leni356 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='E-S']Bianka0 i Danka1234 napisały, że biorą "JE" pod opiekę, te obie jamnikowate. Np post 1442. Jadę teraz na trochę do pracy. Ewa[/QUOTE] Ja odczytałam "ją" - jedna ma dt, a druga gdzie pojedzie? To chyba trzeba ustalić. Madallena mówiła ze mało miejsca jest w tym samochodzie który jedzie do Warszawy Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Nazwijmy psiaki! [B]Jamniczka szkieletor ATLANTA[/B] jedzie do malagos. Odbiera ja teresz i wiezie do Warszawy, tak??? z Warszawy bierze ja Agnieszka (zna malagos) i wiezie do malagos na DT za karme. Koszty pokrywa skarpeta jamnicza. Atlanta [IMG]http://img97.imageshack.us/img97/2572/jamniczka.jpg[/IMG] [IMG]http://img693.imageshack.us/img693/4300/jamniczka2.jpg[/IMG] Druga jamniczka? wstawcie zdjecie! Quote
matrioszka2 Posted January 1, 2010 Author Posted January 1, 2010 Druga to ta, o której pisała ewajanka, że siedzi ze szczeniakami [url]http://img190.imageshack.us/img190/7769/obraz049du.jpg[/url] Quote
leni356 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='matrioszka2']Druga to ta, o której pisała ewajanka, że siedzi ze szczeniakami [url]http://img190.imageshack.us/img190/7769/obraz049du.jpg[/url][/QUOTE] OK. I kto ją weźmie w Warszawie? gdzie ona ma trafić? Quote
danka1234 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 o drugiej jamnisi nic nie wiemy,wypowiadałam sie odnosnie tej chudziutkiej która Malagos chce przyjąc na tymczas. Quote
Madallena Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Jak ktos skontaktuje sie z teresz10 prosze o informacje czy zabiera Atlante do Warszawy. Jutro juz jutro! trzeba sie organizowac! Quote
bianka0 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='danka1234']o drugiej jamnisi nic nie wiemy,wypowiadałam sie odnosnie tej chudziutkiej która Malagos chce przyjąc na tymczas.[/QUOTE] O drugiej jamniczce chcemy wiedzieć jak najwięcej, w jakim jest stanie i czy jej życie również jest zagrożone jak Atlanty. Kiedy będziecie miały jej zdjęcia to może być wstawiona na wątek jamników i ogłaszana, tak samo jak wszystkie jamnikowate które znajdziecie.Bez ogłoszeń i informacji o nich nie mają szans na adopcję. Trudno planować jakąś pomoc kiedy nic o niej nie wiadomo. Quote
Paulina_mickey Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='bianka0']O drugiej jamniczce chcemy wiedzieć jak najwięcej, w jakim jest stanie i czy jej życie również jest zagrożone jak Atlanty. Kiedy będziecie miały jej zdjęcia to może być wstawiona na wątek jamników i ogłaszana, tak samo jak wszystkie jamnikowate które znajdziecie.Bez ogłoszeń i informacji o nich nie mają szans na adopcję. Trudno planować jakąś pomoc kiedy nic o niej nie wiadomo.[/QUOTE] Zdjęcia to nie problem, bo od czasu do czasu ktoś z nas jeździ do schroniska. Gorzej niestety z informacjami będzie. Bo poza tym co możemy same zaobserować nikt nam więcej raczej nie powie... Quote
bianka0 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='Paulina_mickey']Zdjęcia to nie problem, bo od czasu do czasu ktoś z nas jeździ do schroniska. Gorzej niestety z informacjami będzie. Bo poza tym co możemy same zaobserować nikt nam więcej raczej nie powie...[/QUOTE] Czy wolno Wam zbliżać się do psów i dokarmiać słabsze ? Quote
malagos Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Rozmawiałam z teresz. Moze jutro rano podjechać do schronu, moze psa przywieźć do Lublina. Zapytam tylko, kto by przywiózł jamniczkę do Warszawy? to ma być podłączenie się pod inny transport, z Zamościa czy Lublina... Kto to będzie? Musimy sie dzis dogadać. Quote
bianka0 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='malagos']Rozmawiałam z teresz. Moze jutro rano podjechać do schronu, moze psa przywieźć do Lublina. Zapytam tylko, kto by przywiózł jamniczkę do Warszawy? to ma być podłączenie się pod inny transport, z Zamościa czy Lublina... Kto to będzie? Musimy sie dzis dogadać.[/QUOTE] Na tym wątku jest uzgadniany transport [url]http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukajAE-domA-w-i-miA-oA-ci/page130[/url] Quote
malagos Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Tak, teraz i ja już doczytałam. Czyli co, teresz dogada sie z E-S, można spać spokojnie? Tylko czy p. Grzegorz da radę zabrać tę jamniczkę do samochodu, czy sie jeszcze i ona zmieści? Quote
Paulina_mickey Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Tam ktoś pisał czy schron jest otwarty- schron jest zawsze otwarty. Przynajmniej pracownicy tak mówili :) Quote
evel Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='matrioszka2']Druga to ta, o której pisała ewajanka, że siedzi ze szczeniakami [URL]http://img190.imageshack.us/img190/7769/obraz049du.jpg[/URL][/QUOTE] [B]Nie, ta na zdjęciu to mała dzika "pinczerka". [/B]Druga jamniczka jest miksem jamnika z jakimś małym kundelkiem - ma ciut grubszą kość, jest ruda ale nie tak gładka jak normalny jamnik, tylko trochę bardziej okłaczona. Nie była zbyt wylewna, po prostu stała i się przyglądała, ale nie szczekała ani nic. Dobrze sobie radzi w miejscu, w którym się znalazła. [quote name='bianka0']O drugiej jamniczce chcemy wiedzieć jak najwięcej, w jakim jest stanie i czy jej życie również jest zagrożone jak Atlanty. Kiedy będziecie miały jej zdjęcia to może być wstawiona na wątek jamników i ogłaszana, tak samo jak wszystkie jamnikowate które znajdziecie.Bez ogłoszeń i informacji o nich nie mają szans na adopcję. Trudno planować jakąś pomoc kiedy nic o niej nie wiadomo.[/QUOTE] Bianko, ja będę w schronie z bonek w środę. Porobimy zdjęcia tej drugiej jamniczkowatej i spróbujemy się o niej dowiedzieć więcej. Ostatnio było trochę zamieszania, radio i w ogóle... [quote name='bianka0']Czy wolno Wam zbliżać się do psów i dokarmiać słabsze ?[/QUOTE] Wolno nam wyprowadzać psy pod okiem pracowników na terenie schroniska oraz w najbliższej okolicy, jeśli pies nie przejawia zbytniej chęci zwiania w siną dal. Psy tam nie są głodzone, (niektóre są nawet za grube jak na moje oko), dostają tyle jedzenia, ile potrzebują jednak niektóre nie chcą jeść albo jedzą tylko troszkę :( Spodziewamy się wielu nowych psów po wczorajszej strzelaninie... Mam nadzieję, że większość z nich wróci do swoich właścicieli. Schron jest otwarty od rana gdzieś do godziny 16. Quote
leni356 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='malagos'] Tylko czy p. Grzegorz da radę zabrać tę jamniczkę do samochodu, czy sie jeszcze i ona zmieści?[/QUOTE] To chyba najważniejsze teraz pytanie Quote
bianka0 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='evl'][B]Nie, ta na zdjęciu to mała dzika "pinczerka". [/B]Druga jamniczka jest miksem jamnika z jakimś małym kundelkiem - ma ciut grubszą kość, jest ruda ale nie tak gładka jak normalny jamnik, tylko trochę bardziej okłaczona. Nie była zbyt wylewna, po prostu stała i się przyglądała, ale nie szczekała ani nic. Dobrze sobie radzi w miejscu, w którym się znalazła. Bianko, ja będę w schronie z bonek w środę. Porobimy zdjęcia tej drugiej jamniczkowatej i spróbujemy się o niej dowiedzieć więcej. Ostatnio było trochę zamieszania, radio i w ogóle... Wolno nam wyprowadzać psy pod okiem pracowników na terenie schroniska oraz w najbliższej okolicy, jeśli pies nie przejawia zbytniej chęci zwiania w siną dal. Psy tam nie są głodzone, (niektóre są nawet za grube jak na moje oko), dostają tyle jedzenia, ile potrzebują jednak niektóre nie chcą jeść albo jedzą tylko troszkę :( Spodziewamy się wielu nowych psów po wczorajszej strzelaninie... Mam nadzieję, że większość z nich wróci do swoich właścicieli. Schron jest otwarty od rana gdzieś do godziny 16.[/QUOTE] Jeżeli jest tak jak piszesz to wszystko OK. Ale te zdjęcia często mówią o czym innym. No cóż żadna z Was nie jest tam stale, zapewne robicie co możecie. Będę wdzięczna jeżeli obfocicie jamnikowate, to wrzuci się je na wątek jamniczy. Jeżeli w schronie macie kontakt z personelem i przyzwoitą opiekę to będzie można prosić dankę1234 o ogłoszenia dla psiaków na całą Polskę.Moje wszystkie psiaki dzięki jej ogłoszeniom już są w domach. Quote
E-S Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='malagos']Tak, teraz i ja już doczytałam. Czyli co, teresz dogada sie z E-S, można spać spokojnie? Tylko czy p. Grzegorz da radę zabrać tę jamniczkę do samochodu, czy sie jeszcze i ona zmieści?[/QUOTE] Spokojnie, jak się nie zmieści, to ja chyba 7 i 8 stycznia i zaraz jakoś znowu, w każdym bądź razie od 2 tygodnia stycznia jakoś 2 x w tygodniu mam Warszawę, więc przebiduje nawet gdzieś u mnie do tego czasu jak się jutro nie zmieści. Nasze psy zaszczepione na wszystko co na świecie z powodu jesiennej epidemii, może tragedia się nie stanie, pchły ewentualne się wytępi. Od wtorku ma być -18. Ewa Quote
evel Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='bianka0']Jeżeli jest tak jak piszesz to wszystko OK. Ale te zdjęcia często mówią o czym innym. No cóż żadna z Was nie jest tam stale, zapewne robicie co możecie.[/QUOTE] Cóż, ogólnie patrząc na większość psów to psy są w dobrej kondycji. Niestety takie maluszki jak jamniki sobie radzą bardzo średnio, zwłaszcza w zimie przecież a jak trafi taki jamnik albo inny maluch już podziębiony to różnie to bywa :( Często do schronu przybywają psy chore. Tej czarnej jamniczki ostatnio nie było, to "nowy nabytek" o ile można tak powiedzieć. Niektóre psy są niezsocjalizowane w ogóle i z przerażeniem w oczach śmigają do budy jak tylko widzą człowieka. Pracownicy są w porządku, czasem miło popatrzeć na jakiegoś psa, który z początku był bardzo zamknięty w sobie a np. po dwóch tygodniach stoi przy kratach i się do nas cieszy. Wiadomo, trafiają psy bardzo różne i różnie sobie radzą ze schroniskiem - dla jednych to ogromny stres, inne uważają, że tam jest ich dom. Niektóre zostaną dzikawe do końca życia... Mamy obecnie pięknego, rocznego malamuta, który [B]sam [/B]wrócił po raz czwarty [!] z adopcji. Jak tylko się nadarza okazja to wieje przez płot i wraca jak gdyby nigdy nic do schroniska, drze się pod bramą żeby go wpuścić i zachwycony idzie prosto do swojego boksu. Zastanawiamy się co z tym delikwentem zrobić... ;) Quote
ewajanka Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='E-S']Spokojnie, jak się nie zmieści, to ja chyba 7 i 8 stycznia i zaraz jakoś znowu, w każdym bądź razie od 2 tygodnia stycznia jakoś 2 x w tygodniu mam Warszawę, więc przebiduje nawet gdzieś u mnie do tego czasu jak się jutro nie zmieści. Nasze psy zaszczepione na wszystko co na świecie z powodu jesiennej epidemii, może tragedia się nie stanie, pchły ewentualne się wytępi. Od wtorku ma być -18. Ewa[/QUOTE] Mam nadzieję że się zmieści, ona bardzo drobniutka jest i malusia. Chyba to jest jamnik króliczy albo bardzo młodziutka. Mam nadzieję że ona jeszcze jest w schronie:roll: Quote
malagos Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 To co robimy? E-S, czy mozesz jutro zajrzeć do schronu i zabrać jamniczkę? Jeśli by u Ciebie sie juz znalazła, byłaby bezpieczna, a ja stanę na głowie, by jak najszybciej trafiła do mnie. Madallena miała rozmawiać z p.Grzegorzem... Quote
E-S Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='malagos']To co robimy? E-S, czy mozesz jutro zajrzeć do schronu i zabrać jamniczkę? Jeśli by u Ciebie sie juz znalazła, byłaby bezpieczna, a ja stanę na głowie, by jak najszybciej trafiła do mnie. Madallena miała rozmawiać z p.Grzegorzem...[/QUOTE] No mogę, mogę, ale nie będę się dublować z Teresz, wysłałam jej SMS, że może razem jedźmy, skoro tam trzeba auto zostawić na drodze i 2 km na piechotę przez pole i las zawalać do tego schronu, i raźniej i lżej nieść psa/psy, bo przeż iść same nie będą bo w łapy zimno i samochód wypchać jak się któraś albo obie zakopiemy. Teresz jest za tym, żeby, jeśli Atlanta-kościotrupka będzie faktycznie w zlym - oprócz chudości - stanie, najpierw przed podróżą ją weterynarz zobaczył i zdecydował, czy pies w tym stanie może taki kawał drogi jechać. Uważam to za mądre rozwiązanie. Mnie serce się ściska jak widzę tą maliznę ratlerkowatą tam ... Ewa Quote
Paulina_mickey Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 [quote name='E-S']No mogę, mogę, ale nie będę się dublować z Teresz, wysłałam jej SMS, że może razem jedźmy, skoro tam trzeba auto zostawić na drodze i 2 km na piechotę przez pole i las zawalać do tego schronu, i raźniej i lżej nieść psa/psy, bo przeż iść same nie będą bo w łapy zimno i samochód wypchać jak się któraś albo obie zakopiemy. Teresz jest za tym, żeby, jeśli Atlanta-kościotrupka będzie faktycznie w zlym - oprócz chudości - stanie, najpierw przed podróżą ją weterynarz zobaczył i zdecydował, czy pies w tym stanie może taki kawał drogi jechać. Uważam to za mądre rozwiązanie. Mnie serce się ściska jak widzę tą maliznę ratlerkowatą tam ... Ewa[/QUOTE] Koniecznie weźcie to pod uwagę, tym bardziej, że wcześniej psy ze schronu chorowały. Quote
E-S Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Wezmę lustrzankę, to może jak będzie czas uda mi się trochę dobrych zdjęć na wątek zrobić. Ewa Quote
Recommended Posts