zadziorny Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Dzisiaj autko zostało po raz pierwszy "zapsione" :cool3:. Stwierdzam, że Yaris i welshe są w pełni kompatybilne :multi: (trudne słowo :evil_lol:). Gaja władowała się jak zwykle na półeczkę przed tylną szybą (chociaż jest ona węższa niż w Corsie :roll:), natomiast Trudzia "urzędowała" na razie na tylnych siedzeniach :cool3: ;)
Ela_hryckiewicz Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [B] Witam serdecznie !!![/B] [B] Bos[/B] a może okłady z młodych pieski by pomogły :evil_lol: :evil_lol: Oczywiście to żart wiem jaki to ból szczerze współczuje, zycze szybkiego powrotu do zdrowia, wracaj szybko na dogo i zdawaj relacje co słychać u Ciebie. Szylki czują się dobrze biegają jedzą i są bardzo wesołe. Najbardziej zadowolony jest Lucky z porannych i wieczornych zabaw. Palma im odbija w pełnym słowa znaczeniu.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Flaire Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 [quote name='zadziorny']Potwierdzam :cool3:. Rozmawiałem z nim wczoraj i dzisiaj. Ma leżeć przez 48 godzin plackiem w łóżeczku :mad:. Dopiero jutro będzie mógł wstać i zasiąść przy kompie :multi:. [/quote]Potwierdzam ;-). Ja miałam maila od bosa, gdzie kazał Was wszystkich pozdrowić, ale ja oczywiście pokpiłam sprawę i tego nie uczyniłam. Jedyne co mogę powiedzieć na swoje usprawiedliwienie, to że jakoś strasznie ostatnio zalatana jestem i wszystko zawalam, nie tylko pozdrowienia od bosa. :-( U nas szykuje się znów upał okrutny, tak było już w weekend, psy na agility nie za bardzo chciały biegać (z bardzo nielicznymi wyjątkami) i trudno im się dziwić... Jednak cieszę się przymajmniej, że Was uszczęśliwia taka pogoda - bo mnie ani moim psom ona zdecydowanie nie odpowiada... :-(
nikit1 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Ali26762']Deryś jest zakroplony Expotem, ale na zajęcia, które odbywają się na skraju lasu, zawsze zakładam mu obrożę przeciw kleszczom - obecnie Preventic. W zeszłym roku łączyłam Expot z Kiltixem i też się dobrze sprawdziło takie połączenie i nie złapał kleszcza, chociaż wcześniej, jak był zakroplony Frontlinem, to na wakacjach trafił się jeden kleszcz, a później, z placu związkowego, przywiózł drugiego, wbitego. Dlatego dodatkowo wprowadziłam obrożę, która normalnie, poza zajęciami, tkwi w słoiku. Póki co taki zestaw doskonale mi się sprawdza, więc przy nim zostanę :)[/quote] Ali - rozmawiałm kilka dni temu z wetem na ten temat: czy oprócz kropelki (ja daję Advantix) założyć przed wyjściem do lasu obrożę. To p. Wet stwierdziła była, że nie ma sensu, bo zeby obroża zadziałala musi być noszona przez 48 godzin :crazyeye: już sama nie wiem ...
Ali26762 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Preventic dodatkowo odstrasza, więc jeśli nawet nie działa w danym momencie stricte przeciwkleszczowo, to odstraszająco na pewno. Nie wiem kto ma rację, ale skoro mi się taki zestaw sprawdza, to go stosuję. Panicznie boję się kleszczy, więc wolę Deryla zabezpieczyć nawet podwójnie. Teraz czeka nas wyjazd weekendowy w tereny zakleszczone, wiec Deryś pojedzie w obroży, a zakraplany był 3 czerwca.
Suawek Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Witam z pracy dużo pracy ale na opiekę zawsze jest czas dzisiaj Aron zaliczył : Pierwszą jazdę moim samochodem - rewelacja, pewnie będzie lubiał Pierwszego kleszcza - znowu zachował spokój ducha i ciała, kleszcz usunięty środek na kleszcze zapodany no i poznaliśmy miłą Panią Doktor dla psiaka jesteśmy umówieni na szczepienie i pewnie zostaniemy tam jako stali klienci poza tym kończę bo o 21 piffka jak to niektórzy mówią za pierwszą jazdę, za pierwszego wyjętego kleszcza, no i za każdą bramkę Brazylii, mam nadzieję że ich nbędzie kilka pozdrawiam
Ali26762 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Suawek']dzisiaj Aron zaliczył : Pierwszą jazdę moim samochodem - rewelacja, pewnie będzie lubiał[/quote] Hehehe, pewnie ma to po wujku - Deryl też lubi jeździć :multi: Ucz Aronka od razu, że nie wysiada się z auta, jeśli nie zapnie się smyczy. Deryś już opanował to ćwiczenie i mogę swobodnie otworzyć drzwi bez strachu, że zdąży mi czmychnąć. A raz zdążył, w zeszłym roku, jeszcze jako szczeniur. Najadłam się mnóstwo strachu, na szczęście nic się nie stało.
bogula Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Hej! nie było nas tydzień--wszystko doczytam! [B]zadziorny[/B]---gratuluję wózka!dzięki za @.... [B]bos[/B]---wracaj szybko do pełnej formy! pozdro dla wszystkich! Też nam gorąco....
Magda_i_Dex Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Ali26762'] Magda ([B]goranik[/B]) uwieczniła nasze starania na fotkach: [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3313/image21ru.jpg[/IMG] [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/8318/image39ch.jpg[/IMG] [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/8694/image54wa.jpg[/IMG] [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/7749/image113ek.jpg[/IMG] [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/8830/image128dj.jpg[/IMG] [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/5846/image137gi.jpg[/IMG] [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/7254/image153gx.jpg[/IMG] Wszystkie fotki z wczorajszego treningu znajdują się [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6378&page=40"]tutaj i na następnych stronach[/URL] Hej Witam wszystkich, Ali piękne, a właściwie przepiękne fotki, wspaniale wykonane, ale co najważniejsze model na nich jest wspaniały i jaki zwinny. Cudeńko. Przepiękne go zrobiłaś. Zdolna z Ciebie dziewczynka. To Desio jeszcze takiej sierści nie ma.
Magda_i_Dex Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Elu widzę, że u Ciebie już jest wesoło. Rodzinka się powiększyła. Wspaniala dziewczynka, a Szczęściarz jaki szczęśliwy. Mój Dexio niestety ze szczeniaczkami nie potrafi się bawić, bo je za ostro podgryza w zadki (ulubiona jego zabawa zwłaszcza z duzymi pieskami typu labradory - zadkowanie i powarkiwanie - nakręca się wtedy niesamowicie). Pozdrawiam serdecznie a Desio przekazuje calej swojej rodzince i Wam lizy.
Ali26762 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Dzięki, [B]Magduś[/B], cieszę się, że Ci się podoba Derylek i podoba Ci się jak ćwiczy :) Widać, że sprawia mu to frajdę, a to dla mnie najważniejsze. Co do fotek, to Magda ([B]goranik[/B]) ma świetne oko, widziałam już trochę zdjęć w jej wykonaniu i wszystkie mi się bardzo podobały. Cieszę się, że się Deryś załapał na sesyjkę u niej :multi:
bogula Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='la_pegaza']Wrocławska dziewczyna w schronisku [IMG]http://img120.imageshack.us/img120/3327/p60700821nz.jpg[/IMG][/quote] proszę o więcej na priv albo : [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] czy nadal pieska do przygarnięcia? ma papiery?
Ali26762 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [B]bogula[/B], wzięłabyś ją? Śliczna jest i widać, że dbano o nią. Fajna suńka :)
bogula Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Ali26762'][B]bogula[/B], wzięłabyś ją? Śliczna jest i widać, że dbano o nią. Fajna suńka :)[/quote] może dałabym radę... Fafik kocha dziewuszki, więc wojen nie przewiduję; ona odchowana, więc inne problema byłyby do rozwiązania...; w lipcu mam urlop...hhhmmmmmm! zresztą popełniam 1000 post:multi:
Flaire Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 [quote name='bogula']zresztą popełniam 1000 post:multi:[/quote]No to najwyższy czas na drugiego piesa! :-)
coztego Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [B]zadziorny[/B], ale fajowe autko :cool3: Na najbliższej wystawie dajesz każdemu terieromaniakowi rundkę przejechać :evil_lol: [B]bos[/B], coś Ty najlepszego narobił.... :shake: Kuruj się i wracaj do nas czym prędzej! :kciuki: [B]bogula[/B], Twój pomył mi się baaardzo podoba :kciuki: Moze napisz pw do la_pegazy :razz:
tunio Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Nitencja,z racji faktu,ze wybieram sie na te wystawy "jak sojka za morze" cos dla Ciebie (szkoda tylko,ze jak dla mnie zrobiona troche pod zlym katem wysokosca,ale trudno) ;) [URL=http://img521.imageshack.us/my.php?image=dsc019119qy.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/7838/dsc019119qy.th.jpg[/IMG][/URL] Mam nadzieje,ze nikt sie nie pogniewa ze wrzuce tu moje "nie wiadomo co" (na nieumiejetne wyskubanie prosze nie zwracac uwagi...Badz co badz siersc odrasta :lol: ,a Malec i tak na pewno w przeciagu ok.1,5m-ca nigdzie sie nie pokaze ) :gent: A tak wogole to zdaje sie,ze Bos zapowiadal swoja obecnosc wieczorem ? :cool1:
Ali26762 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='bogula']może dałabym radę... Fafik kocha dziewuszki, więc wojen nie przewiduję; ona odchowana, więc inne problema byłyby do rozwiązania...; w lipcu mam urlop...hhhmmmmmm! zresztą popełniam 1000 post:multi:[/quote] Jeśli tylko możesz, to bierz ją, bo śliczna jest! :drinking::drinking::drinking:za ten tysięczny post!
Ali26762 Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='carragan']A tak wogole to zdaje sie,ze Bos zapowiadal swoja obecnosc wieczorem ? :cool1:[/quote] Widocznie nie udało mu się horyzontalnie przyłożyć do kompa... [B]bos[/B], bracie, aleś się zaprawił, no! Wracaj szybko do zdrowia i do nas !!!
bogula Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Hej! [B]Flaire, Ali[/B]---kusicielki:cool3: ...Basia -starsza córka przyjeźdża do domu "między egzaminami", obgadamy sprawę wszystkie w trzy i podejmiemy decyzję. Fafik od 5 rano na spacerku; w te gorące południa wysiada kompletnie---coraz gorzej znosi upał; poza tym trzyma się wspaniale! Zachowuje się terierowo wobec innych psów i dzisiaj dostał po tyłku za bardzo niemiłe powarkiwania i 'dostawianie" się do znajomego (acz niezaprzyjaźnionego kundelka). Wczoraj wieczorem uprawiał fajne harce ze spanielkiem - kawalierkiem (?!?) A znakomity wycisk sprawiłam mu w minioną niedzielę : 3 godziny lasu i kąpiel w naszym ulubionym rozlewisku:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: . Zapraszam na kawkę; drożdżówkę z marmoladą już wchłonęłam:cool3: .......pyszniutka!
vigor Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Witam! [B]Suawek - [/B]no to Brazylia nie umożliwiła Ci wychylenia dużej ilości piffffek. Czy z Aronkiem byłeś w lecznicy [I]"Doktorek" ? [/I][B]3majmy pazurki za kolejne (bez użycia zębisków) poznanie się taty Bodrysia z synkiem Arankiem. [/B]
Flaire Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 vigor, jak tam w vigorlandzie bez szczyli? :-(
INA Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [B]Bogula[/B] - ja też trzymam kcuki za dobre decyzje:lol:
coztego Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Normalnie mnie cholera weźmie :placz: Dowiedziałam się, że suka mojej kuzynki jest szczenna. Suka jest rasowa, ale nie robiła uprawnień hodowlanych, ma dopiero 1,5 roku :angryy: Najgorsze jest to, że kuzynka ma tez psa tej samej rasy, boję się, że wyjdzie z tego fabryczka :angryy: Nie potrafię jej przemówić do rozumu! :mad: Powiedzcie jak mam do niej trafić?! Ja gadam swoje, a ona swoje :shake: Nie może nawet zrozumieć, dlaczego wysterylizowałam Kreśkę... :roll: Nie mam do niej siły... :placz:
Flaire Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 A jakiej rasy są te pieski? (Tylko nie powiedz mi, że yorki albo westiki...)
Recommended Posts