Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj rocznica śmierci Turka.... Znowu zapalimy swieczke.....[']
To poprzednim Rexika....
[URL=http://img170.imageshack.us/my.php?image=img0006turek2lp3.jpg][IMG]http://img170.imageshack.us/img170/2048/img0006turek2lp3.th.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Trochę sie nasz geriatria przewietrzyła.....
Powód? - [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6495886#post6495886[/url]

Dziś do doc jeszcze nie pójdę. W sobotę miał być ale nie był, ale napewno bedzie jutro... Przedwczoraj wyszła tylko raz i było BARDZO kiepsko, wczoraj już nie wyszła wcale i nie skupiła sie wogóle :-( Poobserwuje ją jeszcze dzisiaj.
Jutro trzeba już podjąc decyzję. Jeśli 2 i pół doby nie będzie jadła i qoopkała to już nie będę sie ociągać....

Posted

PSIA DUSZA
Barbara Borzymowska
To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem
Że pies to czasem więcej jest niż człowiek
On nie ma duszy, mówisz...
Popatrz jeszcze raz
Psia dusza większa jest od psa
My mamy dusze kieszonkowe
Maleńka dusza, wielki człowiek
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie
A kiedy się pożegnać trzeba
I psu czas iść do psiego nieba
To niedaleko pies wyrusza
Przecież przy tobie jest psie niebo
Z tobą zostaje jego dusza

Wisela1 ja straciłam mojego ukochanego Kubusia 09.08 czyli cztery dni temu. Wczoraj przygarnęłam bidulka Tofika ze schroniska. Nie na zastępstwo ale żeby dać mu szansę. Pewnie Twoja Zoreczka biega z moim wariatem za Tęczowym Mostem... Trzymaj się...

Posted

Elu , bardzo Ci współczuję :-(
kibicowałam Wam tu po cichutku , jestem pełna podziwu dla Twojego poświęcenia i siły !
Trzymaj się , ściskam Cię mocno !
dla Zoreczki
[*]
[*]
[*]
ona już znowu młoda i pełna sił biega za Tęczowym Mostem i będzie nad Tobą czuwała !

Posted

Co jakiś czas siegam po kromeczkę dla Zoreczki...
Czasem słyszę stukot jej pazurków na płytkach.. W nocy drażniła mnie cisza...Nie słyszłam jej oddechu, rano nie było sioorków na podłodze i nikt nie wypił wody z miseczki w łazience....
Rexik - szczęśliwy Pisałam kiedyś że to urodzony jedynaczek egocentryk.
Filemonek cierpi i to widać....
Tak puuuuuusto. Nie mam komu klepac "wierszyków", nie mam komu szeptac do uszka.
K O S Z M A R:placz: :flaming:

Posted

nie pisałam tu,bo nie miałam odwagi zmierzyć się z Twoją wolą walki o życie Twoich stworków,ale zawsze czytałam.. współczuję..niedawno odeszły po kolei moje dwa,też wciąż słyszę, jak stukają ich pazurki,jak sapią wchodząc po schodach... musisz być silna dla Reksia i innych,jesteś dla mnie przykładem rozumnej miłości do naszych "braci mniejszych":-( :placz: :-( :placz:

Posted

Poranny spacer był koszmarem....Ja nie umiem chodzić z jednym psem,,,, Niby już jakis czas temu skończyły sie wspólne spacerki, ale ta druga cześc spaceru też była, tyle że trochę później.... Rexik na spacerkach jest, jak zwykle, bardzo zajęty wyczytywaniem z trawki najświezszych newsów. Ja jestem zbędnym dodatkiem do spaceru. Dla Zorki spacer był tylko dodatkiem do bycia ze mną....
Obok mnie nikt nie drepcze, nie zagląda mi w oczy i nie wsłu****e sie w moje (pewnie głupie) gadanie.
Miałam chęć kopać wszstkie samochody....
Rano zobaczyłam wystający zza futryny jej łebek... Wypadłam z łazienki jak szalona przez moment nawet nie pamiętałam ze jej juz nie ma...
A to tylko róg jaj posłanka...
Musiałam znowu je połozyć na dawnym miejscu. Filemonek ciągle tam siada, a i Rexia zaczyna gryźć sumienie.... Też tam chce leżeć
Mówiłam wcześniej tumanowi ze bycie jedynakiem jest do kitu. Wiem coś o tym... Ale nie docierała. 2 doby jej nie ma a on zaczyna jakby rozumieć ze miec wszystko to niewiele znaczy...

Posted

Wisela tak mi przykro,nie udalo sie, ale przynajmniej Zoreczka nie cierpiala wiecej niz musiala. Dla Zoreczki, niech Ci bedzie dobrze w psim niebie i odwiedzaj czasem pania w snach. ['] swieczuszka dla Zorenki

Posted

Pusto........
Cicho..............
Podłoga sucha............ a ja jak zwykle przygotowuje jeszcz wiaderko i mopa....
Za dużo wolnego miejsca.... Nawet kotki siedza w katach...
Jeszcze boli, bardzo boli....... moja dziewczynka, moja córunia, moja laleńka...

Posted

Gadam. Wiem że gadam sama z sobą....próbuję do Zoreczki, na spacerkach do Rexika.... Ale on moje gadanie ma pod ognkiem. Straciłam najukochańszą przyjaciólke...
Nie tak miało być....

Posted

Dzisiaj mijają [B][COLOR="Lime"][COLOR="Red"]dwa lata[/COLOR][/COLOR][/B] [COLOR="Black"]od dnia kiedy [/COLOR][COLOR="Black"]Rexik postanoawił zamieszkac z nami w Krakowie[/COLOR]:loveu: :smilecol: :laola: :BIG: :tort:

Posted

No to jeszcze sobie pogadam z sobą....
Wspominaliśmy dzisiaj jak Rexio zapoznawał sie z Zoreczką...
Przyjechaliśmy pod dom z dworca. Ja zostałam z Rexikiem na trawniczku a TeZio poszedł do domu po Zoreczke....
Musiało być pochmurne niebo bo było BARDZO ciemno. Godz. 23.
Kiedy zobaczyłą że obok mnie stoi pies to zaczęła tak okropnie szczekać !
Jakaś konkurencja przyczepiłą sie do mamuni... Poczuła ze to facet i się uspokoiła. Poszlismy na spacerek. Psiaki przypadły sobie do gustu :-)
To nie był spacer. To był nieustający taniec radości...... I tak zostało do końca.... Prawie do końca...........

Posted

No i nie będzie fotki Rexika nad urodzinowym kiełbaskowym torcikiem....
Tak sie rzucił że migawka nie zdążyłą zadziałać.....
Chyba głodzę psa bo nie daję codziennie kiełbachy....

Posted

Przykro, przegapiłam ważne rzeczy...

Bardzo współczuję Elu z powodu Zorki [SIZE=3]
[*] :-( :-( :-( [/SIZE], wiem jak to jest, jak odchodzi taka córeczka mamusi. Podejrzewam, że tylko sunie potrafią być takimi najwierniejszymi, najczulszymi przyjaciółkami. Pozostaje radość, że Zorka żyła u Was jak w puchu, i nadzieja, że kiedyś na pewno się spotkacie...

W takich sytuacjach ciężko znaleźć słowa, ten wiersz zacytowany przez Wiedźmę mówi wszystko...

[quote name='wisela1']Dzisiaj mijają [B][COLOR=lime][COLOR=red]dwa lata[/COLOR][/COLOR][/B] [COLOR=black]od dnia kiedy [/COLOR][COLOR=black]Rexik postanoawił zamieszkac z nami w Krakowie[/COLOR]:loveu: :smilecol: :BIG: [/quote]

Cieszę się! :multi: Reksik szczęściarz! :lol: :loveu: To była jedna z pierwszych historii jakie poznałam na dogo, Reks i Ty jesteście dla mnie symbolami tego miejsca i wszystkiego, co tu najlepsze.

Przesyłam dużo ciepłych myśli dla wszystkich domowników.