Matagi Posted August 9, 2005 Posted August 9, 2005 [quote name='Iks']Ciekawe jak się czuje Faworek?[/quote] Całkiem dobrze :D W czwartek będzie miał badanie krwi i inne takie :D Trzeba mu już ustawić stosowną dietę :D Quote
Agga Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Jesu jak tak mozna psa traktowac. Do takiego stanu go doprowadzic...To mogła go uwolnic z tego łancucha i puścic wolno... Quote
agat21 Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 [quote name='Iks']temat Faworka trochę upadł... co u niego?[/quote] :question: :question: :question: :question: Quote
irma Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 no właśnie co się dzieje z Faworkiem tak bardzo potrzebował domu, była obawa, że psy-rezydenci go pogryzą Iks i jej mama chcą Faworka - więc jak to będzie ? Quote
Matagi Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 [quote name='irma']no właśnie co się dzieje z Faworkiem tak bardzo potrzebował domu, była obawa, że psy-rezydenci go pogryzą Iks i jej mama chcą Faworka - więc jak to będzie ?[/quote] Psiak miał robione wczoraj badania,pisałam o tym wyżej.Nie widziałam go jakiś czas i byłam wczoraj zaskoczona jego wyglądem :D :P Przybrał na wadze,waży już prawie 19 kg!!! :lol: Jego sierść zaczyna błyszczeć,ogon obrasta w sierść,nie ma na nim żadnej martwicy/a wyglądało,że jest/.Psiak jest bardzo żywiołowy,temperamentny wręcz :lol: Badania wykazały,że pomimo życia w strasznych warunkach,jest z nim wszystko dobrze :D :D :D Troszeczkę ,ale tylko troszeczkę szwankuje mu trzustka,żeby wszystko było o.k. wystarczy mu przez jakiś czas podawać neopankreatinum.Wczoraj też został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie.Jego stosunki z resztą stadka są już dobre,nie ma tam żadnych waśni :D Tak więc Agnieszka zrobiła wszystko co mogła,teraz kolej na Iks..... :D Quote
irma Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 czy to znaczy, że 'tubylcy', pies i suczki zaakceptowali Faworka? Quote
Matagi Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='irma']czy to znaczy, że 'tubylcy', pies i suczki zaakceptowali Faworka?[/quote] Tak jest! :lol: Teraz Fawor i Lisek prześcigają się w....sikaniu :lol: -kto ważniejszy :wink: Quote
Matagi Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='irma']no to super :thumbs:[/quote] Super byłoby,żeby się IKS odezwała,powinna już chyba uzgodnić termin odbioru psiaka,po ostatniej rozmowie z Agnieszką ,mama IKS była zdecydowana na adpocję.Fawor zaczyna się już u Agnieszki aklimatyzować,praktycznie doszedł do siebie,więc aby mu nie mieszać i znowu nie"wyrywać z gniazda",warto by było,żeby już pojechał do nowego domku.... :) Quote
irma Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 to prawda a jest jakiś kontakt z Iks poza 'dogo', bo jeżeli nie to i tak trzeba czekac az sie odezwie jeżeli Iks sie nie odezwie to czy a Agnieszka nie zechce zostawic psa u siebie? h Quote
Matagi Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='irma']to prawda a jest jakiś kontakt z Iks poza 'dogo', bo jeżeli nie to i tak trzeba czekac az sie odezwie jeżeli Iks sie nie odezwie to czy a Agnieszka nie zechce zostawic psa u siebie? h[/quote] Nie wiem czy Agnieszka ma jakieś namiary na IKS.Gdyby Agnieszka mogła zostawić Fawora u siebie,to zapewne nie byłoby ogłoszenia w prasie.Agnieszka,pomimo swojej pracy,znajduje jeszcze czas na to,żeby znależć gdzieś tam nieszczęśliwe zwierzaki i znaleźć im dobry dom.Ma 4 psy i uratowaną kurę /brojlera/,jak tak zacznie sobie psiaki zostawiać w domu.....to jak myślisz,co będzie???? :( :( :( Quote
Iks Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Czytam codziennie to Forum i jak wiecie jesteśmy zdecydowane na Fawora. Pani Agnieszka i Asiuniap mają do nas namiary. Na forum był podawany numer mojej komórki. Uzgadniane było, że Pani Agnieszka zadzwoni jak już wszystko będzie ustalone z Faworkiem. Ale skoro mówicie, że Fawor już jest gotowy, a telefonu nie ma to dziś my zadzwonimy. Pozdrawiam Quote
Iks Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 Pani Agnieszki nie było... ma oddzwonić. Matagi - jesteś "najbliżej" poinformowana, nie wiesz o co chodzi? Quote
irma Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 no to trzymam kciuki za szczęśliwy koniec historii bezdomnego Faworka i szczęśliwy początek w nowym domu Quote
Mefi Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Czy ktoś mógły konkretnie napisać jak wygląda sprawa z Faworkiem i jego domem u Iks? Bo to zaczyna być troszkę irytujące. :-? Quote
Iks Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 To już jest troszeczke irytujące. Ustalone było, że jak już Fawor będzie gotowy do nowego domu to ktoś zadzwoni. Tutaj czytam, że psiak gotowy. Dzwonimy tam, jednak albo nikogo nie ma albo wiecznie ktoś ma oddzwonić i nikt nie oddzwania... Pytałam się Ciebie Mefimej czy wiesz coś więcej? Quote
asiuniap Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Spokojnie, ja dziś wróciłam z urlopu i zakopałam się w sprawach firmowych. Agnieszka, rozmawiałyśmy dziś, jest w trakcie wysyłania swojego syna na rok do szkoły w Niemczech, bez mozliwości przyjazdu do kraju w tym czasie, więc zrozumiałe, że jest zalatana i zaaferowana. Agnieszka powiedziała, że na spokojnie zajmie się psami po sobocie. Bardzo proszę uzbrojcie się w cierpliwość. Quote
Iks Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Przynajmniej ktoś wyjaśnił o co chodzi. Dzięki Asiuniap. Quote
asiuniap Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Sytuacja przedstawia się w taki sposób. Nasza dogomanaiaczka Elżbieta, która przygarnęła kiedyś biednego, starego, schorowanego Turka (nie znam tego wątku, jeszcze za świeża tu jestem) zajmowała się nim aż do jego śmierci (tydzień temu :cry: ) Została u niej w domu suczka, która tęskni za psim towarzystwem. Elżbieta jest bardzo zainteresowana Faworkiem, chce wziąć psa starszego, po przejściach. Z leczeniem nie będzie problemów, bo mają zaprzyjaźnionego weta, który leczy jej psy po kosztach. Elżbieta mówi, że na dogo bywa, fotki i informacje będą bzapelacyjnie. Nadarza się super okazja, bo w sobotę będzie transport z Białegostoku do Krakowa! Co robimy, bo pilnie trzeba dawać odpowiedź. Elżbieta mówi, że cały dzień będzie siedzieć w sobotę w domu, bo pies jest najważniejszy. Aha, mieszkają w bloku, ale co najmniej 4 razy dziennie wychodzą z psami na długie spracery. Wszystko w domu jest podporządkowane psiakom. Co robimy? Eliza? Quote
Bea1 Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 jezeli moge sie wypowiadac na ten temat to uwazam,ze to dom dla Faworka..kobieta ma doswiadczenie i wie jak postepowac z psem, Faworek to piesek "specjalnej troski" i wymaga doswiadczonego Pana,pozdrawiam :fadein: Quote
Iks Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Jeśli uważacie, że to jest dla niego najlepsze wyjście to zgadzam się na wszystko. Quote
irma Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 i jaka decyzja? czy już możemy się cieszyć z nowego domku dla Faworka? Quote
Recommended Posts