Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rexik bardzo chory......
Nadal kłopoty z oddychaniem:placz: Poza zastrzykami "na odwodnienie" będą jeszcze tabletki które rozkurczają oskrzela.....
Mało ze cierpi z powodu problemów z oddychaniem to cierpi dodatkowo z powodu ograniczenia jedzonka.....
Mój najsłodszy biedaczek, mamusine słoneczko:placz:

Łazikujemy od weta do weta - wszyscy to samo

Posted

Rexik niech nie dziękuje tylko szybciutko zdrowieje :lol: , bo "koopa" roboty na niego czeka, a zwłaszcza użyźnianie trawniczków na wiosnę :evil_lol:
pozdrawiam

Posted

Wróciliśmy od weta...
Dzisiaj mamy lepsze wieści. Po osłuchaniu pan doktor powiedział że jest znacznie lepiej:multi:
I zastrzyki były już TYKO 3 :eviltong:
Ale kontrola i leczenie - dożywotnio.
Jak płyny zaczną się zbierać to taka tendencja pozostaje....
Do tego arytmia....
Ważne żeby zapewnić Rexiulkowi maxymalny komfort.
Niestety nie mogę go spuszczć ze smyczy bo wtedy wariuje a to przy takim serduszku niewskazane.....
Ale cieszymy sie BAAAAARDZO że jest lepiej :thumbs: :laugh2_2: :B-fly: :laola:

Posted

Dużo mniej to tych wizyt nie będzie....
W wersji najbardziej optymistycznej to będą TYLKO Z REXIEM 3 wizyty w miesiacu..
Ale czy nie jestem zbyt wielką optymistką..... czas pokaże...

Posted

Słonko moje tak baaaardzo chciało dziś na porannym :painting: pobrykać i :Dog_run: ale mamunia nie odpieła smyczki....
Boję się :lying: bardzo że jak mu pozwolę to powróci arytmia i znowu zacznie się meczyć....
teraz śpi sobie na podusi obok tatuńcia...

Posted

I znowu tatusiowi się udało......:mad: :cool3:
Ale wieczorem nie odpuszczę.:shake: Spacerek będzie z mamunią.
I tak się ojcu za bardzo nie udało bo pada deszcz :evil_lol: :multi:

Posted

Rexik ponad spacery przedkłada kanapowe wygody...
Bardzo chetnie wychodzi ale jeszcze szybciej wraca. Załatwia co trzeba i do domku.
Już ma opanowane do perfekcji wszystkie nasze trasy spacerowe i wie w którą alejkę skręcić zeby sobie skrócić drogę. Jest przy tym bardzo uparty. Nawet jak próbuję go posiągnąć dalej to roazstawia nogi i zapiera się z całej siły...
Do wyjścia jest gotów jak tylko ktoś jest blisko drzwi:lol: i wiecie jak sobie wczoraj ze mnie zadrwił:evil_lol:
Odstawiał tańce pod drzwiami to w swej naiwności pomyślałam ze TeZiowi nie chciało się psów porządnie wyspacerować....
Wyszłam z nim a Pan Rex przeszedł na drugą stronę osiedlowej uliczki, nie raczył się nawet zainteresować drzewkiem, porozglądał się, sprawdził korespondencję na trawniku, popatrzył w chmurki i.......
wrócił do domu:diabloti:

Zorka jak była młodsza też robiła takie numery a teraz nawet na obowiazkowy spacer trzeba ją nieraz specjalnie zapraszać;)

Posted

Rozkłądają kanapke! Poleżymyn sobie wygodnie.:multi: Rexio chodź do nas !:diabloti:

[U][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img85.imageshack.us/img85/7997/nareszcierozkadj7dd.jpg[/IMG][/URL][/U][URL="http://img85.imageshack.us/my.php?image=nareszcierozkadj7dd.jpg"][/URL]

Posted

Rexik znowu zaczął chrumkać....:roll: :crazyeye: :shake: :look3: :smhair2: :puppydog: :lookarou: :splat: :shocked!: :no-no-no: :hmmmm: :help1: :Help_2: :flaming: :sadCyber: :mdleje: :huh: :modla: :placz:

:painting:

Posted

Jeżżżżżżżżżżżżżżżu.............nie ma weta!!!!
Co ja mam robic przez te 3 dni......................
BOJE SIĘ ! ! ! :crazyeye: :placz: :roll:

Jak Rexiowi coś dolega to ja wariuję.... A Staś powiedział wczoraj ze takiego DOSKONAŁEGO psiaka jak Rexik to jeszcze nie mieliśmy :placz:
A parę było...

Posted

W nocy był alarm, ale szcześliwie szybciutko minęło...
O 6 - ale to chyba panikowałam. Wydaje mi sie że chciał sobie poprostu porządnie chrząknąć....
Podaję mu 1,5 porcji Furosemidu.......
Wiem ze macie wszyscy rece zajęte ale może tak chociaż na chwilkę zaciśnijcie ciocie kciuki za Rexika...