_beatka_ Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 bajtek jadl royala, eukanube i hillsa, ten ostatni szedl mu zdecydowanie najlepiej. Jak byl maly to dostawal purine ale jakos mu nie szla:shake: Quote
Chefrenek Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Ja na razie nie daję suchego bo mi weterynarz odradził (Chefren ma problem z żołądkiem) Quote
Hebulka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Chefrenek']Ja na razie nie daję suchego bo mi weterynarz odradził (Chefren ma problem z żołądkiem)[/quote] A co mu się dzieje ?? Quote
Chefrenek Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Wtórne rozszerzenie. Leczenie może potrwać nawet kilka LAT. Quote
Viris Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='KarolaBox']Witam! Mam problem :/ Jak tylko Tosia do nas trafila kupowałam jej Royala Mini Puppy i wcinała go bardzo chętnie. Od czasu do czasu gotowałam jej ryż+mięsko+ważywka i jadła, aż się uszy trzęsły :) :evil_lol: Jednak ze względu na cene spróbowałam kupić ACANE, która nie przypadła Tosińskiej do gustu :roll: , więc wróciłyśmy do Royala, ale tu komplenta klapa :mad: :shake: Po tej ACANie Tośka nie chce jeść ani Royala, ani nawet gotowanego jedzonka :shake: :-? Może podać jej inną karmę? Co polecacie? Co sądzicie o Purinie Dog Chow lub Purinie Pro Plan lub tez o jakieś innej karmie?[/quote] Radze wybrac sie do dobrego sklepu i wyniesc jak nawiecej probek karm. Pozniej podawac i testowac ktora je najchetniej. (jesli czesto sie zmienia karme moze pojawic sie biegunka, WIEC UWAGA) Quote
Hebulka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Chefrenek']Wtórne rozszerzenie. Leczenie może potrwać nawet kilka LAT.[/quote] ojej :-(,a jak to się obajwia ? Quote
KarolaBox Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Chefrenek']Cześć Karola. Z tych dwóch to polecam proplan, sama podawałam (z jagnięciną). A ona nic nie chce jeśc w ogóle???[/quote] Jak jej wsypię tę karmę to długo stoi (czasem nawet cały dzień ! ) I wieczorem jak już jest straaaasznie głodna to już zje :roll: Tzn wiesz, jakbym jej dawała samo mięsko z kurczaka to zje, ale tak nie może być ! To jest jeszcze młody organizm, nie mogę jej przecież tak głodzić :cool1: Chyba rzeczywiście pójdę do zoologicznego i wezmę jakieś próbki karm. Quote
Chefrenek Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Hebulka']ojej :-(,a jak to się obajwia ?[/quote] Najpierw był kaszel a później doszło ulewanie. Teraz bierze leki i jest lepiej.:multi: Quote
Viris Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 [quote name='KarolaBox']Jak jej wsypię tę karmę to długo stoi (czasem nawet cały dzień ! ) I wieczorem jak już jest straaaasznie głodna to już zje :roll: Tzn wiesz, jakbym jej dawała samo mięsko z kurczaka to zje, ale tak nie może być ! To jest jeszcze młody organizm, nie mogę jej przecież tak głodzić :cool1: Chyba rzeczywiście pójdę do zoologicznego i wezmę jakieś próbki karm.[/quote] Moze Twoja bulwa bawi sie w malego terroryste :diabloti::diabloti::diabloti: My z Klara to przerabialismy. Byl bunt jedzeniowy, tylko ciasteczka i smakolyki. Powiedzialam basta. Kupilam wor 10 kilo karmy i powiedzialam albo ona albo ja. Ustal stale godziny posilku, jesli psiak jest juz dorosly (ponad rok) to 2 razy dziennie mozesz karmic. Jesli mlodszy to mozna 3 razy. No i np 10 rano i 18 wieczorem stawiasz miske z karma. Sucha karma bez dodatkow chyba ze witaminy. Miska moze stac max 30 minut. Jesli pies nie zjada to zabieramy miche i dajemy dopiero gdy przyjdzie czas na "kolejna" porcje. Moze byc i tak ze nie bedzie jadla i caly dzien, ale uwierz przez tydzien takich cwiczen Klara zaczela wpierniczac wszystko co dostala w misce i bez wykrzywiania pychem. A ostatnio jak przyszla "pora karmienia" to sama sie dopominala :) Mysle ze warto jednak troche psiaka "ustawic", jesli chodzi o zarelko. Quote
_beatka_ Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 ja bajtowi tez tak robie jak viris klarci, tyle ze z gotowanym bo karame je w ostateczności, kiedy grozi mu juz smierc glodowa:evil_lol: ale on mimo wszystko jest taki wybredny ze potrafi sam z siebie jednego dnia nie zjesc miski, ale za to nasteonego najada sie za dwoch:cool3: Quote
Mada&Teodor Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Na szczęscie ja nie mam takich problemów. Teodor wciąga wszystko jak odkurzacz (gotowane i suchą karme). Tylko ostatnio "znudził" mu się chyba ser biały bo jakoś nie chętnie go je. Quote
Chefrenek Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Mój też by wszystko jadł, ale mu nie wolno. Quote
Viris Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 [quote name='_beatka_']ja bajtowi tez tak robie jak viris klarci, tyle ze z gotowanym bo karame je w ostateczności, kiedy grozi mu juz smierc glodowa:evil_lol: ale on mimo wszystko jest taki wybredny ze potrafi sam z siebie jednego dnia nie zjesc miski, ale za to nasteonego najada sie za dwoch:cool3:[/quote] Slyszalam gdzies teorie ze dla zdrowia psa mozna mu jeden dzien w tygodniu robic glodowke. Moze bajcik prowadzi zdrowy tryb zycia? Quote
KarolaBox Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Już tez kombinowałam, żeby Royal'a mieszać z jakąś puszka (nawet Preedegree, tylko, żeby ładny zapach był) to Antoś wyjadał tylko jedzonko z puszki a granulki karmu wypluwał :/ Czubek jeden no :) Quote
Hebulka Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 [quote name='Chefrenek']Najpierw był kaszel a później doszło ulewanie. Teraz bierze leki i jest lepiej.:multi:[/quote] [B]To całe szczęscie[/B].:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
_beatka_ Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 [B]viris[/B] on raczej dba o linie:evil_lol: Quote
KarolaBox Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Dzis byłam w zoologicznym i dostałam 2 próbki, bo więcej pan nie miał, dostałam Purinę Pro Plan i Nutro Choice, otworzyłam 2 próbki i podałam oddzielnie. Nutro wzięła i wypluła, a Purina jej smakowała ;) Więc kupię mniejszą ilość na wagę na razie i zobaczę czy będzie jadła :) Quote
Hebulka Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 A my teraz testujemy Hill'sa :eviltong: Jak na razie wsuwają aż się uszy trzęsą a qupki super - czego niestety nie mogę powiedziec o ostatnim opakowaniu Royala - nie wiem co z nim nie tak ale wykluczałam pokolei wszystko z ich menu,zbadałam kupki,odrobaczyłam i tylko po royalu kupska było bardzo bardzo brzydkie :shake: Quote
_beatka_ Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Tego dostaliśmi z bajtkiem próbeczkę od naszej wetki, zjadł, ale jakoś entuzjazmu to w nim nie wzbudziło za specjalnego, ale żadnych kupowych rewelacji nie było a swoją drogą to bajtuś hill'sa lubi najbardziej, ale baczyska takie po nim sadzi, że aż mnie zatyka:evil_lol: Quote
Hebulka Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 U nas nie bylo zadnych problemow przez 3 lata,zamawialam indoora,shih tzu,mini sensible,medium - i zawsze ok.Jakis czas temu zamowilam 9,5 kg mini sensible i jakies felerne to opakowanie :roll: Quote
_beatka_ Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 hmm...moze tylko to opakowanie jakieś felerne...?:roll: Quote
Chefrenek Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 A czy ktoś podawał Nutrę Gold indoor adult micro bite Quote
Wiola.od.Gacka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Gacek je Nutrę czerwoną dla alergików. Tą o którą pytasz dawał LOKYS chwalił ją ja kupić jej nie mogłam, nie spotkałąm. Anka Quote
Recommended Posts