Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marta i Wika']Można było poprosić o to psa :evil_lol:[/quote]
A wiesz,ze próbowaliśmy bo na kluczach była maskotka przywiazana wiec klucze nie mogly w domu na wieszchu lezeć bo duke sie na nie rzucal no i akurat do tej trasy mis zostal zdjety:evil_lol: no to przywołujemy go do przedniej szyby a on za nic nie chciał przejść z tylnego siedzenia na przednie bo na tylnym była jego kumpela:evil_lol::evil_lol::evil_lol:i jeszcze poszczekiwał zadowolony

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Super maluszek! :loveu:[/quote]

Zimorodki są cudne :loveu: Takie maleńkie, wściekle kolorowe :loveu:

[quote name='Paskuda_Bandzior']Co do Weny, odchudzanka i Twoich kluczyków to...
Jak udało Ci się je odzyskać :crazyeye:?[/quote]

Klapki od bagażnika nie miałam założonej, a auto było otwarte :p

[quote name='Marta i Wika']Śliczny klejnocik - zimorodek :loveu:
Rzadko udaje się go tak ładnie wypatrzyć, a co dopiero zrobić fotkę :-)[/quote]

Eeeee, nie przesadzaj. Te zimorodki, które widziałam, to aż kłuły po oczach :cool3:

[quote name='ewka i haker'][URL]http://img159.imageshack.us/img159/3117/imgp0763gf3.jpg[/URL]
ale duzo sniegu bylo
ale fajne ma uszka:loveu:[/quote]

Zdjęcia w cieniu, to śnieg się ostał ;)

[quote name='KaRa_']Śliczny zimorodek:loveu:
A co do kluczyków skąd ja to znam:lol:[/quote]

To mieliście jeszcze ciekawszą przygodę :cool3:

[quote name='Matusz'][COLOR=navy][B]tylko 3 ??:eviltong::eviltong::eviltong:[/B][/COLOR]

[B][COLOR=navy]:loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/B][/quote]

Już daję kolejne:
[IMG]http://img509.imageshack.us/img509/1869/imgp0774kr1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img146.imageshack.us/img146/3390/imgp0785ib1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/4083/imgp0810vc8.jpg[/IMG]

CDN

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Ja generalnie mam tak, że mnie nie boli w trakcie (w sumie to nawet nie pamiętam, żeby mnie kiedykolwiek stawy bolały w trakcie biegania czy czegoś) - bolą potem. Wracam do domu, idę po zakupy i stwierdzam, że ten chodnik taki twardy, że mnie kolana bolą od chodzenia po nim, albo mi dokucza staw skokowy - w czasie chodzenia, nawet kilka dni po bieganiu...
[/QUOTE]

Ja miałam straszne kłopoty z kolanami po powrocie z męskiego wypadu w polskie Tatry we wrześniu. Przejście kilkuset metrów to była jakaś katorga. Nawet dłuższe siedzenie w jednej pozycji dawało taki efekt, że ledwo udawało mi się wstać.
Oczywiście ortopeda mnie obmacał na lewo i prawo. USG kolana. Stwierdzone wyschnięcie mazi stawowej w kolanie, zatarcie kolana - a to wszystko sprawa przeciążeniowa.
I dostałam genialne prochy na kolano (Arthron o ile się nie mylę), 1,5 miesiąca łykania i już nie pamiętam kiedy ostatnio kolano mnie bolało. Lekarz mi powiedział, że mogę zażywać go też profilaktycznie (przed kolejnym wypadem w góry). Nie jest na recepte, można spokojnie go dostać w aptece. Przyczynia się do regeneracji chrząstki stawowej w kolanie, wzmaga wytwarzanie mazi stawowej.
Tabletki są dość drogie. Opakowanie 60 kosztuje ponad 50zł:roll:, ale jest jakiś odpowiednik polski - ale jak z jego skutecznością to Ci nie powiem..:shake:

Co najważniejsze - problemów ze stawami lekcewarzyć nie można, bo nie leczone często same nie przechodzą :shake: Jakby to nie minęło Marysiu, to radziłabym znaleźć jakiegoś dobrego ortopedę, zrobić pożądne USG i wtedy wszystko powinno się wyjaśnić.

Przepiękne zdjęcia !!!:multi:

Posted

Dziękuję za miłe słowa nt zdjęć :multi:
[B]Justa [/B]dzięki za info o stawach :buzi:

Ja padam na twarz ;) więc krótko: moje obawy co do Uny reakcji na wykładzinę były... niepotrzebne. Zaczęła szybko i z biegu na bieg było jeszcze szybciej. Zaczęłyśmy od trzeciego miejsca w A1 - z dwoma błędami :mad: flajerek i złe wejście w slalom, pomimo odmowy niezły czas. Torki open ekstremalnie trudne, zdecydowanie zbyt trudne jak na nasze umiejętności - ale były to eliminacje do MŚ, więc i powinny takie być. Tak więc dwie detki :lol:
Dziś zaczęłyśmy od wygranego A1 - trzy sekundy szybciej od najszybszego bordera :razz: czysto i fajnie :multi: Potem oczywiście detka w agility i zdziwienie :-o zaliczony juming :-o - z dwoma błędami i wooooolno (zwalniałam ją ja niestety, mea culpa), co dało zaszczytne 9 miejsce :evil_lol:

Generalnie jest baaaaaaaaaardzo zadowolona :multi::multi::multi:

Pozdrawiam
Marysia i Una