maga18 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Dorota_33 napisał(a):resuruss napisał(a):Dorota33!Jak mowi stare przyslowie : "Na nauke nigdy nie jest za pozno" :D Pies ma dopiero 19 miesiecy ,wiec to jeszcze mlodzieniec. Ja Quanda wystawie pierwszy raz w Katowicach na wystawie - niestety jego zycie tak sie potoczylo ,ze nie byl wczesniej wystawiany.Dodam tylko ,ze urodzil sie w sierpniu 2003. Zgadza sie,ale Ty masz doswiadczenie w wystawianiu psow,a ja nigdy tego nie robilam,wiec jezeli wziac pod uwage to,ze ja jestem amatorem,a moj pies nie stal na ringu to ciezko przewidziec co z teg moze wyjsc. SLUZYMY POMOCĄ !!!! :D :D :D Na kazdej wystawie jest ktos z nas :D Gdzie mieszkasz ??
Dorota_33 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Mieszkam w Gdansku,konkretnie Oliwa-calkiem niedaleko Sopotu.
maga18 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 no wiec 18 lutego jest w Gdańsku krajowa IX grupy :) jakbys sie pospieszyla z wyrobieniem rodowodu to byscie mogli na niej zadebiutowac! :D
Dorota_33 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 To po tej wystawie zapraszam do mnie na kawe,bo jest w sasiedztwie.Poprosze jeszcze o pare wskazowek,jak przygotowac sie do wystawy ,jezeli to bedzie pierwsza wystawa
resuruss Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Dorota33!Jasne ,ze udzielimy wskazowek....Po pierwsze pies musi chodzic przy lewej nodze na ringowce czyli takiej specjalnej smyczy wystawowej.Zreszta bedac na wystawie na pewno sie przygladalas jak bieganie po ringu wyglada.Sedzia ocenia psa biegnacego po okregu zeby sprawdzic jego wykrok i posuw,a potem kazde zaprezentowac psa w lini prostej od siebie zeby sprawdzic ustawienie konczyn ( moga byc rownolegle ,zbiezne ,rozbiezne). To nic trudnego.Pies ma nosic glowe wysoko,ale to mozna osiagnac smakolykiem.Wazne jest by Gizmo nie skakal,nie weszyl i nie szarpal sie na ringowce. Sedzia takze sprawdza zgryz pieska wiec musisz nauczyc go by bez problemu znosil manipulacje przy pysiu.To mozna osiagnac zaczynajac od dotykania glowy (+smakolyk) ,potem dotykania mordy (+smakolyk),odslaniania zebow ( +smakolyk) w niedlugim czasie powinien skojarzyc ,ze za grzeczne zachowanie dostaje nagrode.
Dorota_33 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Ringówka jest w domu,chodzi na niej bez problemu.Napewno pocwicze,dziekuje za rady.
resuruss Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Poza tym oczywiscie pies musi byc nauczony stania w pozycji wystawowej- tzn przednie nogi prostopadle do podloza,tylne odstawione tak ,aby uwydatnic katowanie . Radze tez przyzwyczaic go do stania na stole,bo male rasy sa sedziowane na specjalnych stolikach. Widze ze nie powinno byc problemu z wystawieniem Gizma!
maga18 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 resuruss napisał(a):Poza tym oczywiscie pies musi byc nauczony stania w pozycji wystawowej- tzn przednie nogi rownolegle do podloze,tylne odstawione tak ,aby uwydatnic katowanie . Radze tez przyzwyczaic go do stania na stole,bo male rasy sa sedziowane na specjalnych stolikach. Widze ze nie powinno byc problemu z wystawieniem Gizma! ciekawe Res :lol: toz to pozycja leżąca :lol: :jumpie:
gruca Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Dorota_33 też namawiam na wystawianie psa,chociaż daj mu szansę,to że jest skąpo owłosiony naprawdę nie przeszkadza mam suczkę z pięcioma włoskami i jest trzykrotnym championem do ukończenia Interchampiona brakuje odstępu czasu.Super się porusza,jest bardzo ładnie zbudowana i to się najbardziej liczy,są sędziowie którzy są zachwyceni jej skórą bo ma bardzo delikatną. Jeżeli dostanie 3 oceny doskonałe będzie reproduktorem .Daj mu szansę.
resuruss Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 maga18 napisał(a):resuruss napisał(a):Poza tym oczywiscie pies musi byc nauczony stania w pozycji wystawowej- tzn przednie nogi rownolegle do podloze,tylne odstawione tak ,aby uwydatnic katowanie . Radze tez przyzwyczaic go do stania na stole,bo male rasy sa sedziowane na specjalnych stolikach. Widze ze nie powinno byc problemu z wystawieniem Gizma! ciekawe Res :lol: toz to pozycja leżąca :lol: :jumpie: Hahahahahha! :lol: :o Juz zmienilam. :wink:
Dorota_33 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 gruca napisał(a):Dorota_33 też namawiam na wystawianie psa,chociaż daj mu szansę,to że jest skąpo owłosiony naprawdę nie przeszkadza mam suczkę z pięcioma włoskami i jest trzykrotnym championem do ukończenia Interchampiona brakuje odstępu czasu.Super się porusza,jest bardzo ładnie zbudowana i to się najbardziej liczy,są sędziowie którzy są zachwyceni jej skórą bo ma bardzo delikatną. Jeżeli dostanie 3 oceny doskonałe będzie reproduktorem .Daj mu szansę. Nie wiem czy moj pies jest ładnie zbudowany,ze skóra nie ma raczej żadnych problemów-myśle,że jest ładna.
AnkaW Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Dorota_33 napisał(a):Sluchajcie,a nie jest troche za pozno,zeby go wystawiac?Z tego co wiem to przygotowuje sie juz od szczeniaka do wystawiania.Teraz moze byc ciezko. Dorota, nic się nie przejmuj, wcale nie jest za późno :lol: :lol: Mój Gizmo po raz pierwszy miał ubraną ringówkę w wieku 16 miesięcy i jakoś nam poszło. Jestem kiepskim wystawiającym :oops: , Gizmo za wystawami tez nie przepada :roll: , ale jakoś nam idzie :lol: raz lepiej raz gorzej. I tylu fajnych znajomych mozna spotkac. :angel: :angel:
Draczyn Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Moja suczka tez była pierwszy raz wystawiana klasie posredniej. i co z tego , że ma skąpe owłosienie. ma za to jedwabistą skórę bez Zadnego pryszcza, oraz podobno, jak pisali sedziowie idealną budowę anatomiczną. Nigdy nie musialam stosować żadnych kremow, ani odżywek na skórę. Taka jej uroda, że tego nie potrzebuje. Hodowca mi powiedzial abym smarowała ją kremem do opalania, ale gdy tylko ją posmarowałam, to buldożki natychmiast wszystko z niej zlizały, węc zaprzestałam i skórę ma do dziś ekstra. Dorota zachęcam Cię do wystawiania, to naprawde jest wciągające. Poznasz wiele fajnych ludzi i myślę, że Ci się to spodoba
Dorota_33 Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Dziekuje Wam za dodanie odwagi,myśle że powinnam sprobować.Na poczatek złoże wizyte w ZK i wyrobie rodowod.
Iwona Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Dzisiaj moje dziewczyny spędzały popołudnie oglądając " Śmiechu warte" :jumpie: :jumpie: :jumpie:
Draczyn Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Iwona napisał(a):Dzisiaj moje dziewczyny spędzały popołudnie oglądając " Śmiechu warte" :jumpie: :jumpie: :jumpie: Iwona przepiękne. U mnie grzywaczyk podobnie się złości, gdy sharpej, albo buldożek ją przygniecie
Ilona Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Iwona napisał(a):Dzisiaj moje dziewczyny spędzały popołudnie oglądając " Śmiechu warte" :jumpie: :jumpie: :jumpie: Iwonko Śliczne te twoje dziewczyny :D a jak ładnie się uśmiechają :D
paniMysza Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Dorota_33 napisał(a):Sluchajcie,a nie jest troche za pozno,zeby go wystawiac?Z tego co wiem to przygotowuje sie juz od szczeniaka do wystawiania.Teraz moze byc ciezko. na pewno nie za pozno. pomagałam kiedys w przygotowaniu i wystawianiu 7-letniej suni- szpica wilczastego. zdobyła NSwR :lol:
Dorota_33 Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 A powiedzcie mi co to za grzywacz ten z lewej,i jaka to hodowla?
resuruss Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Dorota33!Czy to zdjecie z regorocznego Sopotu????Psy otwarta z tego co widze po prawej Don Juan z Lubuskiej Wsi ,a z lewej Asko Elemelek ...nie jestem pewna.....jesli sie pomylilam to prosze o korekte.
bula Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Na 99,9% to Zw.Mł.Asko mieszkający w hod. Opławieckie Czary Bydgoszcz
Dorota_33 Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 Tak to fotki z Sopotu.Mam wiecej,tylko kiepska jakosc.Napewno to hodowla z Bydgoszczy,tylko nie znalam nazwy hodowli
Recommended Posts