DALMATYNKA0987 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 A przygoda na alasce -fajny polecam na faktach Quote
ania10512 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='Martens']To było o starszym panu, któremu na początku filmu jacyś gówiarze zastrzelili psa... Był rudy ale czy seter irlandzki - może trochę podobny ;)[/QUOTE] tytuł tego filmu to RED jak się nie mylę no i dużo by tu pisać ale praktycznie wszystkie które wymieniliście ale ten który mi utkwił z młodych lat to Morderczy przyjaciel Quote
Russellka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Z filmów familijnnych o psach bardzo podaba mi sie: My Dog Skip Because of Winn-Dixie to z tych mniej znanych :-) Quote
Olka_Olga Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 [quote name='gops']a ja polecam film RASA to thiller , jak ktos lubi i thillery i psy to polecam :)[/QUOTE] Racja, mocny film, nawet zrobił na mnie wrażenie. Trochę przejaskrawiony, ale tak musi być. Polecam dodatkowo Marleya (podpisując się pod wszystkimi innymi, którzy zostali zauroczeni tą produkcją). Quote
Anima@ls Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Witam Nie wiem czy znacie film pt: Bobby bohaterski psiak opowiadający o psie który po śmierci właściciela resztę życia spędził przy grobie pana, piękna historia oparta na faktach, piękny film zresztą tak jak wiele innych filmów o naszych najlepszych przyjaciołach [url]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Greyfriars-bobby-edin.jpg[/url] Quote
Marta_Ares Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='Russellka']Z filmów familijnnych o psach bardzo podaba mi sie: My Dog Skip Because of Winn-Dixie to z tych mniej znanych :-)[/QUOTE] popieram, oglądałam, swietne filmy!!!!:loveu: :loveu: a na koncu My Dog Skip lezka poleciała:-( Quote
Jami Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Oglądam teraz Hatiko: Psia opowieść (chyba każdy wie o czym jest). Na seans24.pl można ogladnać. Oglądam końcówkę i caly czas płaczę... Piękny film. Quote
Anima@ls Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dzięki za podanie linka, zobaczyłem i stwierdzam żę piękny film, szczególnie na końcu , płakac się chce Quote
kajkoowa Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Ja wczoraj oglądałam film pt Napoleon, o szczeniaczku goldena, fajny film :) Quote
sugarr Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ja jestem wielką fanką filmu Marley i Ja :) Dzisiaj natomiast oglądnęłam amerykański film i psie Hachiko... Piękna historia, którą pewnie każdy zna opowiedziana w bardzo wzruszający sposób. Ryczałam jak bóbr :) Quote
dagg Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Strasznie się wzruszyłam na [B]Hatchiko[/B], bardzo jestem ciekawa japońskiej - oryginalnej - wersji tego filmu. Ostatnio oglądała film, gdzie pierwszoplanową rolę ma Border Collie [B]Rok pod psem[/B] wydaje mi się, że trafnie ukazana żywiołowość tych psów, ale fabuła filmu jakoś niezbyt wciągająca. Pamiętam też taki film o dobermanie, który przywiązał się do małej dziewczynki. Jej ojciec nie chciał go wziąć (a to był chyba pies jakichś gangsterów?), a pies biegł za ich samochodem aż ich odnalazł, miał całę paznokcie pozdzierane od tego biegu, więcej nie pamietam z tego filmu... Ale hitem i tak jest dla mnei bajka [B]BOLT[/B] :D Quote
Avaloth Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Oglądałam urywek 'roku pod psem' i o ile się orientuje to jest na podstawie 'Dobry Pies' Katza, tak ? dla mnie takie sobie, ale książka też mnie nie zachwycała. Najlepszy film o psach jaki oglądałam to Eight Below(po polsku 'Przygoda na Antarktydzie'). 'Psim tropem do domu' kojarzę, ale jakoś urywkami.. 'Marley i ja' całkiem mi się podobał, ale książką sporo lepsza wg mnie. Poza tym Beethoven, Dalmatyńczyki etc fajne żeby się pośmiać i odprężyć. a Hachiko właśnie mam zamiar obejrzeć w najbliższym czasie ;) EDIT oglądałam Hachiko.. piękny film po prostu, co mówić więcej:loveu: łezki pojedyncze leciały nie raz, chociaż rzadko na filmach płaczę. Hachi mnie zauroczył całkowicie, aż mi się śnił xd Quote
sugarr Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Polecam gorąco film pt [B]"Rok psa" [/B]ang. "Year of the dog"[I] (zupełnie co innego niż "Rok pod psem" ang "A dog year")[/I] Jest to opowieść o samotności i ogromnym sercu dla zwierząt, z którym czasem ciężko sobie poradzić... Dobry film z psim udziałem to również [B]"Amores perros"[/B]. Nie jest to film stricte o psach, ale opowiada o tym jak miłość do zwierząt połączyła kilka, wydawałoby się zupełnie osobnych historii. Quote
whiterose Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Mam do Was wielką prośbę. Oglądałam film o psie z którego pamiętam tylko to, że na końcu zdechł z powodu skrętu żołądka (chyba). Szukałam z tych linków wszystkich co dodaliście i po tytułach ale niestety. Wiem, że mało informacji ale może pamiętacie tytuł, a ja jestem już zdesperowana. :D Quote
Avaloth Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='whiterose']Mam do Was wielką prośbę. Oglądałam film o psie z którego pamiętam tylko to, że na końcu zdechł z powodu skrętu żołądka (chyba). Szukałam z tych linków wszystkich co dodaliście i po tytułach ale niestety. Wiem, że mało informacji ale może pamiętacie tytuł, a ja jestem już zdesperowana. :D[/QUOTE] Marley z 'Marley i ja' na pewno na to odszedł, poza tym nic nie kojarzę.. Quote
leria Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 ja osobiście polecam filmy takie jak 1 na psa urok 2 Marley i ja 3 Rok pod psem {mój ukochany film !!!oglądałam film jestm w trakcie czytania książki to jest film o Devonie rasy border collie} 4 psim tropem do domu {super} 5 Agencie podaj łapę 6 Dobry Piesek 7 Strażacki pies 8 Pies na wagę diamentów 9 Wigilijna opowieść o 12 pieskach 10 Ultrapies 11 Śnieżne psy 12 Wszystkie psy idą do nieba 13 Psy i koty 14 Przygoda na Antarktydzie {lubie ten film płakałam na nim} Quote
leria Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='whiterose']Mam do Was wielką prośbę. Oglądałam film o psie z którego pamiętam tylko to, że na końcu zdechł z powodu skrętu żołądka (chyba). Szukałam z tych linków wszystkich co dodaliście i po tytułach ale niestety. Wiem, że mało informacji ale może pamiętacie tytuł, a ja jestem już zdesperowana. :D[/QUOTE] tak to napewno Marley i ja ten film jest o labradorze bardzo wiernym ale troche szalonym Quote
leria Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 [quote name='Avaloth']Oglądałam urywek 'roku pod psem' i o ile się orientuje to jest na podstawie 'Dobry Pies' Katza, tak ? dla mnie takie sobie, ale książka też mnie nie zachwycała. [/QUOTE] człowieku co ty mówisz to jest bardzo poruszający {jak dla mnie} ciekawy film tak samo jak książka Quote
MonikaPila Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='daguerrotype'] Pamiętam też taki film o dobermanie, który przywiązał się do małej dziewczynki. Jej ojciec nie chciał go wziąć (a to był chyba pies jakichś gangsterów?), a pies biegł za ich samochodem aż ich odnalazł, miał całę paznokcie pozdzierane od tego biegu, więcej nie pamietam z tego filmu... [/QUOTE] Czy nie chodzi Ci o film "Eyes of an Angel" - Opiekun (1991 r) Oto trailer: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=I1cC_KcEVD0[/URL] [URL]http://fdb.pl/film/76818-opiekun[/URL] Strasznie chciałabym obejrzeć ten film , jednak nigdzie go nie znalazłam po polsku :placz: Quote
dagg Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Wow! Tak, to ten film! :D A nie możesz go ściągnąć i pobrać napisy (napi-projekt polecam)? :) Spojrzałam na stronach, na których oglądam filmy i nie ma tego, więc to chyba jedyna opcja, choć nielegalna ... ;) Quote
Avaloth Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='leria']człowieku co ty mówisz to jest bardzo poruszający {jak dla mnie} ciekawy film tak samo jak książka[/QUOTE] O gustach się nie dyskutuje ;) ja wyraziłam swoje zdanie, wg mnie książka jest niezbyt dobra; o filmie się wypowiadam o tyle o ile, nie oglądałam go w całości, wiec mogę się mylic. Quote
Amber Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Eyes of Angel można w całości obejrzeć tutaj: [URL]http://www.youtube.com/user/vonedel#g/u[/URL] co prawda po angielsku, ale tam są mało skomplikowane dialogi. Najważniejszy jest doberman :loveu: Na tym samym kanale jest jeszcze drugi film "The Doberman Gang", takie trochę retro, lata 70 ;), ale śliczne psy i można zobaczyć :). [URL="http://www.youtube.com/watch?v=pN_RAr4jjvM"] [/URL] Quote
Skins7 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [B]"Marley i Ja"[/B] Przyjemna komedia o przyjemnym psie z problemami. :) Quote
everyin20 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ja uwielbiam filmy o psach, oglądałam je w dzieciństwie i tak mi już zostało. Moje typy to: "Wszystkie psy idą do nieba" 1 i 2 część. "101 dalmatynczykow" film i bajka, "Marley i ja" wzruszający, "Psim tropem do domu", "Opiekun" ang. "The eyes of an angel"- ciężko dostać ten film, ale na YT mozna obejrzec po angielsku. "Śnieżne psy", "Balto", "Beethoven", "Przygoda na Antarktydzie", "Kudłaty zaprzęg", "Biały kieł" oraz wspaniały "[I][COLOR=black]Mój przyjaciel Hachiko"[/COLOR][/I][COLOR=black][URL="http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=m%C3%B3j%20przyjaciel%20hachiko&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FM%25C3%25B3j%2Bprzyjaciel%2BHachiko-2009-449935&ei=4quFTpyHDIm0hAeM6ND2DA&usg=AFQjCNHoGzrZRtQwaKvG1-c2XOlsTANwPw&cad=rja"][/URL][/COLOR][URL="http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=m%C3%B3j%20przyjaciel%20hachiko&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FM%25C3%25B3j%2Bprzyjaciel%2BHachiko-2009-449935&ei=4quFTpyHDIm0hAeM6ND2DA&usg=AFQjCNHoGzrZRtQwaKvG1-c2XOlsTANwPw&cad=rja"][/URL]. Quote
Recommended Posts