Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='KarolaBox']Witam!
Mam problem :/ Jak tylko Tosia do nas trafila kupowałam jej Royala Mini Puppy i wcinała go bardzo chętnie. Od czasu do czasu gotowałam jej ryż+mięsko+ważywka i jadła, aż się uszy trzęsły :) :evil_lol: Jednak ze względu na cene spróbowałam kupić ACANE, która nie przypadła Tosińskiej do gustu :roll: , więc wróciłyśmy do Royala, ale tu komplenta klapa :mad: :shake: Po tej ACANie Tośka nie chce jeść ani Royala, ani nawet gotowanego jedzonka :shake: :-? Może podać jej inną karmę? Co polecacie? Co sądzicie o Purinie Dog Chow lub Purinie Pro Plan lub tez o jakieś innej karmie?[/quote]

Radze wybrac sie do dobrego sklepu i wyniesc jak nawiecej probek karm. Pozniej podawac i testowac ktora je najchetniej. (jesli czesto sie zmienia karme moze pojawic sie biegunka, WIEC UWAGA)

Posted

[quote name='Chefrenek']Cześć Karola. Z tych dwóch to polecam proplan, sama podawałam (z jagnięciną). A ona nic nie chce jeśc w ogóle???[/quote]

Jak jej wsypię tę karmę to długo stoi (czasem nawet cały dzień ! ) I wieczorem jak już jest straaaasznie głodna to już zje :roll: Tzn wiesz, jakbym jej dawała samo mięsko z kurczaka to zje, ale tak nie może być ! To jest jeszcze młody organizm, nie mogę jej przecież tak głodzić :cool1: Chyba rzeczywiście pójdę do zoologicznego i wezmę jakieś próbki karm.

Posted

[quote name='KarolaBox']Jak jej wsypię tę karmę to długo stoi (czasem nawet cały dzień ! ) I wieczorem jak już jest straaaasznie głodna to już zje :roll: Tzn wiesz, jakbym jej dawała samo mięsko z kurczaka to zje, ale tak nie może być ! To jest jeszcze młody organizm, nie mogę jej przecież tak głodzić :cool1: Chyba rzeczywiście pójdę do zoologicznego i wezmę jakieś próbki karm.[/quote]

Moze Twoja bulwa bawi sie w malego terroryste :diabloti::diabloti::diabloti:

My z Klara to przerabialismy. Byl bunt jedzeniowy, tylko ciasteczka i smakolyki.
Powiedzialam basta. Kupilam wor 10 kilo karmy i powiedzialam albo ona albo ja.

Ustal stale godziny posilku, jesli psiak jest juz dorosly (ponad rok) to 2 razy dziennie mozesz karmic. Jesli mlodszy to mozna 3 razy.

No i np 10 rano i 18 wieczorem stawiasz miske z karma.
Sucha karma bez dodatkow chyba ze witaminy.
Miska moze stac max 30 minut. Jesli pies nie zjada to zabieramy miche i dajemy dopiero gdy przyjdzie czas na "kolejna" porcje.
Moze byc i tak ze nie bedzie jadla i caly dzien, ale uwierz przez tydzien takich cwiczen Klara zaczela wpierniczac wszystko co dostala w misce i bez wykrzywiania pychem.
A ostatnio jak przyszla "pora karmienia" to sama sie dopominala :)

Mysle ze warto jednak troche psiaka "ustawic", jesli chodzi o zarelko.

Posted

ja bajtowi tez tak robie jak viris klarci, tyle ze z gotowanym bo karame je w ostateczności, kiedy grozi mu juz smierc glodowa:evil_lol:
ale on mimo wszystko jest taki wybredny ze potrafi sam z siebie jednego dnia nie zjesc miski, ale za to nasteonego najada sie za dwoch:cool3:

Posted

[quote name='_beatka_']ja bajtowi tez tak robie jak viris klarci, tyle ze z gotowanym bo karame je w ostateczności, kiedy grozi mu juz smierc glodowa:evil_lol:
ale on mimo wszystko jest taki wybredny ze potrafi sam z siebie jednego dnia nie zjesc miski, ale za to nasteonego najada sie za dwoch:cool3:[/quote]

Slyszalam gdzies teorie ze dla zdrowia psa mozna mu jeden dzien w tygodniu robic glodowke. Moze bajcik prowadzi zdrowy tryb zycia?

Posted

Już tez kombinowałam, żeby Royal'a mieszać z jakąś puszka (nawet Preedegree, tylko, żeby ładny zapach był) to Antoś wyjadał tylko jedzonko z puszki a granulki karmu wypluwał :/ Czubek jeden no :)

Posted

[quote name='Chefrenek']Najpierw był kaszel a później doszło ulewanie. Teraz bierze leki i jest lepiej.:multi:[/quote]

[B]To całe szczęscie[/B].:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Dzis byłam w zoologicznym i dostałam 2 próbki, bo więcej pan nie miał, dostałam Purinę Pro Plan i Nutro Choice, otworzyłam 2 próbki i podałam oddzielnie. Nutro wzięła i wypluła, a Purina jej smakowała ;) Więc kupię mniejszą ilość na wagę na razie i zobaczę czy będzie jadła :)

Posted

A my teraz testujemy Hill'sa :eviltong: Jak na razie wsuwają aż się uszy trzęsą a qupki super - czego niestety nie mogę powiedziec o ostatnim opakowaniu Royala - nie wiem co z nim nie tak ale wykluczałam pokolei wszystko z ich menu,zbadałam kupki,odrobaczyłam i tylko po royalu kupska było bardzo bardzo brzydkie :shake:

Posted

Tego dostaliśmi z bajtkiem próbeczkę od naszej wetki, zjadł, ale jakoś entuzjazmu to w nim nie wzbudziło za specjalnego, ale żadnych kupowych rewelacji nie było
a swoją drogą to bajtuś hill'sa lubi najbardziej, ale baczyska takie po nim sadzi, że aż mnie zatyka:evil_lol:

Posted

U nas nie bylo zadnych problemow przez 3 lata,zamawialam indoora,shih tzu,mini sensible,medium - i zawsze ok.Jakis czas temu zamowilam 9,5 kg mini sensible i jakies felerne to opakowanie :roll: