Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]
Przykro mi,że nowa na dogomanii osoba beszta za rozmowę o członku rodziny Uhu-huhu.Czekam zatem,aż [COLOR=red][B]Ty zaczniejsz pisać o "doopie maryni" ,co jest raczej specyfiką tematów poświęconych danym rasom.Proszę zobacz jak temat Teriera Walijskiego odbiega od TW.[/B][/COLOR]
Po prostu: wyluzuj...
[/QUOTE]
To jest zdanie Wojenki na topiku o szkotach co Wy na to :evil_lol:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='Magicnesca']To jest zdanie Wojenki na topiku o szkotach co Wy na to :evil_lol:[/quote]
[B]Magicnesca[/B], ja też jestem tu tylko "gościnnie", bo "u siebie" czuję się na airedalach i innych, ale wydaje mi się, że źle zrozumiałaś [B]Wojenkę[/B] - ona nie krytykowała miłośników czarno-rudych za gadanie o doopie Maryni na forum, tylko dała Ci ten topic jako przykład, że nie tylko na Szkotach ludzie piszą na tematy od psów odległe i jakoś nikt nie ma o to pretensji. Sama zobacz jaki temat przewijał się ostatnio - chiński horoskop! A co to ma wspólnego z psami?
Owszem, są też akademickie dyskusje (ciągnące się prawie w nieskończoność :diabloti: ) typu "terrier użytkowy a eksterierowy", ale wtedy dyskutują ci co chcą i co mają coś do powiedzenia, a reszta się z lekka nudzi i przysypia :lol:, ale problemu przez to nie ma żadnego, bo jak już robi się tematu za dużo ktoś wjeżdża z postem "A mój pies dzisiaj ..." i temat się zmienia! A zapewniam Cię - czasem fajniej jest poczytać o koniach niż któryś raz z kolei wzgryzać się w argumenty stron na amen okopanych na swoich pozycjach, z czego nic nie wynika... :p Ale co z tego? Pogadają, pogadają i przestają - na Szkotach o koniach też by przestali gdyby ktoś zamiast narzekać podsunął jakiś lepszy wątek do obgadywania, choćby zaczynając od " A mój pies dzisiaj..."
Podsumowując: wiesz, czarno-rudzi może i gadają czasem (często :oops: ) o doopie Maryni, ale oni NAPRAWDĘ się lubią i pewnie dlatego łatwiej tu powiedzieć "ej, zmieńmy temat bo to już nudne" ponieważ nikogo to nie urazi i nie trzeba się martwić co, ani jak napisać żeby nie było "swądu" :razz:.
PO prostu tu jest fajnie " i w ogóle" - jak napisała [B]Nitencja[/B] :loveu:

A tak nie o doopie, ale mnie to wkurza :evil_lol: - [U]czy ktoś może zrobić coś z czasem pokazywanym przez to forum??? [/U]:mad: :mad: :angryy:

Posted

Wojenka, Nitencja i Anisha mają rację - te topiki ze specyficznymi rasami w tytułach to głównie pogaduszki starszych lub nowszych wirtualnych przyjaciół, których z reguły łączy sympatia dla topikowej rasy - ale nawet i to nie zawsze. ;-) Gdybym jako mod próbowała pilnować, żeby posty były tematycznie związane z rasą w tytule, natychmiast byłaby rewolucja - i słusznie, bo nie o to tu chodzi - tacy przyjaciele chcą gadać o wszystkim i o niczym, a nie tylko o tej łączącej ich pasji. Tak więc wiemy kto na śniadanie woli kawę, a kto herbatę, a nawet herbatę zioloną. ;-) Wiemy, kto jeździ nowym autem i jakiej marki, kto szuka butów na zimę, kto poza psami lubi koty, a kto konie. Co to ma do welsh terrierów? Nic, ale gdyby ograniczyć nasze dyskusje tylko do nich, myślę, że te dyskusje byłyby tak jdnowymiarowe, że szybciutko stałyby się nudne... ;-)

Posted

[quote name='Anisha']A tak nie o doopie, ale mnie to wkurza :evil_lol: - [U]czy ktoś może zrobić coś z czasem pokazywanym przez to forum??? [/U]:mad: :mad: :angryy:[/quote]
Hmm... Zrobić to pewnie nic nie mogę, ale jaki jest u Ciebie problem z czasem? Bo u mnie wygląda ok... :niewiem:

Posted

[quote name='Flaire']Hmm... Zrobić to pewnie nic nie mogę, ale jaki jest u Ciebie problem z czasem? Bo u mnie wygląda ok... :niewiem:[/quote]
Tylko coś circa about dwie godziny różnicy między tym na postach, a tym realnym :evil_lol: - Ty masz normalnie? :crazyeye:

Posted

[quote name='Anisha']Tylko coś circa about dwie godziny różnicy między tym na postach, a tym realnym :evil_lol: - Ty masz normalnie? :crazyeye:[/quote]
No chyba tak... Np. Twój post, który cytuję powyżej ma u mnie czas wyświetlony jako 17:41, a w tej chwili mój komputerek pokazuje mi, że jest 17:48... Więc to by się chyba z grubsza zgadzało...

A którą godzinę pokazuje Twój komputer?

Posted

Anisha, wejdź w swój profil uzytkownika, potem Edycja opcji, spójrz na sekcję "Ustawienie czasu i daty" i powiedz mi, co tam jest napisane?

Posted

[quote name='Anisha']GMT +2:00 Kaliningrad, South Africa. Rozumiem, że niedobrze? :lol: A było dobrze, aż do zmiany czasu na zimowy![/quote]
No chyba że mieszkasz w Kaliningradzie albo w Afryce Południowej ;-).

Przestaw na GMT +1:00 Brussels, Copenhagen itd., ale jeszcze również upewniej się, że opcja DST (zaraz poniżej) jest ustawiona na "Automatically detect DST settings".

Posted

Już OK :multi: . Dzięki, [B]Flaire[/B], bo nie wiem ile wody w Wiśle by upłynęło zanim bym wpadła na to, że mogę pogrzebać w Panelu Użytkownika, a drażniło mnie to okropnie! :oops: Dzięki i sorry za :offtopic:!
:lol: :razz: :p

Posted

U mnie też czas OK. :cool3:

Ja jestem przykładem osoby, która z terrierami ma bardzo mało wspólnego, uwielbiam znanych mi najbliżej Ludwika, Derysia i Shaggy'ego, inne forumowe terriery oczywiście też bardzo lubię :loveu:, ale na tym moje kontakty z III grupą się kończą. Nawet mimo niegdysiejszego pomysłu, nie planuję kupna terriera.;) Ale jak zajrzałam tu jesienią 2005, tak zostałam do dziś. :multi: To ta atmosfera, o której pisała Ali - zero rywalizacji, a przy tym nie ma lizusowania (nooo dobra, czasem tylko troszki :evil_lol:, ale zawsze w pozytywnym kontekście!), dużo smiechu; poczucie humoru, równocześnie mnóstwo wszechstronnej wiedzy z zakresu kynologii i nie tylko. :loveu:

A terrierowych kciuków nie zastąpią mi już żadne!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Flaire'] myślę, że te dyskusje byłyby tak jdnowymiarowe, że szybciutko stałyby się nudne... ;-)[/quote]

Zgadzam sie z Toba i o to właśnie chodzi szkociarzom, że robiło się nudno ,bo toczyła się tylko ostatnio dyskusja o koniach prawie monolog ,czasami odezwała się niedźwiedzica i nic tylko ciagle to samo
a nie " doopie maryni".
To jest własnie u was super ,że każdy z Was rozmawia na różne tematy nawet jak są spory między Wami. Ja nie mam weslsha ale sie czuje u Was jakbym się znała z wami wieki ,a tak naprawdę znam może 3 osoby.Jestem wierna czytelniczką tego topiku .Do tej pory sie nie wypowiadałam ,bo to nie moja działka i nic na temat welshów nie wiem .Szkoty mam w domu i pokochałam je bardzo i jak się okazuje wielu szkociarzy ma ochotę pogadać o tak o swoich pupilach i "doopie maryni" ,tak jak jest to u Was przy kawie i herbacie.
Zobaczcie jak po tych moich wypowiedziach zaczęli się wypowiadać inni i nawet zaczęło się coś dziać ,ale to poważne podejście Wojenki powoduje ,że szybko szkociarze uciekaja z tego topiku.Właśnie ,że nikt niechciał wdawać się w jałową dyskuje po prostu nikt się nie udzielał.
Nikt też nie miaŁ pretensji w pierwszych postach Wojenki o koniach ,ale potem już nic nie byo tylko Wojenka i jej konie a nie oto chyba chodzi w dogomanii??? A jak chodzi tylko o to to ja dziekuję wylogowuję się i bedę tylko biernym czytelnikiem waszych wspaniałych tętnacy życiem topikach :loveu: ChciaŁam tylko powiedzieć Wojence aby pisała więcej o szkotach a nie koniach ,bo to szkociarzy nudzi ,a nie że szkociarze są nudni -określenie Wojenki
Dokłanie to właśnie Wojence przydało by się więcej luzu i ...podejścia do ludzi i psów:lol:

Posted

[quote name='Magicnesca']Zgadzam sie z Toba i o to właśnie chodzi szkociarzom, że robiło się nudno ,bo toczyła się tylko ostatnio dyskusja o koniach prawie monolog ,czasami odezwała się niedźwiedzica i nic tylko ciagle to samo[/quote]
Ja myślę, że dyskusja toczyła się "tylko o koniach" bo akurat o tym ci, którym chciało się pisać chcieli gadać... Raczej niż krytykować temat dyskusji, który ewidentnie niektóre piszących tam osoby pasjonuje, wystarczy zacząć pisać o czymś innym - jeśli ten nowy temat będzie co najmniej równie pasjonujący, to zostanie podjęty przez inne osoby, a jeśli okaże się być tematem bardziej pasjonującym niż ten poprzedni, to wkrótce go zdominuje. Więc nie ma co na forum narzekać, że temat dyskusji nie jest ciekawy, bo to ani nie miłe, ani raczej nic nie pomoże (a już na pewno nie pomoże bez zrobienia komuś przykrości). Raczej - należy zacząć pisać na ciekawszy temat - tak myślę ;-) . Zresztą z grubsza to samo już ktos pisał. ;-)

Posted

[quote name='Anisha']
Podsumowując: wiesz, czarno-rudzi może i gadają czasem (często :oops: ) o doopie Maryni, ale oni NAPRAWDĘ się lubią i pewnie dlatego łatwiej tu powiedzieć "ej, zmieńmy temat bo to już nudne" ponieważ nikogo to nie urazi i nie trzeba się martwić co, ani jak napisać żeby nie było "swądu" :razz:.
PO prostu tu jest fajnie " i w ogóle" - jak napisała [B]Nitencja[/B] :loveu:
[/quote]
Święte słowa :cool2: :cool3: :loveu: :multi:

Posted

Zastanawiam się jak wiele wychowywanie szczeniaka (podobnie jak [B]Flaire [/B]jestem w temacie :lol:) ma wspólnego z relacjami ogólnoludzkimi...[quote name='Flaire'] Raczej niż krytykować temat dyskusji, który ewidentnie niektóre piszących tam osoby pasjonuje,[/quote]czyli szczeniak zachowuje się w sposób niepożądany, ale my go nie ganimy :lol: [quote name='Flaire']wystarczy zacząć pisać o czymś innym [/quote] czyli zachęcić go do zachowania pożądanego, np. przy pomocy zabawki :lol: [quote name='Flaire']- jeśli ten nowy temat będzie co najmniej równie pasjonujący, to zostanie podjęty przez inne osoby, a jeśli okaże się być tematem bardziej pasjonującym niż ten poprzedni, to wkrótce go zdominuje. [/quote]czyli szczeniak widząc, że to mu się bardziej "opłaca" (bo właściciel jest wyraźnie zadowolony i chwali smarka :cool3:) przyswaja dobre zachowania :lol: .

Prawda, że są analogie? ;)

Posted

[quote name='Flaire']Ja myślę, że dyskusja toczyła się "tylko o koniach" bo akurat o tym ci, którym chciało się pisać chcieli gadać... Raczej niż krytykować temat dyskusji, który ewidentnie niektóre piszących tam osoby pasjonuje, wystarczy zacząć pisać o czymś innym - jeśli ten nowy temat będzie co najmniej równie pasjonujący, to zostanie podjęty przez inne osoby, a jeśli okaże się być tematem bardziej pasjonującym niż ten poprzedni, to wkrótce go zdominuje. Więc nie ma co na forum narzekać, że temat dyskusji nie jest ciekawy, bo to ani nie miłe, ani raczej nic nie pomoże (a już na pewno nie pomoże bez zrobienia komuś przykrości). Raczej - należy zacząć pisać na ciekawszy temat - tak myślę ;-) . Zresztą z grubsza to samo już ktos pisał. ;-)[/quote]
Nikt nie miał zamiaru narzekać ,ale sama Wojenka ( chyba odpowiedni nick dla niej) stwierdziła,że [B]szkociarze są nudni[/B] a ona co nie szkociara dlatego jej odpisałam ,że to topik zrobił się nudny przez nią a chodziło aby nie czepiała się szkociarzy , chociaż jestem bardziej westikarzem i kocham tez szkoty i nie tylko.. A po za tym u Was jest dyskuja o wszystkim ,czyli jak pisała Wojenka o" doopie maryni ", zreszta zdecydowanie dawała do zrozumienia ,że jest ponad to i ją to nie interesuje i - dosłownie napisała"cimkaniem nad zakręconym ogonem", czyli dla mnie odpowiednik " doopie maryni" , czyli Wasze tematy i każde inne ,które nie dotyczą jej:evil_lol:
Wiecie tak mi się tu podobało ale wracam na forum genelogiczne sympatyczniej :bye:
Zresztą na Waszych topikach też się wypowiadałam i nawet jak nie zgadzałam się z czym ,to nie było takiej nudnej i jałowej dyskuji jak ta :shake:

Posted

[quote name='Magicnesca']Nikt nie miał zamiaru narzekać ,ale sama Wojenka ( chyba odpowiedni nick dla niej) stwierdziła,że [B]szkociarze są nudni[/B] a ona co nie szkociara dlatego jej odpisałam ,że to topik zrobił się nudny przez nią a chodziło aby nie czepiała się szkociarzy [/quote]
Eh, Magicnesca, dla mnie jest oczywiste, że Wojenka - która przecież sama jest "szkociarką" ;-) - po prostu żartowała i prowokowała do dyskusji... A ponieważ Ty o sobie myślisz bardziej jako westikarz, to nie do końca rozumiem, dlaczego tak mocno na ten post zareagowałaś, jakby Ciebie osobiście obrażał... Zwróć uwagę, że żaden szkociarz w szkocim topiku tak tego nie odebrał. ;-)

A co do tego, czy topik nudny i przez kogo - policz, ile np. w październiku było na szkotach postów, ile z nich jest Wojenki, oraz ile - i czyich! - jest o koniach... Okaże się, że posty Wojenki w topiku nie przeważają, nie tylko Wojenka pisze o koniach, a i z wątków Wojenki - więcej jest o szkotach niż o koniach.

Tak więc ja proponuję, aby dyskusję o tym, kto robi dany topik nudny i nie na temat raczej skończyć (i tu, i tam), bo tutaj, na welshach, niewątpliwie też kilka osób miałoby na ten temat coś do powiedzenia. ;-)

Posted

[quote name='Gwarek']Żadnych autostrad :)
Ja wiem jak dojechać na Halembę, a coś mi się kojarzy, że mieszkasz w pobliżu :)
Jeśli nie dojedziemy do północy to możesz dzwonić na policję :evil_lol: (W końcu to Hallowen)[/quote]
nie bój, żaby! pojedziemy jak do 'plejady" a potem za busem 39 :evil_lol: :evil_lol: ; mam stracholka ,ale i uciechę, bo to już...:loveu:

Posted

A co do charakteru topicu...:evil_lol: ---pełno tutaj diabełków z anielską cierpliwością(?!); przyznaję, że znakomicie zrobiło naszemu towarzystwu pojawienie się (AKTYWNE) "braci syjamskich"--[B]bosa i zadziornego:evil_lol: :evil_lol: ;[/B]
[B]Wojtek [/B]ze swoim męskim podejściem jako jedynak nie miał szans wśród nas:evil_lol: :evil_lol: --pamietacie czerwone ostrzeżenie?:cool1: :cool3: ; a te ambicjonalne przegaduszki? dobre było! ale "dotarliśmy się" i teraz "już nas nic nie rozłączy":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Nie ma wśród nas zgrywy, każdy (?) z nas zostaje sobą i w realu i interku---to jest siła naszej grupy! i bardzo się szanujemy...
Tylko na OFFie mają więcej postów:cool1: . TERIERY GóRĄ!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Flaire']Eh, Magicnesca, dla mnie jest oczywiste, że Wojenka - która przecież sama jest "szkociarką" ;-) - [B]po prostu żartowała i prowokowała do dyskusji...[/B] A ponieważ Ty o sobie myślisz bardziej jako westikarz, to nie do końca rozumiem, dlaczego tak mocno na ten post zareagowałaś, jakby Ciebie osobiście obrażał... Zwróć uwagę, że żaden szkociarz w szkocim topiku tak tego nie odebrał. ;-)
[/quote]
Może tyu Flaire lepiej znasz Wojenkę niż ja , bo ja poprostu byłam tu od niedawna ale widocznie jestem za "stara" :chaos: mnie takie żarty nie bawią widocznie nie nadaje sie do takich żartów a prowokacja do jałowej dyskusji to dla mnie jest strata czasu mam więcej zajęć i pasji ,żeby dalej tracić czas. Szkoda mi:painting: wolę ze szkocikami iść na spacer niż "żarty "Wojenki" .
Może jestem westikarzem ,ale moje serce jest też przy szkotach i przy szkociarzach ,ale zostanę przy tych których znam i takich żartów i prowokacji do jałowej dyskusji nie toczą :shake:
Są na ogół bardzo mili i sympatyczni a znam ich o dziwo bardzo wielu i z wieloma jestem zaprzyjaźniona i tak lepiej pozostanie;)
Nie prawda jest też ,że szkoty mają
Jeszcze tylko na do widzenia wczytujcie sie też w inne topiki szkociarzy ,bo próbowali coś powiedzieć ,ale może troche cienkim głosem i nie zostało to zauważone, ale jak to mówia nie moja małpa nie mój cyrk idę posiedzieć w towarzystwie moich westie i 6 szkocików.

Posted

A ja mam niedyskretne pytanie czy ktorys terierowiec z moich okolic wybierajacy sie na swiatowke niechcialby mi wyswiadczyc przyslugi ? (groznie brzmi,co ? :evil_lol: )

BTW.Bos,wciaz czekam na zdjecia :eviltong:

Posted

[B]Flaire,Anisha[/B],cieszę się,że chociaż Wy rozumiecie moje wypowiedzi i potraficie zrozumieć żart:loveu: .Widzę,żę Magicnescę bardzo podekscytowało :roll: moje [U]pytanie [/U]czy szkociarze są nudni.Była to oczywiście zachęta do dyskusji.Nie rozumiem dlaczego Magicnesca poświęca mi tak dużo uwagi,że aż kabluje :cool1: na mnie na innych tematach :lol: .Czyżbym była aż tak interesującą osobą?:cool3: Można to robić w bardziej wyrafinowany sposób.:evil_lol:
:angryy:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...