Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do domu białej wziąć nie mogę,nie dam rady odizolować jej od moich psów,chałupke mam za mały.Wanilka na spacerach do suczek raczej sympatii nie przejawia(choć może ogrodzenia tak na nią działają).Gdyby było troszkę cieplej to zamknęła bym ją na noc w komórce albo w kojcu i nie było by problemu ale przy tym mrozie sama w komórce to chyba gorzej niż w schronie.Po za tym ranny wyjazd do Lublina odpada,muszę dzieciaki do szkoły zawieźć.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, czy jest możliwość zabrać razem z Białą do Warszawy paczki dla dogomaniaczek (z bazarku na hotel dla zamojskiego Fabiana), Selengi, Figi33 i Zuluguli ?
Nie mogę nawet w łazience niestety przetrzymać kolejnego psa, Bugi po 2 operacjach w kołnierzu się rozbija, Zdrapka roznosi kaszel kenelowy czy jakieś inne cholerstwo, nie dam rady czasowo nawet ze spacerami rano w czwartek pzed pracą, bo musiałabym chyba o 4 rano wstać (muszę wychodzić oddzielnie z 3 psami z uwagi na ich stan zdrowia i hyzia chorego Bugiego na punkcie Lali).
Ewa

Posted

E-S, trzeba pisać o tym do AmKasi, myślę, że byłaby możliwość - tylko z nią trzeba wszystko dograć. AmKasia odpisała mi smsa w nocy, że oni podjadą po białą przed 8, tylko trzeba napisać gdzie..

Posted

Przybywam tu na wątek , niestety , ze złymi wiadomościami...
Zadzwoniłam przed chwilą do kierownika, by upewnić się , że psy są.Kierownik właśnie dotarł do schronu z interwencji.Zorientował się w sytuacji i oddzwonił.
I oto, co się dowiedziałam: sznaucerka została zagryziona dzisiaj w nocy w boksie przez jakiegoś siwego (białego ? jasnego ?) szorściaka (już się zgubiłam, jak padła ta informacja).Kierownik był zdruzgotany, bo psy w jej boksie nie przejawiały agresji.
Mała Biała została wczoraj adoptowana przez nauczycielkę z Lublina.
Kierownik , jak pisałam, wrócił z interwencji I PROSI NAS O POMOC NA CITO; przywiózł z interwencji dwie młode 2, 5 roczne suczki BOKSERKI Z JEDNYM MAŁYM.Właściciel - kryminalista (właśnie go znów zamknęli), rozmnażał je.Młode skundlone.
Powiedział, że one były w domu,że tu w schronisku są ciężko przestraszone, że w te mrozy mają marne szanse na przeżycie i naprawdę bardzo , bardzo prosił o pomoc.
Ja mogę po południu dowieźć bokserki w miejsce , które wskażecie w promieniu 40 km od Lubartowa.

Posted

Nie,no tylko nie sznupka.:-(
Boziu,kiedy będzie ciepło.Odszykuję kojec i będę brała takie bidy.Każda moja schroniskowa miłość przepada Szprotek,Leoś,teraz Sznupka.Nie no.........nic już nie napiszę.

Posted

Być może dla jednego boksera będzie dom tymczasowy, ale dosłownie na kilka dni, u chłopaka mojej współlokatorki - ja się boje wziąć je do siebie, bo mamy mieszkanie po parwo, tamto mieszkanie jest czyste. Ale to jest nadal gdybanie. Szukamy dalej! Matrioszko, może mogłabyś do schronu podjechać, cyknąć im jakieś zdjęcia?

Posted

Przed chwilunią kierownik znowu do mnie zadzwonił.
Suczki są z Parczewa.Interweniowały władze Parczewa, jako, że wiedziano, że człowiek, u którego przebywały , idzie (na krótko!) do więzienia.
Jedna młodsza -to ona ma młode.Którąś z nich kierownik wyniósł na rękach, bo iść nie chciała.Na początku, oczywiście , kłapała, ale później zaprzestała.

Dzwonił, bo zabrał z Lubartowa z os.Garbarskiego bezdomnego spaniela, ok.6 letni.Babcia, która się nim opiekowała - zmarła.Ludzie go teraz dokarmiali.Ponieważ teraz takie mrozy i mało nie zamarzł, mieszkańcy zadzwonili, by go zabrać.

Zdjęcia ... mogłabym, po 15-stej.

Tak więc mamy dwie młode suczki bokserki z młodym na cito i spaniela.
Od spanieli to chyba Asia&Ginger ?

Posted

To dobrze, ze poszla :)

Oby miala wspanialy dom i nigdy nie trafila na ulice :)

MaleBiale na to zasluguje :)

Sznupka..biedactwo.... i cierpiala...

Kurde, 25 stycznia zapamietam do konca zycia. Musialam wczoraj uspic 2 psiaki! do tego sznupka :( ehhhh

Posted

Aż mnie zlały zimne poty...
Proszę zróbcie fotki tym bokserkom, jakieś 2 lata temu zaginęła z posesji mojej siostry suczka bokserka (adoptowana właśnie z Nowodworu). Please...:-(

Być może uda mi się podjechac do schronu w weekend, ale to nic pewnego:placz:

Posted

Mam DT dla suki z małym, w Lublinie. Co do sznaucerki - nie mam słów... Czy oni w ogóle rozumieją co to znaczy rezerwacja? To znaczy, że mają zadbać o to, żeby te psy były ŻYWE do czwartku! :( To jakiś koszmar...

Posted

Na chwilę obecną:
- szczeniak w lecznicy na jedną dobę - szukamy pilnie DT od jutra!
- spaniel złoty u mnie - szukamy pilnie DT!
- bokserka jedna w DT

Druga bokserka była dość agresywna - wzięłyśmy tą spokojniejszą, tamta jest w schronie, ale siedzi w budzie - odgryza się i nie chce wychodzić.

Posted

Dziewczyny super akcja:)

Macie może zdjęcia bokserek i szczeniaka?pozakładam im wątki. bokserka jest agresywna ze strachu czy tak w ogóle, agresja u bokserów jest dosyć rzadko spotykana więc mam nadzieje że jej przejdzie niedługo, czy jest szansa żeby ją stamtąd zabrać czy w ogóle nie daje do siebie podejść?
jak odpoczniecie, to mogłybyście coś więcej o nich napisać?i o szczeniaku, szczególnie to czy jest w lecznicy bo chory czy coś z dt nie wypaliło, bo to ważne przy szukaniu innego.

Posted

Bokserki tej zabranej mam zdjęcie jedno - było strasznie zimno :/ Szczeniak zdrowy, pani doktor się zdziwiła dobrą kondycją - DT nie wypaliło, na jutro musi mieć następne - trzeba go zabrać popołudniu.

Posted

DT nie wypaliło, bo właścicielka mieszkania, które wynajmują "moje" dziewczyny zrobiła im karczemną awanturę... że psy wszystko zaszczą, zasrają i pogryzą i że ona się w życiu nie zgodzi, nawet na trzy dni... A miało być inaczej, cóż :(

Kombinuję dalej...