cokolwiek na temat wysyłki tych zakupionych nici?[/QUOTE]
[B][COLOR="Green"][SIZE="3"]Przyszlo 60 sztuk nici rozpuszczalnych. To teraz sterylki rusza ponownie.
Nikki, nie wiem, które jeszcze pójda suczki, kierownik na pewno napisze.[/SIZE][/COLOR][/B]
[QUOTE]Temat: Re: NICI
Od: "Profil1"
Data: Śr Stycznia 14 2009, 8:09 pm
[B][COLOR="Red"]
Nici przyszły wszystkie.[/COLOR][/B][/QUOTE]
W przebudowie sa 2 boksy, ktore beda specjalnie dostosowane dla potrzeb psów niewidomych, inna podłoga, ocieplane ściany, nie wiem co jeszcze kierownik zlecił.
[B]
Foxowa[/B], nic nie wskazywalo na zapalenie krtani. Ale psy często mają po wyjsciu ze schroniska, wiadomo temperatura, caly czas na zewnatrz i non stop szczekanie, gdy ktos chodzi, przyjdzie.

Posted

[quote name='Ulka18']
:Rose: Sunia ze 117 ma isc na sterylke z pieniedzy zebranych przez Nikki.[/quote]

Bardzo proszę o informację, które jeszcze sunie zostaną wysterylizowane :oops:

:loveu:

Posted

[quote name='Foxowa']Zostało jej to szczekanie, bo na każdego szczeka. Najgorsze że zaczęła się rzucać na ludzi, kiedyś faceta za nogawkę złapała.[/quote]

Kiedy przechodzicie obok obcych ludzi próbujcie skupiac jej uwage na sobie. Za każde spojrzenie na Was i nie zwracanie uwagi na innych, niech dostaje nagrodę (smakołyk, piłeczkę, to co ona lubi najlepiej). To jest do wypracowania, na prawdę, choc wymaga to cwieczeń. Ona sama z siebie się tego nie nauczy.

Posted

[QUOTE]
Najgorsze że zaczęła się rzucać na ludzi, kiedyś faceta za nogawkę złapała. [/QUOTE]
Tak to jest, pies ze schroniska lubi bardziej bronic swojego Pana, swojego podworka, itp. I robi to z pelnym przekonaniem, ze tak trzeba, dopóki sie nie przekona, ze nie wszyscy ludzie sa zli. Moja Casablanka na spacerach pokazala, ze nie lubi męzczyzn, ale zawsze mam psie ciasteczka w kieszeni i gdy tylko widze, ze podnosi ogon po zauwazeniu 'obiektu' odwracam jej uwage i daje ciastko. Szkolenie musi trwac caly czas, pies ze schroniska nie przychodzi przeciez z papierami z psiej szkoly :cool1:

[B]Z dobrych wiesci : kierownik zakupil nasadki do maszynki Oster'a od Sabinki02, nasadki roznej dlugosci, bedzie mozna teraz przystrzyc psiaki nie tylko na łyso. Prosilam juz o ostrzyzenie psa kudlaczka z b. 17.[/B]

Posted

Super z tym nakładkami do maszynki. Najgorzej zawsze w schronisku mają włąsmnie kudłacze, których sierśc się kołtuni i dredzi a potem psiak wygląda jak kupa g... i nikt go nie chce :roll:. Teraz można będzie z tym skutecznie powalczyc :multi:.

Posted

Wysterylizowano suczke ruda, mala, mieszka w boksie 186. Cd sterylek nastąpi juz w ten weekend.
[QUOTE]Temat: suka
Od: "Profil1"
Data: Cz Stycznia 15 2009, 7:47 pm
Do: [email][email protected][/email]
[B][COLOR="Red"]
2-3 letnia suczka po sterylizacji, jest na wyb.186.[/COLOR][/B][/QUOTE]